Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I co tu słychać. Co z Panią? Co z psami?

Trochę musiałam się wyłączyć z powodów świąteczno- rodzinnych, ale wiem że tuż przed Świętami znowu trafił do Lecznicy pies z pogryzieniami.

Pani sama wszystkim się zajęła.

Może Pani da się w końcu przekonać że to ciasnota i nadmierne zageszczenie psów powoduje te incydenty ?

Chcieliśmy wszystkie psy poszczepić, a przynajmniej te młode. Odpchlić. Niestety, nie udżwigniemy tego finansowo.

Z wydarzenia na fb. wpłynęło ok. 500,00 zl. Pozostaliśmy z koszmarnym długiem .

Posted

A wszystkie suki zrobione?

A samce?

Z tych młodych nie ma suk? Ba zacznie się od nowa.

Podobno sunie już wszystkie po sterylkach.

Samce nadal pełnojajeczne, ale na to  nic nie poradzimy.

• 1 year later...
Posted

Z p.Ireną cały czas utrzymujemy kontakt i w miarę możliwości podrzucamy Jej darowaną nam psią karmę . Życiowo nic się nie zmieniło. Nadal żyje w  walącej się chałupie, a rysująca sie od dawna perspektywa przeprowadzki w nowe miejsce, może się okazać początkiem kolejnych kłopotów.  Nowi potencjalni  sąsiedzi  nie są do p.Ireny i Jej psów  przychylnie nastawieni.

Posted
O 12.06.2016 o 23:04, mar.gajko napisał:

A ile u niej tych psiaków zostało?

Dalej koło 20-stu. Rok temu,  umarł jeden,  poza tym  nic nie ubyło, nic nie przybyło.

• 1 month later...
Posted
O 9.08.2016 o 11:26, Colette napisał:

Poszło 100 zł na spłatę zadłużenia.

Kochana Colette. ;-)

No własnie widziałam Twoją wpłatę sprzed kilku dni  dla "Psów z chałupy".. Zaskoczenie ogromne i...wzruszenie. Że ktoś jeszcze pamięta.

Podjedziemy tam niebawem, do Wilkowic.Może odpchlenie/odrobaczenie  sfinansujemy z Twojej wpłaty ?

Teraz p.Irenie  ciut lżej , bo ma już stały dochód w postaci niewielkiej emerytury. Tyle to co nic, ale pewne.

Posted

Jesli wszystkie psiaki są wysterylizowane/wykastrowane - można zająć sie odrobaczaniem :)

Wy, będą na miejscu macie najlepszy wgląd w sytuację, więc w pełni ufam Waszemu osądowi co w danym momencie jest konieczne :)

• Upvote 1
  • 6 months later...
Posted
43 minuty temu, mar.gajko napisał:

Zdradź słówko, bo ja to telewizji ostatni to nie bardzo mogę oglądać.

Tej telewizji ja też nie oglądam, ale dzisiaj się przemogę.;-)

Pani Irena i Jej psy od 2 m-cy w nowym lokum !  Niestety, 30 km od miejsca gdzie całe życie mieszkała i była w jakiś sposób akceptowana. 

Czy odnajdzie się w nowym środowisku ?

Posted
23 minuty temu, togaa napisał:

Tej telewizji ja też nie oglądam, ale dzisiaj się przemogę.;-)

Pani Irena i Jej psy od 2 m-cy w nowym lokum !  Niestety, 30 km od miejsca gdzie całe życie mieszkała i była w jakiś sposób akceptowana. 

Czy odnajdzie się w nowym środowisku ?

Odwykłam. Od dwóch czy trzech miesięcy nie włączyłam telewizora.

Ale zobaczę...

Może nowe środowisko jej jakoś pomoże w mobilizacji?

Posted

Ja nie oglądam TV od 15.lat.Nawet nie umiem włączać telewizora.Spróbuję.Mam kilka minut, może się uda.

Udało mi się !!!! Jestem bardzo mile zaskoczona panią Ireną . Wyobrażałam ją sobie mniej korzystnie.

P.Stanisława z Warszawy jest wspaniałą kobietą.

Posted

Szkoda tylko że pokazany domek tylko w połowie należy do p.Ireny.

Czy obecność kilkunastu psów za ścianą nie będzie  rodzić sąsiedzkich konfliktów ?

Oby się jakoś ułożyło.

Tam gdzie żyła, było już dramatycznie. Jesienią zarwała się pod Nią podłoga i wpadła do głębokiej ,zawalonej częściowo piwnicy.

Posted
7 minut temu, togaa napisał:

Szkoda tylko że pokazany domek tylko w połowie należy do p.Ireny.

Czy obecność kilkunastu psów za ścianą nie będzie  rodzić sąsiedzkich konfliktów ?

Oby się jakoś ułożyło.

Tam gdzie żyła, było już dramatycznie. Jesienią zarwała się pod Nią podłoga i wpadła do głębokiej ,zawalonej częściowo piwnicy.

Toguś, czasem jeden przeszkadza sąsiadom.

Oby w niedługim czasie nie zamienił się ten domek w wersję tamtego. Przy tylu psach, trzeba bardzo dużo i pracy i czasu. Żeby nei było smrodu, głośno, wszędzie gówien pełno. Czyli żeby się nie zrobił syf. Bo tego na pewno sąsiedzi nie zniosą i zaczna się problemy.

Posted

Wiem, wiem...Nie będzie to wszytko takie proste, zwłaszcza że p.Irena pracuje 8 godz. a do pracy ma baardzo daleko, z przesiadkami .

Myślę że grubo ponad godzinę w jedną stronę plus jakieś zakupy, to psy kilkanaście godzin zostaną same.

• 1 year later...