Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak ktoś coś mnie daje to czuję się tego właścicielem ;) ale nie ma co tego roztrząsać.

Brat też pewnie nie był z psem związany, skoro nie interesował się podłym losem psa.

Pytanie, kto wyszkolił Rokiego? (retoryczne)

Zmierzam do tego, że może ten pies miał innego właściciela, o którym nic nie wiemy.

Ale jeśli go nie szuka, to też kiepski właściciel.

Posted

Dzień dobry.

Zapisuję wątek i będę śledzić losy psiaczków. Niestety, tylko tyle teraz mogę (plus wspierające myśli...)...

Dziękuję wszystkim za odwiedziny. Wspierające słowa i myśli też bardzo potrzebne.

Posted

Terra, tamb pisała wcześniej,że Roki patrzy tylko jak by tu zwiać i stąd Norel o tym wspomniała. Wraca zawołany ale na luźnej smyczy...Jego luźne, błotne kupy mogą się brać również z braku enzymów trzustkowych lub obecności dużej ilości pierwotniaków(lamblii). W warunkach w których żył i o pierwszą dolegliwość było łatwo i o lamblie jeszcze łatwiej. Bez diagnozy będzie kiepsko, bo jedzenie będzie przelatywać przez układ pokarmowy Rokiego z prędkością światła a on nic nie przyswoi...niestety...

Dzisiaj zawiozłyśmy Rokiego do Lecznicy.

Poszła do badania koo i krew, również pod kątem trzustki.

To cudo nie pies. Sama słodycz !!!

Wpadłam po uszy !!!

Roki jako szczeniak został podobno kupiony na pobliskiej giełdzie przez brata ostatniego 'opiekuna" i na niego jest wystawiona książeczka zdr. Facet nie mieszka już w Bielsku.

Sunia też podobno pochodzi z giełdy, kupiona  rok wczesniej.

Nocką wstawię zdjęcia.

Posted

Czy malutka sunia też miała robione badania? Jak z nią jest?

Nic nie wiem o Malutkiej. Mam ostatnimi dniami  istne urwanie głowy, a jak znalazłam chwilkę i tam dzwoniłam to nikt nie odbierał.

Jutro się czegoś dowiem...

A to nasz Roki dzisiaj . Tylko kochać...

275ad50661761331med.jpg

e10c03844c4f8e81med.jpg

014dc65f17801d1emed.jpg

3fd78b63d1ddeb29med.jpg

17c73442eae3f921med.jpg

Posted

Roki już nie kombinuje z ucieczką, biegał po całym ogrodzie. Od rana już nie jest zamknięty w kojcu, tylko na wybiegu a kojec otwarty. Jest świetnym psem.

Posted

a co z malutka?

Podobno jest w dobrej formie.

Pomiata naszym Duszkiem-Papierkiem , który jest w tej samej Lecznicy .

Irenka która tam dzisiaj zajrzała, zastała biednego Duszka na kocyku , bo księżniczka podstępem zajęła Jego rezydencki fotel.

.