maciaszek Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Zapomniałam wczoraj napisać, że JOMA przywiozła do schronu dużą korkową tablicę z napisem "W domach tymczasowych". Tablica zawiśnie w korytarzu, zaraz za wejściem i będą na niej wisiały ogłoszenia naszych tymczasowiczów. Jak będzie miejsce (a pewnie będzie :) ), to na tablicę zapraszamy też kocie ogłoszenia! Quote
Angie :) Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='maciaszek']Witam wszystkich, którzy tu dotarli :) Na początek podaję link do poprzedniego wątku, który zostanie (został) zamknięty: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=51237 a który zawiera sporo ważnych informacji i wydarzeń. Katowickie schronisko dla psów mieści się przy ulicy Milowickiej 1b. Czynne jest w następujących godzinach: poniedziałek-piątek 7.00-17.00 sobota 7.00-14.00 Telefon: 032 256 61 15 hej jezeli sa w Katowicach sparalizowane lub w inny sposob kaleki psiaki to pls o wklejenia do nich linka (chocby tylko schroniska) tutaj: [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117183[/FONT] Quote
maciaszek Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 Ta sunia od godziny jest już poza schronem :). Na razie dt, w którym sterylka, a potem podróż pod Szczecin. I ta sunia również nie siedzi już w schronie :)! Quote
maciaszek Posted July 31, 2008 Author Posted July 31, 2008 Dobki już odżywają w dt, pod Warszawą :). Quote
Tengusia Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 jesli sie nie myle to ten psiak poszedl dzisiaj do domciu, jak bylam dzisiaj u Dragona to wlasnie takie kudlate psisko szlo do domku :cool3: 34. Strasznie śmieszne i przylepne psisko. Szary uśmiechnięty kudłacz. Nie ma numeru, ma szeroką kolczatkę. Siedzi w boksie 830. Nie wiem ile dokładnie ma lat, ale dałabym mu ok. 3. Łagodny. http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...3060849d38cd7f Quote
maciaszek Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 I jeszcze ten: A dalmatyńczyk ma na dniach opuścić schronisko. Quote
maciaszek Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 Na konto wpłynęło 100 zł od JOMY :loveu:. Mamy 1449,30 zł :)! Quote
maciaszek Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Ado_jeje, posłałam PW. Stan naszego konta zwiększył się o 64,40 zł, które uzbierało się z moich bazarków (a to jeszcze nie koniec). Mamy 1513,70 zł :smile:! Quote
maciaszek Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Przelałam Reyes, z katowickiego konta, 64,50 zł za przewóz suczki z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101926 do Warszawy. Mamy teraz: 1449,20 zł. Quote
maciaszek Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Byłyśmy dziś z JOMĄ w schronisku. Ekspresowo, ale fotki mam i aktualizację psiaków również. Te znalazły domki: A na pierwszej i drugiej stronie nowe psiny... Quote
amikat Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 kochani - jutro Dalmatynek Głucholek jedzie sobie w świat!!!!! Zawozimy go do Gorzowa. Dzięki dla Dunusi co miejsce załatwiła!!!!! Dzisiaj go tylko "oko"-mpię i w drogę!!!!! Quote
maciaszek Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 Zakupiłam za pieniądze z katowickiego konta (80 zł) wysokoenergetyczną karmę ( http://www.e-karma.pl/pl/kat/411/High-Praire-Canine-Formula--Data-waznosci-26122008 ) dla schroniskowego psiaka z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85296 W chwili obecnej mamy 1369,20 zł. Quote
maciaszek Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Ten psiak poszedł do nowego domu! Quote
maciaszek Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Pół godziny temu wróciłam z 4-godzinnej wizyty w schronie! Byłyśmy tam w trójkę - Amikat, Jotka i ja. Relację zdam potem, bo teraz wpadłam na dogo dosłownie na minutkę. Mam MASĘ zdjęć. Kilka psów znalazło domki (na jednego, z naszego wątku (Fado), namówiłam młodych ludzi, chyba będzie miał dobrze! Na drugiego, też z naszego wątku namawiała Amikat. Mają przyjechać po psa w poniedziałek). Jotka zajmowała się strzyżeniem megadreda (z którego wyłonił się fajny pudel), ja robieniem zdjęć i aktualizowaniem danych. Udało nam się też zabrać dwa psiaki na spacerek :). Reszta później, zmykam. Quote
maciaszek Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Zdjęcia się wgrywają (ponad 100 :crazyeye:). Na razie psiaki, które domki znalazły: Quote
DG32 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Maciaszku, czy masz może zdjęcia tych psiaków w większej rozdzielczości? I czy zgodzisz się żebym podała również na ciebie namiary (tzn gg i numer tel) w krótkim filmiku o schroniskowych psach? Quote
maciaszek Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 No, nareszcie skończyłam.... Nie spodziewałam się, że tyle czasu to zajmie... (4 godziny w schronie + drugie tyle, żeby to wszystko ogarnąć, obrobić, wrzucić na dogo...). UWAGA! Psiaki do adopcji są teraz na 1, 2 i 3 stronie! DG32, nie mam zdjęć w większej rozdzielczości. Zmniejszam je pod dogo i ciągle zapominam, żeby zostawiać sobie też niepomniejszone... W filmiku możesz podać moje gg i maila ([email protected]), telefonu może lepiej nie, bo na ogół nie mogę gadać... A będziesz robić filmik o katowickich psiakach czy w ogóle schroniskowych? Quote
DG32 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 O ile mi się uda :oops:, to będzie to filmik o psiakach z katowickiego schroniska. Quote
maciaszek Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 DG32, jak będę miała chwilę, to postaram się wygrzebać starsze zdjęcia - "sprzed" i "po". Ale przypomnij mi o tym w nast. tygodniu na gg. Quote
maciaszek Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 [quote name='BoUnTy']Nie orientujecie się, ile teaz jest psiaków w schronisku?Około 250. Mamy więc na naszym wątku 1/4 schroniska... [quote name='BoUnTy']A może tym 2 chudzielcom możnaby tak jak Dragonowi jakąś specjalna karme kupić, żeby je troszkę podtuczyć?Z zakupem karmy nie ma problemu, mogę kupić choćby dziś. Tylko kto je będzie karmił? No chyba, że znalazłby się ktoś, kto zabierałby je na spacerki i dokarmiał z ręki... Quote
maciaszek Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Właśnie zakupiłam karmę wysokoenergetyczną, którą będą karmione 3 psiaki-chudzinki: psy z boksu 826 i Fado. Karma kosztowała 99 zł i jest to 18 kg Puriny Dog Chow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=421899078 Obecnie na koncie mamy: 1270,20 zł. Quote
polciuaa Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 dokładnie,czy w sprawie wolontariatu coś rusza? Quote
JOMA Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Dokładnie ! Gdzie ten WOLONTARIAT :mad::mad::mad: Quote
maciaszek Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 JOMA napisał(a):Czyli tablica się nie sprawdza. Ale niech sobie wisi. JOMA napisał(a):Gdzie ta schroniskowa strona internetowa :mad:Spokojnie, rodzi się powoli. Nic nie mówię, żeby nie zapeszyć (choć już powiedziałam :eviltong:). dogomanka_ napisał(a):dokładnie,czy w sprawie wolontariatu coś rusza? JOMA napisał(a):Gdzie ten WOLONTARIAT :mad::mad::mad:Bydzie kobitki, bydzie! Fundacja S.O.S. wystosowała do UM pismo z prośbą o wpisanie do przyszłorocznej specyfikacji na prowadzenie schronu możliwości proawdzenia przez schron wolontariatu. Pismo zostało przeczytane, jest zgoda, ma być taki wpis. Więc trzymajmy kciuki, by nikt zdania nie zmienił! Quote
Recommended Posts