malagos Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Nie, chyba nie. Oglądałam brzuszek i nie widać blizny. Ale przy takiej siersci można jej nie zauważyć. Quote
Alpina Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Hymmm...Bianeczko przeciętna długość życia shih-tzu określana jest na ok.14-15 lat ale ja osobiście znam siedemnastoletniego...Myślę,że to jest cecha osobnicza jak również uwarunkowana cechami genetycznymi a także warunkami bytowymi....(mam na myśli żywienie, profilaktykę, czynniki zdrowotne itp.) Jeśli chodzi o zachowanie, to wiek na pewno ma na nie wpływ ale tu również decydują cechy osobnicze...To tak jak i ludzie - jeden w wieku np. 20 lat będzie prowadził bardzo aktywny tryb życia, drugi dwudziestolatek, powiedzmy średnio aktywny a trzeci będzie "aktywny inaczej":evil_lol: Ci nasi umowni 20 latkowie będą również inaczej reagowali na identyczne sytuacje... Jak Majeczka była u Iwonki, to badał ją weterynarz który określił jej wiek na 10 lat...Mój wet.jej nie zdążył zobaczyć, bo akurat był na urlopie...Tak więc mamy opinię jednego weta i przyjęliśmy jej wiek na ponad dziesięć lat ale ile ma tego ponad?Trudno powiedzieć... Niepokojące objawy u żywiołowego shih- tzu w średnim wieku (bo Majeczka to jest w podeszłym)to ospałość, brak apetytu,długo utrzymujące się dyszenie, nadmierne pobieranie wody takie miseczka za miseczką, wszelkie biegunki i wymioty które utrzymują się przez cały dzień...Wysoka temperatura - 39,9 to już niepokojący sygnał... Shih- tzki z reguły wylewnie traktują gości (Kobi jest wyjątkiem a wyjątki potwierdzają regułę) Jak już emocje opadną shih- tzki się uspokajają..:lol: Jednak to prawda, że wybierają sobie swojego ulubionego człowieka - moje wszystkie trzy oczywiście wybrały mnie i chciałyby mi wszędzie towarzyszyć..W łazience i WC obowiązkowo...:evil_lol:Co nie znaczy, że nie kochają TZ-ta ... Bianeczko ja myślę, że ci nasi czworonożni podopieczni są bardziej cwani niż nam się zdaje...;)I zachowują się tak, jak im to w danej sytuacji przynosi najwięcej korzyści oraz w zależności jaki mają akurat humor...;) Malagos - nie leń się - wstawiaj świeże (a najlepiej jeszcze gorące) fotki Majeczki.... Quote
aniac50 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Masz rację Alpina co do charakteru naszych "braci mniejszych".Cwane to,że szkoda mówić !!!!!I humorki różniaste i grymasy .....,aby tylko zwrócić na siebie uwagę !Maja sunia udaje,że ją boli łapa i trzyma ją w górze jak tylko ma dość spaceru.Muszę ją wtedy brać na ręce i nieść do domu.W mieszkaniu wszelkie dolegliwości jakoś cudem ZNIKAJĄ !!!!A jak usłyszy dzwonek do drzwi to pędzi na złamanie karku i w górze jest tylko ogonek !..........No i gdzie te zdjęcia?..........Czekamy !!!!! Quote
tomcug Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 aniac50 napisał(a):Masz rację Alpina co do charakteru naszych "braci mniejszych".Cwane to,że szkoda mówić !!!!!I humorki różniaste i grymasy .....,aby tylko zwrócić na siebie uwagę !Maja sunia udaje,że ją boli łapa i trzyma ją w górze jak tylko ma dość spaceru.Muszę ją wtedy brać na ręce i nieść do domu.W mieszkaniu wszelkie dolegliwości jakoś cudem ZNIKAJĄ !!!!A jak usłyszy dzwonek do drzwi to pędzi na złamanie karku i w górze jest tylko ogonek !..........No i gdzie te zdjęcia?..........Czekamy !!!!! A moja Katia nigdy nie ma dość spaceru :diabloti:. Biegałaby godzinami bez opamiętania, bez względu na pogodę i porę dnia :cool3:. Ja też proszę o zdjęcia Majeczki :loveu: Quote
BIANKA1 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 U Malagos dzisiaj zlot . Gdzież Ona ma teraz głowę do zdjęć :diabloti: Quote
malagos Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Rzeczywiście, zlocik się odbyl i raczej zdjecia zlotowiczów się robiło. Ale Majeczka była ogólnie podziwiana przez wszystkich i każdu musiał wysłuchać jej historii. Gosciła sie razem z nami i wszystkimi psami w ogrodzie, jak prawdziwa dama. Ale za chwilke zdjecia Majeczki :cool3: Quote
Zmysł Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Super, nawet bez sweterka. A pozostali uczestnicy spotkania? Quote
oktawia6 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 oj widziałam te zdjęcia ze zlotu:evil_lol: są na innym dziale;) Quote
Zmysł Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 oktawia6 napisał(a):oj widziałam te zdjęcia ze zlotu:evil_lol: są na innym dziale;) Oj, wątki mi się pomyliły. też już widziałem. Quote
BIANKA1 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Śliczna ta Majeczka . Ma bardzo niepowtarzalną urodę :diabloti: Quote
malagos Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Śmiej się, śmiej ze starownki :diabloti: a moze to jest prababka Twojego Kobusia? :cool3: zyczymy dobrego dnia! Quote
BIANKA1 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 malagos napisał(a):Śmiej się, śmiej ze starownki :diabloti: a moze to jest prababka Twojego Kobusia? :cool3: zyczymy dobrego dnia! Chyba pra-pra-prababka :evil_lol: Quote
Alpina Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Ejże ciotki nie dobrzyce - jaka pra, pra babka? Najwyżej mogła by być jego matką a nawet siostrą...Starszą...:eviltong: Wymyśliły sobie pra i pra...Zaraz dostaniecie szturchanica...:x Majeczko kochana ciocia Alpina czuwa..;) Quote
BIANKA1 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Alpina napisał(a):Ejże ciotki nie dobrzyce - jaka pra, pra babka? Najwyżej mogła by być jego matką a nawet siostrą...Starszą...:eviltong: Wymyśliły sobie pra i pra...Zaraz dostaniecie szturchanica...:x Majeczko kochana ciocia Alpina czuwa..;) No co ...............:diabloti: To Malagos wspomniała , że Majeczka ma 100 lat :evil_lol: Quote
Zmysł Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Ja nie wiem, czemu te śmiechy z Majki. To całkiem przystojna pani, owszem, jest już stateczna, ale to trzeba uznać za pozytyw. Quote
haker11 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Biedna sunia, po tylu latach przyjaźni tak potraktowna... Ludzie to potwory!:angryy: Quote
BIANKA1 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Zmysł napisał(a):Ja nie wiem, czemu te śmiechy z Majki. To całkiem przystojna pani, owszem, jest już stateczna, ale to trzeba uznać za pozytyw. Bo my mamy takie specyficzne poczucie humoru :lol: Ile można płakać czytając historie różnych psiaków . A Majeczka ma nowy domek , jest szczęśliwa , a że ma ksywe zęby ...............:evil_lol: co tam zęby ;) Quote
Zmysł Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 BIANKA1 napisał(a):Bo my mamy takie specyficzne poczucie humoru :lol: Ile można płakać czytając historie różnych psiaków . A Majeczka ma nowy domek , jest szczęśliwa , a że ma ksywe zęby ...............:evil_lol: co tam zęby ;) Ale w sweterku z golfikiem:multi: Quote
BIANKA1 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Zmysł napisał(a):Ale w sweterku z golfikiem:multi: Właśnie . :lol: A mnie w sklepie pokazali pelerynkę przeciwdeszczową :crazyeye: Sama nie wiem ..............Kobi chyba by wyglądał jak tego ....no ........, a zresztą nie powiem :shake: Quote
malagos Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 dokup mu czerwoną torebkę, bedzie komplet! Quote
BIANKA1 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Śmiejcie się , a ja dostałam ślepe kocięta z bonusami :roll: Quote
Recommended Posts