Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny sprawdźcie to kulenie koniecznie, u mojej suńki taki był objaw raka kości w łapce ;(

O Boże:(

Elu kochana w takim razie nie ma co się zastanawiać.

Posted

Ale mnie nastraszyłaś aga :(
Najgorsze, że samochód mamy w naprawie, bo ostatnio jeździł na olej, a nie na benzynę. Żarł olej i kopcił jak smok. Nawet nie wiem kiedy będzie gotowy. Mąż w zimie nie jeździ i powiedział mechanikowi, że mu się nie spieszy z odbiorem. No cóż w sumie i tak w większości wypadków jeżdżę komunikacją miejską.
Wybiorę się w takim razie zanim AniaB odbierze małą, bo Ania wychodzi z domu do pracy rano i wraca wieczorem. Może Jej być ciężko zdążyć z wizytą do weta.

Posted

Dziś mija drugi miesiąc pobytu Soni u mnie, zasiedziała się dziewczynka...

Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie ma domu jest cudna, malutka, prawie idealnie zachowuje 

w mieszkaniu. Prawdę mówiąc liczyłam na szybką adopcję, przeznaczyłam dla Soni

worek 15 kg Josery , który skończy się nam za około 2 tygodnie.

Odrobaczyłam ją porządnie, odpchliłam , zaszczepiłam na swój koszt.

Będę prosiła o zakup karmy dla Soni o ile w ciągu tygodnia nic się nie zmieni .

Pozdrawiamy wszystkie Cioteczki kibicujące Soni.       

Posted

Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie ma domu jest cudna, malutka, prawie idealnie zachowuje 

Musimy zrobić nowe ogłoszenia.

Może na śląskie...

Podaj mi adres na maila to kupię karmę z wysyłką na Ciebie .

Posted

ewu bardzo ciebie przepraszam, że jeszcze nie przelałam na Czikę. Jutro ma być pensja. Od razu zrobię przelew.

A za co mnie przepraszasz , to AniB będzie odbiorcą a na razie mała jest u elik.

Posted

Dziewczyny sprawdźcie to kulenie koniecznie, u mojej suńki taki był objaw raka kości w łapce ;(

A czy w dotyku ta łapeczka była bolesna ? Bo przed chwilą sprawdzałam Cziki łapkę i nie widać żeby w dotyku była bardziej bolesna.
Może jeszcze jutro ją pomiękam.
Posted

Gajowa, bardzo dziękujemy za opiekę nad Sonią. To śliczna sunia i już dawno powinna grzać doopokę we własnym domku.
Przyczyną może być Jej myląca wielkość na zdjęciach. Jakbyś zrobiła zdjęcia stojącej suni przy człowieku, tak, żeby było widać jej prawdziwą wielkość.
Posted

A czy w dotyku ta łapeczka była bolesna ? Bo przed chwilą sprawdzałam Cziki łapkę i nie widać żeby w dotyku była bardziej bolesna.
Może jeszcze jutro ją pomiękam.

We wczesnym stadium nie była bolesna, można ją było macać do woli :( Tylko widocznie przy obciążaniu łapka bolała i dlatego suńka utykała. A potem jak tylko po prześwietleniu wyszła taka straszna diagnoza łapeczkę amputowaliśmy. 

Posted

Czyli AniB mam wpłacać moją stałą ?

Czy założysz Czikuni wątek ? Tu na ogólnym psiaków z tego schronu zniknie. AniaB liczy na wydatną pomoc w adopcji suni. Jak będą zdjęcia to zamówię pakiet ogłoszeń.

We wczesnym stadium nie była bolesna, można ją było macać do woli :( Tylko widocznie przy obciążaniu łapka bolała i dlatego suńka utykała. A potem jak tylko po prześwietleniu wyszła taka straszna diagnoza łapeczkę amputowaliśmy.

Biedna sunieczka :( :(
Zauważyłam, że czasami Czika wylizuje sobie tą łapkę i to tak intensywnie, że słychać, jak się przy tym ślini. Liże nie tyle całą łapkę, co poduszki. Usiłowałam zobaczyć czy przypadkiem nie wbiła sobie czegoś, ale nic nie zauważyłam.
Chyba rzeczywiście trzeba byłoby tę łapkę prześwietlić.
Posted

Czy założysz Czikuni wątek ? Tu na ogólnym psiaków z tego schronu zniknie. AniaB liczy na wydatną pomoc w adopcji suni. Jak będą zdjęcia to zamówię pakiet ogłoszeń.

Chyba nie posiadam takiej opcji, po naciśnięciu napisz nowy temat nic się nie dzieje... W sumie to ja mogę tylko cytować i to bez multicytatów, pisać na wątku ale też przez opcję Więcej opcji odpisywania :(. A emotikonów to nie mam kilka dobrych m-cy :(.
Posted

Obiecałam 200 zł miesięcznie na Czikę. elik jak będziesz po wecie to podeślij mi konto, zwrócę pieniążki. Mam nadzieję, że na karmę jeszcze coś zostanie.

Posted

Edek ja niestety nie dostałam paragonów w lecznicy bo nie mają kasy w gabinecie a weszłam bez kolejki po leki.

Kupiłam Czice 2 tabletki na robale- 10 zł

kropelki do zakropienia p.pchłom 12 zł

obcięcie pazurków (następnego dnia) 10 zł

szelki 13.90 zł- dałam paragon elik

paliwo -zwrot dla koleżanki 50 zł

Razem 95,90 zł

Posted

Mam też prośbę :

Nie umiałam wkleić skanów do postu rozliczeniowego:(

W końcu zapomniałam i jak nie zrobię tego na cito , to znowu zapomnę:(

Czy ktoś może mi pomóc?

Oczywiście nie da się do rozliczeniowego ale żeby w ogóle były.

Posted

A propos szelek - Ewu, możesz mi podać wreszcie swój adresik, celem wysyłki drogą pocztową szeleczek? ;) :)

Łomatko a jakich to szeleczek ?

Adres podam rzecz jasna:)

Posted

Łomatko a jakich to szeleczek ?
Adres podam rzecz jasna:)

Tych, które przyjechały z Aszką i Imką (w które i tak Imcioch się już nie mieści ;)). Mam też jakieś małe obróżki na zbyciu - leżą w szafce i się "marnują", a Ty kupujesz - bez sensu!!!! ;)
Posted

Edek ja niestety nie dostałam paragonów w lecznicy bo nie mają kasy w gabinecie a weszłam bez kolejki po leki.
Razem 95,90 zł

Przelew zrobiłam. Dla Cziki zostało mi 104,10 z.
Posted

Razem 95,90 zł

W pudełku, razem z płynem p/pchłom i tabletką na robale jest paragon za szelki na kwotę 13,90 zł.
Płyn już zużyty, tabletka czeka na swój czas - dwa tygodnie po pierwszym odrobaczeniu :)
Posted

Mam też prośbę :
Nie umiałam wkleić skanów do postu rozliczeniowego:(
W końcu zapomniałam i jak nie zrobię tego na cito , to znowu zapomnę:(
Czy ktoś może mi pomóc?
Oczywiście nie da się do rozliczeniowego ale żeby w ogóle były.

Ewu, za skanem tak samo, jak ze zdjęciem. Trzeba go skopiować na serwer do zdjęć - fotosik, czy inny tego typu i z serwera na wątek.