Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

Mam ogromną prośbę. Poszukuję kogoś, kto chciałby nam pomóc w sprawdzeniu domu dla Muszki z Łowicza
http://www.dogomania.pl/threads/200894-Ma%C5%82e-czekoladowe-ADHD-Muszka!-Jeszcze-128z%C5%82-d%C5%82ugu-prosimy-o-pomoc!!!?p=17065364#post17065364

Muszka nie ma szczęścia, trzykrotnie już ludzie ją zawiedli, raz porzucając, drugi raz wysyłając do beznadziejnie sprawdzonego domu, trzeci raz pod nieistniejący adres... może tym razem się uda. Błagam pomóżcie. Dom znajduje się w dzielnicy Murcki w Katowicach.

Posted

Dziś zadzwoniło do mnie schronisko, że facet przywiózł roczną cocker spanielkę rudą i z prośbą, żeby znaleźć jej szybko dom.
Nie mam zdjęć (zrobię ew. w piątek). Kontaktować się w tej sprawie należy ze schroniskiem.

Kto z Was siedzi w cocker spanielach?
Może ktoś słyszał o kimś, kto szuka młodej cockerki?
Miejcie oczy i uszy szeroko otwarte, proszę!

Posted

Jaki miły gość - trzeba było przespacerować go po boksach i powiedzieć, że one wszystkie czekają już lata na szybką adopcję :angryy:

Posted

maciaszek napisał(a):
Dziś zadzwoniło do mnie schronisko, że facet przywiózł roczną cocker spanielkę rudą i z prośbą, żeby znaleźć jej szybko dom.
Nie mam zdjęć (zrobię ew. w piątek). Kontaktować się w tej sprawie należy ze schroniskiem.

Kto z Was siedzi w cocker spanielach?
Może ktoś słyszał o kimś, kto szuka młodej cockerki?
Miejcie oczy i uszy szeroko otwarte, proszę!

Dziewczyny jutro będę dzwoniła do schroniska w sprawie tej suni, ale prawdopodobnie w godzinach popołudniowych. Jakbyście mogły (i jeśli jest taka możliwość), to zarezerwujcie mi tą sunie, żeby jej nikomu nie wydawali. Mam dom z okolic Krakowa, który czeka na spanielka.

Posted

Dzwoniłam do schroniska, spanielka jest przekochana, trochę przestraszona schroniskiem. Została oddana, ponieważ właścicielka ma 80 lat i nie chodzi, a jej mąż niedawno zginął tragicznie. Sunię przyprowadził sąsiad. Psinka jest grzeczna, bardzo lubi dzieci, nie sprawia problemów.

Jak dobrze pójdzie spanielka jeszcze dzisiaj pojedzie do domku w okolice Krakowa. :cool3:

Posted

A ja mam pytanie, czy ktoś z Katowic nie wybiera się do Radomia/warszawy???
Później, żeby wracał do Katowic...

Potrzbeny nam pilnie transport dwóch małych suń z Radomia do Katowic - po wielkich trudach sunie znalazły dom, ale kolejny problem to transport :(
Sunie są z tego wątku http://www.dogomania.pl/threads/205808-Szczeniak-i-jego-mama-uratowane-z-ogródków-działkowych-potrzebny-transport-do-Katowic, tel 509 285 517 - pomyślcie, może ktoś jedzie w mazowieckie i może nam pomóc/.???

Posted

[quote name='Monday']A ja mam pytanie, czy ktoś z Katowic nie wybiera się do Radomia/warszawy???
Później, żeby wracał do Katowic...

Potrzbeny nam pilnie transport dwóch małych suń z Radomia do Katowic - po wielkich trudach sunie znalazły dom, ale kolejny problem to transport :(
Sunie są z tego wątku http://www.dogomania.pl/threads/205808-Szczeniak-i-jego-mama-uratowane-z-ogródków-działkowych-potrzebny-transport-do-Katowic, tel 509 285 517 - pomyślcie, może ktoś jedzie w mazowieckie i może nam pomóc/.???
Szukałaś i pisałaś już na transportowym?

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Dzwoniłam do schroniska, spanielka jest przekochana, trochę przestraszona schroniskiem. Została oddana, ponieważ właścicielka ma 80 lat i nie chodzi, a jej mąż niedawno zginął tragicznie. Sunię przyprowadził sąsiad. Psinka jest grzeczna, bardzo lubi dzieci, nie sprawia problemów.

Jak dobrze pójdzie spanielka jeszcze dzisiaj pojedzie do domku w okolice Krakowa. :cool3:

świetnie :)

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Jak dobrze pójdzie spanielka jeszcze dzisiaj pojedzie do domku w okolice Krakowa. :cool3:Pojechała, prawda?

Dostałam Twoje PW, ale kiedy mogłam zadzwonić do schronu to już wszystko było dograne i sunia czekała na odbiór :).
Bardzo Ci dziękuję za pomoc!

Zefir w nowym domu :)

Posted

Nie wiem czy ktoś może kojarzy, ale Berta też już w nowym domku. Co prawda nie wolontariacka psina, ale na zdjęciach była, więc liczy się jako pół-wolontariacka :)

Posted

[quote name='maciaszek']Pojechała, prawda?

Dostałam Twoje PW, ale kiedy mogłam zadzwonić do schronu to już wszystko było dograne i sunia czekała na odbiór :).
Bardzo Ci dziękuję za pomoc!

Pojechała pojechała. :p
Nowi opiekunowie już zakochani po uszy w Ślicznotce. :loveu: :loveu: :loveu:

Foteczki Foxi z nowego domku:

Wkleję jeszcze może maila od Pani Lidii:

"Dobry wieczór

Dzisiaj to naprawdę bardzo dobry wieczór ! Pani Asiu, ta sunia jest CUDNA ! Na początku była trochę onieśmielona taka troszkę przestraszona, ale bardzo dobrze zniosła podróż, chyba zna jazdę samochodem.
A w domu od razu - kuchnia i chyba nieźle żebrała bo poszczekuje przy kolacji. Po podróży tak była zaaferowana że zapomniała że trzeba się wysikać i przywitała kałużą na dzień dobry, ale teraz wieczorem kręciła się tak że jest chyba nauczona czystości ale Panie w schronisku nie bardzo wiedziały czy ktoś tego pilnował. Wszystko przed nami ! Jest to przylepa cały czas trzeba uważać żeby jej ogona nie nadepnąć - poprzednik był bez ogona ! Je suchą karmę ale jak zobaczyła kurkę na stole to szczekała na mnie ! CUDO !I zero agresji !
Ma wszystkie szczepienia jest odrobaczona no i mam kupon na sterylkę ale nie wiem czy wykorzystamy - chyba zrobimy jej u naszego lekarza bo bliżej a potem kontrola też się przyda bez jazdy do Katowic.
Ale zrobimy jej NA PEWNO dla jej bezpieczeństwa i psów okolicznych.
Tylko takie mam fotki ale jak się zaaklimatyzuje to zrobimy lepsze i wyślę Pani !
Póki co bardzo, bardzo serdecznie dziękuję za wszystko, będę pamiętać o waszej skarbonce i wiem - że nie jest tak źle na świecie póki są takie dziewczyny jak WY ! Jestem pełna podziwu !
W schronisku (pełno sympatycznych wolantariuszy) Panie też prosiły o informację jak się sunia przyjęła w nowym domu. Dobrze że tak krótko tam była ta moja dziewczynka FOXI. Dzisiejszej nocy będę czuwać jak przy dziecku !

Pozdrawiam serdecznie

Lidka RT"

Oby więcej takich domków dla psiaków! :loveu:

Posted

maciaszek napisał(a):
Wspaniale :) :multi::multi:. Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc :loveu::loveu:.

Nie ma sprawy, polecam się na przyszłość, ale oby nie było takiej potrzeby. ;)
Akcja taka szybka i udana, bo akurat miałam domek czekający na spanielka w bliskiej okolicy, ale zazwyczaj to jednak psiak czeka na domek, a nie odwrotnie.

kimiji napisał(a):
Widziałam tycha państwa w schronie. Pan jakby mógł to by Foxi do kości z radości wygłaskał :)

No to trzeba powodzenia małej życzyć :):)

Hahahaha, będzie mała rozpieszczana, oj będzie. :loveu: