Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='maciaszek']
Druga sprawa dotyczy właścicieli beagli, więc jeśli znacie jakichś przekażcie, proszę.
Zadzwonił dziś do mnie facet ze studia fotograficznego, które mieści się przy ul. Mariackiej w Katowicach. Szuka beagla do sesji zdjęciowej.
Chcą ruszyć z profesjonalnym fotografowaniem psów i potrzebują zrobić portfolio. Wymarzył im się beagiel.
Numer pana, który do mnie dzwonił: 663 200 044.
Sprawa też pilna!

Nikt nie odbiera, spróbuje jutro rano. Moze spodoba im sie moj beagiel

Posted

Z miłych wieści Dwukwiat poszedł do domu!!!

Mniej miłe, a nawet bardzo smutne Samba dziś w nocy odeszła za TM,

miała te same objawy co Hera, chyba się od niej zaraziła, niestety stan amstafki od Danusi tez nie jest dobry (Reszki)

Bardzo mi przykro

Posted

[quote name='maciaszek']Ja też proszę o pomoc.
Kto może pomóc w robieniu ogłoszeń dla tej suni? PILNE !!!

Zrobie ogloszenia....

Suczka znaleziona została 01.01.2011 pod lasem w Ogrodzieńcu, z małym szczeniakiem, dla którego udało się już znaleźć dom. Sunia jest bardzo wychudzona i wyniszczona. Miała też odmrożoną łapkę. Musiała długo błąkać się po lesie :(. Z jej zachowania można wywnioskować, że była trzymana w domu i została wyrzucona.
Jest bardzo przyjaźnie nastawiona do ludzi, chętnie podchodzi i przytula główkę do głaskania. Uwielbia chodzić na spacery, potrafi ładnie chodzić na smyczy. Jest nauczona czystości. Nieszczekliwa, aczkolwiek przypilnuje domu. Raczej nie toleruje innych psów, choć mamy wrażenie, że potrafiłaby się jednak z nimi dogadać, bo agresywna jest tylko jeśli chodzi o jedzenie (pilnuje miski przed innymi psami). Jest bardzo sympatyczna. O wszystko prosi łapkami siadając na tylnych łapach.

Obecnie przebywa w domu tymczasowym, ale zostać tam może tylko do 9 stycznia. Jeśli do tego czasu nie znajdzie się dla niej dom stały albo inny dom tymczasowy zostanie odwieziona do schroniska :(( DO SOSNOWCA !!!!
Istnieje możliwość dowiezienia suczki do nowych właścicieli - do 30 km w okolicy Katowic.

Kontakt: 608 311 855

Zrobiłam allegro, alegratkę, cafeanimal.

-------------------------------------

Druga sprawa dotyczy właścicieli beagli, więc jeśli znacie jakichś przekażcie, proszę.
Zadzwonił dziś do mnie facet ze studia fotograficznego, które mieści się przy ul. Mariackiej w Katowicach. Szuka beagla do sesji zdjęciowej.
Chcą ruszyć z profesjonalnym fotografowaniem psów i potrzebują zrobić portfolio. Wymarzył im się beagiel.
Numer pana, który do mnie dzwonił: 663 200 444.
Sprawa też pilna!

Juz zabieram sie za ogłoszenia....

Posted

Czy sunia ma/będzie miała wątek?
Nie znam schroniska w Sosnowcu, ale słyszałam nieciekawe rzeczy.
Po wypłacie mogłabym pomóc finansowo troszkę, jeżeli by to miało pomóc...

Posted

:( Kurcze, niedobrze... Biedna Samba...

Ale za to Dwukwiatowi się poszczęściło!

Ja ciągle choruję i ciągle nie mogę do schronu pojechać. Na stronie już duże zaległości... :shake:

[quote name='soboz4']Nela ma szansę dostać pakiet ogłoszeń w Dzienniku Zachodnim, potrzeba na to albo około 35 zł, albo na piątkowe wydanie 119 zł, czy można jej wykupić taki pakiet z naszych składek na psy w schronisku katowickim?Jestem za. Pytanie tylko który pakiet finansujemy? Jak myślicie?

[quote name='soboz4']zwracam się dziś z jeszcze jedną prośbą o sfinansowanie karmy dla Juniorka, który pojechał dziś do dt, Kasiu kupi karmę wsyokoenergetyczna na allegro i wysle do dt, Juniorek nie wygląda najlepiej i trzeba mu porządnej, wysokoenergetycznej karmy, żeby postawić go na łapy!Popieram.
Doradźcie tylko jaką karmę kupić. Kompletnie nie znam się na karmach dla szczeniąt, a wysokoenergetyczną znalazłam tylko dla psów dorosłych...

[quote name='__Lara']To ja założę wątek suni, którą wstawiła maciaszek.Dzięki wielkie :)!

[quote name='Diana S']Juz zabieram sie za ogłoszenia....Dziękuję :).

Posted

Aneta poradziła karmę:

ROYAL CANIN INTESTINAL

nie wywoła biegunki, polecana jest w zaburzeniach trawienia i rekonwalescencji

- Wysoka strawność poszczególnych składników rekompensuje upośledzoną aktywność enzymów jelitowych, zapewniając optymalną podaż składników odżywczych.
- Wysoki poziom energii (4 268 kcal/kg) pozwala zredukować objętość posiłku, dzięki czemu zmniejsza się obciążenie jelit.
- Pulpa buraczana, mannooligosacharydy (MOS) oraz fruktooligosacharydy (FOS) sprzyjają odbudowie ekosystemu okrężnicy oraz usprawniają proces trawienia.
- Wyjątkowa smakowitość diety oraz wysoki poziom energii przyczyniają się do odzyskania prawidłowej masy ciała podczas okresu rekonwalescencji.

dodatkowo może dostawać surowe skrzydełka i szyje drobiowe, powinien szybko odzyskać masę

Posted

Wrócilam z moim beaglem z sesji fotograficznej. Było super, tekla sie spisała pieknie pozowala pokazywała sztuczki itp. Mam dostac 1 czy 2 to pochwalimy sie.
Dzięki jeszcze raz za wiadomość.
Aby sie odwdzięczyc moge jakims psiakom zrobic ogloszenia, finanse odpadają bo szukam sama pracy ale ogłoszenia moge zrobic

Posted

Ja tylko w sprawie poparcia w wydatkach - jeśli mam jakiś głos, to oczywiście karma tak, ogłoszenia też w sumie tak - bo jakby akurat miały poskutkować, to tylko korzyść dla psa i schroniska - taki rodzaj profilaktyki;) A który pakiet - to już maciaszek niech zdecyduje.