Maruda666 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Może ten Poltram podawać jej w kapsułce? - tylko wtedy trzeba by to rozsypać na mniejsze dawki i podawać w jakimś opłatku ( w aptekach chyba można kupić). Biedna Balbinka. Quote
KrystynaS Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Witam Balbinkę i wszystkie ciocie oczywiście. Zuziu dajesz radę z podawaniem kropli??? Quote
magda222 Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Uzupełniłam rozliczenia w 1 poście. Bardzo dziękuję wszystkim wpłacającym :) Niestety nasz zapas finansowy nie jest imponujący... Quote
zuziaM Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Z kropelkami ciezko. Przeszlam na Pyralginum i efekt super, bo wczoraj Balbinia biegala i szczekala. Jest slaba, szybko sie meczy i bardzo ciezko oddycha..... w jej pluckach gra cala orkiestra ....... swiszczy i gwizdze .... Najgorzej jest wieczorem juz w domu kiedy sie psiaki szykuja do snu. Balbinka jest wtedy taka rozdrazniona i sama nie wie, czego chce ... czy juz byc w domu, czy wyjsc na dwor .... Stoi na ganku i sie zastanawia ... potem wchodzi zwykle do domu i tak wole, bo kiedy wyjdzie na dwor, to znow jej ciezko wejsc po schodach ...... Ale jest strasznie dzielna i sie nie poddaje. Nadal radosna i zywo zainteresowana wszystkim wokol .... trzymajcie za nia kciuki ...... prosze ...... Quote
magda222 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Myślę o niej nieustannie... Jak jej pomóc? Co zrobić żeby mniej cierpiała? Quote
AlfaLS Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Ja też nieustannie trzymam kciuki za Balbinkę... Magda - mój bazarek książkowy już zakończony. Nie liczyłam jeszcze bardzo dokładnie ale parę groszy dla Balbinki będzie. Quote
magda222 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='AlfaLS'] Magda - mój bazarek książkowy już zakończony. Nie liczyłam jeszcze bardzo dokładnie ale parę groszy dla Balbinki będzie.[/QUOTE] :loveu: :calus: :Rose: Quote
KrystynaS Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Zuziu myślę o Balbince, życzę jej aby dolegliwości dało się zminimalizować, aby miała w sobie dużo sił i chęć do życia nadal u Twego boku. Wiem, że robisz dla niej co tylko możesz. Aby nie cierpiała. My wszyscy tutaj chcemy tego samego. Jesteśmy z Wami, bez względu na to czy napiszemy parę słów czy nie. Nie wiem co napisać. Zuziu dużo siły dla Ciebie, a dla Balbinki jak najdłuższego życia bez bólu i cierpienia. Quote
AlfaLS Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Cały czas trzymamy mocno kciuki za Balbinke i za Ciebie Zuziu... Tobie na pewno też nie jest łatwo. Z jednej strony kombinowanie jak jej podać leki a z drugiej strony patrzenie jak ona słabnie....... Jak wszyscy z mojego bazarku wpłacą to dla Balbinki będzie 85 zł. :lol: Quote
magda222 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Zaglądam :) Gosiu u Was też jest tak pięknie wiosennie? :) Balbinka i ferajna pewnie wygrzewają się na słoneczku :) Quote
zuziaM Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Dziekujemy bardzo za cieple slowa. U nas niestety juz nie wiosennie ... bylo pieknie, ale od wczoraj tylko 5 stopni, wiatr i straszna paskudna mgla ..... Przed chwilka wyszlo troche slonca. Balbinia jest silniejsza i weselsza. Nawet sobie podskakiwala dzisiaj , jak to miala zawsze w zwyczaju, kiedy mnie witala. A wczoraj, kiedy juz wychodzilam z wiadrami z jedzonkiem dla psiakow, to znow zabrala z ganku mojego kalosza i wyniosla sobie dalej od domu. Jak pisalam, dostaje p.bolowo Pyralginum i podaje jej 2 x dziennie ENCORTON. Po nim nabrala duzo sily. Dusznosci oczywiscie sa, ale jest silniejsza, zeby sobie z nimi radzic. Quote
KrystynaS Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 To zasługa Encortonu. Steryd. Balbinko zdrowia, siły. Quote
magda222 Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Byłam na "czarnych kwiatkach" poczytać i poprzez banerek jednej dogomaniaczki trafiłam na wątek suni. Historia podobna jak naszej Balbinki. Też staruszka całe życie w schronie. Zapraszam wszystkich, którzy chcą ją poznać na jej wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/202560-Zbieramy-na-hotelik-dla-15-letniej-Paulinki-%21od-10-marca-jest-u-Kasi%21/page17"]http://www.dogomania.pl/threads/202560-Zbieramy-na-hotelik-dla-15-letniej-Paulinki-!od-10-marca-jest-u-Kasi!/page17[/URL] Sunia ma na imię Paulinka :) Acha i jeszcze nie doczytałam dokładnie, ale Paulinka mieszka chyba z naszym Urankiem :) Quote
magda222 Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Coś się nasza zuziaM nie pokazuje... Quote
KrystynaS Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 No właśnie, mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku Quote
magda222 Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 [quote name='KrystynaS']No właśnie, mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku[/QUOTE] Jeśli jutro się nie pojawi to zadzwonię do niej. Quote
KrystynaS Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Zadzwoń, będziemy spokojne. Czytałaś Madziu o kolejnym 'cud - hoteliku' :angryy: na Dogo- Quote
magda222 Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 [quote name='KrystynaS']Zadzwoń, będziemy spokojne. Czytałaś Madziu o kolejnym 'cud - hoteliku' :angryy: na Dogo-[/QUOTE] Chodzi o oborę u Arktyki? :angryy: :mad: Quote
KrystynaS Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Właśnie :angryy: :angryy: Wiesz staram się ufać ludziom, ale na prawdę nie można, nie wolno!!!!! Niebawem nikt nie da grosza na żadne hoteliki, DT, czy jak go zwał. Nikt, chyba że komuś kogo zna Quote
magda222 Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Dlatego staram się od dłuższego już czasu obracać właśnie wśród sprawdzonych osób. Włos jeży mi się na głowie jak pomyślę, że wśród nas (tzn. na dogo) są pseudowielbiciele zwierząt... Quote
KrystynaS Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 A wiesz, teraz to się mówi 'zaradni', 'z głową do interesów'. Wyznają tylko jedną zasadę "pieniądze nie śmierdzą" Czasem człowieka aż serce ściska jak zobaczy jakiegoś biedaczka, choć parę groszy żeby mu pomóc. A tu proszę czego się można dowiedzieć. Komu pomogłaś :angryy:. Quote
Recommended Posts