AgaG Posted September 4, 2015 Author Posted September 4, 2015 Dziś zadzwonił do mnie cudowny pan do niedawna właściciel Lolka z tego wątku http://www.dogomania.com/forum/topic/9607-krak%C3%B3w-lolek-czeka%C5%82-3-lata-na-dom-ochryp%C5%82-od-szczekania-teraz-si%C4%99-u%C5%9Bmiecha/ Wydałam mu i jego żonie tego biedaka czekajacego trzy lata na dom w 2006 roku. Dozył u państwa aż 16 lat (według wspisu w książeczce miał 8) Loluś miał cudowny dom. Państwo za dwa tygodnie wracają do Krakowa z domku letniskowego gdzie spędzają pół roku :) Bardzo się cieszę, że zachowali mój telefon numer i zadzwonili. Już wstępnie im opowiedziałam o Sumiku. Chcą adoptować pogodnego psa :) Uff gdyby się udało, to Sum byłby królem :) 2 Quote
kolejna kobietka Posted September 4, 2015 Posted September 4, 2015 Sumcik jest najukochańszy, najlepszy, najwspanialszy, nic tylko brać i kochać! Widać, że jest taki wdzięczny, taki pokorny psiak. Psiak marzenie. 1 Quote
mar.gajko Posted September 4, 2015 Posted September 4, 2015 Dziś zadzwonił do mnie cudowny pan do niedawna właściciel Lolka z tego wątku http://www.dogomania.com/forum/topic/9607-krak%C3%B3w-lolek-czeka%C5%82-3-lata-na-dom-ochryp%C5%82-od-szczekania-teraz-si%C4%99-u%C5%9Bmiecha/ Wydałam mu i jego żonie tego biedaka czekajacego trzy lata na dom w 2006 roku. Dozył u państwa aż 16 lat (według wspisu w książeczce miał 8-) Loluś miał cudowny dom. Państwo za dwa tygodnie wracają do Krakowa z domku letniskowego gdzie spędzają pół roku :) Bardzo się cieszę, że zachowali mój telefon numer i zadzwonili. Już wstępnie im opowiedziałam o Sumiku. Chcą adoptować pogodnego psa :) Uff gdyby się udało, to Sum byłby królem :) Och! Byłoby cudownie :) Czekamy w takim razie, taki domek już wypróbowany, to byłoby super dla Sumiątka. 1 Quote
AgaG Posted September 4, 2015 Author Posted September 4, 2015 No właśnie. Tak sobie pomyślałam po telefonie od niego, że gdyby zdarzył się cud znalezienia przeze mnie odrobiny czasu, to bym zaczęła szukać grubych tek z umowami adopcyjnymi psów, które chyba gdzieś są u mnie nadal, i bym podzwoniła tu i tam... Może akurat natrafię jeszcze na jakiś dom gotowy na adopcje psa :) Tylko mam te teki pomiędzy toną książek i papierów, więc naprawdę miałabym co przerzucać, ufff.. :( Quote
AgaG Posted September 5, 2015 Author Posted September 5, 2015 Dziś dzwoniła do mnie cudowna żona pana Alfreda wspominając Lolka i wypytując o Sumika. opowiedziałam jej całą historię Sumika. Państwo wracają po 19 września, jeśli tylko Sumik nie wyda się pani zbyt duży, to jest ogromna szansa na tę adopcję. Byłabym szczęśliwa bardzo. Ja określiłam wagę Sumika na około 14 kilo, tak więc wstępną informację państwo mają. ps.dobry znak, że rozmowy się toczą w domu państwa o naszym Sumiku :) Quote
zachary Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 AgaG, oby Twoje oko celnie określiło wagę Sumika....A tak w ogóle,,, czy parę kg bezcennego Sumika to jakiś problem?... 1 Quote
ewkar Posted September 6, 2015 Posted September 6, 2015 Nauczona doświadczeniem jeszcze się nie cieszę, ale kciuki trzymam. 1 Quote
Olena84 Posted September 6, 2015 Posted September 6, 2015 Tak sobie pomyślałam po telefonie od niego, że gdyby zdarzył się cud znalezienia przeze mnie odrobiny czasu, to bym zaczęła szukać grubych tek z umowami adopcyjnymi psów, które chyba gdzieś są u mnie nadal, i bym podzwoniła tu i tam... Może akurat natrafię jeszcze na jakiś dom gotowy na adopcje psa :) Bardzo dobry pomysł Quote
agat21 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Sumik nie wygląda na więcej, niż 14-15 kg - będzie dobrze :) Quote
AgaG Posted September 10, 2015 Author Posted September 10, 2015 BDT zbiera kupę Sumika z trzech dni, jutro ją odbiorę i zawiozę do zakładu higieny wet. Trzeba sprawdzić, czy czasem żadnych robali nie ma. Quote
AgaG Posted September 12, 2015 Author Posted September 12, 2015 Potwierdzam wpłatę 10 zł. od magolek 10 zł. :) za badanie kału Suma zapłaciłam 25 zł. w Zakładzie hig. wet. Wynik był tego samego dnia - po podaniu numeru zlecenia przez tel. hurra, robali nie ma.. W wolnej chwili zrobię zdjęcie paragonu i zlecenia na badanie kału oraz wyślę do wstawienia. 1 Quote
kolejna kobietka Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Sumik na spacerze, na wałach wiślanych: 2 Quote
ewkar Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 Jak ja go lubię, naprawdę.On jest takim dobrym pieskiem, widać, że posłuszny, grzeczny i nareszcie szczęśliwy.Bardzo zrównoważony. 1 Quote
zachary Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 Kochany poczciwina....Ja też uwielbiam Sumika i śledzę jego losy... 1 Quote
AgaG Posted September 16, 2015 Author Posted September 16, 2015 jego nie można nie kochać, a tymczasowym opiekunom jak zawsze ogromnie dziękuję :) bo dzięki nim ma teraz wszystko to, co powinien mieć pies. Quote
ewkar Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 jego nie można nie kochać, a tymczasowym opiekunom jak zawsze ogromnie dziękuję :) bo dzięki nim ma teraz wszystko to, co powinien mieć pies. Tak jest! Quote
mar.gajko Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Dziś dzwoniła do mnie cudowna żona pana Alfreda wspominając Lolka i wypytując o Sumika. opowiedziałam jej całą historię Sumika. Państwo wracają po 19 września, jeśli tylko Sumik nie wyda się pani zbyt duży, to jest ogromna szansa na tę adopcję. Byłabym szczęśliwa bardzo. Ja określiłam wagę Sumika na około 14 kilo, tak więc wstępną informację państwo mają. ps.dobry znak, że rozmowy się toczą w domu państwa o naszym Sumiku :) Ago, i co? Wrócili już Państwo? Kontaktowali się? Quote
AgaG Posted September 20, 2015 Author Posted September 20, 2015 Ago, i co? Wrócili już Państwo? Kontaktowali się? Jest wciąż ciepło, więc mam nadzieję, że dalej siedzą w domku w lesie i dlatego nie dzwonią Quote
mar.gajko Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Jest wciąż ciepło, więc mam nadzieję, że dalej siedzą w domku w lesie i dlatego nie dzwonią Grzecznie czekamy, zatem. Quote
AgaG Posted September 21, 2015 Author Posted September 21, 2015 Potwierdzam wpłatę 50 zł od Matiiu za wrzesień i październik oraz 30 zł od agat :) Bardzo dziękuję. W wolnej chwili uaktualnię na pierwszej stronie. Sumiś ostatnio nie kulał po swoich harcach, ale na wszelki wypadek wybieramy się jak już wspominałam na przegląd do ortopedy. Niestety jeden dobry ortopeda na urlopie, drugi miał zajęte terminy przez ogrom operacji, no i musimy jeszcze zgrać transport. ::) Quote
AgaG Posted September 21, 2015 Author Posted September 21, 2015 Uff zastępcza mama Suma znalazła dziś w parku małego białego psa ...wzięła go do domu, jeszce nie mam zdjęć. Trzeba będzie zrobić ogłoszenia. Oby ktoś go szukał! Quote
mar.gajko Posted September 21, 2015 Posted September 21, 2015 Uff zastępcza mama Suma znalazła dziś w parku małego białego psa ...wzięła go do domu, jeszce nie mam zdjęć. Trzeba będzie zrobić ogłoszenia. Oby ktoś go szukał! Miejmy nadzieję, że się zgubił. Quote
Recommended Posts