Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zmysł, Zmysłeńku, chlopie, nie daj sie prosić :biggrina: My lubimy takie kawałki :cool3:

A dzis ciocia Gosia układała te sliczne snopki na stadionie w Makowie Maz. w piękne "dziesiatki" i inne ludowe kompozycje :p Tudzież robiła wraz z 15 pracownikami Ośrodka doradztwa stosiki warzyw, owoców i kwiatów, które w poludniowym słońcu ślicznie więdły i się kurczyły :diabloti:
jeszcze jutro, całe to zamieszanie od rana do występu pana Wydry i innych rewelacji (ja jestem pokolenie, no, moze nie Fogga, ale pewnie Połomskiego :diabloti: ), potem sprzątanie resztek darów Bozych i w nocy do domciu :cool1:
A jutro przyjeżdża do nas jamniczka z Myszkowa, ze schroniska, do dziewczyny mieszkajacej niedaleko mnie :loveu:

A tak na marginesie: Majeczka ma się dobrze :multi:

Posted

To super, że ma się dobrze. Ostatnio wrzuciłem jej zdjęcie na wątek "zielonkowski" i bardzo się nia zainteresowała Lamia2. Za chwilę okazało się, że miała ją "pod nosem", gdy była u Malagos(ale jej nie widziała:shake: ).

Posted

Jaka szkoda,że to Maków .........Mazowiecki !!!!!! Gdyby był..... PODHALAŃSKI ,to mogłabym uściskać Malagos osobiście i podziwiać jej snopek "na żywo"!!!Zdjęcia Majeczki wzruszają mnie za każdym razem....To taka śliczna "babunia" "![Majeczka....,żeby nie było .....!] Życzę udanego jutrzejszego dnia !!!Oby WSZYSTKO poszło zgodnie z planem !

Posted

Dzieki, Aniu! To Ty góralka raczej, nie mazowszanka?
Ciekawa jestem tej suczynki z Myszkowa...Postaram się być w domu o tej godzienie, ok. 17, myślę, ze bedę po pracy. Ale i tak na weekend ptzyjechała moja siostra, by pomoc przy żyjatkach i będzie mój TŻ, od razu zbada suczkę.
A Majeczka ma sie doskonale, to tak znów przy okazji :eviltong:

Posted

Mizianko dla Majeczki !!!Cieszę się,że następna bida znalazła swoje miejsce na ziemi.Gdyby tak jeszcze Milka ........ech.....Udanego dnia zyczę !A mnie faktycznie bliżej do Tatr jak do Stolicy oops

Posted

Ot, i po dozynkach...
roboty huk, wiele wysiłku i kto to doceni?....:shake:

a Majeczka śliczna jak zawsze :multi:
Jamniczka, która do nas przyjechała (przywiozły ja z Warszawy panie wiozace 10-letnią bassetkę :loveu: ) i specjalnie nadrobily drogi do nas, jadąc dalej do Białegostoku) to młodziutkie, czarne, bystre zwierzatko. Chudzieńkie aż zal patrzeć...Została u nas zbadana, odrobaczona i wykąpana. I zaraz przyjechała mloda nowa pani i tak się cieszyły obie, jakby (odpukać) były sobie od zawsze przeznaczone!
Szczęśliwego nowego życia, jamniczko! :multi:

Posted

malagos napisał(a):
Książeczki z przepisami na ziemniaczki już mam, 30 egz., a jutro mam dostać tę o torcikach.
Zaraz zagladam na wątek Kobiego :cool3:

I będą na bazarku???? :lol:

Posted

No moze kilka wystawie, jak się nauczę wystawiać :cool3: :diabloti:
Te broszury mam do sprzedania kobietom ma wsi, rozprowadzam je w Kołach Gospodyń Wiejskich :diabloti:

Posted

Jeśli warunkiem kupienia książeczki o torcikach jest bycie w "kole gospodyń wiejsko- miejskich " - toooo...Pal sześć, zapisuję się...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Alpina napisał(a):
Jeśli warunkiem kupienia książeczki o torcikach jest bycie w "kole gospodyń wiejsko- miejskich " - toooo...Pal sześć, zapisuję się...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Mnie mogą nie przyjąć chyba

Posted

Zmysł nie martw się...Najwyżej wystąpisz jako pomoc dla gospodyń...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Malagos nie wykręcaj się - Czekamy na bazarek...;)

A tak na marginesie musiałam obciąć swoje shih- tzki...Normalnie teraz nie wyrabiam z pielęgnacją długiej sierści a w nocy i one i ja jesteśmy padnięte na maksa..
"Kiedyś";) wstawię zdjęcia...:)

Całuski dla Majeczki...

Posted

tomcug napisał(a):
I będą na bazarku???? :lol:

no dobra, teraz może mi ktoś powie, jak krowie na miedzy, JAK się wystawia na bazarku?:oops:
robię zdjecie okładki 1 broszurki, 2 broszurki, 3 broszurki (3 różne tytuły), każda z nich kosztuje 2,10 zł - i co, wystawić komplet, czy osobno mozna nabyć? I na jaki cel? Na Majeczkę albo Zulkę mogę? Czy nie wypada? Jutro moge dołozyć 4 tytuł....
Poradżcie, proszę....

Posted

[quote name='malagos']no dobra, teraz może mi ktoś powie, jak krowie na miedzy, JAK się wystawia na bazarku?:oops:
robię zdjecie okładki 1 broszurki, 2 broszurki, 3 broszurki (3 różne tytuły), każda z nich kosztuje 2,10 zł - i co, wystawić komplet, czy osobno mozna nabyć? I na jaki cel? Na Majeczkę albo Zulkę mogę? Czy nie wypada? Jutro moge dołozyć 4 tytuł....
Poradżcie, proszę....
Mogę wystawić bazarki w Twoim imieniu. Prześlij mi tylko mailem zdjęcia( [email protected]).

I propozycje cen.

Posted

Malagos możesz śmiało bazarek przeznaczyć na Majeczkę lub Zulkę...
Masz siedem psów...Co tu nie wypada..?
A teraz mały off..
Tadam...
To dzisiaj tak się baby cieszyły jak wracałyśmy do domu a TZ przyjechał z zakupami...

Czy mi ładnie w krótkich włoskach pyta Joszi?

Posted

Sonia padła...Na ścieżce...

Następnie napiła się wody...Tradycyjnie oczywiście.. :)- wskoczyła na stolik i czekała na transport czyli rączki pańci...