Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 months later...
  • 3 months later...
Posted

Dawno mnie tu nie było, ale od czasu jak zaczęłam nową pracę w marcu, nie mam kiedy nawet do Błędowa podjechać. Chciałabym wrócić do czynnego wolontariatu, ale jeszcze kilka chwil potrzebuję, zęby wszystko ogaarnąć.
Dziś dostałam zdjęcia Fridy :) Pamiętacie Fridę?

Oto wieści i zdjęcia pięknoty. Naprawdę piękna sunia.
"Hej, u Fridki wszystko w porzadku wlasnie opiekuje sie nia moja mama, bo ja wylecialam na tydzien do Francji. Ale tak to wszystko okej, jest przekochana, tuli sie bardzo do mnie. Niestety musze z nia chodzic w kagancu (blok, winda, okolice kolo bloku), bo wariatka uparla sie na male psy (yorki, pudle) i probuje dziabnac jak na nia szczekaja. Zdrowie dopisuje, takze jest dobrze "

• Upvote 1
Posted

Tak była pierwsza. Florka zrobiła wstęp, a potem poszło.
Mam do Fridy ogromny sentyment, bo to była taka niemożliwa adopcja. Duża sunia, nie za młoda, a jednak udało się i to bardzo szybko.
Na dodatek widać, że wygrała los na loterii :)

Posted

Udało mi się wybrać dziś do Błędowa. Poznałam wspaniałą sunię ON. W Fundacji nazwaną ją Wanilka. Bardzo przestraszona, spolegliwa, boi się ludzi. Wytresowana, reaguje na każdy ruch, gest, słowo. Wystarczy zatrzymać się na spacerze, a ona już czołga się w stronę człowieka (widać to na pierwszym zdjęciu). Widok bardzo smutny. Ktoś musiał się bardzo "postarać", aby tak sponiewierać psa. Przyjechała z Kotlisk...