elik Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 ...I dziękuje, Elik za informaję... Przeca podjęłam sie skarbnikowania, to wykonuje czegom sie podejmała :) ...Mam nadzieje, ze Moira wyjdzie z hotelu jak Mila - po sterylce. Jest ładna i w takim pożądanym typie, więc powinna szybko znaleźć domek... Też myślę, że nie zagrzeje miejsca u betkak. Oby :) Quote
Elisabeta Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Ayame, dziękuję za zaproszenie. ;) Ja już podczytywałam watek Moiry, a ostatnio wyłapałam Twój kolejny, piękny banerek. Wiesz, że to moja słabośc te Twoje banery. ;) Będę zaglądac do Moiry i w styczniu postaram się zrobic jej prezent. Niestety na razie nie mogę wejśc w stałą deklarację. Moira, witaj. :) Twoje Maluchy już bezpieczne i Ty też jesteś w sumie szczęściarą. Chociaż miałaś nieźle pod górkę w życiu... Ktoś Cię wypatrzy u Betkak i pokocha. :) Quote
Ayame Nishijima Posted December 29, 2014 Author Posted December 29, 2014 Dzięki Elisabeta za miłe słowa. Ja czekam na nowe fotki Moiry (z boksu). Poganiam Beatę, ale rozumiem, że prezciez ważniejsza jest opieka nad psami niż - chocby najpiękniejsze - zdjęcia. Quote
ewu Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Ależ ona piękna:) Znajdzie szybko domek, jestem pewna:) Quote
Elisabeta Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Zaglądam przed świtem do Moiry. :) Nawet nie pytam, kto podarował suni takie piękne i oryginalne imię, AYAME. ;) A jakie jest jego źródło?... Quote
Ayame Nishijima Posted December 30, 2014 Author Posted December 30, 2014 Dzieki, Elisabeta. Moira to imię wystepujce w Irlandii, Szkocji i Anglii). Zazwyczaj szukam jakichs imion ludzkich, ale nie z naszego rejonu. Akurat mi się spodobało. A chciałam na "M" bo w Olkuszu była sunia, którą zabrała moja koleżanka. Nazwała ją Mia. Bardzo lubię tą psicę, (a i pomogła nam wychować dwa Milkowe szczeniaki: ucywilizowała Riinę i Vuko.) I tak jakoś szukałam czegoś z podobnymi głoskami. Quote
Elisabeta Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Mimo różnicy czasu jesteśmy razem na Dogo, Ayame. :) Ja dobrze pamiętam Milę i jej watek... Piękna i kochana sunia. To chyba ta sama, o której piszesz... Mila i jej Maluchy, tak? :) Moira to bardzo piękne imię. Myślałam, że może z Tolkiena na przykład... A że jestem w temacie Tolkiena zerem, to mi się widocznie tak tylko skojarzyło. Ale jeśli Anglia, Irlandia to w sumie byłam blisko ;) ;) Quote
elik Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Moira, to faktycznie wyjątkowo ładne imię :) Quote
ania68 Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Dzień dobry :) Faktycznie piękne imię dla suczki :) Quote
Guest TyŚka Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 A ja znam Moirę taką jedną - jej się poszczęściło, znalazła fajny dom :) Więc miejmy nadzieję, że jej imieniczce z tego wątku też niedługo się poszczęści. Quote
elik Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 A ja znam Moirę taką jedną - jej się poszczęściło, znalazła fajny dom :) Więc miejmy nadzieję, że jej imieniczce z tego wątku też niedługo się poszczęści. I tylko takiego fajnistego domku Moirze życzymy :) Quote
Malgoska Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Moira jest ulokowana w dużym boksie. Ma do towarzystwa drugiego psiaka z którym przypadli sobie do gustu. (Psiak jest kastrowany, Moirę dopiero czeka sterylka). Psiaki dzielą budę, która dla samej Moiry byłaby za duża. Tym samym kwota na Moirę poszła w dół, jest 200 zł za miesiąc + do zapłaty za weta. Moira jest zaszczepiona, teraz Na cito trzeba zebrac na sterylizację. Jedna z małych suniek ma zaklepany domek :) czyli w tej byłej chlewni? Quote
Ayame Nishijima Posted December 31, 2014 Author Posted December 31, 2014 czyli w tej byłej chlewni? Tak, w budynku gospodarczym, gdzie kiedyś były chlewnie. Bo wiesz, to jest wieś. Tam takie zabudowania nie są niezwykłe. Masz jakiś problem z tym budynkiem? Quote
elik Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Masz jakis problem z tym budynkiem? Wszystko wskazuje na to, że tak. Pytanie tylko - jaki ? Quote
Elisabeta Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Ayame, u Was tam też takie szaleństwo z petardami? :angry: :angry: :angry: Moja sunia w ogóle nie reaguje. ale z poprzednimi to był koszmar. Straszna głupota ludzka. :ph34r: Quote
elik Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Jam nie Ayame wprawdzie, ale może powiem, że u mnie walą już od wczoraj. Mój przygłuchawy już Bingo słabo słyszy i nie reaguje, ale Mała potwornie sie boi. Gdyby mogła, wcisnęłaby się do mysiej norki :( Żal mi ogromnie biedactwa, ale nie przytulam, nie ciamciam, bo będzie jeszcze gorzej, choć chyba gorzej być nie może :( Quote
Elisabeta Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Współczuję... :( A pytam Ayame, bo miłośc do petard to normalka w każdym zakątku naszej kochanej Ojczyzny. Może tam jest inaczej... ;) Quote
Malgoska Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Tak, w budynku gospodarczym, gdzie kiedyś były chlewnie. Bo wiesz, to jest wieś. Tam takie zabudowania nie są niezwykłe. Masz jakiś problem z tym budynkiem? no mam... pies jest śliczny i warto byłoby mu pomóc ale najpierw muszę się tam przejechać żeby się przekonać do tego "budynku" Quote
Ayame Nishijima Posted December 31, 2014 Author Posted December 31, 2014 Ayame, u Was tam też takie szaleństwo z petardami? :angry: :angry: :angry: Moja sunia w ogóle nie reaguje. ale z poprzednimi to był koszmar. Straszna głupota ludzka. :ph34r: Elisabeta: Podobno się zdarza, dziś jest to legalne. Ale jak na razie nie było ani jednego wystrzału. Tak na prawdę mieszkam na osiedlu akademickim, więc co roku może być inacej, zależy kto i skąd przyjechał. no mam... pies jest śliczny i warto byłoby mu pomóc ale najpierw muszę się tam przejechać żeby się przekonać do tego "budynku" Małgośka, jedź i zobacz. Najawyższy czas. Hotel funkcjonuje juz ładnych parę miesięcy, niedługo będzie rok. Ja sama byłam tam tydzień przed wyjazdem i prędko tam nie zaglądnę. Logicznie rzecz ujmując, to budynek jaki by nie był musi być lepszy niż otwarty czy nawet zadaszony boks. No bo zwyczajnie nie ma siły, źeby nie był jeśli nie pada i nie wieje. Ten ma wzmocnione ocieplone drzwi, ma okna. Są w nim budy, żeby psiakom było cieplej. Pewnie, że nie jest to dom, nie ma rodziny na wyłączność... Ale jest pełna miska, woda, jest człowiek, którym można się trochę nacieszyć, jest ogród do wybiegania, a w perspektywie nowy dom. Oby jak najszybciej. No a na koniec wszystkim Wam życze szczęśliwego nowego roku. Niech marzenia się spełniają a psy dobrze wyadoptowują. :) Quote
MALWA Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Witam, przychodzę z wątku Chani............ Mam wolną jedną deklarację 10 zł. Daję ja na Moirę i proszę o konto na pw. I wszystkim życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2015 ! Quote
elik Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Witam, przychodzę z wątku Chani............ Mam wolną jedną deklarację 10 zł. Daję ja na Moirę i proszę o konto na pw. I wszystkim życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2015 !Witam :) Bardzo dziękujemy :) Dziewczynka ogromnie potrzebuje wsparcia i pomocy. Jestem skarbnikiem majątku Moiry, zaraz podam nr konta. Quote
Elisabeta Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Miałam zrobic jednorazowy prezent dla Miory, ale tak sobie myślę... Mam dużo deklaracji, ale trzeba dobrze zacząc ten rok. ;) Ayame, byłam już na tylu Twoich wątkach, ale nigdy ze stałą. Deklaruję 20 zł miesięcznie dla Moiry. :) Od stycznia. Wpłacę w przyszłym tygodniu do czerwca. Elik, proszę o numer konta. Wiesz, Ayame?... Cieszę się, ze będę "na stałe" na tym wątku.. Z fajnymi Dogomaniaczkami. :) Co nie znaczy, że na długo, bo Moira pewnie szybko pójdzie do swojego Domku. ;) ;) Quote
Recommended Posts