Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
49 minut temu, Ewa Marta napisał:

Ja w zasadzie nie przestaje trzymać kciuków za Basię i jej psiaki:(

I o to chodzi :)

Posted

Dziękuję Wam kochane.

Spaniel , którego ja nazwałam Dali spędził 4 godziny u fryzjera- psi anioł. Państwo chcą z synem wybrać mu inne imię.

Ogolony, wykąpany, odkleszczony pojechał do nowego życia.

To wspaniały pies tak jak zresztą każdy.

Cieszę się ale strasznie przeżywam inne biedaki. Znowu patrzyły na mnie te biedne , smutne oczy. Stary Skubi , który już popadł w rezygnację, Sonik, Rumi i dziesiątki siedzących tam od lat biedaków.

No i ta maleńka sunia, taki okruszek jak ma sobie poradzić:(

Wieczorem będę pisać ogłoszenia, na szczęście zgłosiła się przemiła Dziewczyna a okolic Poznania, która zamieszcza psiaki na tablicach ogłoszeniowych.

Jestem Jej bardzo wdzięczna. Ja jestem już bardzo zmęczona, coraz gorzej sobie radzę z emocjami, właściwie to wcale nie radzę:(

Posted

Basiu, fantastyczna wiadomość - spanielek ma dom  :)  To najważniejsze. Nie jesteś w stanie, ani nikt inny, pomóc wszystkim psiakom w schroniskach :( Niestety, jeśli nie zostaną podjęte rozwiązania przez odpowiednie organa państwowe, psy będą cierpiały i umierały w schronach, a  my będziemy miały żal do siebie, że tego, czy tamtego psiaka nie udało się uratować. W istniejącej sytuacji, żeby nie popaść w depresję, trzeba się cieszyć z tego co udało się zrobić i nie myśleć o tym, czego się nie zdążyło.

Posted

A to obiecany przez Basię Simba-Atos:

Przed fryzjerem - pierwsze chwile w swoim domu

M__BA26.jpg

i po fryzjerze :) Szeleczki dokładnie takie same, jak kupiłam Figuni :)

13652552_835085779924555_2078751070_n.jpg

13817275_835085703257896_1306696834_n.jpg

13820677_835085696591230_1049340580_n.jpg

Przeuroczy psiak   gif%2Bbij%25C4%2585ce%2Bserce.gif

Posted

Fajny psiaczek.

ewu, trzeba się upominać o zwrot. Ludzie nie zawsze wiedzą ,że to my , (w tym wypadku Ty płacisz ), płacimy za wszystko. Ja zawsze opowiadam jak działamy i ludzie najczęściej się domyślają ,że za coś trzeba zwrócić kasę.

Posted

No i mamy świeżutką fotorelację ze SPA cockerka :)

Jak długo jeszcze będą mnie męczyły ???

V__C231.jpg    V__DDB6.jpg  

Tak mnie zmęczyły, że muszę co nieco odsapnąć.

V__9184.jpg

Nareszcie mnie zdjęły z tego stołu. Tak na wszelki wypadek nie dam im się już zbliżyć.

V__67C8.jpg

• Upvote 1
Posted
21 minut temu, Onaa napisał:

To nie jest duży piesek ?stary? On ma jakieś ogłoszenia?

Staruszek, w kłębie chyba ma 40 cm bo raz jakiś Pan pytał o niego. Taki nieduży średniak. Na FB był promowany ale bezskutecznie:(

Posted
15 godzin temu, ewu napisał:

Staruszek, w kłębie chyba ma 40 cm bo raz jakiś Pan pytał o niego. Taki nieduży średniak. Na FB był promowany ale bezskutecznie:(

Zdołowałam się .... starość jest w nas wpisana nieuniknioną koleją rzeczy ale .... wytłumacz np. Skubiemu, że wszechobecny  kult młodości rodzi ignorancję, że brak pokory jest zalążkiem nieczułości ....

Skubi, nie potrafię Ci pomóc :(, ale dałeś mi "kopa" i teraz już wiem na pewno gdzie iść i co robić. Dziękuję Kochany.

Posted

To ja wrzucę coś ku pokrzepieniu serc. Nasza ewu zabrała dzisiaj Tunię - przecudną, grzeczna i delikatną sunię, która teraz nie odstępuje jej na krok. Jest wykąpana, była z wizytą u weta i jest odrobaczona, zakropiona przeciw kleszczom i dodatkowo ma zrobiony manicure:) Zobaczcie jak zgodnie je z nowo poznanymi psiakami:)

V__018E.jpg

V__42F3.jpg

V__51BE.jpg

V__A70A.jpg

V__BBA4.jpg

Posted

To zdecydowanie mój typ:) Maleństwo do ochrony przez całym złem tego świata. Na szczęście ta maleńka zaczęła właśnie nowy etap w życiu. Mam nadzieję, że ktoś się w niej szybko zakocha:)

Ewu napisze pewnie coś więcej.

V__C9ED.jpg

V__CE7E.jpg