Tola Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 22 minuty temu, Figunia napisał: Przed chwila wrocilysmy. Tak trzymalyscie Ciocie kciuki, ze az sterylki nie było :) Po wygoleniu brzusia weci odkryli blizne chyba po sterylce. Dla pewności mam jutro na klinikach zrobić usg . To małej faktycznie poszczęściło się, trzymam kciuki, aby usg potwierdziło wcześniejszą sterylkę. Moja Neska nie uniknęła dzisiaj zabiegu, ale jest wszystko dobrze. Korzystam z okazji i zapraszam Was do pomocy kolejnemu podopiecznemu ewu - gorąco zapraszam na bazarek dla Toffisia, który wydziergała nasza Havanka - jedynym ratunkiem dla malucha jest pobyt w hotelu ze szkoleniem, a piesek bez żadnych deklaracji. Już nie raz wspólnie zdziałaliśmy cuda... 1 Quote
Figunia Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 4 minuty temu, elik napisał: Uffff. Odważny ten wet. Moja wetka nie oddaje zwierzaka póki ten się całkiem nie wybudzi. No ale dobrze, że wszystko dobrze się skończyło :) Nie, Elu. Źle to napisalam. Wet mi ja wydał, kiedy już stanęła na nóżki i mogła isc sama. Ale mnie bylo jej szkoda, przecież nie była w pełni sil... Quote
Figunia Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 2 minuty temu, Tola napisał: To małej faktycznie poszczęściło się, trzymam kciuki, aby usg potwierdziło wcześniejszą sterylkę. Moja Neska nie uniknęła dzisiaj zabiegu, ale jest wszystko dobrze. Korzystam z okazji i zapraszam Was do pomocy kolejnemu podopiecznemu ewu - gorąco zapraszam na bazarek dla Toffisia, który wydziergała nasza Havanka - jedynym ratunkiem dla malucha jest pobyt w hotelu ze szkoleniem, a piesek bez żadnych deklaracji. Już nie raz wspólnie zdziałaliśmy cuda... Zajrzę jeszcze do Czarnulko. Ważne, ze już jest po i ze dobrze się czuje. Quote
elik Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 10 minut temu, Figunia napisał: Nie, Elu. Źle to napisalam. Wet mi ja wydał, kiedy już stanęła na nóżki i mogła isc sama. Ale mnie bylo jej szkoda, przecież nie była w pełni sil... Aaaaa widzisz :) To inksza inkszość :) Quote
ewu Posted October 5, 2018 Author Posted October 5, 2018 Doszła wpłata agat21 100 zł na surowicę Dziękuję:) Quote
ewu Posted October 5, 2018 Author Posted October 5, 2018 Figuniu oby się okazało ,że Usia jest wysterylizowana. Quote
ewu Posted October 5, 2018 Author Posted October 5, 2018 51 minut temu, Tola napisał: To małej faktycznie poszczęściło się, trzymam kciuki, aby usg potwierdziło wcześniejszą sterylkę. Moja Neska nie uniknęła dzisiaj zabiegu, ale jest wszystko dobrze. Korzystam z okazji i zapraszam Was do pomocy kolejnemu podopiecznemu ewu - gorąco zapraszam na bazarek dla Toffisia, który wydziergała nasza Havanka - jedynym ratunkiem dla malucha jest pobyt w hotelu ze szkoleniem, a piesek bez żadnych deklaracji. Już nie raz wspólnie zdziałaliśmy cuda... Tolu dziękuję:) Quote
Figunia Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 36 minut temu, elik napisał: Aaaaa widzisz :) To inksza inkszość :) I od razu wet w innym świetle... Bronię Go, bo to Człowiek naprawdę oddany zwierzakom. Prawdziwy wet z powolania i nigdy kasa nie jest najważniejsza. 1 1 Quote
Figunia Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 Ciocie, czy do usg tez trzeba być na czczo? Quote
Poker Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 1 minutę temu, Figunia napisał: Ciocie, czy do usg tez trzeba być na czczo? Lepiej tak czyli 6 godzin bez jedzenia. Quote
Figunia Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 20 minut temu, Poker napisał: No i dobrze,że zjadła rano. Oj tak. Teraz tez troszkę zjadła, choć chyba nie powinna. A jutro rano zdaje się musi też poscic do badania...co za los... Quote
Figunia Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 17 minut temu, ewu napisał: Figuniu oby się okazało ,że Usia jest wysterylizowana. Bardzo bym też chciała. Oby tak było! Quote
Figunia Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 3 minuty temu, Poker napisał: Lepiej tak czyli 6 godzin bez jedzenia. Dziękuję za odpowiedź. Czyli znowu latamy o suchym ... Quote
anica Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 10 godzin temu, Figunia napisał: I od razu wet w innym świetle... Bronię Go, bo to Człowiek naprawdę oddany zwierzakom. Prawdziwy wet z powolania i nigdy kasa nie jest najważniejsza. ... O!.. to dlaczego ja nie znam jego nazwiska?, poproszę :) .. i nadal zaciśnięte, żeby Usia była wysterylizowana Quote
elik Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 Kochane Dziewczyny, bardzo, bardzo gorąco zapraszam Was na wątek mojej nowej podopiecznej suni Laluni. To sunia z tego wątku. Znacie już jej smutną historię. Jak wiecie, Lalunia wyrwała się ze szponów śmierci. Wygrała walkę z parwowirozą, straszliwą chorobą, którą to walkę niestety wiele psów przegrywa, odchodząc w straszliwych męczarniach :( Bardzo serdecznie Was proszę pomóżcie suni wygrać w kolejnej walce. Walce o dobre psie życie. Lalunia ma zarezerwowane miejsce w hoteliku u Szafirki, ale żeby mogła tam pojechać potrzebne są deklaracje, których na razie sunia nie ma :( Zapraszam na jej wątek i gorąco proszę o pomoc dla tej biednej suni. Quote
Figunia Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 Usia na 90% miała zrobioną sterylkę. Badanie usg jajnika nie wykrylo. Te 10% wg weta dlatego, ze w okresie między rujkami, jajniki są b.male i mozna ich nie dojrzec. Sunia juz w drodze powrotnej, w samochodzie, dostała trochę jedzonka, a w domu, porządną porcję świeżo ugotowanego mięsa. Teraz bidulka odsypia ostatnie emocje i zawirowania... Quote
Figunia Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 2 godziny temu, anica napisał: ... O!.. to dlaczego ja nie znam jego nazwiska?, poproszę :) .. i nadal zaciśnięte, żeby Usia była wysterylizowana Aniu, to jest dr Witold Terenda, a gabinet znajduje się przy ul. Św. Wincentego. Doktor za wczorajszą wizytę nic nie kazał płacić (co mnie zbytnio nie zdziwilo) i Jego kolega, z ktorym miał robić sterylke, a który dziś robił Usi usg, też nic nie wziął za badanie (czym już byłam mile zaskoczona). Zwykle slysze : "nic nie trzeba płacić...Pani tak pomaga pieskom..." 1 Quote
elik Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 11 minut temu, Figunia napisał: Aniu, to jest dr Witold Terenda, a gabinet znajduje się przy ul. Św. Wincentego. Doktor za wczorajszą wizytę nic nie kazał płacić (co mnie zbytnio nie zdziwilo) i Jego kolega, z ktorym miał robić sterylke, a który dziś robił Usi usg, też nic nie wziął za badanie (czym już byłam mile zaskoczona). Zwykle slysze : "nic nie trzeba płacić...Pani tak pomaga pieskom..." To wspaniali Ludzie :) Masz szczęście, że masz takich "pod rękom" :) Quote
anica Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 Dziękuję Aniu :) jestem już gotowa na wizytę! a nawet mam pewność ,że słyszałam o tym doktorze... różne opinie?! ja polegam Anusiu na Twojej :) Quote
Figunia Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 4 godziny temu, elik napisał: To wspaniali Ludzie :) Masz szczęście, że masz takich "pod rękom" :) Wiem Elu i doceniam to. Quote
Figunia Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 3 godziny temu, anica napisał: Dziękuję Aniu :) jestem już gotowa na wizytę! a nawet mam pewność ,że słyszałam o tym doktorze... różne opinie?! ja polegam Anusiu na Twojej :) Też slyszalam. Mnie On nigdy nie zawiódł. Quote
anica Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 2 godziny temu, Figunia napisał: Też slyszalam. Mnie On nigdy nie zawiódł. I to się liczy! :) Quote
b-b Posted October 6, 2018 Posted October 6, 2018 10 godzin temu, Figunia napisał: Aniu, to jest dr Witold Terenda, a gabinet znajduje się przy ul. Św. Wincentego. Doktor za wczorajszą wizytę nic nie kazał płacić (co mnie zbytnio nie zdziwilo) i Jego kolega, z ktorym miał robić sterylke, a który dziś robił Usi usg, też nic nie wziął za badanie (czym już byłam mile zaskoczona). Zwykle slysze : "nic nie trzeba płacić...Pani tak pomaga pieskom..." Szkoda,że nie ma więcej takich wetów :) 1 Quote
elik Posted October 7, 2018 Posted October 7, 2018 7 godzin temu, b-b napisał: Szkoda,że nie ma więcej takich wetów :) Oj tak, tak! Quote
Recommended Posts