Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prześliczne maluszki . Ludzie kupują takiego szczenie i myślą , ze to pluszaczek . Pozwalają mu na wszystko , a potem rośnie taki Kobi i ląduje na stare lata w schronisku .

Posted

Alpina :loveu: :loveu: ależ te maluchy genialne!!!
A masz może zdjecie pyszczka swojego rasowca "an face", jaki powinien byc zgryz?

A ja chciałam uprzejmie, aczkolwiek z niesmakiem, donieść, ze Panna Majeczka w ferworze zabawy obszczekała i zagoniła w kąt kuchni mego kota :crazyeye: :angryy: Wszyscy, i kot, i ja i Majeczka byliśmy zdumieni :evil_lol:

Posted

malagos napisał(a):
Alpina :loveu: :loveu: ależ te maluchy genialne!!!
A masz może zdjecie pyszczka swojego rasowca "an face", jaki powinien byc zgryz?

A ja chciałam uprzejmie, aczkolwiek z niesmakiem, donieść, ze Panna Majeczka w ferworze zabawy obszczekała i zagoniła w kąt kuchni mego kota :crazyeye: :angryy: Wszyscy, i kot, i ja i Majeczka byliśmy zdumieni :evil_lol:

Biedny kotecek :cool1: :evil_lol:
Mizianka dla Majeczki, a dla Mamy Alpinki serdeczne pozdrowienia :loveu:

Posted

Zdjęcie zgryzu zaraz zrobię...:lol:Najlepiej jak shih- tzu ma zgryz cęgowy.
Wezmę moją najstarszą na modelkę - ona chętnie pozuje...
Postaram się dzisiaj wkleić ten "zgryz"

Przed chwilą robione - na dworze - wiatr jak nieszczęście ale chyba o to Ci Malagos chodziło?
A z tym kotem to po prostu "wpadka" babci jak dostaje werwy...Z obopulnym zdziwieniem...:)

Posted

tomcug - dziękuję za pozdrowienia dla mamy..Jesteś kochana...
Jak zresztą wszystkie cioteczki tutaj...Dziekuję Wam bardzo moje kochane, dobre duszki...
A oto moja Sonieczka(jak ja do zdjęcia to ona do picia wody..:))- jeden z tych szczeniaczków z tym, że teraz, ma dłuższą grzywkę...:)

Posted

[quote name='Alpina']tomcug - dziękuję za pozdrowienia dla mamy..Jesteś kochana...
Jak zresztą wszystkie cioteczki tutaj...Dziekuję Wam bardzo moje kochane, dobre duszki...
A oto moja Sonieczka(jak ja do zdjęcia to ona do picia wody..:))- jeden z tych szczeniaczków z tym, że teraz, ma dłuższą grzywkę...:)

Rzeczywiście piękna

Posted

malagos napisał(a):
Pewnie, ze jest śliczna! a jakie ma oczy i rzęsy!
Maja Majeczka też jest śliczna, tylko że inaczej....

Ale w sweterku może startować na miss

Posted

malagos napisał(a):
Tak, o to mi chodziło, dzięki, Alpinko. Chcialam zobaczyć, czy shih tsu moze być ładny :angryy:
Moze!!:loveu:

A ja chciałabym zobaczyć , czy shih tsu może być przytulasty :evil_lol:

Posted

To się da zrobić Bianeczko zaraz wkleję zdjęcia Soni, Joszi i Busi oraz oczywiście mojej mamy...
Widzę, że wczorajsze zdjęcia "zgryzu" mi wcieło...
Majeczka jest śliczną starowinką...

Posted

Piękna psica . Taki włos wymaga pewnie specjalnej pielęgnacji . Co trzeba robić i jak często kąpać psiaka ? Zupełnie nie mam pojęcia jak postępować z kudłaczami . Dodatkowo Kobi ma włos jak wata -słowa fryzjerki .
Duży ten Twój piesek . Może to takie złudzenie . Kobi jest mniejszy od kota .

Posted

Moje pannice ważą ponad 7kg Sonia ponad 6kg.
Ja używam kosmetyków Hery...Jest tam super olejek natłuszczający i odżywiający włos .Do kąpieli szampon dla długowłosych + odżywka ze spłukiwaniem.Do czesania odżywka w spreju- odżywia i zapobiega elektryzowaniu się włosa- włos robi się "lejący" i się nie wyrywa za grzebieniem.Po uczesaniu ciutkę olejku natłuszczającego aby obciążyć włos i żeby włos nie był łamliwy.Olejek ten zapobiega też kołtunieniu...Po każdym myciu czeszę dziewczyny pod suszarką z użyciem olejku i odżywki w spreju o których pisałam wyżej...
Kąpię je raz w mesiącu.
Nie używam olejku norkowego - na shih- tzu nie zdaje egzaminu a dodatkowo barwi jasne psy...Sprawdziłam też olej kokosowy o prawie stałej konsystencji- jest bardzo dobry tylko innej firmy.

Posted

a czy ja muszę teraz czesać Majeczkę? I czym? Grzebień z takimi obrotowymi zębami, jak mam dla persiczki? Czy szczotka? Jutro będę w Ostrołęce z Agą u okulisty, obok jest dobrze zaopatrzony sklep zoo, to mogę coś kupić.

Posted

Gosiu zaraz zrobię zdjęcie grzebienia- szczotkę możesz sobie darować...Taka do wykończenia fryzury - z prawdziwego włosia kosztuje coś ponad 150 PLN i więcej a poza tym jest trudna do zdobycia a Majeczce w zupełności wystarczy grzebień.
Poczekaj zaraz wkleję zdjęcia to będziesz wiedziała jaki
No niestety padły mi baterie w aparacie. Jutro z rana wkleję zdjęcia.
Grzebień metalowy z rzadkimi co 0.4 mm odstępami i gęstszy co 0.2 mm odstępami pomiędzy zębami. Czasem jest jeden i dwa rodzaje zębów a czasem trzeba kupić dwa grzebienie - gęstrzy i rzadszy.....Najpierw czeszesz tym rzadszym potem gęstszym - czesać od samej skóry bo tam przeważnie robią się kołtunki...Grzebień nie może być obrotowy ani z różnymi długościami zębów..
Gęstym czesać przy oczkach bo tam się zbiera wydzielina z oczek i kurz i łzy i na włosach robią się tzw.śmierdzące kluski przy oczkach...Wyczesać to załamanie pomiędzy oczkami a kufą.Zwracać uwagę na pachy i za uszami...Jak coś to daj znać na PW...Bo tu zaśmiecam wątek...;)

Posted

Raczej nie zaśmiecasz. My się uczymy . A grzebień podwójny kupiłam to jutro wkleję , czy dobry . Przecież to wszysto co tu piszesz pozwala nam we własciwy sposów pielęgnować nasze nowe nabytki :evil_lol:

Posted

Jejku !!!!Przeczytałam cały wątek od 1-22 !!!!Dopiero dziś tu trafiłam !!!!Alpina -ja również ,[natychmiast !] przyłączam się do grona trzymających kciuki za zdrowie twojej mamy !Życzę ci też dużo zdrowia i sił,aby pokonać wszystkie przeszkody na twojej drodze!Malagos jesteś wspaniałym człowiekiem !!!!Ponoć prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie-Ty jesteś tego najlepszym dowodem.Chylę czoła przed tobą !!!!!Czapką,aż do ziemi...... !!!Masz tyle psiaków i nie odmówiłaś pomocy .....DOBRZE ,ŻE JESTEŚ.......

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Raczej nie zaśmiecasz. My się uczymy . A grzebień podwójny kupiłam to jutro wkleję , czy dobry . Przecież to wszysto co tu piszesz pozwala nam we własciwy sposów pielęgnować nasze nowe nabytki :evil_lol:

Inni,w tym i ja, też się uczą .....i to jak chętnie.....:oops: .Prosimy ,w miarę możliwości ,oczywiście o dalszą naukę !!!!!Pozdrawiam bardzo serdecznie !!!!

Posted

Aniu, bardzo mi milo :oops:

Wiecie, ze ja nie znałam do tej pory shih tzu, jako rasy - nikt ze znajomych nie miał takiego cudka. Jakoś tak na ulicy też ich sie nie widuje ...
Niechcący stworzyłyśmy, pod egidą Alpiny, Klub Miłosników shih tzu :cool3: :multi: co tam yorki, ratlerki (!), pudelki!

Posted

Moja collaczka też troseckę kudłata :p

Więc czuję się pełnoprawną członkinią tego wątku :diabloti:. I tak, jak każda z Was kocham wszystkie psiaki :loveu:.