Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja również chciałam życzyć wszystkim, którzy pomagają psom z Radys cudownych Świąt spędzonych w gronie najbliższych a psom, które muszą spędzić te Święta w schronisku aby był to ostatni raz i aby już niedługo trafiły do kochających domów :)

Posted

Dziękuję za życzenia i aktualności na forum!! Ja jestem na Mazurach, gdzie nie mam dostępu do netu i tylko jak się przytulę do jednego okna, to go łapię :-P wracam 6.01 i wszystko opisuję dalej :-) pozdrawiam!!!!

Posted

Bardzo się cieszę z adopcji.

Niech nareszcie mają kochające domki.

Wszystkim biedakom to się należy.

Martwię się,że nikt się Gwiazdą nie interesuje.

Może gdyby napisać ,że to jest sunia w typie nowofundlanda......

Nie  wszyscy wiedzą,że są biało czarne niufki

Ludzie znają zazwyczaj czarne,a są jeszcze brązowe i właśnie biało czarne.

1331303228_nowofundland.jpg

Posted

Aż boję się tak cieszyć z tych adopcji.
Mam tylko nadzieję, że adoptujący to cudowni ludzie chcący pomóc i dać dom psiakowi, że nie kierują nimi inne, niskie pobudki.... Sorki za ten powiew pesymizmu, ale o ile część psów trafia do fundacji i hoteli, o tyle niektóre są wyadoptowane bezpośrednio ze schronu i nie wiadomo, jaki jest ich dalszy los. Cóż .... ryzyko na które nikt z nas nie ma wpływu.

Posted

Mnie się wydaje, że każda adopcja, to dla psa ze schronu - szansa. Zostanie w schronie, to brak szansy.........

Może niektóre adopcje są powiedzmy - ze względów medialnych ;) , ale to nie wyklucza możliwości, że okażą się udane :)

Posted

o Waderę można być spokojnym - pieczę nad nią wzięła Fundacja Bernardyn :) Bandera pojechała na razie do domu tymczasowego, bo do domu stałego ma jechać pod koniec stycznia a Remiza też będzie "fundacyjna"
Łasuch poszedł z prywatnej adopcji - ale jak ktoś bierze starego, wykastrowanego amstaffa to tylko z dobroci serca -trzeba myśleć pozytywnie :)

Posted

OK super wieści. Naprawdę się cieszę :)
Brakuje mi tego myślenia pozytywnego.
Do mnie ostatnio zadzwonił ktoś dowcipny z zapytaniem ile waży jedna z suń, którą ogłaszam. W domyśle - ile kg mięsa z niej będzie. Może stąd te moje obawy :( Przepraszam za czarnowidztwo.
I naprawdę cieszę się, że tyle psiaków znajduje lepsze miejsce na ziemi.

Posted

Każda przemyślana adopcja cieszy. Zwłaszcza psa starszego, bo szczeniaczki to najczęściej schodzą jak ciepłe bułeczki - a z drugiej strony czasem później wracają jako starsze psy znowu do schroniska....

Ale bądźmy optymistami - oby jak najwięcej psów znalazło dobre domki!

Florentyna - dlaczego pytanie o wagę psa tak Cię poruszyło? Ja też często pytam o to, ile mniej więcej pies waży - dla mnie jest to wyznacznikiem wielkości psa. Porównuję to z wagą mojej suni i mam jako taki obraz sytuacji.

Z wielkością różnie bywa - ktoś mówi,że pies średniej wielkości tzn??? Do kolana - ale wtedy muszę wiedzieć jakiego wzrostu jest osoba która to mówi.

Ja raczej bazuję na wadze psa.

Posted

Też się bardzo cieszę z adopcji - tym bardziej, że wiadomo mniej więcej do jakich domów psiaki trafią.

Staram się myśleć pozytywnie i w ogóle na życie jestem raczej niepoprawną optymistką, choć telefony z ogłoszeń w stylu "szukam psa do pilnowania firmy - w dzień kojec, w nocy praca" sprawiają, że zawsze gdzieś z tyłu głowy mam myśl, że najłatwiej podjechać do schroniska (i tu te większe psy mają przechlapane). Choć z drugiej strony, jeśli się trafi na porządnego człowieka, może i ten pies "firmowy" będzie miał lepsze życie niż w schronisku? Sama nie wiem...