Nadziejka Posted September 28, 2016 Author Posted September 28, 2016 Serduszko Krabeuszku niechaj sie spelni wszystko najpiekniejsze choc najpiekniejsze juz masz od dwoch lat w hoteliczku ale niechaj sie domus spelni abys byl jedynym kochanym skarbuniem Quote
kiyoshi Posted September 29, 2016 Posted September 29, 2016 Nadziejko, skoro nie ma chętnych to zaraz spróbuje edytować tekst, mam wobec Ciebie dług wdzięczności za ogromną Twoją pomoc przy moim Rudasku... Zrobimy Krabciowy całkiem nowe ogłoszenia, z tekstem który w pełni opisze jego sytuacje i potrzeby. Nadal przezywam sytuacje z Państwem z Poznania i z supergogą:( Strasznie mi głupio:( Dziś napisałam do Państwa z Poznania maila. Zaproponowałam im jakiegoś pieska od Szafirki. Byłam u Hani i wiem, że u niej pieski mają styczność ze schodami na co dzień, mają też kontakt z 4 letnią dziewczynką, z kotami...ogólnie są nauczone takiego życia jakie Państwo prowadzą...ale zobaczymy czy w ogóle mi odpiszą, bo raczej straciłam w ich oczach wiarygodność:( Quote
kiyoshi Posted September 29, 2016 Posted September 29, 2016 Tytuł: KRABUŚ większy pies, ma trzy i pół łapki i szuka domu z ogrodem Swoje w życiu przeszedł, z niejednej miski jadł i swoje wie. A mianowicie to, że psu do szczęścia potrzebny jest człowiek i dobry dom. Żeby więcej nie głodować, nie walczyć o przeżycie, nie tułać się, nie marznąć, nie bać się co będzie jutro… Krabuś ma ok. 8-9 lat. Jest pięknym, większym psem. Jego cechą charakterystyczną jest brak kawałka przedniej łapki, który jednak wcale nie czyni z niego kaleki. Piesek świetnie sobie radzi na swoich 3 i pół łapkach, a od jakiegoś czasu jest właścicielem pięknej protezki, która pozwala mu biegać i cieszyć sie zyciem bez żadnych ograniczeń. Krabuś zmarnował kilka lat swego życia w schronisku. Został wypatrzony przez wolontariuszy i umieszczony w hoteliku dla zwierząt. Krabuś najbardziej nadaje się do domu z ogrodem, może mieszkać na zewnątrz w dobrze przygotowanej budzie. Z suczkami zwykle dogaduje się dobrze, jednak z psami-samcami może dojść do spięcia, dlatego najlepiej aby był jedynym psem w domu. Z racji wielkości nie polecamy go także do domu z małymi dziećmi. Krabuś jest mądrym i pojętnym psem, z opiekunami w hoteliku współpracuje idealnie jednak wymaga dość konsekwentnego prowadzenia. Lord jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany. Umie chodzić na smyczy, jest czysty, grzecznie się zachowuje w samochodzie. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o piesku, odwiedzić go w hoteliku zadzwoń, prosimy. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. W Psiak czeka na dom w woj.łódzkim, ale w razie potrzeby pomożemy w transporcie do nowego domu. Kontakt:Paweł 533 286 692 NIe wiem co sądzicie o takim tekście? czy coś jeszcze należałoby dodać? lub ująć jeśli jest nieprawdą? Jeśli tekst zostanie zatwierdzony - jutro zrobie nowe ogłoszenia na Warszawe. I NADZIEJKO- proszę też aby podała swój adres email, który dodam do treści ogłoszenia, tak aby ludzie od razu pisali do prawdziwego opiekuna psa, a nie do mnie:) 1 Quote
Nadziejka Posted September 29, 2016 Author Posted September 29, 2016 Piekny madry teks dziekuje pieknie dziekuje jesli mozna jeszcze poprawic to cudnie dziekuje mojego majla nie podam boc ja b czesto nie moge sie wogole dostac na tego majla wiec moze najlepisej bedzie prosbe podac w ogloszonkach aby panstwo zainteresowani dzwonili bezposrednieo do hoteliczku do p Pawla ktory o Krabeuszku wie wszystko dziekuje dziekuje Quote
Nadziejka Posted September 29, 2016 Author Posted September 29, 2016 dziekuje dziekuje hoteliczku dziekujemy stokroc za opieke przecudna Krabeuszkowa wysylam dzis za hotelikowanie za miesiac wrzesien 350 zl z deklaracji stalych na dzien 15 wrzesien razem z deklaracji stalych jest 565 zl 22 wrzesien ciocia ewu 80 zl deklaracja stala za m-ce czerwiec lipiec sierpien wrzesnien Na dzien 26 wrzesien jest 645 zl minus hotelik wrzesien 350 zl zostaje 295 zl Quote
Figunia Posted September 29, 2016 Posted September 29, 2016 Zagladam do slodkiego Ptysia. Oby nowe ogloszenia przyniosly Mu dom!!!! Quote
Mysza2 Posted September 29, 2016 Posted September 29, 2016 Też zaglądam i trzymam kciuki za dobry domek dla Krabisia:) Quote
kiyoshi Posted September 30, 2016 Posted September 30, 2016 22 godzin temu, kiyoshi napisał: Dziś napisałam do Państwa z Poznania maila. Zaproponowałam im jakiegoś pieska od Szafirki. Byłam u Hani i wiem, że u niej pieski mają styczność ze schodami na co dzień, mają też kontakt z 4 letnią dziewczynką, z kotami...ogólnie są nauczone takiego życia jakie Państwo prowadzą...ale zobaczymy czy w ogóle mi odpiszą, bo raczej straciłam w ich oczach wiarygodność:( Pan odpisał:) Jednak rozmawiali z Panem Pawłem i mają odwiedzic hotelik by wybrać pieska najodpowiedniejszego dla siebie:) Podesłali mi nawet zdjęćie kandydatki, cudnej ONeczki....oby jej się udało:) Oby Krabusiowe ogłoszenia przyniosły jej szczęście! 1 Quote
konfirm31 Posted September 30, 2016 Posted September 30, 2016 Oby jakiś psiak znalazł dom. Może - Bilet? 1 Quote
kiyoshi Posted September 30, 2016 Posted September 30, 2016 Nadziejko, dorobiłam ogłoszenia na tych portalach gdzie wcześniejsze ogłoszenie usunęłam. Pozostałe ogłoszenia są na takich portalach że nie mogę ich teraz ani usunąć, ani edytować więc będą wisieć tak długo aż nie wygasną. https://www.olx.pl/oferta/krabus-wiekszy-pies-ma-trzy-i-pol-lapki-i-szuka-domu-z-ogrodem-CID103-IDhRzjw.html http://alegratka.pl/ogloszenie/krabus-wiekszy-pies-ma-trzy-i-pol-lapki-28041073.html http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/KRABUS-wiekszy-pies,-ma-trzy-i-pol-lapki-i-szuka-domu-z-ogrodem-id143517.html http://www.morusek.pl/ogloszenie/327046/KRABUs-wiekszy-pies-ma-trzy-i-pol-lapki-i-szuka-domu-z-ogrodem/#.V-4Yg8nak2M http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/327046/KRABUs-wiekszy-pies-ma-trzy-i-pol-lapki-i-szuka-domu-z-ogrodem/ http://warszawa.lento.pl/krabus-wiekszy-pies-ma-trzy-i-pol-lapki,4816190.html http://www.e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie/90347/krabus-wiekszy-pies--ma-trzy-i-pol-lapki-i-szuka-domu-z-ogrodem/ jest jeszcze nowe gumtree ale na razie nieaktywne- poszło do sprawdzenia. 1 Quote
Nadziejka Posted September 30, 2016 Author Posted September 30, 2016 Dziekuje dziekuje pieknie dziekuje ciociu kiyoshi cudne sa cudne no to trzymamy sciskamy my tutaj ciotenki wszystkie serduszka za Krabeuszka i za te Oneczke niechaj sie zakochaja panstwo dziekuje ogromnie na dzien 15 wrzesien razem z deklaracji stalych jest 565 zl 22 wrzesien ciocia ewu 80 zl deklaracja stala za m-ce czerwiec lipiec sierpien wrzesnien Na dzien 26 wrzesien jest 645 zl minus hotelik wrzesien 350 zl zostaje 295 zl Quote
anica Posted October 3, 2016 Posted October 3, 2016 ... no właśnie, wszyscy ciepłe myśli posyłamy, żeby się pojawił!!! :) 1 Quote
agat21 Posted October 3, 2016 Posted October 3, 2016 Nieustannie kciuki! Uda się wreszcie słoneczko kochane :) 1 Quote
Nadziejka Posted October 5, 2016 Author Posted October 5, 2016 Dziekuje serduszka dziekuje dziekuje za wplatki dziekuje stokroc zaraz wpisze deklaracyjki dla Krabeuszka od Was dziekuje sercem Quote
dorcia2 Posted October 8, 2016 Posted October 8, 2016 ale piękne ogłoszenie ma Krabuś, oby ten domek w końcu gdzieś na horyzoncie się pojawił dla tego cudnego psiaczka 1 Quote
kiyoshi Posted October 8, 2016 Posted October 8, 2016 Godzinę temu, dorcia2 napisał: ale piękne ogłoszenie ma Krabuś, oby ten domek w końcu gdzieś na horyzoncie się pojawił dla tego cudnego psiaczka jak na razie chyba z nowych ogłoszeń nie było żadnych pytań...ale warto trzymać kciuki i wierzyć, że znajdzie się dom który będzie odpowiadał jego potrzebom... 1 Quote
anica Posted October 12, 2016 Posted October 12, 2016 Zajrzałam do Krabunia... Cudnego, jak się spojrzy na te foty... to przecież tylko, tak można ,powiedzieć... Cudny! ...no niechże ktoś spojrzy w te oczy...i zakocha się! Quote
Nadziejka Posted October 12, 2016 Author Posted October 12, 2016 Dziekuje serca za wszystko Krabeuszku sciskamy ile sil dziekujemy sercem calem za wplaty: na dzien 15 wrzesien razem z deklaracji stalych jest 565 zl 22 wrzesien ciocia ewu 80 zl deklaracja stala za m-ce czerwiec lipiec sierpien wrzesnien Na dzien 26 wrzesien jest 645 zl minus hotelik wrzesien 350 zl zostaje 295 zl Nowe wplaty deklaracji stalych w pazdzierniku Deklaracje stale pazdziernik 28 wrzesien Anecia yucca 10 zl 1 pazdziernik dorcia2 20 zl 3 pazdziernik Anula i Bogusik 20 zl 3 pazdziernik SWIAT 30 zl 11 pazdziernik LIDA 50 zl 11 pazdziernik agat21 20 zl Razem na dzien 12 pazdziernika jest cala suma 445 zl! Quote
kiyoshi Posted October 12, 2016 Posted October 12, 2016 ktoś się zakochał, ale...nie był to dom Krabusiowi pisany:( Niestety kalekie, starsze psy mają szanse na domy jakie mają..... Quote
Nadziejka Posted October 12, 2016 Author Posted October 12, 2016 Izuniu tak no takie zycie i ja kocham tez tylko ze musze patrzec aby bylo psie serduszko niewielkuskich rozmiarow bos sama tez choruje czasem ciezko ruszyc ciezko chodzic i nie udzwigne duzego ciezareczku to przekochany ciezar stokroc przekochany ale gdybym mialal domeczek malunki chocby i kawalek ogrodeczka naszego swojego ech .... sciskamy modlimy czekamy Quote
kiyoshi Posted October 12, 2016 Posted October 12, 2016 Ewunia kochana:) Ja myślałam akurat o Państwu z Poznania:) ale u Ciebie tez przeciez schodki, wiadome wszystko..... dla Krabusia potrzebny dom z ogródkiem choć malutkim, chciałabym ogromnie, żeby taki domek się dla niego znalazł. Odnawiam ogłoszenia, ale cisza:( 1 Quote
Mysza2 Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Odwiedzam Krabisiu z kciukami za dobry domek:) 1 Quote
Recommended Posts