Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 852
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murzynek wygląda nieźle. Rozszczekany jest, kręciliśmy się dziś koło niego przy znoszeniu gałęzi a on ujadał i mało smyczy nie zerwał - tak bardzo chiał żeby ktoś podszedł i go pogłaskał... Kiedy się do niego podchodziło aż kręcił dupką z radości (ogon ma ucięty) i pchał się pod ręce. To cudowny pies... Kto go pokocha?

Posted

oktawia6 napisał(a):
Wiesz Lemoniada-on ma super charakter z tego co piszesz-i wcale na 18 lat nie jest wrakiem-to doprawdy niezwykłe na psa w tym wieku taki wigor!!!

No to ba!:) Jeszcze trochę pożyje, niedługo, ale za to intensywnie:) Wymiziałam go i pozdrowiłam od ciotek z dogomanii - polizał mnie po twarzy:loveu: Kto chce Murzynka? Szkoda stracić okazję na tak wyjątkowego piesa!

Posted

Mój Miś ma 24 lata i też na wigor nie narzeka :mad:
Atakuje ogromnego ONka Rexa i wcale nie myśli o tym, że wygląda przy nim jak kudłata szmatka :)
Murzyn ma szansę pożyć jeszcze kilka latek w kochającym domku.

Posted

Fiona.22 napisał(a):
Czarodziejka 24 lata :crazyeye: jestm w szoku...

6 - 7 lat wstecz, znajoma utrzymywała, że jej dwa ONki miały w tym czasie 21 lat. Na moje stwierdzenie podważające jej dobrą pamięć powiedziała, że nie ma mowy o pomyłce, ponieważ oba psiaki pochodzą z jednego miotu i są rówieśnikami jej syna. Za kilka lat, jeden z nich stracił życie pod kołami samochodu, natomiast drugiego widywałem jeszcze w ubiegłym roku. Właściciele żartowali, że swoją długowieczność psy zawdzięczały nietypowej diecie... oba uwielbiały zajadać... mąkę (widziałem to na własne oczy). Ponieważ znajomi prowadzili młyn, psiaki miały jej pod dostatkiem ;). Przejeżdżając obok posesji nie widuję już tego drugiego staruszka, ale z pobieżnych obliczeń wynika, że przeżył on przynajmniej 27 lat...

Posted

Ja Murzynowi wroze dlugie jeszcze zycie. Gdyby ktos nie wiedzial ile on ma lat to "na oko' wyglada na 10;) naprawde! On jest w swietnej formie i wyglada jak pączuszek, taka okrągła dupinka, ktora kręci jak sucz-panienka:p To naprawdę super psiak!

Posted

[quote name='gallegro']
6 - 7 lat wstecz, znajoma utrzymywała, że jej dwa ONki miały w tym czasie 21 lat. Na moje stwierdzenie podważające jej dobrą pamięć powiedziała, że nie ma mowy o pomyłce, ponieważ oba psiaki pochodzą z jednego miotu i są rówieśnikami jej syna. Za kilka lat, jeden z nich stracił życie pod kołami samochodu, natomiast drugiego widywałem jeszcze w ubiegłym roku. Właściciele żartowali, że swoją długowieczność psy zawdzięczały nietypowej diecie... oba uwielbiały zajadać... mąkę (widziałem to na własne oczy). Ponieważ znajomi prowadzili młyn, psiaki miały jej pod dostatkiem ;). Przejeżdżając obok posesji nie widuję już tego drugiego staruszka, ale z pobieżnych obliczeń wynika, że przeżył on przynajmniej 27 lat...

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: a może by tę właścicielkę namówic by zgłosiła to do księgi rekordów Guinessa? ze zdjęciem? bo w Polsce nie ma udokumentowane przypadku ta długowiecznego psa-zza granicy jest: ma 27 lat-ma doskonale opracowaną dietę przez technika żywienia od psów-co ciekawe....bez mięsa...czy żyje teraz śmiem wątpic-bo miałby ok.30 lat

Posted

oktawia6 napisał(a):
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: a może by tę właścicielkę namówic by zgłosiła to do księgi rekordów Guinessa? ze zdjęciem? bo w Polsce nie ma udokumentowane przypadku ta długowiecznego psa-zza granicy jest: ma 27 lat-ma doskonale opracowaną dietę przez technika żywienia od psów-co ciekawe....bez mięsa...czy żyje teraz śmiem wątpic-bo miałby ok.30 lat

Nie sądzę, żeby były jakieś dokumenty potwierdzające ten stan rzeczy, ale z ciekawości zapytam. Co do fotek również nie mam pewności, ale może kiedyś przy okazji weszły przypadkiem w plan zdjęciowy ;). Dla jasności... psiaki mieszkały na wiejskiej posesji, ale były bardzo zadbane. Nie podejrzewam jednak, żeby miały książeczki zdrowia itp. Ponieważ i ja uznałem ten fakt za mało wiarygodny (mimo zapewnień znajomej), zakładam, że do tych obliczeń mógł się wkraść błąd wynikający z zaokrągleń. Np. psiaki mogły się urodzić tego samego roku co syn, ale kilka miesięcy pózniej, a w czasie naszej rozmowy, syn nie musiał mieć skończonych 21 lat itp. Myślę jednak, że w "najgorszym" przypadku, pies przeżył 26 lat. Z "dziennikarskiego obowiązku" ustaliłem ponad wszelką wątpliwość, że nasza rozmowa miała miejsce 7 lat temu.

Naszemu bohaterowi życzę, aby przeżył przynajmniej tyle samo lat w zdrowiu i otoczony miłoscią...