Zmysł Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 To mi przypomina pewien artykuł z gazety i komentarz do niego, ale chyba nie bedę przytaczał, bo jest zbereźny. Quote
malagos Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Zmysł, Zmysłeńku, chlopie, nie daj sie prosić :biggrina: My lubimy takie kawałki :cool3: A dzis ciocia Gosia układała te sliczne snopki na stadionie w Makowie Maz. w piękne "dziesiatki" i inne ludowe kompozycje :p Tudzież robiła wraz z 15 pracownikami Ośrodka doradztwa stosiki warzyw, owoców i kwiatów, które w poludniowym słońcu ślicznie więdły i się kurczyły :diabloti: jeszcze jutro, całe to zamieszanie od rana do występu pana Wydry i innych rewelacji (ja jestem pokolenie, no, moze nie Fogga, ale pewnie Połomskiego :diabloti: ), potem sprzątanie resztek darów Bozych i w nocy do domciu :cool1: A jutro przyjeżdża do nas jamniczka z Myszkowa, ze schroniska, do dziewczyny mieszkajacej niedaleko mnie :loveu: A tak na marginesie: Majeczka ma się dobrze :multi: Quote
Zmysł Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 To super, że ma się dobrze. Ostatnio wrzuciłem jej zdjęcie na wątek "zielonkowski" i bardzo się nia zainteresowała Lamia2. Za chwilę okazało się, że miała ją "pod nosem", gdy była u Malagos(ale jej nie widziała:shake: ). Quote
BIANKA1 Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 [quote name='Zmysł']To super, że ma się dobrze. Ostatnio wrzuciłem jej zdjęcie na wątek "zielonkowski" i bardzo się nia zainteresowała Lamia2. Za chwilę okazało się, że miała ją "pod nosem", gdy była u Malagos(ale jej nie widziała:shake: ). Bo Lamia chciała pomóc , a mało co byłybyśmy z Malagos teściowymi :shake: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77617 Quote
aniac50 Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Jaka szkoda,że to Maków .........Mazowiecki !!!!!! Gdyby był..... PODHALAŃSKI ,to mogłabym uściskać Malagos osobiście i podziwiać jej snopek "na żywo"!!!Zdjęcia Majeczki wzruszają mnie za każdym razem....To taka śliczna "babunia" "![Majeczka....,żeby nie było .....!] Życzę udanego jutrzejszego dnia !!!Oby WSZYSTKO poszło zgodnie z planem ! Quote
malagos Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Dzieki, Aniu! To Ty góralka raczej, nie mazowszanka? Ciekawa jestem tej suczynki z Myszkowa...Postaram się być w domu o tej godzienie, ok. 17, myślę, ze bedę po pracy. Ale i tak na weekend ptzyjechała moja siostra, by pomoc przy żyjatkach i będzie mój TŻ, od razu zbada suczkę. A Majeczka ma sie doskonale, to tak znów przy okazji :eviltong: Quote
aniac50 Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Mizianko dla Majeczki !!!Cieszę się,że następna bida znalazła swoje miejsce na ziemi.Gdyby tak jeszcze Milka ........ech.....Udanego dnia zyczę !A mnie faktycznie bliżej do Tatr jak do Stolicy oops Quote
Alpina Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Ja też zawsze ze wzruszeniem oglądam zdjęcia Majeczki... Do dziś czuję jej wilgotny nosek na łydce.. Quote
aniac50 Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Ciekawa jestem jak minął dzień ?Jak się miewa mały jamniorek ?Jak dożynki-wszystko się udało ?A Majeczka ? Quote
malagos Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Ot, i po dozynkach... roboty huk, wiele wysiłku i kto to doceni?....:shake: a Majeczka śliczna jak zawsze :multi: Jamniczka, która do nas przyjechała (przywiozły ja z Warszawy panie wiozace 10-letnią bassetkę :loveu: ) i specjalnie nadrobily drogi do nas, jadąc dalej do Białegostoku) to młodziutkie, czarne, bystre zwierzatko. Chudzieńkie aż zal patrzeć...Została u nas zbadana, odrobaczona i wykąpana. I zaraz przyjechała mloda nowa pani i tak się cieszyły obie, jakby (odpukać) były sobie od zawsze przeznaczone! Szczęśliwego nowego życia, jamniczko! :multi: Quote
oktawia6 Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 dobre wieści u Malagos i jamniczki:p a starowinka zostaje u Ciebie już na stałe prawda? wiem, że tak:loveu: -tak tylk zagajam:evil_lol: Quote
Alpina Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Hiiii...Hiii...Hiii.. Oj Oktawia...:loveu:Jesteś bezbłędna...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Malagos zajrzyj na wątek Kobiego...:) ;) Quote
aniac50 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Cieszę się,że wszystko się udało !I dożynki i jamnisia !Nieśmiało przypominam o książeczce !Majeczkę ściskam i miziam za uszkiem ! Quote
malagos Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Książeczki z przepisami na ziemniaczki już mam, 30 egz., a jutro mam dostać tę o torcikach. Zaraz zagladam na wątek Kobiego :cool3: Quote
tomcug Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 malagos napisał(a):Książeczki z przepisami na ziemniaczki już mam, 30 egz., a jutro mam dostać tę o torcikach. Zaraz zagladam na wątek Kobiego :cool3: I będą na bazarku???? :lol: Quote
malagos Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 No moze kilka wystawie, jak się nauczę wystawiać :cool3: :diabloti: Te broszury mam do sprzedania kobietom ma wsi, rozprowadzam je w Kołach Gospodyń Wiejskich :diabloti: Quote
Alpina Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Jeśli warunkiem kupienia książeczki o torcikach jest bycie w "kole gospodyń wiejsko- miejskich " - toooo...Pal sześć, zapisuję się...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Zmysł Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Alpina napisał(a):Jeśli warunkiem kupienia książeczki o torcikach jest bycie w "kole gospodyń wiejsko- miejskich " - toooo...Pal sześć, zapisuję się...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Mnie mogą nie przyjąć chyba Quote
Alpina Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Zmysł nie martw się...Najwyżej wystąpisz jako pomoc dla gospodyń...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Malagos nie wykręcaj się - Czekamy na bazarek...;) A tak na marginesie musiałam obciąć swoje shih- tzki...Normalnie teraz nie wyrabiam z pielęgnacją długiej sierści a w nocy i one i ja jesteśmy padnięte na maksa.. "Kiedyś";) wstawię zdjęcia...:) Całuski dla Majeczki... Quote
malagos Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 tomcug napisał(a):I będą na bazarku???? :lol: no dobra, teraz może mi ktoś powie, jak krowie na miedzy, JAK się wystawia na bazarku?:oops: robię zdjecie okładki 1 broszurki, 2 broszurki, 3 broszurki (3 różne tytuły), każda z nich kosztuje 2,10 zł - i co, wystawić komplet, czy osobno mozna nabyć? I na jaki cel? Na Majeczkę albo Zulkę mogę? Czy nie wypada? Jutro moge dołozyć 4 tytuł.... Poradżcie, proszę.... Quote
Zmysł Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='malagos']no dobra, teraz może mi ktoś powie, jak krowie na miedzy, JAK się wystawia na bazarku?:oops: robię zdjecie okładki 1 broszurki, 2 broszurki, 3 broszurki (3 różne tytuły), każda z nich kosztuje 2,10 zł - i co, wystawić komplet, czy osobno mozna nabyć? I na jaki cel? Na Majeczkę albo Zulkę mogę? Czy nie wypada? Jutro moge dołozyć 4 tytuł.... Poradżcie, proszę.... Mogę wystawić bazarki w Twoim imieniu. Prześlij mi tylko mailem zdjęcia( [email protected]). I propozycje cen. Quote
aniac50 Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 No to czekamy na bazarek z książeczkami icieplutko pozdrawiamy Majeczkę !!! Quote
Alpina Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Malagos możesz śmiało bazarek przeznaczyć na Majeczkę lub Zulkę... Masz siedem psów...Co tu nie wypada..? A teraz mały off.. Tadam... To dzisiaj tak się baby cieszyły jak wracałyśmy do domu a TZ przyjechał z zakupami... Czy mi ładnie w krótkich włoskach pyta Joszi? Quote
Alpina Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Sonia padła...Na ścieżce... Następnie napiła się wody...Tradycyjnie oczywiście.. :)- wskoczyła na stolik i czekała na transport czyli rączki pańci... Quote
Recommended Posts