Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LILU usłyszała moje wołanie. Wspaniała wiadomość o Felku no i cudowna o Sarze. Fajni ludzie ,że wzięli sunię.

LILU, czy jest u Ciebie mały psiak do adopcji?

• Upvote 1
Posted
Godzinę temu, LILUtosi napisał:

Jestem. Byłam u Felka i wszystko ok. Raz im nawiał przegryzając linkę ale wieczorem przyszedł pod drzwi. Mam zdjęcie od Pani i filmik z mojej wizyty. Nie mówiłam wcześniej ale jak jechałam wyłapać Felka wzięłam ze sobą Sarę, staruszkę którą wyciągnęłam jakiś czas temu ze schroniska. Sara została na jakiś czas u państwa w celach większego przywiązania Felka do miejsca. Pomysł sprawdził się rewelacyjnie a państwo w końcu zaadoptowali Sarcie. I Felkowi teraz raźniej. A ja wzięłam kolejną bidę.

wow..niesamowicie:) :)

Posted

bakusiowa, Bonsai pisała dość dawno ,że w przytulisku zaszły zmiany na lepsze. Nie sądzę ,żeby teraz miał kto wyciągnąć  z niego jakiegoś psa. Bonsai praktycznie  nie wchodzi na dogo ,a Sara2011 sporadycznie. Pewnie chcesz wiedzieć czy możesz przeznaczyć deklarację po Felku na inna bidę.

Posted

Kochani, na moim koncie są pieniążki po Felku. Dzisiaj zrobię końcowe podsumowanie bo od ostatniego rozliczenia jeszcze były jakieś wpłaty. Jeśli ktoś chciałby wyciągnąć jakiegoś pieska i zająć się organizacją, ogłoszeniami to możemy przeznaczyć pieniążki po Felku na tego psiaka. Może nadal mielibyśmy miejsce u LILU. Ja mogę nadal prowadzić rozliczenia. W przeciwnym razie należy podjąć decyzję jak rozdysponować pieniążki po Felusiu.

A tu link do przytuliska skąd pochodził Feluś:

https://www.facebook.com/Wolontariusze-dla-zwierząt-z-przytuliska-w-Gołuchowie-968693709811744/

Są tam takie dwa małe pieski -Kenzo i Daglas. Może któregoś z nich?

Posted

Aktualny stan konta to 710zł. Nie wiem czy jesteśmy już finalnie uregulowani u LILU . Za hotelik za IX zapłaciłam 100zł bo Feluś 10.09 pojechał do DS. Pytałam LILU na PW o dodatkowe koszta jakie poniosła np. dojazdy ale nie odpisała. Może jeszcze jakieś inne koszta były o których LILU nie pisała.

Posted

Kochani, strzała Amora mnie dzisiaj dopadła jak zobaczyłam, małą roczną sunię w przytulisku, skąd pochodził Feluś. Jeśli Lilu ma miejsce i zgodzilibyście się przenieść deklaracje z Felusia, to chciałabym ją wyciągnąć. Nie sadzę, żeby musiała tak długo czekać na domek jak Feluś.

Co o tym myślicie?

A to jest Tosia

Tosia.jpg

Posted

OJOJOJOJ, ja daję moją stałą , 2 dyszki. Że też Giga zapuściła korzenie u nas, bo by mała już była u nas.

A co z transportem? ruta nie wchodzi na dogo. Nie wiem czy ktoś jeszcze jeździ od niej do Kalisza.

Posted

Rozmawiałam z Wolontariuszką odnośnie Tosi. Jest podejrzenie, że Tosia może być w ciąży. Jutro wet będzie ją badał i jeśli okaże się to prawdą, to będzie od razu sterylka aborcyjna. W takim wypadku ktoś z Wolontariuszy weźmie Tosię do siebie aby nie musiała po sterylce wracać do kojca. Przez ten czas będzie ogłaszana i jeśli trafi się w tym czasie dobry domek, to zostanie wyadoptowana. Jeśli nie, to wtedy mogłaby jechać do hoteliku, żeby nie musiała wracać do kojca. Myślę, że to rozsądne i dobre rozwiązanie.

Posted
O 23.10.2016 o 22:25, Poker napisał:

Myślę ,że to rozsądne wyjście. A jeżeliby Tosia nie była w ciąży, to mogłaby jechać od razu do hoteliku. Tylko co z transportem ?

Poker, na FB wyczytałam, że Tosia ma dom. Pani Wolontariuszka miała do mnie zadzwonić następnego dnia ale tego nie zrobiła. Widocznie na drodze pojawił się domek , nie wiem, nie będę się napraszać.

Myślę teraz o którejś małej suni z Zamościa, Anula z Bogusik będą wyciągały stamtąd 3 psiaki, można by połączyć transport.

Myślałam o któryś z tych małych sunieczek (na drugim zdjęciu te od prawej bo ta od lewej zarezerwowana przez Anulę):

50qm53.jpg

2hxysfc.jpg