maciaszek Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Tego psiaka nie ma już w schronie: A ten czeka na powrót właściciela ze szpitala. I gdy ten wróci, to zabierze psa z powrotem. Info podaję za DG32, która była dziś w schronie. Niebawem dostanę fotki, to zaktualizuję pierwszą stronę :). Quote
maciaszek Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Pamiętacie taką pannę? :) A oto list od jej nowych właścicieli: "Witam, trochę długo trwało nim weszłam w "posiadanie" zdjęć Miniusi ale mam nadzieję, że wybaczy Pani tą zwłokę. Psica nam urosła, zmężniała ale dalej ma "siano w głowie". Jest po pierwsze cieczce (oj była zabawa). Chyba wcześnie nie pisałam, że MIni jest alpinistką z zamiłowania. Gdy tylko zostawi się przystawiony stołek do parapetu ta już na nim siedzi (i zrzuca kwiatki, bo pupsko jej się nie mieści) albo włazi na stół i buszuje (pożarte całe opakowanie czekoladek). No i szczyt szczytów, pożarte całe nasze niedzielne śniadanie (niestety przygotowane na ławie). Nie da sie ukryć, łobuz z niej niezły ale też milusińska niesłychana. Dla chwil przywitania można jej wybaczyć ten bałagan, który potrafi zrobić. Załączam kilka zdjęć. Ewa" Quote
agamika Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Nie wiem czy Peter już pisał , ale szczeniak DON Diana/Zuza już teraz vel Zołza , zostaje na stałe u Kasi , zresztą pisze to na wątku małej na owczarku.pl, oficjalnie :) :multi: Quote
maciaszek Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Kochani, na "katowickie" konto wpłynęło 100 zł, ze zlecenia stałego, od JOMY. Dziękujemy :loveu: :loveu:. Mamy teraz: 1488,30 zł :multi: :multi: :multi:. Quote
maciaszek Posted June 20, 2008 Author Posted June 20, 2008 [quote name='MartynaP']z bazarku mam tylko 45 zł. :-([/quote]45 złotych to bardzo ładna kwota! I wcale nie taka mała :). Quote
BoUnTy Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Kobitki czy ktoś zrobił zdjęci tekiemu psiakowi - szaro-brązowemu, pies, w typie wilka (tudzież czechosłowackiego wilczaka) - taki typowo wilkowaty, on był chyba w 6 boksie od wejscie na psiarnie (gdzieś koło brązowego dobermana) Quote
maciaszek Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Z dobrych wieści. Za mojej (krótkiej) bytności na spotkaniu domek znalazły 3 psiaki. Uroczy szczeniaczek, który najpierw obsikał nową właścicielkę, a potem mnie ;), dorosła ONkowata sunia i ta suczka z naszego wątku: Quote
maciaszek Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 Gdybyście chcieli zobaczyć jak nasz kochana Amikat opowiadała o psiakach w TV Silesia, to zajrzyjcie tutaj: http://www.tvs.pl/index.php?id_materialu=552 Musicie oglądnąć połowę programu (albo przewinąć ;) ). Jest też krótki materiał z katowickiego schronu. Quote
maciaszek Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 Ze spraw "technicznych": BoUnTy i Ania z Bytomia będą budować u Ani w ogrodzie kojec, który teraz będzie służył Dżekowi zabranemu kiedyś z katowickiego schronu, a potem (gdy Dżek znajdzie dom) innym psiakom, między innymi z naszego schroniska. Myślę, że w związku z tym możemy przelać dziewczynom 100 zł na ten cel. Co Wy na to? Brakuje jeszcze 500 zł, dzięki temu przelewowi brakowałoby o 100 zł mniej :). Zaktualizowałam pierwszą i drugą strony wątku, a tu psiaki, które znalazły domy: Quote
BoUnTy Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='maciaszek']Ze spraw "technicznych": BoUnTy i Ania z Bytomia będą budować u Ani w ogrodzie kojec, który teraz będzie służył Dżekowi zabranemu kiedyś z katowickiego schronu, a potem (gdy Dżek znajdzie dom) innym psiakom, między innymi z naszego schroniska. Myślę, że w związku z tym możemy przelać dziewczynom 100 zł na ten cel. Co Wy na to? Brakuje jeszcze 500 zł, dzięki temu przelewowi brakowałoby o 100 zł mniej :).[/QUOTE] Maciaszku 500 zł. to same boki kojca (1 bok 2,5 m = 109 zł. + paliki), potem jeszcze zdaszenie, ale wszytsko po troszku... A czy możnaby (jesli juz przelewaci nie bezie tutaj sprzeciwów) przelac 109 zł.? Będzie to już jeden bok siatki... Quote
maciaszek Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 BoUnTy, przeleję 109 zł, tylko przypomnij mi o tym proszę, gdybym zapomniała... Quote
maciaszek Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 BoUnTy, przelałam, 109 zł na kojec. Mamy teraz na koncie: 1379,30 zł. Quote
maciaszek Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 Nie wiem czy pamiętacie jeszcze Vikę, sunię pomyłkowo wyciągniętą ze schroniska? [SIZE=2]Vika trafiła na tymczas do lunarmermaid i była tam ponad 2 miesiące, w trakcie których była leczona. Pozwoliłam sobie pokryć, wyciągając z katowickiego konta 130 zł, dług Viki u weta. Obecnie na koncie mamy: 1249,30 zł. Quote
maciaszek Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Z przyjemnością donoszę, że te psiaki znalazły swoje domy: Quote
maciaszek Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Jeszcze te dwa psiaki poszły do nowych domków: Quote
maciaszek Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Na "katowickie konto" wpłynęło 100 zł, ze stałego zlecenia od JOMY. Dzięki :loveu:. Mamy obecnie: 1349,30 zł. Quote
maciaszek Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Wilk został wykastrowany i pojechał do nowego domu! Będzie pracował jako pies stróżujący :). Nazywa się teraz Nero. Quote
maciaszek Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Byłyśmy dziś z JOMĄ w schronie. Te psiaki znalazły domy: Quote
Recommended Posts