Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
22 minuty temu, Figunia napisał:

Przed chwila wrocilysmy.

Tak trzymalyscie Ciocie kciuki, ze az sterylki nie było :)

Po wygoleniu brzusia weci odkryli blizne chyba po sterylce.

Dla pewności mam jutro na klinikach zrobić usg .

To małej  faktycznie poszczęściło się, trzymam kciuki, aby usg potwierdziło wcześniejszą sterylkę.

Moja Neska nie uniknęła dzisiaj zabiegu, ale jest wszystko dobrze. 

Korzystam z okazji i zapraszam Was do pomocy kolejnemu podopiecznemu ewu  - gorąco zapraszam na bazarek dla Toffisia, który wydziergała nasza  Havanka - jedynym ratunkiem dla malucha jest pobyt w hotelu ze szkoleniem, a piesek bez żadnych deklaracji.

Już nie raz wspólnie zdziałaliśmy cuda...

• Upvote 1
Posted
4 minuty temu, elik napisał:

Uffff.    Odważny ten wet. Moja wetka nie oddaje zwierzaka póki ten się całkiem nie wybudzi. No ale dobrze, że wszystko dobrze się skończyło :)

Nie, Elu. Źle to napisalam. 

Wet mi ja wydał, kiedy już stanęła na nóżki i mogła isc sama. 

Ale mnie bylo jej szkoda, przecież nie była w pełni sil...

Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

To małej  faktycznie poszczęściło się, trzymam kciuki, aby usg potwierdziło wcześniejszą sterylkę.

Korzystam z okazji i zapraszam Was do pomocy kolejnemu podopiecznemu ewu  - gorąco zapraszam na bazarek dla Toffisia, który wydziergała nasza  Havanka - jedynym ratunkiem dla malucha jest pobyt w hotelu ze szkoleniem, a piesek bez żadnych deklaracji.

Zajrzę jeszcze do Czarnulko.

Ważne, ze już jest po i ze dobrze się czuje.

Posted
10 minut temu, Figunia napisał:

Nie, Elu. Źle to napisalam. 

Wet mi ja wydał, kiedy już stanęła na nóżki i mogła isc sama. 

Ale mnie bylo jej szkoda, przecież nie była w pełni sil...

Aaaaa widzisz :) To inksza inkszość :)

Posted
51 minut temu, Tola napisał:

Tolu dziękuję:)

Posted
36 minut temu, elik napisał:

Aaaaa widzisz :) To inksza inkszość :)

I od razu wet w innym świetle...

Bronię Go, bo to Człowiek naprawdę oddany zwierzakom. Prawdziwy wet z powolania i nigdy kasa nie jest najważniejsza.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
20 minut temu, Poker napisał:

No i dobrze,że zjadła rano.

Oj tak. Teraz tez troszkę zjadła, choć chyba nie powinna. 

A jutro rano zdaje się musi też poscic do badania...co za los...

Posted
10 godzin temu, Figunia napisał:

I od razu wet w innym świetle...

Bronię Go, bo to Człowiek naprawdę oddany zwierzakom. Prawdziwy wet z powolania i nigdy kasa nie jest najważniejsza.

... O!..  to dlaczego ja nie znam jego nazwiska?, poproszę :)

.. i nadal zaciśnięte, żeby Usia była wysterylizowanaspoko.gif

Posted

Kochane Dziewczyny, bardzo, bardzo gorąco zapraszam Was na wątek mojej nowej podopiecznej suni Laluni.

To sunia z tego wątku. Znacie już jej smutną historię.  Jak wiecie, Lalunia wyrwała się ze szponów śmierci. Wygrała walkę z parwowirozą, straszliwą chorobą,  którą to walkę niestety wiele psów przegrywa, odchodząc w straszliwych męczarniach :(  

Bardzo serdecznie Was proszę pomóżcie suni wygrać w kolejnej walce. Walce o dobre psie życie. Lalunia ma zarezerwowane miejsce w hoteliku u Szafirki, ale żeby mogła tam pojechać potrzebne są deklaracje, których na razie sunia nie ma :(

Zapraszam na jej wątek i gorąco proszę o pomoc dla tej biednej suni.

Posted

Usia na 90% miała zrobioną sterylkę. Badanie usg jajnika nie wykrylo. Te 10% wg weta dlatego, ze w okresie między rujkami, jajniki są b.male i mozna ich nie dojrzec.

Sunia juz w drodze powrotnej, w samochodzie, dostała trochę jedzonka, a w domu, porządną porcję świeżo ugotowanego mięsa.

Teraz bidulka odsypia ostatnie emocje i zawirowania...

Posted
2 godziny temu, anica napisał:

... O!..  to dlaczego ja nie znam jego nazwiska?, poproszę :)

.. i nadal zaciśnięte, żeby Usia była wysterylizowanaspoko.gif

Aniu, to jest dr Witold Terenda, a gabinet znajduje się przy ul. Św. Wincentego.

Doktor za wczorajszą wizytę nic nie kazał płacić (co mnie zbytnio nie zdziwilo) i Jego kolega, z ktorym miał robić sterylke,  a który dziś robił Usi usg, też nic nie wziął za badanie (czym już byłam mile zaskoczona). Zwykle slysze : "nic nie trzeba płacić...Pani tak pomaga pieskom..."

• Like 1
Posted

11 minut temu, Figunia napisał:

Aniu, to jest dr Witold Terenda, a gabinet znajduje się przy ul. Św. Wincentego.

Doktor za wczorajszą wizytę nic nie kazał płacić (co mnie zbytnio nie zdziwilo) i Jego kolega, z ktorym miał robić sterylke,  a który dziś robił Usi usg, też nic nie wziął za badanie (czym już byłam mile zaskoczona). Zwykle slysze : "nic nie trzeba płacić...Pani tak pomaga pieskom..."

To wspaniali Ludzie :)   Masz szczęście, że masz takich "pod rękom" :)

Posted

Dziękuję Aniu :)  jestem już gotowa na wizytę!  a nawet mam pewność ,że słyszałam o tym doktorze... różne opinie?!  ja polegam Anusiu na Twojej :)  

Posted
3 godziny temu, anica napisał:

Dziękuję Aniu :)  jestem już gotowa na wizytę!  a nawet mam pewność ,że słyszałam o tym doktorze... różne opinie?!  ja polegam Anusiu na Twojej :)  

Też slyszalam. Mnie On nigdy nie zawiódł. 

Posted
10 godzin temu, Figunia napisał:

Szkoda,że nie ma więcej takich wetów  :)

• Upvote 1