Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja w niedzielę poznałam Lerkę osobiście! Przeurocza z niej psica jest. W zachowaniu i z postury bardzo podobna do Imki. A Bliss to wieeeeeelka dama :)

Hej, kłopoty - wasz czas już MINĄŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

W ramach odganiania - może nie kłopotów, ale przygnębienia  z ich powodu - Brat z Bratową zabierają mnie z psami na swoją leśną działkę. Podobno sypnęły się grzyby, a z nich zapaleni grzybiarze. Wrócę dopiero w niedzielę pod wieczór.

Posted

Postaram sie zrobić zdjęcia grzybkowe. jak znam braterstwo, to będą głównie podgrzybki, borowiki i koźlarze. I kurki - jeśli są. Ja kanie bardzo lubię - takie prosto z patelni, a`la schabowy :)

• Upvote 1
Posted

Ja dostałam od nowego pana Kruczka pudło pieczarek z łąki. Połowę dałam sąsiadce, resztę obrałam, umyłam i po obgotowaniu zamroziłam. Ale marzą mi się podgrzybki :)

Posted

Odetchnęłam :), ale po powrocie, dopadła mnie  - niestety - rzeczywistość :(.

Wysyp grzybów dopiero się zaczyna. Pojawiły się maślaki, było trochę borowików, kilka kozaków i.....kanie w dużych ilościach. Teraz mokro i ciepło, więc pewnie z każdym dniem, grzybów będzie przybywać. Moi braterstwo, to fanatycy grzybobrania. Lubią grzyby zbierać, czyścić !!, przerabiać i jeść. Ja - tylko zbierać, a że okulary mi się rozpadły, to i ze zbieraniem miałam kłopot ;).

Posted

Ćwiczymy z Lerką chodzenie przez Osiedle bez smyczy  w dwa psy. Czyli Bliss na smyczy - duża, to jej się ludzie boją, no i żadnemu kotu - nie przepuści, a mała, biegnie luzem i z warkotem gryzie dużą w łapy i łałok. Jak dochodzimy do ulicy, to ją wołam i przypinam. Nawet całkiem nieźle nam to dzisiaj poszło. Nie chcę chodzić z dwiema smyczami, a jak idziemy razem na południowy spacer, to tak niestety robimy i obawiam się, że któraś mnie kiedyś oplącze i podetnie swoją smyczą. Teraz, pora na zmianę ;). Spacery poranne i popołudniowe, są jednopsowe, więc  jednosmyczowe.

Posted

Też przerabiam spacery dwupsowe i dwusmyczowe i faktycznie, jak tylko jest bezpiecznie to spuszczam Hopkę ze smyczy i od razu jest łatwiej. Lerka, pojętny pieseczek jesteś, ułatw życie Konfirm!