Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

żegnaj kochana , udręczona psinko  :-(

Ale też daliśmy mu tydzień bez bólu, nie jęczał, nie wył, leżał spokojnie, odpoczywał głaskany.

Maniuś nie odchodził samotnie w schronisku a to bardzo wiele  :bigcry:

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tak mi przykro ... :-(

Przyszłam z dobrą wiadomością, a tu takie smutne wieści :shake:

Przynajmniej już nie cierpi i nie odchodził samotnie w zimnym, schroniskowym  boksie

Śpij spokojnie Maniuś :candle: Już nic nie boli ...

swieca.gif

.....................................................................................................

Skarpeta Owczarkowa przyznała chłopakom wsparcie

Dla Mańka jest już za późno, ale Tolek może skorzystać z naszych 200 zł

Nie możemy jednak przelać pieniędzy na konto fundacji :roll:

Potrzebowalibyśmy np. rachunku od weta wystawionego na SMON.

Możemy także zamówić dla Tolka karmę

Decydujcie sami :)

Proszę o info na priva

Posted

Tak mi przykro ... :-(

Przyszłam z dobrą wiadomością, a tu takie smutne wieści :shake:

Przynajmniej już nie cierpi i nie odchodził samotnie w zimnym, schroniskowym  boksie

Śpij spokojnie Maniuś :candle: Już nic nie boli ...

swieca.gif

.....................................................................................................

Skarpeta Owczarkowa przyznała chłopakom wsparcie

Dla Mańka jest już za późno, ale Tolek może skorzystać z naszych 200 zł

Nie możemy jednak przelać pieniędzy na konto fundacji :roll:

Potrzebowalibyśmy np. rachunku od weta wystawionego na SMON.

Możemy także zamówić dla Tolka karmę

Decydujcie sami :)

Proszę o info na priva

Dziekujemy - Dziuniek sie odezwie - pzrydaloby sie na pokrycie kosztow transportu albo na platnosc za hotelik czy mozemy skorzystac na taki cel? czy wtedy wystarczy oswiadzczenie ze spozytkownae na taki cel?

Posted

Dziuniek ma szpital (psi) w domu pewnie sie odezwie w ciagu dnia :)

To prawda: Lampo, Piaskoludek, Zulus i Gregorek (kot). Czuję się jak pielęgniarka, przygotowując co dzień cztery pudełeczka z lekami, a wieczorem robiąc dwie kroplówki kotu i psu. 

Posted

Dziekujemy - Dziuniek sie odezwie - pzrydaloby sie na pokrycie kosztow transportu albo na platnosc za hotelik czy mozemy skorzystac na taki cel? czy wtedy wystarczy oswiadzczenie ze spozytkownae na taki cel?

O ile sie orientuje, to transport chyba odpada. Musi byc f-ra, wiec jesli hotelik wystawi, to pewnie mogloby byc.

Ale DONnka na pewno sie odezwie i napisze dokładnie.

Posted

szkoda, tak mi przykro, że tak krótko psiaki były poza schronem, to jak mrugnięcie okiem w stosunku do czasu, który spędziły w zimnym schronie:(

Niestety to bardzo przykre ...ze nie udalo sie im dluzej pozyc w domu, prawde mowiac liczylam ze Tolus przynajmniej do wiosny da rade - płakac sie chce od tego wszystkiego

Posted

TOLEK ZA TM
Wczoraj wczesnym popołudniem serce Tolka przestało bić. Wiadomość spadła na mnie nagle, chociaż spodziewałam się tego cały czas. Już w maju, w schronisku, Tolek był słaby. Chodził z trudnością, wolał leżeć w trawie. Bardzo schudł, można się było domyśleć, że nadchodził kres jego ziemskiej wędrówki. Ale nie umierał sam. Był w przyjaznym domu, patrzył na domową krzątaninę, na ludzi, dziecko, inne zwierzęta. Dziękujemy Pani Monice za opiekę nad Tolkiem, w ciągu kilku dni spadła na nią śmierć kolejnego psa. To trudne, nawet jeżeli zwierzę nie jest z nami lat kilkanaście. Może trudniejsze-mamy wyrzuty sumienia, że nie mogliśmy zrobić więcej. W ciągu ostatnich dni pożegnaliśmy Mańka, Tolka, u mnie zmarł Piaskoludek, którego wyciągnęłam z Palucha miesiąc temu. Ale te psiaki miały DOM. Nie zdążyliśmy pomóc Bubu, Sabinie, Lali-one odeszły w schronisku w tym tygodniu.