soboz4 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Bardzo mi było przykro gdy usłyszałam wczoraj, że na warsztaty przyszło 7 osób, choć wcześniej rozmawiałam i deklarowało się znacznie więcej osób. Następne będą z 6 tygodni, osoby które nie zaliczyły jeszcze takich warsztatów a mają powyżej 16 lat, muszą je zaliczyć, bez żadnej taryfy ulgowej nawet jeżeli chodzą już 2 lata na wolontariat. Warsztaty są jednorazowe i na pewno nie będzie to stracony czas. Jedynie teraz bardzo mi głupio, że zmarnowaliśmy czas Magdzie i trenerkom, które chciały nas czegoś nauczyć, niestety jak widzę większość to sami specjaliści, którzy wszystko najlepiej wiedzą. Teraz 18 lutego o godzinie 12:00 jest wykład weterynarza Karoliny Wolniczar o trujących roślinach, pierwszej pomocy dla psów, lekach których nie możemy psom podawać pod żadnym pozorem. Mam nadzieję, że na wykładzie będzie nie tylko młodzież, bo temat jest naprawdę ciekawy. Szkoda, że część z Was wyznaje zasadę, że wie już wszystko... Quote
annika Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Czy ten wykład jest tylko dla wolontariuszy/osób związanych ze schroniskiem? Quote
soboz4 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 jeżeli masz ochotę to przyjdź, wykład jest w pomieszczeniu przed biurem o godzinie 12:00, oczywiście w schronisku na Milowickiej Quote
Jetrel Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Soboz kiedy są te wykłady które obowiązkowo trzeba zaliczyć..? Quote
Ironiaaa Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Kurcze, szkoda ze u mnie w schronie takich wykladow dla wolontariuszy nie ma no i szkoda,ze 18 jestem w Polsce a mimo to nie moge bo mam wesele u znajomych. Z checia bym na takie wyklady pochodzila. Ludzie korzystajcie z tego jak macie okazje! To swietna sprawa wiedziec cos wiecej, kazde wyjscie z psami czegos uczy, ale fajnie jak praktyka jest podbudowana solidna teoria!!! Quote
soboz4 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 (edited) pisałam na wątku, warsztaty były wczoraj o 16:00 na Armii Krajowej w siedzibie DogMasters, wykłady o których pisałam potem były stworzone z myślą o młodzieży, ale niektóre tematy były bardzo ciekawe, mimo to mało kto oprócz młodzieży na nie przychodzi. Następny termin warsztatów, poda Magda Zając, nasza szkoleniowiec, ja już nie wiem kiedy robić zapisy, jak robiłam 3 tygodnie przed, to powiedziano mi, że pozapominaliście dlatego wielu nie było, jak robiłam tydzień przed i w sobotę, to pomimo że potwierdzono obecność i tak osoby te nie przyszły. Niestety, gdyby każdy musiał zapłacić za szkolenie to pewnie byłby komplet... co do wykładu 18 lutego - miał być przed feriami, ale wet. się rozchorował i wykład został przełożony na 18 lutego LUTY 2012 4-02-2012 r. – FERIE ZIMOWE 11-02-2012 r. – FERIE ZIMOWE 18-02-2012 r. – Udzielanie pierwszej pomocy psom, trujące rośliny, czy możemy psu podać ibuprom – spotkanie z weterynarzem Karoliną Wolniczar 25-02-2012 r. – Pies ratownik – spotkanie z ratownikiem WOPR-u Agnieszką Palus – Wróblewską (DogMasters) MARZEC 2012 03-03-2012 r. – Pies widzi, czuje i słyszy, psie zmysły – warsztaty z behawiorystą Beatą Leszczyńską 10-03-2012 r. – Ćwiczymy i bawimy się z psem – psie sporty – spotkanie z Magdą Felis, Tomkiem Pecolt 17-03-2012 r. – Jak rozpoznać wiek psa, opieka w różnych fazach życia psa – spotkanie z weterynarzem Tomaszem Lebudą 24-03-2012 r. – Pies niepełnosprawny – czy możemy mu pomóc – spotkanie z Haliną Markiewicz – rehabilitantką zwierząt domowych 31-03-2012 r. – Choroby odzwierzęce jak się ustrzec - spotkanie z lekarzem Anną Sobieszek KWIECIEŃ 2012 14-04-2012 r. – Pielęgnacja psa, zabiegi kosmetyczne i fryzjerskie – warsztaty z Anetą Motak 21-04-2012 r. – Pies w lesie - spotkanie ze strażnikiem leśnym MAJ 2012 05-05-2012 r. - Zabezpieczenie psa przed zgubieniem, identyfikator, czipy, bazy zaginionych psów – warsztaty z Anetą Motak 12-05-2012 r. – Kot – alternatywa dla psa – spotkanie z Iwoną Cięciwą 19-05-2012 r. – Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś! – warsztaty z Anetą Motak, Mają Głowacką, Beatą Leszczyńską 26-05-2012 r. – uroczyste zakończenie – wręczenie dyplomu wykształconego psiego wolontariusza to jest strona poświęcona wolontariatowi w schronisku w Katowicach [url]http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/wolontariat/wolontariat-w-katowickim-schronisku[/url] Edited January 29, 2012 by soboz4 Quote
Jetrel Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Bożeno, podaj konkretną datę tego szkolenia OBOWIĄZKOWEGO, jeśli będziesz znała. Chwilowo nie mam ani sił, ani czasu żeby jeździć na wszystkie. Quote
soboz4 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Agnieszko, zawsze jest na stronie Fundacji, zawsze jest na stronie schroniska, czyli tu gdzie jesteś, zawsze jest na forum "psiwolonatriusz", gdzie jeszcze byś chciała żeby zamieścić informację???? Poza tym oprócz teorii, jest jeszcze 6 zajęć praktycznych co sobotę o 11:00, a od września byłaś chyba 2 razy, Quote
gosia2313 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 " Poszukuję psa, który zaginął w czwartek 26 stycznia w godzinach wieczornych w Katowicach, dzielnica Brynów. Szczegóły: samiec, mieszaniec, wabi się Maks, kolor beżowy (biszkopt), wiek 15 lat, waga ok 13kg, wielkość ok. 50cm wysokości, miał założoną niebieską obrożę. Dziękuję za wszelkie informacje. Kontakt: Adam / usunięty tel i email/ Quote
Eden Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Będe się rozgladała, mieszkam w tej dzielnicy. Quote
maciaszek Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Melduję, że na katowickie konto wpłynęło 50 zł z bazarku DG32. Mamy teraz [B][FONT=Verdana]499,86 zł[/FONT][/B]. Bazarek, z którego uzbierało się te 50 zł był na wybieg dla psów. Czy w związku z tym mam gdzieś przelać tą kasę? A jeśli tak to gdzie?! Quote
maciaszek Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Ok. Norek odebrany przez właściciela. Więcej info podała soboz4 na jego wątku. [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-vnWea0jl7xM/Txr5qh9OvNI/AAAAAAABi0Y/K0KGNXASi_Y/s640/PICT0430.JPG[/IMG] Quote
olalolaa Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Poszukuje kogoś do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej w Jaworznie dla małej Fiony z mojego podpisu.. Quote
edyta2012 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='soboz4']proszę pytać w biurze schroniska[/QUOTE] Fajnie byłoby, żeby i wam zależało na wizycie poadopcyjnej u psa, który rzekomo był pod waszą opieką, a nie tylko jego niedoszłej właścicielce. Quote
soboz4 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 [quote name='edyta2012']Fajnie byłoby, żeby i wam zależało na wizycie poadopcyjnej u psa, który rzekomo był pod waszą opieką, a nie tylko jego niedoszłej właścicielce.[/QUOTE] Nie napisałam, że takiej informacji nie mamy, dostaliśmy ją na nasze forum parę dni temu, napisałam do Pani, żeby pytała się Pani o wynik w biurze schroniska. Quote
soboz4 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 zapraszamy na bazarek przeznaczony na wybieg dla psów w Miejskim Schronisku dla Zwierząt w Katowicach!!!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/221987-Wybieg-dla-psiaków-z-Katowickiego-schroniska/page1[/url] Quote
__Lara Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Zazdroszczę Wam tych wykładów - uczestniczcie w nich, to dla Was!!! Quote
soboz4 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Z uwagi na bardzo silny mróz zapowiadany na czwartek 02-02-2012 r., nie odbędą się zajęcia wolontariatu, za ten dzień gdy będzie ciepło będziemy mogli przyjść w innym, dodatkowym terminie, np. we wtorek. Dla psów tez nie jest wskazane by spacerować w takiej temperaturze, Quote
JOMA Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 [B]_Lara[/B] - witaj w klubie :loveu: - jak się rozhulał wolontariat to i ja się wyprowadziłam z Katowic :mad: - takie szkolenie to skarb - ludzie płacą kupę kasy, żeby wyszkolić psa a WY macie to gratis - korzystajcie - im dłużej człowiek siedzi w tym "biznesie" tym więcej ma pytań, tym więcej chciałby wiedzieć. Quote
saphira18 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 [quote name='soboz4']zapraszamy na bazarek przeznaczony na wybieg dla psów w Miejskim Schronisku dla Zwierząt w Katowicach!!!! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/221987-Wybieg-dla-psiak%C3%B3w-z-Katowickiego-schroniska/page1"]http://www.dogomania.pl/threads/221987-Wybieg-dla-psiaków-z-Katowickiego-schroniska/page1[/URL][/QUOTE] to ja również zapraszam ale na ogłoszeniowy bazarek;) : [URL]http://www.dogomania.pl/threads/222114[/URL] dochód na wybieg i konto katowickie:loveu: Quote
KAT2707 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Bardzo proszę o osoby spacerujące w okolicy Muchowca lub Doliny Trzech Stawów, o rozgladanie się za porzuconym/zagubionym DONkiem. Dzisiaj widziałam tego psa na Muchowcu, był bez właściciela. To może być pies, o którym pisała Eden na tym wątku. Pies pobiegł w stronę Brynowa. Na sierści miał sople lodu, więc pewnie błąka się już nie jedną noc. Quote
Eden Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 [quote name='KAT2707']Bardzo proszę o osoby spacerujące w okolicy Muchowca lub Doliny Trzech Stawów, o rozgladanie się za porzuconym/zagubionym DONkiem. Dzisiaj widziałam tego psa na Muchowcu, był bez właściciela. To może być pies, o którym pisała Eden na tym wątku. Pies pobiegł w stronę Brynowa. Na sierści miał sople lodu, więc pewnie błąka się już nie jedną noc.[/QUOTE] Z Piotrowic DONek zniknął, możliwe ze wędrował lasem :-( taki mroz jak on sobie radzi ??? Quote
KAT2707 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Nie uciekał przed ludźmi, sprawiał wrażenie zagubionego. On szukał kontaktu z człowiekiem, ale byłam z psem awanturnikiem, więc nie miałam żadnej możliwości żeby się do niego zbliżyć. W internecie nie znalazłam ogłoszenia o jego zaginięciu, więc albo właściciele nie posiadają internetu, albo został wyrzucony. Jutro znów będę go szukać Quote
Billie Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 (edited) Dobry wieczór. Na moim osiedlu w czeladzi od kilka dni przebywa mały pies. Ja go pierwszy raz widziałam wczoraj, poszłam go poszukać z wodą i kiełbasą,ale na mój widok uciekł i nie zdołałam go odnaleźć. Dzisiaj mama poszła go szukać i znalazła go-biedak koczuje pod sklepem i jego jedyną "ochroną" jest kawałek kartonu. Niestety pies jest panicznie wystraszony i zawsze ucieka, jak się ludzie do niego zbliżają. Ktoś podobno widział, że został wyrzucony z auta;( Ludzie przynoszą mu jedzenie, nawet znalazł się ktoś, kto by go zabrał do domu, ale pies ucieka i nie da się nikomu zbliżyć do siebie. Pies jest w czeladzi. Czy jest tu ktoś z tych okolic i wie jak można złapać takiego psa? Są takie mrozy teraz, że boję się, że on nie przetrwa :( Chciałam jeszcze dodać, że pies jest bardzo mały, ale raczej nie jest to szczeniak. Edited February 1, 2012 by Billie Quote
Recommended Posts