Kejciu Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Podniosę - i zapisuję sobie ponownie po zmianach na dogo gdzie wsio mi wcięło :( Quote
Florentyna Posted November 7, 2015 Author Posted November 7, 2015 Dawno mnie tu nie było, ale od czasu jak zaczęłam nową pracę w marcu, nie mam kiedy nawet do Błędowa podjechać. Chciałabym wrócić do czynnego wolontariatu, ale jeszcze kilka chwil potrzebuję, zęby wszystko ogaarnąć. Dziś dostałam zdjęcia Fridy :) Pamiętacie Fridę? Oto wieści i zdjęcia pięknoty. Naprawdę piękna sunia. "Hej, u Fridki wszystko w porzadku wlasnie opiekuje sie nia moja mama, bo ja wylecialam na tydzien do Francji. Ale tak to wszystko okej, jest przekochana, tuli sie bardzo do mnie. Niestety musze z nia chodzic w kagancu (blok, winda, okolice kolo bloku), bo wariatka uparla sie na male psy (yorki, pudle) i probuje dziabnac jak na nia szczekaja. Zdrowie dopisuje, takze jest dobrze " 1 Quote
malagos Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Pewnie, ze pamiętamy Fridę - super, ze ma się dobrze :) Quote
kabaja Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 chyba ktoś czyta w myślach ,bo właśnie niedawno myślałam jak się ma Frida . Jak dobrze widzieć szczęśliwego psa :) Quote
Florentyna Posted November 8, 2015 Author Posted November 8, 2015 W grudniu minie rok, jak Frida jest w swoim domku. Cudownie się ogląda takie obrazki Quote
Kejciu Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Taki zdjęcia są cudowne i miód na serce :-) Quote
Nutusia Posted November 10, 2015 Posted November 10, 2015 Frida to chyba był Twój "debiut", Florentyno :) Super, że taki udany :D Quote
konfirm31 Posted November 10, 2015 Posted November 10, 2015 Cieszą takie wiadomości i takie zdjęcia :) Quote
Florentyna Posted November 10, 2015 Author Posted November 10, 2015 Tak była pierwsza. Florka zrobiła wstęp, a potem poszło. Mam do Fridy ogromny sentyment, bo to była taka niemożliwa adopcja. Duża sunia, nie za młoda, a jednak udało się i to bardzo szybko. Na dodatek widać, że wygrała los na loterii :) Quote
Nutusia Posted November 11, 2015 Posted November 11, 2015 O tak! Ale i kolejnym się krzywda nie dzieje ;) :D Quote
Florentyna Posted November 11, 2015 Author Posted November 11, 2015 Udało mi się wybrać dziś do Błędowa. Poznałam wspaniałą sunię ON. W Fundacji nazwaną ją Wanilka. Bardzo przestraszona, spolegliwa, boi się ludzi. Wytresowana, reaguje na każdy ruch, gest, słowo. Wystarczy zatrzymać się na spacerze, a ona już czołga się w stronę człowieka (widać to na pierwszym zdjęciu). Widok bardzo smutny. Ktoś musiał się bardzo "postarać", aby tak sponiewierać psa. Przyjechała z Kotlisk... Quote
malagos Posted November 11, 2015 Posted November 11, 2015 Ale jest bezpieczna, tak? W tej fundacji? Quote
Florentyna Posted November 11, 2015 Author Posted November 11, 2015 Tak, jest bezpieczna na szczęście. Na pewno jest jej tu lepiej niż tam gdzie była. Ale to nie dom..... Quote
Nutusia Posted November 12, 2015 Posted November 12, 2015 No... w Kotliskach też się bardzo "starają" :( Boże, taki wielki pies i jeszcze większy strach przed człowiekiem... :( Quote
Recommended Posts