Grażyna49 Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Masz rację Nutusiu. Te między ludzkie rozgrywki normalnie na ziemię powalają. Prawie na każdym wydarzeniu na fb są pyskówki. Nie wiem , nie rozumiem gdzie tu jest dobro psa,psa który nie ze swojej winy tyle wycierpiał. Nie mówię tu tylko o Tokaju,czy ostatnio cytowanej podhalance. Każdy psiak do którego udało mi się dotrzeć na f.b. chyba by się ze wstydu spalił gdyby rozumiał te niezrozumiałe rozgrywki. Quote
Ayam1980 Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 Kochani, bardzo proszę o pomoc o udostępnianie Wery, w typie sznaucera z kucykami wygląda jak nasza Sigma. W sobotę jest transport z Radys do Warszawy, ja muszę czekać aż sie zwolni miejsce w hoteliku gdzie ma psiaka - Sawannę, który czeka na sterylizację i pojedzie najprawdopodobniej do nowego domku (wizyty pa w toku), ale to nie nastąpi do najbliższego weekendu. Może ktoś przygarnie na tymczas za karmę i pieniądze na przebadanie, do momentu zwolnienia sie miejsca w hoteliku? max do 10 stycznia? potrzebuje info do piątku. piszcie do mnie na priv. Quote
Ayam1980 Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 SAHARA POJECHAŁA DO HOTELIKU DO WARSZAWY Quote
Grażyna49 Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Ech..... Tylko tyle napiszę :( Powtórzę za Nutusią echhhh Gdybym tylko mogła to już Gwiazda by u mnie dupcię grzała a pewnie i Wera by się zmieściła. :nonono2: Quote
Florentyna Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Chciałam przyspieszyć odbiór Szanty i pomyślałam, że mogłabym ją zabrać, zrobić jej badania, na dzień dwa mogłabym ją do cioci wywieźć (zwłaszcza w weekend) aż do czasu odbioru wyników. A potem Szczecinek, jeśli wszystko wyszłoby ok w badaniach. Nie pozwoliłam sobie na rozważanie, co jeśli nie wyjdzie ok.... Kombinowałam jak tu ominąć te 3 tygodnie, ale się nie da. Przynajmniej jeśli chodzi o tą fundację :( Umowa jest taka, że najpierw szczepienie, a po 3 tygodniach (podobno tyle trzeba odczekać po szczepieniu) badanie na przeciwciała. I dopiero podróż. Nie jestem w stanie zapewnić jej miejsca przez 3 tygodnie :( Co innego transport - zgłaszam się na ochotnika, jeśli będzie taka potrzeba. PS. Wczoraj nie spałam do trzeciej nad ranem. Byłam w takim letargu i majaczyło mi się, że jestem w Radysach i odbierając Szantę, zabieram jeszcze Aramisa i Krasnala :( Tak spontanicznie. Podświadomość robi swoje... Szanta to właśnie taki pies , jakie kocham najbardziej (poza owczarkami) :) ). Duża, puchata, piękna. Czy ONki oznaczają owczarki, czy psy samce? Czytam to forum i czasem nie łapię. Mi dziś nasza pani doktor od córci wybiła z głowy jakiekolwiek psy w domu przynajmniej na kilka najbliższych lat :((((( Jej problemy skórne kończą ten temat. Buuuuuuu :( Quote
konfirm31 Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Florentyno :) . ON - to owczarek niemiecki. Zarówno suka - wtedy ONka, jak i pies - ONek. Mogą też być DON - długowłosy owczarek niemiecki. Też DONka i DONek :) Quote
Florentyna Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 A to Sawanna w hoteliku :) Umiem wstawić tylko link :( https://www.facebook.com/video.php?v=756459451057323 Quote
bahlsa Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Ja na fb znalazłam Hiltonek ma domek - taki profil. A na nim fotki Hiltona :) z dziewczynką! Quote
Nutusia Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Sawana - CUDO! Mojej sąsiadce by się spodobała :) Bahlso - wstaw proszę tu link czy co tam do tego FB, żeby taka fejsbukowa oportunistka jak ja też mogła zobaczyć te cuda ;) Co do Szanty, nie będę się wypowiadać, bo mi ban niemiły... Quote
Ayam1980 Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 https://www.facebook.com/events/400484870127240/?fref=ts https://www.facebook.com/profile.php?id=100008558314886&fref=ts Quote
Nutusia Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Żeby poczytać o Hiltonku każą się zalogować :( Quote
lunarmermaid Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Jak znajdzie domek moja obecna tymczasowiczka będę mogła wziąść jakąś sunię na tymczas domowy. Niestety nie wiem ile czasu to jeszcze potrwa... Quote
Nutusia Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Tego nigdy nie wiadomo - mam to samo... Quote
Grażyna49 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Niestety więcej informacji o Hiltonku jest na opcji prywatnej. Trzeba się zaprzyjaźnić Quote
Nutusia Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Matko moja - nie poznałam Hiltona!!!!! Jak to dom potrafi psa zmienić w kilka szczęśliwych chwil! :) Sawcia - trzymam kciukasy ;) Quote
Ayam1980 Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 Suita dzisiaj po sterylizacji odeszła za Tęczowy Most :( trzeba zdjąć jej ogłoszenia. Quote
Grażyna49 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 :nonono2: straszna wiadomość. Biegaj szczęśliwa, kochana sunieczko z T.M. :nonono2: Quote
konfirm31 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Może sterylizacja była zbyt dużym obciążeniem dla jej organizmu? To jednak bardzo poważny zabieg, o czym często niestety - zapominamy :(. Quote
Florentyna Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 No właśnie Pani z Fundacji Wzajemnie Pomocni, w której pomagam, zawsze się wkurza, jak słyszy gdzieś, że kładzie się nacisk głównie na sterylizację suń, a psy zostawia się jak je natura stworzyła... Czemu ciachnięcie jajek dla wielu ludzi jest trudniejsze, niż sterylizacja suni? U psa to tylko ciachnięcie i już, a dla suni to poważny zabieg. Jak mi ostatnio znowu kroili brzuch to tydzień ledwo wstawałam. Najbardziej smutno,że Suita odeszła właśnie teraz, kiedy zaczęło się układać. Żal :( Biegaj dziewczynko teraz bez strachu... Quote
Recommended Posts