BIANKA1 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Prześliczne maluszki . Ludzie kupują takiego szczenie i myślą , ze to pluszaczek . Pozwalają mu na wszystko , a potem rośnie taki Kobi i ląduje na stare lata w schronisku . Quote
malagos Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Alpina :loveu: :loveu: ależ te maluchy genialne!!! A masz może zdjecie pyszczka swojego rasowca "an face", jaki powinien byc zgryz? A ja chciałam uprzejmie, aczkolwiek z niesmakiem, donieść, ze Panna Majeczka w ferworze zabawy obszczekała i zagoniła w kąt kuchni mego kota :crazyeye: :angryy: Wszyscy, i kot, i ja i Majeczka byliśmy zdumieni :evil_lol: Quote
tomcug Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 malagos napisał(a):Alpina :loveu: :loveu: ależ te maluchy genialne!!! A masz może zdjecie pyszczka swojego rasowca "an face", jaki powinien byc zgryz? A ja chciałam uprzejmie, aczkolwiek z niesmakiem, donieść, ze Panna Majeczka w ferworze zabawy obszczekała i zagoniła w kąt kuchni mego kota :crazyeye: :angryy: Wszyscy, i kot, i ja i Majeczka byliśmy zdumieni :evil_lol: Biedny kotecek :cool1: :evil_lol: Mizianka dla Majeczki, a dla Mamy Alpinki serdeczne pozdrowienia :loveu: Quote
BIANKA1 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Ło matko .............następny brytan :evil_lol: Quote
Alpina Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Zdjęcie zgryzu zaraz zrobię...:lol:Najlepiej jak shih- tzu ma zgryz cęgowy. Wezmę moją najstarszą na modelkę - ona chętnie pozuje... Postaram się dzisiaj wkleić ten "zgryz" Przed chwilą robione - na dworze - wiatr jak nieszczęście ale chyba o to Ci Malagos chodziło? A z tym kotem to po prostu "wpadka" babci jak dostaje werwy...Z obopulnym zdziwieniem...:) Quote
Alpina Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 tomcug - dziękuję za pozdrowienia dla mamy..Jesteś kochana... Jak zresztą wszystkie cioteczki tutaj...Dziekuję Wam bardzo moje kochane, dobre duszki... A oto moja Sonieczka(jak ja do zdjęcia to ona do picia wody..:))- jeden z tych szczeniaczków z tym, że teraz, ma dłuższą grzywkę...:) Quote
malagos Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Tak, o to mi chodziło, dzięki, Alpinko. Chcialam zobaczyć, czy shih tsu moze być ładny :angryy: Moze!!:loveu: Quote
Zmysł Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 [quote name='Alpina']tomcug - dziękuję za pozdrowienia dla mamy..Jesteś kochana... Jak zresztą wszystkie cioteczki tutaj...Dziekuję Wam bardzo moje kochane, dobre duszki... A oto moja Sonieczka(jak ja do zdjęcia to ona do picia wody..:))- jeden z tych szczeniaczków z tym, że teraz, ma dłuższą grzywkę...:) Rzeczywiście piękna Quote
malagos Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Pewnie, ze jest śliczna! a jakie ma oczy i rzęsy! Maja Majeczka też jest śliczna, tylko że inaczej.... Quote
Zmysł Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 malagos napisał(a):Pewnie, ze jest śliczna! a jakie ma oczy i rzęsy! Maja Majeczka też jest śliczna, tylko że inaczej.... Ale w sweterku może startować na miss Quote
BIANKA1 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 malagos napisał(a):Tak, o to mi chodziło, dzięki, Alpinko. Chcialam zobaczyć, czy shih tsu moze być ładny :angryy: Moze!!:loveu: A ja chciałabym zobaczyć , czy shih tsu może być przytulasty :evil_lol: Quote
Alpina Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 To się da zrobić Bianeczko zaraz wkleję zdjęcia Soni, Joszi i Busi oraz oczywiście mojej mamy... Widzę, że wczorajsze zdjęcia "zgryzu" mi wcieło... Majeczka jest śliczną starowinką... Quote
BIANKA1 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Piękna psica . Taki włos wymaga pewnie specjalnej pielęgnacji . Co trzeba robić i jak często kąpać psiaka ? Zupełnie nie mam pojęcia jak postępować z kudłaczami . Dodatkowo Kobi ma włos jak wata -słowa fryzjerki . Duży ten Twój piesek . Może to takie złudzenie . Kobi jest mniejszy od kota . Quote
Alpina Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Moje pannice ważą ponad 7kg Sonia ponad 6kg. Ja używam kosmetyków Hery...Jest tam super olejek natłuszczający i odżywiający włos .Do kąpieli szampon dla długowłosych + odżywka ze spłukiwaniem.Do czesania odżywka w spreju- odżywia i zapobiega elektryzowaniu się włosa- włos robi się "lejący" i się nie wyrywa za grzebieniem.Po uczesaniu ciutkę olejku natłuszczającego aby obciążyć włos i żeby włos nie był łamliwy.Olejek ten zapobiega też kołtunieniu...Po każdym myciu czeszę dziewczyny pod suszarką z użyciem olejku i odżywki w spreju o których pisałam wyżej... Kąpię je raz w mesiącu. Nie używam olejku norkowego - na shih- tzu nie zdaje egzaminu a dodatkowo barwi jasne psy...Sprawdziłam też olej kokosowy o prawie stałej konsystencji- jest bardzo dobry tylko innej firmy. Quote
malagos Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 a czy ja muszę teraz czesać Majeczkę? I czym? Grzebień z takimi obrotowymi zębami, jak mam dla persiczki? Czy szczotka? Jutro będę w Ostrołęce z Agą u okulisty, obok jest dobrze zaopatrzony sklep zoo, to mogę coś kupić. Quote
Alpina Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Gosiu zaraz zrobię zdjęcie grzebienia- szczotkę możesz sobie darować...Taka do wykończenia fryzury - z prawdziwego włosia kosztuje coś ponad 150 PLN i więcej a poza tym jest trudna do zdobycia a Majeczce w zupełności wystarczy grzebień. Poczekaj zaraz wkleję zdjęcia to będziesz wiedziała jaki No niestety padły mi baterie w aparacie. Jutro z rana wkleję zdjęcia. Grzebień metalowy z rzadkimi co 0.4 mm odstępami i gęstszy co 0.2 mm odstępami pomiędzy zębami. Czasem jest jeden i dwa rodzaje zębów a czasem trzeba kupić dwa grzebienie - gęstrzy i rzadszy.....Najpierw czeszesz tym rzadszym potem gęstszym - czesać od samej skóry bo tam przeważnie robią się kołtunki...Grzebień nie może być obrotowy ani z różnymi długościami zębów.. Gęstym czesać przy oczkach bo tam się zbiera wydzielina z oczek i kurz i łzy i na włosach robią się tzw.śmierdzące kluski przy oczkach...Wyczesać to załamanie pomiędzy oczkami a kufą.Zwracać uwagę na pachy i za uszami...Jak coś to daj znać na PW...Bo tu zaśmiecam wątek...;) Quote
BIANKA1 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Raczej nie zaśmiecasz. My się uczymy . A grzebień podwójny kupiłam to jutro wkleję , czy dobry . Przecież to wszysto co tu piszesz pozwala nam we własciwy sposów pielęgnować nasze nowe nabytki :evil_lol: Quote
aniac50 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Jejku !!!!Przeczytałam cały wątek od 1-22 !!!!Dopiero dziś tu trafiłam !!!!Alpina -ja również ,[natychmiast !] przyłączam się do grona trzymających kciuki za zdrowie twojej mamy !Życzę ci też dużo zdrowia i sił,aby pokonać wszystkie przeszkody na twojej drodze!Malagos jesteś wspaniałym człowiekiem !!!!Ponoć prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie-Ty jesteś tego najlepszym dowodem.Chylę czoła przed tobą !!!!!Czapką,aż do ziemi...... !!!Masz tyle psiaków i nie odmówiłaś pomocy .....DOBRZE ,ŻE JESTEŚ....... Quote
aniac50 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 BIANKA1 napisał(a):Raczej nie zaśmiecasz. My się uczymy . A grzebień podwójny kupiłam to jutro wkleję , czy dobry . Przecież to wszysto co tu piszesz pozwala nam we własciwy sposów pielęgnować nasze nowe nabytki :evil_lol: Inni,w tym i ja, też się uczą .....i to jak chętnie.....:oops: .Prosimy ,w miarę możliwości ,oczywiście o dalszą naukę !!!!!Pozdrawiam bardzo serdecznie !!!! Quote
malagos Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Aniu, bardzo mi milo :oops: Wiecie, ze ja nie znałam do tej pory shih tzu, jako rasy - nikt ze znajomych nie miał takiego cudka. Jakoś tak na ulicy też ich sie nie widuje ... Niechcący stworzyłyśmy, pod egidą Alpiny, Klub Miłosników shih tzu :cool3: :multi: co tam yorki, ratlerki (!), pudelki! Quote
aniac50 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 O przepraszam!! BEZ PUDELKÓW .....Biedna Milka !!!!!Czeka w Miedarach a ja nie mogę jej zabrać do swojego domu !!!!!!! Quote
malagos Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 No dobra :eviltong: Pudel to moja wymarzona rasa, a retlerek to moja ukochana rasa. Zostały yorki.... Quote
aniac50 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 A WASZĄ miłośniczką [ i waszych shih-tzu! ] i tak będę ......,bo kocham kudłacze i ......DOBRYCH ludzi ..... Quote
tomcug Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Moja collaczka też troseckę kudłata :p Więc czuję się pełnoprawną członkinią tego wątku :diabloti:. I tak, jak każda z Was kocham wszystkie psiaki :loveu:. Quote
Recommended Posts