Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja jednak bym jej ogłoszenia robiła, bo Negra, owszem, pojedzie do Burków i Kocurków, ale dopiero przy następnym transporcie. Ostatnio Burki zabrały za dużo psiaków...

Posted

Nutusia, musisz przekopiować w takim razie stąd, bo ja do poniedziałku jestem poza zasięgiem i nic nie prześlę :-(

Z ogromną przyjemnością skasowałam maila od Ayam w sprawie Negry! :)

Posted

ja jednak bym jej ogłoszenia robiła, bo Negra, owszem, pojedzie do Burków i Kocurków, ale dopiero przy następnym transporcie. Ostatnio Burki zabrały za dużo psiaków...

Alu - ma jechać teraz, tak zdecydowała Agnieszka.

Posted

Alu - ma jechać teraz, tak zdecydowała Agnieszka.

to decyzje zmieniają się z godziny na godzinę ;) wczoraj rozmawiałam z Agnieszką, mówiła, że chce wziąć Negrę i Wektora, ale nie w ten weekend...
Posted

Ciekawe do jakiego domu poszła bernarynka ?

Też jestem ciekawa.Ta sunia wymaga leczenia.Jeżeli poszła do budy,na łańcuch to oznacza,że z deszczu pod rynnę mogla trafić.No ale najlepiej mieć dobre myśli i nie przejmować się,nie myśleć pesymistycznie.

Posted

z FB:

"  Nawet nie minęła doba a Ikar wraca do nas!!!

Totalna porażka, nie spełnia oczekiwań, bo... jest za stary! Bo tak starego psa jak 4-5 lat nie da się już ułożyć.... - słowa Pani!
Pani zakochanie od pierwszego wejrzenia pękło jak bańka mydlana.
Niby chce uciekać, niby coś tam, a głównie chodziło o wiek! Pani skupiła się na ogłoszeniu schroniskowym, tam był podany orientacyjny wiek (1,5 - 2 lata, a to, że jest starszy już nie pasuje, mimo, że go widziała, że była na spacerze, że taki kochany, piękny, cudowny - idealny!
Tak więc, chłopak wraca - i dobrze, nam nie przeszkadza, to, że nie ma 2 lat, a ok. 3 może więcej, ciężko ocenić precyzyjnie, bo nie byłyśmy przy jego narodzinach - dla nas jest młodym, cudownym psiakiem, pragnącym miłości człowieka!
Nasi weci ocenili na ok. 3 lata i tego się trzymamy.

Pierwszy i ostatni raz poszłam komuś na rękę, w sensie przyspieszyłam proces adopcyjny, bo tak Pani bardzo zależało i nie mogła się już doczekać, nie pomagały tłumaczenia ,że Ikar jest u nas kilka godzin i nic konkretnego nie możemy o nim powiedzieć, oprócz tego, że jest spokojny, delikatny i piękny. Przyjechała następnego dnia, wyszła na spacer i się zakochała.

Jak widać pani "pokochała" oczami psa 2letniego, a jak się okazało, że ma ok. roku więcej to miłość się skończyła! "