wieso Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 A czemu tu nie mA zadnych nowinek ? Czy cos przeoczylam ? Pozdrawiamy Quote
Poker Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Może Lerka z zazdrości wszystkich pożarła ? Quote
malagos Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Widziałam się z konfirm i donoszę, ze Lerka ma się dobrze, Konfirm też:) Quote
konfirm31 Posted September 14, 2015 Author Posted September 14, 2015 Żyjemy, ale mamy kłopoty - trzymajcie kciuki w intencji, żeby poszły sobie precz (te kłopoty). Dlatego mało mnie na dogo. Quote
Nutusia Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 A ja w niedzielę poznałam Lerkę osobiście! Przeurocza z niej psica jest. W zachowaniu i z postury bardzo podobna do Imki. A Bliss to wieeeeeelka dama :) Hej, kłopoty - wasz czas już MINĄŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
konfirm31 Posted September 15, 2015 Author Posted September 15, 2015 Dzięki Nutusiu za odganianie kłopotów i za ciepłe słowa o moich psicach. No i za podwózkę - tam i tu :) Quote
Nutusia Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Cała przyjemność po naszej stronie! :D Quote
wieso Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 To my trzymamy wszystkie lapcie i mowimy, kysz,kysz klopotom.......moze i ja kiedys poznam ze cudne psice, pozdrawiamy :) Quote
konfirm31 Posted September 17, 2015 Author Posted September 17, 2015 W ramach odganiania - może nie kłopotów, ale przygnębienia z ich powodu - Brat z Bratową zabierają mnie z psami na swoją leśną działkę. Podobno sypnęły się grzyby, a z nich zapaleni grzybiarze. Wrócę dopiero w niedzielę pod wieczór. Quote
Poker Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Do leśnej działki kłopoty nie mają prawa dotrzeć. A przygnębieniu mówimy PRECZ !!! Quote
wieso Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Oj, grzyby, tez chce z Wami na grzybobranie......tutaj Sa Kanie tylko, za sucho bylo a Jak zadeszczylo to od razu mamy 15 stopni i grype. Quote
konfirm31 Posted September 17, 2015 Author Posted September 17, 2015 Postaram sie zrobić zdjęcia grzybkowe. jak znam braterstwo, to będą głównie podgrzybki, borowiki i koźlarze. I kurki - jeśli są. Ja kanie bardzo lubię - takie prosto z patelni, a`la schabowy :) 1 Quote
wieso Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 O, tak my uwielbiamy Kanie tak przyzadzone a o innych to tylko moge pomarzyc.... Quote
malagos Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 Ja dostałam od nowego pana Kruczka pudło pieczarek z łąki. Połowę dałam sąsiadce, resztę obrałam, umyłam i po obgotowaniu zamroziłam. Ale marzą mi się podgrzybki :) Quote
konfirm31 Posted September 22, 2015 Author Posted September 22, 2015 Odetchnęłam :), ale po powrocie, dopadła mnie - niestety - rzeczywistość :(. Wysyp grzybów dopiero się zaczyna. Pojawiły się maślaki, było trochę borowików, kilka kozaków i.....kanie w dużych ilościach. Teraz mokro i ciepło, więc pewnie z każdym dniem, grzybów będzie przybywać. Moi braterstwo, to fanatycy grzybobrania. Lubią grzyby zbierać, czyścić !!, przerabiać i jeść. Ja - tylko zbierać, a że okulary mi się rozpadły, to i ze zbieraniem miałam kłopot ;). Quote
Nutusia Posted September 22, 2015 Posted September 22, 2015 O, a ja lubię tylko... jeść - pod każdą postacią! :D Quote
inka33 Posted September 22, 2015 Posted September 22, 2015 Paszła won, kłopoty! A kysz!! A sio!!! Pozdrowionka i inne takie. ;) Quote
konfirm31 Posted September 22, 2015 Author Posted September 22, 2015 Dzięki, Ineczko Rzadkospotykana na Forumie :) Quote
konfirm31 Posted September 23, 2015 Author Posted September 23, 2015 Ćwiczymy z Lerką chodzenie przez Osiedle bez smyczy w dwa psy. Czyli Bliss na smyczy - duża, to jej się ludzie boją, no i żadnemu kotu - nie przepuści, a mała, biegnie luzem i z warkotem gryzie dużą w łapy i łałok. Jak dochodzimy do ulicy, to ją wołam i przypinam. Nawet całkiem nieźle nam to dzisiaj poszło. Nie chcę chodzić z dwiema smyczami, a jak idziemy razem na południowy spacer, to tak niestety robimy i obawiam się, że któraś mnie kiedyś oplącze i podetnie swoją smyczą. Teraz, pora na zmianę ;). Spacery poranne i popołudniowe, są jednopsowe, więc jednosmyczowe. Quote
Mattilu Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 Też przerabiam spacery dwupsowe i dwusmyczowe i faktycznie, jak tylko jest bezpiecznie to spuszczam Hopkę ze smyczy i od razu jest łatwiej. Lerka, pojętny pieseczek jesteś, ułatw życie Konfirm! Quote
Recommended Posts