Ewa Marta Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Ja w zasadzie nie przestaje trzymać kciuków za Basię i jej psiaki:( Quote
elik Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 49 minut temu, Ewa Marta napisał: Ja w zasadzie nie przestaje trzymać kciuków za Basię i jej psiaki:( I o to chodzi :) Quote
Gusiaczek Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Godzinę temu, Ewa Marta napisał: Ja w zasadzie nie przestaje trzymać kciuków za Basię i jej psiaki:( Jako i ja! :) Quote
ewu Posted August 1, 2016 Author Posted August 1, 2016 Dziękuję Wam kochane. Spaniel , którego ja nazwałam Dali spędził 4 godziny u fryzjera- psi anioł. Państwo chcą z synem wybrać mu inne imię. Ogolony, wykąpany, odkleszczony pojechał do nowego życia. To wspaniały pies tak jak zresztą każdy. Cieszę się ale strasznie przeżywam inne biedaki. Znowu patrzyły na mnie te biedne , smutne oczy. Stary Skubi , który już popadł w rezygnację, Sonik, Rumi i dziesiątki siedzących tam od lat biedaków. No i ta maleńka sunia, taki okruszek jak ma sobie poradzić:( Wieczorem będę pisać ogłoszenia, na szczęście zgłosiła się przemiła Dziewczyna a okolic Poznania, która zamieszcza psiaki na tablicach ogłoszeniowych. Jestem Jej bardzo wdzięczna. Ja jestem już bardzo zmęczona, coraz gorzej sobie radzę z emocjami, właściwie to wcale nie radzę:( Quote
ewu Posted August 1, 2016 Author Posted August 1, 2016 Potem prześlę fotki spanielka. Elu poślę Ci też ponownie Simbę - Atosa. Dziękuję za pomoc:) Quote
ewu Posted August 1, 2016 Author Posted August 1, 2016 Zarezerwowałam tę malutką , rudą sunię. Boję się żeby jej nie zabrali miejscowi do budy...:( Quote
ewu Posted August 1, 2016 Author Posted August 1, 2016 Nie wiem co zrobię jak nikt szybko nie zadzwoni z ogłoszenia. Quote
elik Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Basiu, fantastyczna wiadomość - spanielek ma dom :) To najważniejsze. Nie jesteś w stanie, ani nikt inny, pomóc wszystkim psiakom w schroniskach :( Niestety, jeśli nie zostaną podjęte rozwiązania przez odpowiednie organa państwowe, psy będą cierpiały i umierały w schronach, a my będziemy miały żal do siebie, że tego, czy tamtego psiaka nie udało się uratować. W istniejącej sytuacji, żeby nie popaść w depresję, trzeba się cieszyć z tego co udało się zrobić i nie myśleć o tym, czego się nie zdążyło. Quote
elik Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 A to obiecany przez Basię Simba-Atos: Przed fryzjerem - pierwsze chwile w swoim domu i po fryzjerze :) Szeleczki dokładnie takie same, jak kupiłam Figuni :) Przeuroczy psiak Quote
ewu Posted August 1, 2016 Author Posted August 1, 2016 Elu dziękuję:) A szeleczki to ja kupiłam a Państwo jako nieliczni ( niestety...) mi za nie zwrócili. Quote
Poker Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Fajny psiaczek. ewu, trzeba się upominać o zwrot. Ludzie nie zawsze wiedzą ,że to my , (w tym wypadku Ty płacisz ), płacimy za wszystko. Ja zawsze opowiadam jak działamy i ludzie najczęściej się domyślają ,że za coś trzeba zwrócić kasę. Quote
elik Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 No i mamy świeżutką fotorelację ze SPA cockerka :) Jak długo jeszcze będą mnie męczyły ??? Tak mnie zmęczyły, że muszę co nieco odsapnąć. Nareszcie mnie zdjęły z tego stołu. Tak na wszelki wypadek nie dam im się już zbliżyć. 1 Quote
Ewa Marta Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 Ale to musiała być dla niego ulga!!! Wreszcie czysty, skóra może odetchnąć:) Quote
elik Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 Czysty i nic nie ciągnie, nic nie parzy, nie waży :) Szczęściarz :) 1 Quote
ewu Posted August 2, 2016 Author Posted August 2, 2016 31 minut temu, Onaa napisał: Który to stary Skubi? Skubi to ten biedak. Quote
ewu Posted August 2, 2016 Author Posted August 2, 2016 Nie wiem czy widać zdjęcia. Zrobiłam tylko kopiuj-wklej z albumu. Quote
ewu Posted August 2, 2016 Author Posted August 2, 2016 To zdjęcia sprzed paru miesięcy, teraz jest kompletnie załamany. Quote
Onaa Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 To nie jest duży piesek ?stary? On ma jakieś ogłoszenia? Quote
ewu Posted August 2, 2016 Author Posted August 2, 2016 21 minut temu, Onaa napisał: To nie jest duży piesek ?stary? On ma jakieś ogłoszenia? Staruszek, w kłębie chyba ma 40 cm bo raz jakiś Pan pytał o niego. Taki nieduży średniak. Na FB był promowany ale bezskutecznie:( Quote
Gusiaczek Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 15 godzin temu, ewu napisał: Staruszek, w kłębie chyba ma 40 cm bo raz jakiś Pan pytał o niego. Taki nieduży średniak. Na FB był promowany ale bezskutecznie:( Zdołowałam się .... starość jest w nas wpisana nieuniknioną koleją rzeczy ale .... wytłumacz np. Skubiemu, że wszechobecny kult młodości rodzi ignorancję, że brak pokory jest zalążkiem nieczułości .... Skubi, nie potrafię Ci pomóc :(, ale dałeś mi "kopa" i teraz już wiem na pewno gdzie iść i co robić. Dziękuję Kochany. Quote
Ewa Marta Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 To ja wrzucę coś ku pokrzepieniu serc. Nasza ewu zabrała dzisiaj Tunię - przecudną, grzeczna i delikatną sunię, która teraz nie odstępuje jej na krok. Jest wykąpana, była z wizytą u weta i jest odrobaczona, zakropiona przeciw kleszczom i dodatkowo ma zrobiony manicure:) Zobaczcie jak zgodnie je z nowo poznanymi psiakami:) Quote
Ewa Marta Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 To zdecydowanie mój typ:) Maleństwo do ochrony przez całym złem tego świata. Na szczęście ta maleńka zaczęła właśnie nowy etap w życiu. Mam nadzieję, że ktoś się w niej szybko zakocha:) Ewu napisze pewnie coś więcej. Quote
Recommended Posts