Ayam1980 Posted December 24, 2014 Author Posted December 24, 2014 aktualizacja TYTOŃ - Adoptowany Quote
Marysia R. Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Ja również chciałam życzyć wszystkim, którzy pomagają psom z Radys cudownych Świąt spędzonych w gronie najbliższych a psom, które muszą spędzić te Święta w schronisku aby był to ostatni raz i aby już niedługo trafiły do kochających domów :) Quote
konfirm31 Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 Pod tymi życzeniami, podpisuję się oburącz :) Quote
Grażyna49 Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Pod tymi życzeniami, podpisuję się oburącz :) Ja też się podpisuję. Oby bezdomnych było jak najmniej a ludzie zaczęli swoje zwierzaczki po ludzku traktować. Quote
PSYzRADYS Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 to zdjęcie dedykuję wszystkim cioteczkom, które pomagają radysiakom trafić do swojego domku :) Quote
Ayam1980 Posted December 28, 2014 Author Posted December 28, 2014 Dziękuję za życzenia i aktualności na forum!! Ja jestem na Mazurach, gdzie nie mam dostępu do netu i tylko jak się przytulę do jednego okna, to go łapię :-P wracam 6.01 i wszystko opisuję dalej :-) pozdrawiam!!!! Quote
PSYzRADYS Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 ZOJKA - adoptowana TIMBA - adoptowana Quote
Ayam1980 Posted December 28, 2014 Author Posted December 28, 2014 Dziękuję za pomoc!!! pozdrawiam z mroźnych Mazur :-) Quote
Nutusia Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Cieszą adopcje - oby było ich jak najwięcej! Quote
PSYzRADYS Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 WADERA, BANDERA i REMIZA opuściły schronisko :) :) :) Quote
Marysia R. Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Świetna wiadomość :) Szczególnie adopcja Remizy cieszy - należało jej się po tej nieszczęsnej wycieczce do Warszawy. Quote
PSYzRADYS Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 i Pan Baryłeczka czyli ŁASUCH też znalazł swój dom :) a jutro pojedzie... (trzymajcie kciuki) Quote
Florentyna Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Ależ się otworzył worek adopcyjny :) Pięknie! Quote
lunarmermaid Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 A ja się cieszę z adopcji Wadery - takie duże psy na dodatek kilkuletnie mają gorzej. Quote
Grażyna49 Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Bardzo się cieszę z adopcji. Niech nareszcie mają kochające domki. Wszystkim biedakom to się należy. Martwię się,że nikt się Gwiazdą nie interesuje. Może gdyby napisać ,że to jest sunia w typie nowofundlanda...... Nie wszyscy wiedzą,że są biało czarne niufki Ludzie znają zazwyczaj czarne,a są jeszcze brązowe i właśnie biało czarne. Quote
Florentyna Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Aż boję się tak cieszyć z tych adopcji. Mam tylko nadzieję, że adoptujący to cudowni ludzie chcący pomóc i dać dom psiakowi, że nie kierują nimi inne, niskie pobudki.... Sorki za ten powiew pesymizmu, ale o ile część psów trafia do fundacji i hoteli, o tyle niektóre są wyadoptowane bezpośrednio ze schronu i nie wiadomo, jaki jest ich dalszy los. Cóż .... ryzyko na które nikt z nas nie ma wpływu. Quote
Grażyna49 Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Trzeba być dobrej myśli. Trzeba myśleć pozytywnie,żeby przyciągać same dobre domki. Wiem,że to mało realne żeby wszystkie pieski na kanapy trafiły ale.......pomarzyć dobra rzecz. Quote
konfirm31 Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Mnie się wydaje, że każda adopcja, to dla psa ze schronu - szansa. Zostanie w schronie, to brak szansy......... Może niektóre adopcje są powiedzmy - ze względów medialnych ;) , ale to nie wyklucza możliwości, że okażą się udane :) Quote
PSYzRADYS Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 o Waderę można być spokojnym - pieczę nad nią wzięła Fundacja Bernardyn :) Bandera pojechała na razie do domu tymczasowego, bo do domu stałego ma jechać pod koniec stycznia a Remiza też będzie "fundacyjna" Łasuch poszedł z prywatnej adopcji - ale jak ktoś bierze starego, wykastrowanego amstaffa to tylko z dobroci serca -trzeba myśleć pozytywnie :) Quote
Florentyna Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 OK super wieści. Naprawdę się cieszę :) Brakuje mi tego myślenia pozytywnego. Do mnie ostatnio zadzwonił ktoś dowcipny z zapytaniem ile waży jedna z suń, którą ogłaszam. W domyśle - ile kg mięsa z niej będzie. Może stąd te moje obawy :( Przepraszam za czarnowidztwo. I naprawdę cieszę się, że tyle psiaków znajduje lepsze miejsce na ziemi. Quote
lunarmermaid Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Każda przemyślana adopcja cieszy. Zwłaszcza psa starszego, bo szczeniaczki to najczęściej schodzą jak ciepłe bułeczki - a z drugiej strony czasem później wracają jako starsze psy znowu do schroniska.... Ale bądźmy optymistami - oby jak najwięcej psów znalazło dobre domki! Florentyna - dlaczego pytanie o wagę psa tak Cię poruszyło? Ja też często pytam o to, ile mniej więcej pies waży - dla mnie jest to wyznacznikiem wielkości psa. Porównuję to z wagą mojej suni i mam jako taki obraz sytuacji. Z wielkością różnie bywa - ktoś mówi,że pies średniej wielkości tzn??? Do kolana - ale wtedy muszę wiedzieć jakiego wzrostu jest osoba która to mówi. Ja raczej bazuję na wadze psa. Quote
Florentyna Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 lunarmermaid - to była konkretna rozmowa o tym, ile mięsa będzie z psa :( Nawet nie rozmowa, bo mnie przytkało. A ktoś miał pewnie ubaw... Quote
Nutusia Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Też się bardzo cieszę z adopcji - tym bardziej, że wiadomo mniej więcej do jakich domów psiaki trafią. Staram się myśleć pozytywnie i w ogóle na życie jestem raczej niepoprawną optymistką, choć telefony z ogłoszeń w stylu "szukam psa do pilnowania firmy - w dzień kojec, w nocy praca" sprawiają, że zawsze gdzieś z tyłu głowy mam myśl, że najłatwiej podjechać do schroniska (i tu te większe psy mają przechlapane). Choć z drugiej strony, jeśli się trafi na porządnego człowieka, może i ten pies "firmowy" będzie miał lepsze życie niż w schronisku? Sama nie wiem... Quote
Recommended Posts