arcana81 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Pies właśnie do katowickiego schroniska został odwieziony. Pobliski wet tez już wie. Quote
Jetrel Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Joma, przecież napisali że pies został zabrany do schroniska do katowic. Zaraz dam znać dziewczynom z Haszczaków. Quote
JOMA Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Sorki - nie doczytałam :oops: - no to teraz tylko czekać na dobre zakończenie. Quote
leonarda Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Czy coś wiadomo o Skubim? Był ktoś już na wizycie? Quote
Istar19 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 ja tylko wiem, że wizyta ma być przeprowadzona przez naszą panią szkoleniowiec..i ciagle czekam na nią i informacje :] Quote
leonarda Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Tyle to ja też wiem... Istar - a może, jeśli jeszcze nikt nie pojechał, to się wybierzemy razem? Np. w czwartek przed lub po schronisku? Soboz - co Ty na to? Bo sprawa chyba dość pilna.... Quote
soboz4 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 nie ma sprawy, ale nie wiadomo czy wizyta już nie miała miejsca, bo Magda obiecała że zaraz ją załatwi, tylko od czwartku nie było z Magdą kontaktu, więc i tak poczekajmy na Magdę co powie. Quote
Istar19 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 to może jeśli Magda nie zrobi wizyty do czwartku to sami się wybierzemy po wolontariacie? Nie żebym była niecierpliwa :roll: Quote
maciaszek Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Na konto wpłynęło 100 zł od JOMY (dzięki!). Mamy teraz: [B]1077,79 zł[/B]. Quote
Ada-jeje Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Przepraszam za offa, sprawa dotyczy wszystkich bezdomnych zwierzat w Polsce, poprzyjmy [B]postulat.[/B] [B]Apeluję do wszystkich o wysyłanie do Zespołu Przyjaciół Zwierząt e-maili w sprawie nowelizacji w/w ustawy. Podaję adresy poczty elektronicznej członków Zespołu Przyjaciół Zwierząt:[/B] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] <; [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [B]Podaję również linka do strony BOZ ARGOS, gdzie można zapoznać się z tematem:[/B] [B]W sprawie przepisów o ochronie przed bezdomnymi zwierzętami[/B] [URL]http://www.boz.org.pl/prawo/zm_ucpg.htm[/URL] Quote
maciaszek Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Kochani, bardzo ważna sprawa! Bokser [B]Goliat [/B]- [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197830-GOLIAT-boksiu-w-potrzebie-%21%21%21?p=15884302#post15884302"]http://www.dogomania.pl/threads/197830-GOLIAT-boksiu-w-potrzebie-!!!?p=15884302#post15884302[/URL] - [B]PILNIE POTRZEBUJE DT !!! [/B]Znowu jest chory :(. Kolejny raz przeziębiony. Dostaje leki, ale osłabiony poprzednimi przeziębieniami nie daje rady. Ma krwawą wydzielinę z nosa. PILNIE potrzebuje lokum tymczasowego. Ciepła, spokoju. W schronisku dostaje leki, ale tam nie warunki na to by do siebie doszedł. Bardzo, bardzo potrzebny jest dt. Inaczej niedługo pożegnamy Goliata :(. [B]Arcana81[/B], husky został odebrany przez właścicieli. Quote
soboz4 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Goliat właśnie pakuje się do domu tymczasowego do Mariusza z forum bokserów Quote
Jasza Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [INDENT][B][SIZE=5][COLOR=red]POMOCY!!![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][COLOR=red]Szukam na CITO domu dla kota syjamskiego, sześciolatka, wykastrowanego, domowego![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][COLOR=red]Dziecko sąsiadki mojej mamy ma alergię i jutro jej zięć jedzie uśpić biedaka!!:placz::angryy:[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][COLOR=red]Tak się pozbywają przyjaciela![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][COLOR=red]Sąsiadka w tajemnicy przyszła po pomoc!![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][COLOR=red]Co robić???[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][COLOR=red]Ja go z moimi futrami na 34 metrach nie zamknę!!![/COLOR][/SIZE][/B] Mój telefon, jakby ktoś miał pomysł... 514518167:placz: [/INDENT] Quote
maciaszek Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Jaszo, w najgorszym wypadku do schroniska go zawieźć by trzeba. A oni nie mogą? Dlaczego wybierają uśpienie? Ech,ci ludzie... :( Przekopiowałam Twój wpis na miau, na wątek katowickiego schronu. Quote
Klementynkaa Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Jaszo a ja przesłałam znajomym kociarom! teraz mam prośbę ogromną. czy ktoś z Was mieszka w okolicach ul. Raciborskiej w Katowicach? ten kawałek między Mikołowską z Strzelecką. proszę o kontakt na pw, sprawa delikatna. Quote
Jasza Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Maciaszku - dziękuję bardzo, bardzo! Klementynko - Tobie rownież. Wątek kota: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/198462-Syjam-Pers-Ragdoll-Szuka-domu.?p=15948356#post15948356[/URL] Quote
soboz4 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Tina, przebywająca w dt w Pszczynie jest leczona już dość długo na zapalenie pęcherza moczowego, wcześniejsze rachunki dt sam płacił, ale obecnie jest prośba o pomoc w leczeniu, myślę że możemy zapłacić za jej leczenie, tym bardziej że pies jest z naszego schroniska i na naszą prośbę został zabrany do dt, bo bardzo źle znosiła pobyt w schronisku. To jest nasza Tina [IMG]http://zdjecia.adopcje.org/adopcje/1/normal/61194.jpg[/IMG] [url]http://katowice.schronisko.net/adopcja-id-61194.html[/url] [url]http://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/Tina111210WDomuTymczasowym#[/url] Quote
maciaszek Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Ja jestem za. Pytanie czy i Wy jesteście oraz, jeśli jesteście za, jaką kwotę przelać? Quote
__Lara Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Ja jestem ZA. Myślę, że naazie ze 100zł moglibyśmy przelać. Quote
leonarda Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Ja tam nie mam nic przeciwko, zwłaszcza, że też przyszłam z pytaniem o pieniądze:roll: Najprawdopodobniej znalazł się niezły dom dla Kropka, ale aż w Iwanowicach koło Skały (pod Krakowem). Na szukaczu wyskakuje, że to 71 km w jedną stronę, a Kropka trzeba zawieźć, bo pan nie ma jak po niego przyjechać... Jest transport, ale trzeba coś na paliwo... Ja już nie mam ze swoich jak dołożyć.. Czy byłaby szansa na zwrot kosztów, chociaż częściowy? Quote
maciaszek Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Jestem za. O jakiej kwocie mówimy? Ile potrzeba na paliwo? Quote
soboz4 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 jestem za zwrotem kosztów paliwa, w końcu na to zbieramy żeby pomóc w transporcie czy w leczeniu. Kropek to pies bardzo trudny, trzeba było cudu "albo Izy" żeby znaleźć mu dom! W dodatku sympatyczny facet i Kropek będzie miał biegania do woli, to nadzieja dla niego na nowe życie. Quote
leonarda Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Dzięki:) W sumie to wyjdzie jakieś 65 zł za 140 km (niestety, naprawdę dużo pali, zwłaszcza zimą); jakby się dało wspomóc 50 -ątką, to byłoby super. Chyba, że ktoś ma coś tańszego w zanadrzu i ktoś mógłby jechać za mniej, to jak najbardziej. No, ale najpierw to muszę wiedzieć, że nic nieprzewidzianego się nie stało i Kropek rzeczywiście pojechał:) Quote
maciaszek Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Myślę, że 65 zł możemy Kropkowi podarować :). [B]Leonardo, soboz4[/B], dajcie mi dane do przelewów. Będę wchodzić na konto na początku nast. tygodnia, zrobiłabym wpłaty :). Quote
leonarda Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Dzięki wielkie. Ale dane podam dopiero, jak Kropek będzie na miejscu - wcześniej założę ze swoich. Oby tylko wszystko wyszło. Quote
Recommended Posts