Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to ci zazdroszczę !!!!Nigdy nie pogłaskałam nawet takiego psiaka !!!nie mówiąc o przytuleniu ........widzialam tylko na wystawach ,psie piękności..!!!

Posted

aniac50 napisał(a):
No to ci zazdroszczę !!!!Nigdy nie pogłaskałam nawet takiego psiaka !!!nie mówiąc o przytuleniu ........widzialam tylko na wystawach ,psie piękności..!!!

Z tą pięknością to nie przesadzajmy, chyba, że w sweterku

Posted

Aniu witam Cię serdecznie i dziękuję za kciuki...Są teraz bardzo potrzebne i mnie i mojej mamie...
Oto grzebień -rzadsze zęby tak mniej więcej w rozstawie 04mm gęstsze co ok.2mm. U mnie taki grzebień sprawdza się doskonale.
Dostałam taki od hodowczyni od której kupowałam swoją najstarszą i sprawdził się za co jestem jej wdzięczna bo nie wszyscy hodowcy tak podchodzą do sprawy..
Chcę poinformować wszystkich, że trwają intensywne poszukiwania hodowcy Majeczki.Nie dlatego, że Malagos chce ją oddać ;) Chcemy dowiedzieć się o niej szczegółów takich jak data urodzenia, po jakich jest rodzicach, może jej dzieci - jeśli takowe miała są championami?Wszystko jest możliwe...Niestety tatuaż jest trudny do odczytania.Wysoki numer a musiało to być ponad dziesięć lat temu może sugerować, że Majeczka została sprowadzona z zagranicy - ja podejrzewam Czechy...No nic.poszukiwania w trakcie...
Od razu zaznaczam, że nie szukamy ostatniego właściciela Majeczki który ją wywalił...:angryy:

Posted

Alpinko , mnie pan w hurtowni sprzedał inny grzebyk . Jedna strona ma 4 ,, a druga 2 mm.Też jest dobry . Wcześniej nie miałam grzebyka , bo moje wszystkie psy miały krótki włos .Grzebyk kosztował niecałe 10 zł . I mam olej z nornika , ale skoro mówisz , że nie jest dobry , to nie wiem co zrobić . Ja go psikałam . Teraz jak jest obcięty , to tylko go szczotkuje i czeszę tam gdzie ma długie włoski np . uszka , ogonek i łapki .
Oj Ciotki , co mi przyszło na stare lata .:evil_lol:

Shot with DC2300 at 2007-08-09

Posted

Ja też kupiłam grzebyk.
Wziełam Majeczkę na kolana i wyczesałam uszki. Po pleckach grzebyk sie omyka, tu lepsza byłaby szczotka. Majeczka nie lubi (boi się?) dotykania łapek i pazurków. Moze ja bolą? Może jakis reumatyzm?

Posted

malagos napisał(a):

Majeczka nie lubi (boi się?) dotykania łapek i pazurków. Moze ja bolą? Może jakis reumatyzm?

Wiesz, ja mam kundelka Montiego, który też nie lubi, gdy dotyka się jego łapek. Aż cały drży, chociaż nie ma powodów, by się bać, bo jest naszym pupilem i nikt go nigdy nie skrzywdził :lol:. To może być taka cecha psa i trzeba jakoś z tym żyć :p.
Alpinko, nieustające uściski dla Mamy.

Posted

Majeczka to chodząca łagodność. Nie słyszy, nie widzi, nie szczeka, ledwo chodzi na rozstawionych łapeczkach, kołysze pupką i kitką na końcu ogonka....A zębów u niej też tylko kilka i to ruszajacych się.

Posted

malagos napisał(a):
Majeczka to chodząca łagodność. Nie słyszy, nie widzi, nie szczeka, ledwo chodzi na rozstawionych łapeczkach, kołysze pupką i kitką na końcu ogonka....A zębów u niej też tylko kilka i to ruszajacych się.
Toż to psi ideał !!!![poza ząbkami oczywiście !!!!]Mizianko dla całej psiej sfory!!!

Posted

Oj tak sweterek boski !!!!Zwłaszcza gustownie prezentuje się na Majeczce !!!Jak z największych wybiegów mody !!!!Muszę i ja pomyśleć o czymś takim dla mojej suni [na zimę oczywiście !]Alpina !Jak Mama ?Myślę o nie codziennie i proszę Boga o zdrowie dla Niej !Powiedz Jej ,że jest wiele bezimiennych ludzi ,którzy martwią się o Jej zdrowie !Pozdrawiam Ją bardzo gorąco i wierzę,że wróci do zdrowia !

Posted

Ania, tomcug dziękuję...
Właśnie wróciłam od niej...Najgorsze, że mówić nie może...Bełkocze coś tylko,prawie niedosłyszalnie ale wszystko rozumie...
Pocieszam ją jak mogę.Mówię, że już niedługo zacznie się rehabilitacja i że na pewno będzie dużo lepiej...Rehabilitant daje spore szanse na to, żeby chociaż mogła usiąść...Ano zobaczymy...Dziękuję jeszcze raz wszystkim,za to, że jesteście...Rodzina niewiele się interesuje losem mamy...Tak to już jest..

Posted

Alpina napisał(a):
Ania, tomcug dziękuję...
Właśnie wróciłam od niej...Najgorsze, że mówić nie może...Bełkocze coś tylko,prawie niedosłyszalnie ale wszystko rozumie...
Pocieszam ją jak mogę.Mówię, że już niedługo zacznie się rehabilitacja i że na pewno będzie dużo lepiej...Rehabilitant daje spore szanse na to, żeby chociaż mogła usiąść...Ano zobaczymy...Dziękuję jeszcze raz wszystkim,za to, że jesteście...Rodzina niewiele się interesuje losem mamy...Tak to już jest..

Dobrze, że Twoja Mama na szczęście ma Ciebie, Alpinko :loveu:
A z rodziną tak już bywa.....

Posted

Alpinko Będzie dobrze:glaszcze: Moja teściowa miała wylew i udar jednocześnie. Bardzo szybko doszła do siebie, a dziś gdyby nie leciutkie zacinanie się przy mówieniu nikt by nawet nie poznał.

Posted

Rodzinka ...jak to rodzinka...Każdy ma swoje ważne sprawy i na pewno też myślą o Twojej mamie -tylko nic nie mówią .....bo może nie wiedzą jak ci pomóc ?Cieszę się ,że rehabilitant daje nadzieję na poprawę .On na pewno wie co mówi -ma przecież jakieś doświadczenie w pracy z ludżmi w takich przypadkach !Powolutku wszystko się unormuje !Zobaczysz !Ale musi minąć troszkę czsu !To nie jest grypa ,która przechodzi w trzy ,cztery dni !Musisz uzbroić się w cierpliwość !Wiem jakie to trudne....,ale nie ma innego wyjścia niestety .Trzymaj się cieplutko !!!!!

Posted

Witamy . Majeczka bidulka ma te ruszające się ząki na przodzie ? Dlatego są takie ksywe ?
A jak poszukiwania przeszłosci babuni ? Wiadomo już coś ?

Alpinko , z Mamą będzie wszystko dobrze . Napewno wróci Jej mowa i jeszcze nie raz pogadacie sobie :lol:

Posted

Poszukiwania idą jak po grudzie...Tatuaż nie jest zbyt czytelny a to może nas zaprowadzić "w maliny".Tak na 100%, to dokładnie nie odczytaliśmy tego tatuażu...Pierwsza to chyba siódemka bo Z odpadło...Ostatnia to C lub 0 lub jeszcze coś innego...I bardzo wysoka liczba (z której strony by nie czytać)
Ponad dziesięć lat temu w Polsce nie mogło być w jednym oddziale takiej liczby narodzin shi-tzu...:shake: Nie wiem czy w całej Polsce tyle było...:cool1:
Ksywe zęby u Majeczki są wynikiem zaniedbań..."Koparka" poszła do przodu - zęby poszły do przodu i oto efekt...Sędziowie mają takie powiedzenie, że im starsze shih- tzu, to lepiej mu na wystawie w gębę nie zaglądać... A Majeczka to już extra "okaz":) Ale za to jaki słodki...
Podejrzewam, że mogli ją sprowadzić z Czech.Czeskie linie charakteryzują się właśnie wydłużonymi grzbietami i trochę dłuższymi kufami...
Ze mną Majeczka też nie spała..Myślę, że nie była tego nauczona bo nawet nie próbowała wgramolić się do łóżka...

Posted

Alpinko , jaka jest przeciętna długość życia SHIH TSAKÓW ? Przyznam , że nigdy mnie nie interesowały :oops: Byłam zdumiona , że Kobi wogóle ma kufe , bo wygląda jakby miał pyszczek persa :lol: Na co powinnam zwracać uwagę jeśli chodzi o jakieś niepokojące zdrowotne objawy .
Mały jest wesolutki i zabawny i ciągle za mną chodzi . Czy to takie pieski jednej panci ? A właściwie to ile lat ma Majeczka , bo coś czytałam że 10 . To chyba nie jest aż tak stara .

Posted

Nie wiemy, ile lat ma. Czasem wygląda na 100, jak idzie pomalutku, łapki sie rozsuwaja na parkiecie, przewróci sie , chwilkę poleży, pozbiera do kupki i dalej idzie. Albo jek stoi zapatrzona i zamyslaona, taka starowinka. Albo jak tak śmiesznie mlaszcze pyszczkiem. Ale czasem wyglada młodo, jak na spacerku podbiegnie, podskoczy, aż uszy fruwają! Jak pogoni kota i szczeknie na niego!
Nie znam sie na tej rasie, pierwszy raz widzę takiego cudaczka, ale ze jest starowinką, to widac...

Posted

Koorcze ...........ona się zachowuje jak moja Frytka :shake: Też czasem myślę , że Fryciasta ma 100 lat . I ten głos .........taki starczy , inny niż reszty psów .
Jak można określić wiek psa .Puniek ma siwą mordkę , jest gruby , ale szaleje ----ma 5 lat .Frytka nie ma widocznej siwizny , ale jest okropnie zramolała i niby ma 7 lat .7 lat mają Kobi I Roki , ale obaj szaleją w czasie zabawy . Jak dojść do tego , czy pies jest taki stary , czy taki zmarnowany życiem . Macie Ciotki jakiś pomysł ?
Majeczka jest po sterylce ?