Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

saphira18 napisał(a):
u nas milczenie jest zgodą:) przecież wiesz Kasiu:D
Wiem :). Ale nie wiem jaką kwotę przekazać na sunię Jaagi i to chciałabym żebyście mi powiedzieli. Albo żebyśmy to przedyskutowali :). Nie chcę sama decydować!

Posted

Szukamy obroży dla charta - nasz Zefir, zwykła obroża nie zdaje egzaminu, ona ma bardzo szczupłą szyję, szelki są za małe w szerokości, albo za duże w szyi..
Nie wiemy w co go ubrać, na razie chodzi w kolczatce, ale to nie jest dobre rozwiązanie, może ktoś zna kogoś z forum chartów, może by podarowali jakąś starszą, niepotrzebną obroże charcią dla Zefira...

Ozi (132/11) - adoptowany

Posted

KATOWICE - pies TOLERUJĄCY DZIECI!

Dzwoniła dziś do mnie kobieta z Katowic, która szuka psa. Pytała o mojego Puszka - dziadka szpica, ale ja go do dzieci nie wydam.

Pani ma 4-letnie dziecko.
Nie posiada komputera. Zgłosiła się do mnie poprzez tele-gazetę.
Dlatego też zakładam wątek, bo nie jestem w stanie podesłać jej żadnych propozycji na maila.

Dom trzeba sprawdzić.
Dostałam pozwolenie na udostępnienie jej nr telefonu osobie z Katowic i okolic, która pomogłaby jej znaleźć psiaka dla nich.

Posted

Gisic87 napisał(a):
A czy pani ma jakieś konkretniejsze wymagania? Mam suczkę mix owczarka 8 letnią na DT która akceptuje dzieci

dzwoniła w sprawie szpica miniaturowego.
Możliwe, że szuka małego psa.

Po więcej info i przede wszystkim - wizytę przed-adopcyjną - musicie dzwonić.

Posted

Agucha napisał(a):
dzwoniła w sprawie szpica miniaturowego.
Możliwe, że szuka małego psa.

Po więcej info i przede wszystkim - wizytę przed-adopcyjną - musicie dzwonić.

Już wszystko wiem :). Dam Wam znac którego od nas wybrała, a jak nie wybierze to "przekaże ją" komuś. Wizyta przed adopcyjna tez bedzie.

Posted

agumka napisał(a):
Już wszystko wiem :). Dam Wam znac którego od nas wybrała, a jak nie wybierze to "przekaże ją" komuś. Wizyta przed adopcyjna tez bedzie.

Super! :)

Posted

Zapraszam na bazarek dla DUNI : :)

http://www.dogomania.pl/threads/208848-Ksi%C4%85%C5%BCki-filmy-pluszowy-BORDER-COLLIE-dla-Duni-do-15-czerwca-do-20.00

PS: "Spotkałam" się niedawno z panią, która też chciała psa do dzieci, ale owczarka niemieckiego w miarę młodego, też chyba z Katowic, ma dziecko (3letnie?), które pies musiałby tolerować i też nie ma netu. Hmmm... ciekawe czy to ta sama ?

Dajcie znać, jak wybierze jakiegoś psiaka ; )

Posted

[quote name='gosia2313']Zapraszam na bazarek dla DUNI : :)

http://www.dogomania.pl/threads/208848-Ksi%C4%85%C5%BCki-filmy-pluszowy-BORDER-COLLIE-dla-Duni-do-15-czerwca-do-20.00

PS: "Spotkałam" się niedawno z panią, która też chciała psa do dzieci, ale owczarka niemieckiego w miarę młodego, też chyba z Katowic, ma dziecko (3letnie?), które pies musiałby tolerować i też nie ma netu. Hmmm... ciekawe czy to ta sama ?

Dajcie znać, jak wybierze jakiegoś psiaka ; )
Być może? :)
Dałam namiar agumce. Zaproponowała państwu tego asta z chorymi jelitami.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Posted

soboz4 napisał(a):
Szukamy obroży dla charta - nasz Zefir, zwykła obroża nie zdaje egzaminu, ona ma bardzo szczupłą szyję, szelki są za małe w szerokości, albo za duże w szyi..
Nie wiemy w co go ubrać, na razie chodzi w kolczatce, ale to nie jest dobre rozwiązanie, może ktoś zna kogoś z forum chartów, może by podarowali jakąś starszą, niepotrzebną obroże charcią dla Zefira...

Dałam Zefirowi te szelki od Habra i świetnie mu pasują :) Psiak już nie szedł taki wygięty i nie dusił się :)

Posted

Ja tylko chciałam napisać, że bigielka Rinka od wczoraj u nowej, miłej rodziny w Bytomiu. Mam nadzieję, że to będzie jej ostatni i najlepszy dom... Oby się spełniło.

Posted

[quote name='maciaszek']Przypominam swoje pytanie o to czy wspieramy, a jeśli tak to jaką kwotą, tymczasowiczkę Jaagi?

Którą maciaszku? Ja jestem na TAK tylko nie wiem o jakiego psa chodzi ;)

Posted

post Jaagi

Piszę z prośbą o pomoc. Dzis znalazłam na przystanku Dąbrówka Mała Skrzyzowanie sukę owczarkowatą. Kuleje, jest młoda, umaszczenie wilczaste. Raczej wyrzucona, bo nie ma nawet obrózki i uparcie koczowała w jednym miejscu. Nie wiem, czy nie jest pokryta.
Czy moge prosić o pomoc dla niej w karmie i sterylizacji? Żal ją oddac do schroniska przed wakacjami, a u mnie jest juz sporo psów na DT.
Prosiłabym równiez, jak zrobię jej zdjęcia i założe wątek o wstawienie jej na stronę schroniskową jako znalezionego psa. Czy ktos dałby radę gdzies ją powstawiać, choć wątpię, czy jej dom bedzie jej szukał. Ja czasowo nie dam rady.

Posted

[quote name='maciaszek']To ja jeszcze link podrzucę: http://www.dogomania.pl/threads/208796-Wyrzucona-na-przystanku-onkowata-sunia-prosi-o-wsparcie-na-sterylk%C4%99-i-karm%C4%99-Katowice

Za Rinkę trzymam kciuki bardzo mocno!

Ah, ta sunia! Ja myślę, że co najmniej 100-150zł (nie wiem jaki jest stan katowickich finansów obecnie :cool3: i czy się mogę wypowiadać skoro w schronisku katowickim zawiesiłam działalność obecnie :cool3:).

Posted

Koszt sterylizacji suni tej wielkości to minimum 300 złotych. Już pisałam na pw w tej sprawie, na razie do czwartku nic nie mogę powiedzieć, tym bardziej że dopiero wieczorem w środę będę w Katowicach.

Posted

soboz4 napisał(a):
Koszt sterylizacji suni tej wielkości to minimum 300 złotych. Już pisałam na pw w tej sprawie, na razie do czwartku nic nie mogę powiedzieć, tym bardziej że dopiero wieczorem w środę będę w Katowicach.

No więc myślę, że połowa do pokrycia byłaby dobrym rozwiązaniem :)