Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapomniałam wczoraj napisać, że JOMA przywiozła do schronu dużą korkową tablicę z napisem "W domach tymczasowych". Tablica zawiśnie w korytarzu, zaraz za wejściem i będą na niej wisiały ogłoszenia naszych tymczasowiczów. Jak będzie miejsce (a pewnie będzie :) ), to na tablicę zapraszamy też kocie ogłoszenia!

Posted

[quote name='maciaszek']Witam wszystkich, którzy tu dotarli :)

Na początek podaję link do poprzedniego wątku, który zostanie (został) zamknięty: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=51237 a który zawiera sporo ważnych informacji i wydarzeń.

Katowickie schronisko dla psów mieści się przy ulicy Milowickiej 1b.
Czynne jest w następujących godzinach:
poniedziałek-piątek 7.00-17.00
sobota 7.00-14.00
Telefon: 032 256 61 15

hej jezeli sa w Katowicach sparalizowane lub w inny sposob kaleki psiaki to pls o wklejenia do nich linka (chocby tylko schroniska) tutaj:

[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117183[/FONT]

Posted

kochani - jutro Dalmatynek Głucholek jedzie sobie w świat!!!!! Zawozimy go do Gorzowa. Dzięki dla Dunusi co miejsce załatwiła!!!!! Dzisiaj go tylko "oko"-mpię i w drogę!!!!!

Posted

Pół godziny temu wróciłam z 4-godzinnej wizyty w schronie! Byłyśmy tam w trójkę - Amikat, Jotka i ja. Relację zdam potem, bo teraz wpadłam na dogo dosłownie na minutkę.
Mam MASĘ zdjęć. Kilka psów znalazło domki (na jednego, z naszego wątku (Fado), namówiłam młodych ludzi, chyba będzie miał dobrze! Na drugiego, też z naszego wątku namawiała Amikat. Mają przyjechać po psa w poniedziałek). Jotka zajmowała się strzyżeniem megadreda (z którego wyłonił się fajny pudel), ja robieniem zdjęć i aktualizowaniem danych. Udało nam się też zabrać dwa psiaki na spacerek :).

Reszta później, zmykam.

Posted

Maciaszku, czy masz może zdjęcia tych psiaków w większej rozdzielczości?
I czy zgodzisz się żebym podała również na ciebie namiary (tzn gg i numer tel) w krótkim filmiku o schroniskowych psach?

Posted

No, nareszcie skończyłam.... Nie spodziewałam się, że tyle czasu to zajmie... (4 godziny w schronie + drugie tyle, żeby to wszystko ogarnąć, obrobić, wrzucić na dogo...).

UWAGA! Psiaki do adopcji są teraz na 1, 2 i 3 stronie!

DG32, nie mam zdjęć w większej rozdzielczości. Zmniejszam je pod dogo i ciągle zapominam, żeby zostawiać sobie też niepomniejszone... W filmiku możesz podać moje gg i maila ([email protected]), telefonu może lepiej nie, bo na ogół nie mogę gadać...
A będziesz robić filmik o katowickich psiakach czy w ogóle schroniskowych?

Posted

[quote name='BoUnTy']Nie orientujecie się, ile teaz jest psiaków w schronisku?Około 250. Mamy więc na naszym wątku 1/4 schroniska...

[quote name='BoUnTy']A może tym 2 chudzielcom możnaby tak jak Dragonowi jakąś specjalna karme kupić, żeby je troszkę podtuczyć?Z zakupem karmy nie ma problemu, mogę kupić choćby dziś. Tylko kto je będzie karmił? No chyba, że znalazłby się ktoś, kto zabierałby je na spacerki i dokarmiał z ręki...

Posted

JOMA napisał(a):
Czyli tablica się nie sprawdza.
Ale niech sobie wisi.

JOMA napisał(a):
Gdzie ta schroniskowa strona internetowa :mad:
Spokojnie, rodzi się powoli. Nic nie mówię, żeby nie zapeszyć (choć już powiedziałam :eviltong:).

dogomanka_ napisał(a):
dokładnie,czy w sprawie wolontariatu coś rusza?

JOMA napisał(a):
Gdzie ten WOLONTARIAT :mad::mad::mad:
Bydzie kobitki, bydzie! Fundacja S.O.S. wystosowała do UM pismo z prośbą o wpisanie do przyszłorocznej specyfikacji na prowadzenie schronu możliwości proawdzenia przez schron wolontariatu. Pismo zostało przeczytane, jest zgoda, ma być taki wpis. Więc trzymajmy kciuki, by nikt zdania nie zmienił!