Moli@ Posted February 17, 2020 Author Posted February 17, 2020 Info od Pani Kasi.... " Dojechaliśmy do Krakowa. Gucio był wspaniały, tak spokojnie jechał, nie piszczał, nic, spokojnie leżał sobie w aucie, sam wskakiwał do niego po postojach. Położyłam mu na siedzeniu kocyk z legowiska także miał swoje zapaszki plus stary szarpak. Obawiałam się, że będzie piszczał a tu nic. I też zero łupieżu, tak, jak było wcześniej. A w mieście chodzi na smyczy idealnie, i faktycznie nic go nie wyprowadza z równowagi, a tu jest duży ruch aut, tramwaje, ludzie, psy. Trzymaj dalej kciuki za nas! Mam jedynie obawy jak to będzie z zostawianiem samemu ale zobaczymy" Cudnie..., z Radys na krakowskie deptaki :) "Sypnął" się ze stresu ...już w trakcie podróży. Psy tak mają...np można zaobserwować w lecznicy..., zestresowany pies zaczyna momentalnie gubić sierść. Mija bardzo szybko bez ingerencji farmakologicznej czy kąpieli..., tak jak w przypadku Gucia. Będzie zostawał sam w domu...nie niszczy nie wyje. Po wyjściu z domu chwilę zatrzymać się i odczekać za drzwiami...zacznie szczekać - wchodzimy - stanowczym głosem Guciu spokój (odczekać do wyciszenia )... i wychodzimy. Będzie dobrze :) Quote
Moli@ Posted February 17, 2020 Author Posted February 17, 2020 Łamacz kobiecych serc ,) :) Gucio w Krakowie...moc wrażeń - straszną windę odsypia. Dzielny kochany, mądry chłopczyk... wspaniały psi przyjaciel :) "Mojej mamie Gucio od razu się spodobał bo jest jakby mini wersją rottweilera, a takiego psiaka mieliśmy lata temu Tacie też oczywiście ale mama to się rozpływa nad nim" 1 Quote
Moli@ Posted February 17, 2020 Author Posted February 17, 2020 Kurier dostarczył paczkę z jedzonkiem puchy Animonda junior 4 x 6szt nie wiemy od kogo...nie wiemy dla którego pieska. Stowarzyszenie " PSIEroty z Podlasia" kupiło Pikusi puszeczki Animonda Dziękuję :) Quote
Tyśka) Posted February 19, 2020 Posted February 19, 2020 Diana od jakiegoś czasu pokazuje się na Wrocław, ale i tu się nie podoba :( https://www.olx.pl/oferta/cudowna-diana-idealna-dla-rodziny-CID103-IDrs2bj.html Wyświetleń: 404 Tel: 17 Obserwuje: 21 Quote
Moli@ Posted February 19, 2020 Author Posted February 19, 2020 14 minut temu, Tyś(ka) napisał: Diana od jakiegoś czasu pokazuje się na Wrocław, ale i tu się nie podoba :( https://www.olx.pl/oferta/cudowna-diana-idealna-dla-rodziny-CID103-IDrs2bj.html Wyświetleń: 404 Tel: 17 Obserwuje: 21 Dzięki :) Quote
Moli@ Posted February 21, 2020 Author Posted February 21, 2020 Ze wsi do miasta..., Gucio pozdrawia z Krakowa :) "Winda już nie jest straszna, klatka też nie :) Psy i ludzie na spacerach są super, duża zmiana :)" Quote
rozi Posted February 21, 2020 Posted February 21, 2020 Mam nadzieję, że Gutek lubi Kraków. Bo u nas ci napływowi tylko narzekają, dlatego się ich nie lubi, a nie dlatego, że przyjechali. Quote
Moli@ Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 11 godzin temu, rozi napisał: Mam nadzieję, że Gutek lubi Kraków. Bo u nas ci napływowi tylko narzekają, dlatego się ich nie lubi, a nie dlatego, że przyjechali. Nie wiem czy lubi, wiem że radzi sobie bardzo dobrze..., dla Gucia nie ważne gdzie ważne z kim jest, ze swoim człowiekiem pójdzie na koniec świata :) Chłopczyka nie da się nie lubić...mama Pani zachwycona nowym członkiem rodziny - "A Guciuniu no napij się wody, za mało pijesz, a Pani teraz zrobi to i tamto, a teraz pójdzie i zaraz wróci itd" Quote
Moli@ Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 Dzwoniła dziś Pani Kasia..., Gucio szczeka i powarkuje na na Jej tatę :( Quote
rozi Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Może niech tata da Guciowi parę razy jedzenie, na spacer weźmie. Bo tak, to jest dla Gucia bezużyteczny :) Quote
Moli@ Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 8 minut temu, rozi napisał: Może niech tata da Guciowi parę razy jedzenie, na spacer weźmie. Bo tak, to jest dla Gucia bezużyteczny :) Daje jedzenie i smaczki... Gucio zareagował jak Ptyś na tatę Pani...tylko Ptysiek po prawie dwóch latach a urwis Gustaw postawił się praktycznie na dzień dobry Quote
rozi Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Ale może daje to jedzenie I SMACZKI jak łapówkę? Bo pies czuje. Normalnie niech daje, bez atencji. Quote
Moli@ Posted March 1, 2020 Author Posted March 1, 2020 Gucio po 3 tygodniach wrócił z adopcji...powód - agresywne zachowanie do taty p. Kasi Przyjechał z karmą i całym wyposażeniem - legowisko, kocyki, zabawki, miska, miska podróżna, smycze + szelki, smycz samochodowa..., smaczki, ciasteczka Gucio wrócił dzięki uprzejmości Fundacji Bonifacy (przewóz gratis). W trasie wychodził na siusiu...p.Karol który przewoził chłopaka nie miał problemów...Gucio grzeczny, spokojny w samochodzie..., bezproblemowy na smyczy, zero agresji do młodego mężczyzny Quote
Moli@ Posted March 1, 2020 Author Posted March 1, 2020 15 minut temu, Nesiowata napisał: Cholera! No cholera :( dlatego nie mogłam przyjąć kolejnego psa... - pomóc rozi :( odmówiłam też przyjęcia pinczera (dziadeczka) ze schroniska :( Quote
Tyśka) Posted March 1, 2020 Posted March 1, 2020 O matko, nie wierzę!!! :( Nie chcieli pracować z psem? Quote
Moli@ Posted March 1, 2020 Author Posted March 1, 2020 1 minutę temu, Tyś(ka) napisał: O matko, nie wierzę!!! :( Nie chcieli pracować z psem? Może nie potrafili Quote
Dusia-Duszka Posted March 1, 2020 Posted March 1, 2020 Starsze pokolenie ma jakoś utrwalone głaskanie psa po głowie, klepanie po niej, nakładanie ręki od góry. Może tak robił ten pan??? U mnie było to przyczyną kiepskich kontaktów mojego ojca z Duśką. Teraz jest ok. Strasznie mi przykro z powodu zwrotu Gucia :((( Quote
Moli@ Posted March 2, 2020 Author Posted March 2, 2020 1 minutę temu, zuanna napisał: Smutny tylko... :( Psu w głowie namerdali :( Quote
Moli@ Posted March 2, 2020 Author Posted March 2, 2020 Na koncie 50,00 zł / 29.02 od E.R dla "psy i spółka" Dziękuję :) Quote
Moli@ Posted March 3, 2020 Author Posted March 3, 2020 Kupiłyśmy puchy dla stada 48szt x 800g Rocco Senior i Sensitive + dwie smycze - 318,20 zł / 03.02 21 godzin temu, Moli@ napisał: Na koncie 50,00 zł / 29.02 od E.R dla "psy i spółka" Dziękuję :) 318,20 zł - 50,00 zł od E.R. ________________ 268,20 zł Quote
Moli@ Posted March 4, 2020 Author Posted March 4, 2020 Puchy i smycze dojechały Kupiłam szczotki dla Pikusi i Szagiego Quote
Recommended Posts