kiniaczeq Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 MURZYN WIERZE ZE CI SIE UDA:multi: :multi: Quote
oktawia6 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Murzynek czeka i na pierwszej stronie się przypomina Quote
Lemoniada Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Murzynek wygląda nieźle. Rozszczekany jest, kręciliśmy się dziś koło niego przy znoszeniu gałęzi a on ujadał i mało smyczy nie zerwał - tak bardzo chiał żeby ktoś podszedł i go pogłaskał... Kiedy się do niego podchodziło aż kręcił dupką z radości (ogon ma ucięty) i pchał się pod ręce. To cudowny pies... Kto go pokocha? Quote
oktawia6 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Wiesz Lemoniada-on ma super charakter z tego co piszesz-i wcale na 18 lat nie jest wrakiem-to doprawdy niezwykłe na psa w tym wieku taki wigor!!! Quote
Lemoniada Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 oktawia6 napisał(a):Wiesz Lemoniada-on ma super charakter z tego co piszesz-i wcale na 18 lat nie jest wrakiem-to doprawdy niezwykłe na psa w tym wieku taki wigor!!! No to ba!:) Jeszcze trochę pożyje, niedługo, ale za to intensywnie:) Wymiziałam go i pozdrowiłam od ciotek z dogomanii - polizał mnie po twarzy:loveu: Kto chce Murzynka? Szkoda stracić okazję na tak wyjątkowego piesa! Quote
Czarodziejka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Mój Miś ma 24 lata i też na wigor nie narzeka :mad: Atakuje ogromnego ONka Rexa i wcale nie myśli o tym, że wygląda przy nim jak kudłata szmatka :) Murzyn ma szansę pożyć jeszcze kilka latek w kochającym domku. Quote
kiniaczeq Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 długi staż ma twój piesek ;) Murzynek też znajdzie dom!hop Quote
Czarodziejka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Murzynek też tak potrafi, tylko potrzebuje własnego domku! Quote
LittleMy Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 a moze jakis DT? nawet platny moze? kurcze, Murzynku, musisz jeszcze miec swoj prawdziwy dom w tym zyciu !! Quote
gallegro Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Fiona.22 napisał(a):Czarodziejka 24 lata :crazyeye: jestm w szoku... 6 - 7 lat wstecz, znajoma utrzymywała, że jej dwa ONki miały w tym czasie 21 lat. Na moje stwierdzenie podważające jej dobrą pamięć powiedziała, że nie ma mowy o pomyłce, ponieważ oba psiaki pochodzą z jednego miotu i są rówieśnikami jej syna. Za kilka lat, jeden z nich stracił życie pod kołami samochodu, natomiast drugiego widywałem jeszcze w ubiegłym roku. Właściciele żartowali, że swoją długowieczność psy zawdzięczały nietypowej diecie... oba uwielbiały zajadać... mąkę (widziałem to na własne oczy). Ponieważ znajomi prowadzili młyn, psiaki miały jej pod dostatkiem ;). Przejeżdżając obok posesji nie widuję już tego drugiego staruszka, ale z pobieżnych obliczeń wynika, że przeżył on przynajmniej 27 lat... Quote
ARKA Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Ja Murzynowi wroze dlugie jeszcze zycie. Gdyby ktos nie wiedzial ile on ma lat to "na oko' wyglada na 10;) naprawde! On jest w swietnej formie i wyglada jak pączuszek, taka okrągła dupinka, ktora kręci jak sucz-panienka:p To naprawdę super psiak! Quote
oktawia6 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 [quote name='gallegro'] 6 - 7 lat wstecz, znajoma utrzymywała, że jej dwa ONki miały w tym czasie 21 lat. Na moje stwierdzenie podważające jej dobrą pamięć powiedziała, że nie ma mowy o pomyłce, ponieważ oba psiaki pochodzą z jednego miotu i są rówieśnikami jej syna. Za kilka lat, jeden z nich stracił życie pod kołami samochodu, natomiast drugiego widywałem jeszcze w ubiegłym roku. Właściciele żartowali, że swoją długowieczność psy zawdzięczały nietypowej diecie... oba uwielbiały zajadać... mąkę (widziałem to na własne oczy). Ponieważ znajomi prowadzili młyn, psiaki miały jej pod dostatkiem ;). Przejeżdżając obok posesji nie widuję już tego drugiego staruszka, ale z pobieżnych obliczeń wynika, że przeżył on przynajmniej 27 lat... :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: a może by tę właścicielkę namówic by zgłosiła to do księgi rekordów Guinessa? ze zdjęciem? bo w Polsce nie ma udokumentowane przypadku ta długowiecznego psa-zza granicy jest: ma 27 lat-ma doskonale opracowaną dietę przez technika żywienia od psów-co ciekawe....bez mięsa...czy żyje teraz śmiem wątpic-bo miałby ok.30 lat Quote
gallegro Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 oktawia6 napisał(a)::crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: a może by tę właścicielkę namówic by zgłosiła to do księgi rekordów Guinessa? ze zdjęciem? bo w Polsce nie ma udokumentowane przypadku ta długowiecznego psa-zza granicy jest: ma 27 lat-ma doskonale opracowaną dietę przez technika żywienia od psów-co ciekawe....bez mięsa...czy żyje teraz śmiem wątpic-bo miałby ok.30 lat Nie sądzę, żeby były jakieś dokumenty potwierdzające ten stan rzeczy, ale z ciekawości zapytam. Co do fotek również nie mam pewności, ale może kiedyś przy okazji weszły przypadkiem w plan zdjęciowy ;). Dla jasności... psiaki mieszkały na wiejskiej posesji, ale były bardzo zadbane. Nie podejrzewam jednak, żeby miały książeczki zdrowia itp. Ponieważ i ja uznałem ten fakt za mało wiarygodny (mimo zapewnień znajomej), zakładam, że do tych obliczeń mógł się wkraść błąd wynikający z zaokrągleń. Np. psiaki mogły się urodzić tego samego roku co syn, ale kilka miesięcy pózniej, a w czasie naszej rozmowy, syn nie musiał mieć skończonych 21 lat itp. Myślę jednak, że w "najgorszym" przypadku, pies przeżył 26 lat. Z "dziennikarskiego obowiązku" ustaliłem ponad wszelką wątpliwość, że nasza rozmowa miała miejsce 7 lat temu. Naszemu bohaterowi życzę, aby przeżył przynajmniej tyle samo lat w zdrowiu i otoczony miłoscią... Quote
Recommended Posts