Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak to skąd? Z kursu tańca! :D

Dziś mija 5 lat od odejścia Tośki-Łośki - sprawczyni całej naszej psiej działalności. Suni dobrej, dumnej, zawziętej na życie i tej, od której najwięcej się nauczyliśmy...

A także tej, dzięki której zyskaliśmy tylu przyjaciół i bratnich dusz :)

57d60d7811f19f4bgen.jpg

Posted

Już pięć lat...

Pamiętam ciągłą walkę o jej zdrowie i Twój post, gdy w końcu przegrała.

Post, którego nie dałam rady przeczytać.

Mała Tosia to ma klawe życie :).

Cysorz może jej pozazdrościć ;).

Czy Igiełka jest już ogłaszana?

Chętnie wykupię dla niej ogłoszenia.

Posted

Dzięki, Jolu. Igła ma wyróżnione ogłoszenie na Warszawę już od blisko miesiąca i nie było ani jednego zapytania :( Będę musiała pomyśleć o ogłoszeniach na inne województwa...

• 3 weeks later...
Posted

Dostałam życzenia świąteczne od Rodziny Szyszuni, a w prezencie... fotki! :D

Szyszolina w ulubionej pozie na swoim tapczanie :) Pluszaki pełnią podwójną funkcję - zabawek i... poduszek ;)

Szyszka1_zpshrs6ksl5.jpg

Śpi jak nasza Lili - najważniejsze, żeby dupce było wygodnie i miękko - łepetyna może leżeć na podłodze :D

Szyszka2_zpsosqgafbz.jpg

Na spacerku... Piękna, zimowa kreacja :)

Szyszka3_zpsdkqzradf.jpg

Zjawiskowa Szyszkowa kita :)

Szyszka4_zpspbpsblzd.jpg

Szyszol początkowo nie miał wstępu na kanapę. Ale Państwo odczuwają ciągły niedosyt przytulania się do futrzaka i...

Szyszka5_zpsljmqypop.jpg

Szyszka6_zpso6zzpwvg.jpg

Szyszynka chętnie korzysta z okazji do mizianek, ale po kwadransie czułości, wraca na swój tapczan :)

Posted

ależ ona ma piękne umaszczenie. Wilczyca jedna na krótkich łapkach :) ale też "urobiła" sobie Pańciostwo. No bo jak na kanapę nie? tak się najlepiej czyta, albo ogląda telewizję. Miziając po brzuszku naszych milusińskich :)

• Upvote 1
Posted

Kaya:

"Kaya ma się dobrze i jest szczęśliwa, tak myślę, po łóżkach sypia, jest bardzo grzeczna i po każdym spacerze biegnie pod półkę po ciasteczko, ba, po każdym wyjściu do ogródka... Czasami mamy wrażenie,  że tylko po to wychodzi.
W ogródku jak biega, robi image psa stróżującego, dużo hałasuje i pilnuje jednak gdy jest w domu, wieczorem lub w nocy i ktoś wchodzi po ciemku to wybiega do przodu, staje w bezpiecznej odległości zdecydowanie gotowa do ucieczki. Jak się idzie do przodu to i ona idzie, jednak trzymając się troszkę za nogą... dla bezpieczeństwa. Śpi jak kamień, a jak coś ją wybudzi to wydaje z siebie zgłuszone dźwięki "półgębkiem" nie ruszając się z miejsca...
Na prezenty czeka jak dziecko wiec oczywiście Mikołaj i o niej pamięta, wystarczy ze pojąwią się paczki i swój nos w każdą z nich wsadzi.
Daje nam dużo radości i jest rozpieszczana żeby nie powiedzieć rozpuszczana."

kaya_2_zps6ykuwn1x.jpg

kaya_1_zpsnywbstxm.jpg

kaya_3_zps7mgdziob.jpg
Posted

Hopka bis:

Jak zwykle w krótkich, żołnierskich słowach: "u nas wszystko dobrze";)

Hopka_bis_zpsnhwvz457.jpg

Fraszka:

"Frania jest coraz kochańsza, najgrzeczniejszy pies. Zrobiła się bardzo wokalna i wyje z radości, jak wracam do domu, mruczy do zabawek i szaleje po domu. Jest wyluzowana jak nigdy a będzie tylko lepiej.

Teraz mieszkamy na Żoliborzu, a tu jest gdzie spacerować.
Załączam ostatnią focię, kiedy to Franczeska korzysta z zimowego słońca."

Frania_zpspmtime7c.jpg

Florka (z wielkim drżeniem serca czekałam na info czy Florka zasłużyła na coś więcej niż tylko rózgę od Mikołaja! ;)):
"Florka? no cóż, czekamy aż się zestarzeje i nabierze powagi :) Generalnie jest troszkę lepiej, ale cech włóczęgi i zdobywcy nie wyzbyła się i już na to nie liczymy:) na szczęście wzrosła nasza tolerancja na nią, za sprawą nie samej Florki ale naszej Tosi, dla której Florcia jest najukochańszym psem na świecie i ta miłość jest zdecydowanie dwustronna :) Myślę, że gdyby sama Florka miała zrobić bilans mijającego roku, to wypadłby całkiem nieźle :) Zawdzięczamy jej też konieczność wyremontowania mieszkania, które odwlekaliśmy już od dawna a dzięki Florce i jej poczynaniom, musiał się odbyć w trybie ekspresowym :) Czyli idzie ku lepszemu :)"

Ucieszyło mnie zwłaszcza ostatnie zdanie! :D

Florka_2_zpsczpho9lh.jpg

Florka_1_zpslcypevum.jpg

Dostałam jeszcze kilka super fotek Florci, ale z dziećmi, a nie umiem zapikselować twarzyczek :(
Posted

Mam nadzieję, że ciąg dalszy świątecznych relacji nastąpi, a póki co życzę wszystkim tu zaglądającym i serdecznie nam kibicujących spokojnych, dobrych Świąt! Cieszmy i świętujmy :D

Posted

Oby, oby!

Dobrych wieści ciąg dalszy ;)

Emi (kiedyś Lusia):

Wszystko z nią w porządku. Wczoraj byliśmy na szczepieniach na te wszystkie wirusowe choroby. Czeka nas czyszczenie zębów, ale to po nowym roku.
Jest wtulaśna, jest wesoła (choć na zdjęciach mina zawsze poważna), uwielbia jeździć samochodem i siedzieć przy nogach w kuchni jak się robi jakiekolwiek jedzenie :)

20151122_141739_zps7navhtvs.jpg

20151224_093408_zpsh5wsem3q.jpg

20151107_202447_zpssqnmovrp.jpg

20151107_202445_zpsz6hn2cnu.jpg

Śmieszka:

Smiesznotka jest zdrowa i radosna, nie narzeka, mieszka z kotem Balbinem już od roku, z kanarkiem i papugą zaprzyjaźniła się i wszyscy maja się dobrze.

SSA43868_zpsnvrxs2na.jpg

SSA43867_zps5dgfyatj.jpg

• Upvote 1