Tianku Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 wpraszam się do Zygusia :) na razie mogę tylko jednorazowo małym grosikiem wesprzeć proszę o nr konta Quote
elficzkowa Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 ależ się cieszę, Zyguś na święta dostanie szansę na nowe, lepsze życie :loveu: Quote
danusiadanusia Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 dziewczyny a gdzie ten hotelik znalazłyście? i ile za m- c? Quote
yolanovi Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 wpraszam się do Zygusia :) na razie mogę tylko jednorazowo małym grosikiem wesprzeć proszę o nr konta Witamy serdecznie u Zygusia i bardzo dziekujemy za pomoc i obecność z nami :). Kont zaraz podeślę Quote
yolanovi Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 dziewczyny a gdzie ten hotelik znalazłyście? i ile za m- c? Ciocia wszystko w poście 91 i 92 - zajrzyj proszę :) Quote
Panna Marple Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Będzie miał chłopak niespodziankę :klacz: Quote
yolanovi Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 Na konto Zygusia wpłynęły pieniążki: od wujka Nuncek 20 zł, od cioci Agnieszka103 5 zł, od cioci mdk8 20 zł i od agat21 40 zł. Ślicznie wszystkim dziękujemy. Quote
Martika&Aischa Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 wpraszam się do Zygusia :) na razie mogę tylko jednorazowo małym grosikiem wesprzeć proszę o nr konta witaj ciocia :calus: dziękujemy i proszę zostań z nami i Zygusiem :) Quote
b-b Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Zyguś żebyś ty wiedział co ci dziewczyny z dogo szykują :D Quote
Zofija Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Ja 5 zł mogę. Póki co. Bo mam niepewną sytuację. Dla Zygcia! Quote
yolanovi Posted December 12, 2014 Author Posted December 12, 2014 Ja 5 zł mogę. Póki co. Bo mam niepewną sytuację. Dla Zygcia! Zosiu, pięknie dziękujemy :calus: Quote
Martika&Aischa Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 będziemy dziś coś wiedziały w sprawie transportu ...jeśli ten nie wypali musimy szukać dalej. Potrzebujemy transportu dla Zygusia na trasie Katowice - Warszawa. Czy ktoś wie czy Jubu jeszcze wozi psiaki ? Quote
bela51 Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Jestem na zaproszenie Marticzki. Sliczna mordka z tego Zygusia, ciesze sie, ze uda sie mu pomóc. Quote
Martika&Aischa Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Jestem na zaproszenie Marticzki. Sliczna mordka z tego Zygusia, ciesze sie, ze uda sie mu pomóc. Beluś cieszę się że jesteś z nami :calus: Quote
yolanovi Posted December 12, 2014 Author Posted December 12, 2014 KOCHANE CIOCIE I WUJKOWIE, WSZYSCY, KTORZY PRZYBIEGLIŚCIE DO ZYGUSIA ABY MU ODMIENIĆ LOS... Nawet nie wiem jak zacząć,,,, Jakieś 40 minut temu zadzwoniła Zofija i.... NASZ ZYGUŚ ZA TM [*], ALE NIE STAŁO SIĘ TO W OSTATNICH DNIACH, NIE JEST TAK, ŻE NIE ZDĄŻYLIŚMY. TO KWESTIA BRAKU AKTUALIZACJI INFORMACJI O PSINACH W TYM SCHRONIE. Teraz jak zainteresowaliśmy sie Zygusiem okazało się, że psinka umarła już jakis czas temu, ale nie został usunięty ze strony schroniska, nie zapisano tego faktu w ewidencji. Strasznie nam przykro i przepraszamy wszystkich. Wraz z tą informacją dostałam od Zofiji prośbę, krzyk rozpaczy.... zresztą sami zobaczcie: MarsPsi staruszek trafił do cieszyńskiego schroniska 11 grudnia, został przywieziony z Brzeźnicy. Całe życie spędził na łańcuchu, jego obroża typowa dla psów łańcuchowych, od lat nie ściągana, odcisnęła swój wielki ślad na karku. Psina ledwo trzymająca się na łapach, abiedzona, skrajnie wychudzona, ale mimo ciężkiego i smutnego życia jednak ufna do ludzi. Na rękę podniesioną nad głową zareagował skuleniem się, ale drapanie za uchem przyjął z wdzięcznością, próbując nawet lekko machać ogonem. Mars głównie leży, dużo odpoczywa i próbuje nabrać sił, zaczął jeść, po trochu, powoli, patrzy smutno, jest zrezygnowany. Może jeszcze da radę, może jeszcze znajdzie w sobie tyle siły, aby wygrać z tym, do czego doprowadził go człowiek, i zobaczyć jak może wyglądać prawdziwe szczęśliwe psie życie. Dotej pory cały jego świat to była buda, łańcuch, kawałek podwórka. Szukamy dla Marsa dobrych ludzi, którzy podarują mu godną starość, dadzą mu ogródek i ciepły kąt, może być ciepła wygodna buda bez łańcucha, i pełną miskę. Ale najważniejsze, dadzą staruszkowi miłość i serce, których nigdy nie zaznał. Może już tylko na kilka miesięcy, jeżeli da radę, a może na trochę dłużej. Więcej fotek tutaj: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.872258256129575.1073742656.212228012132606&type=1 Quote
yolanovi Posted December 12, 2014 Author Posted December 12, 2014 Wobec powyższego pytanie do wszystkich: pomagamy tej biedzie? Jeżeli ktoś chce wycofać deklaracje bardzo proszę o info - zwrócę przelane pieniądze, a jeżeli jeszcze nie zrobił przelewu i też rezygnuje to po prostu wykreślę deklarację. Raz jeszcze wszystkich przepraszam Quote
Zofija Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Zyguś odszedł jakiś czas temu. Niestety pracownik schroniska nie podał tego naszej wolontariuszce, a ona, nie wiedząc, nie ściągnęła Zygusia ze strony. Strona jest aktualizowana zgodnie z informacjami, które otrzymujemy od pracowników schroniska. Strasznie mi przykro. To był jeden z moich faworytów. Yolanovi wstawiła Marsa. - wiem, ze jest w stanie gorszym niż pokazują zdjęcia. Jeżeli mozecie przenieść na niego deklaracje... Quote
mdk8 Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 proszę nie zwracać moich pieniędzy. Przeznaczcie je na ratowanie kolejnego psiego nieszczęścia. Quote
elficzkowa Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Serce się kraje na widok Marsa . Ja swoją deklarację przenoszę na niego :calus: . Zygusiu [*] Quote
Anula Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Szkoda,że nie zadzwoniono do Schroniska przed założeniem wątku Zygusiowego i tym samym sprawdzeniu czy Zyguś jest w schronie.Bardzo mi przykro,że zaistniała taka sytuacja. Zygusiu,bądź szczęśliwy za TM. Jeżeli przejdą deklaracje na Marsa,z mojego bazarku także przeleję pieniążki na Marsa. Quote
Martika&Aischa Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Strasznie przykra wiadomośc :( niestety ale nie z każdym schroniskiem jest taka współpraca jakiej byśmy sobie życzyły :( i nad tym najbardziej ubolewam :( Zygusiu kochany psiaku mam nadzieję że tam gdzie odszedłeś jesteś szczęśliwy :( biegaj szczęśliwy za TM [*] Quote
Recommended Posts