Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
4 godziny temu, Figunia napisał:

Basiu, za co Ty przepraszasz...nie kumam...

Może natrzaskam jej troche fotek i niechby już była ogłaszana. A jak będą lepsiejsze, to sie podmieni.

Także wielka prosba o pomoc w ogłaszaniu Usi!

Niestety za daleko mam do Wrocławia żeby tak wskoczyć i podjechać  zdjęcia zrobić.

Jak tylko będą jakieś zdjęcia i choć kilka słów o suni to pomogę w ogłoszeniach oczywiście :)

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, ewu napisał:

Jedynka z matmy:)

Poprawione rozliczenie:

Pieski otrzymały na surowicę:

100 zł od anonimowego Darczyńcy

auraa 150 zł

elik 50zł

Poker 100 zł

MALWA 100 zł

HELLI 200 zł

Bazarek Poker 400 zł

Razem:

1100zł

Dziękuję:)

Surowica kosztowała 400 zł ( kupione w Krakowie niestety bez paragonu)

W Bohuminie 2625 koron, 2625 koron,1875 koron

Razem 7125 koron to jest 1183 zł

Surowica koszt : 1583 zł 

Szykuję bazarek ,który w połowie ma być na surowicę.

Mam nadzieję, że będzie co dzielić :/

Posted

Lecznica powinna zrobić teraz dokładną wycenę swojej usługi. Koszt jest faktycznie horrendalny biorąc pod uwagę ,że surowica nie była ich.

• Like 1
Posted
9 godzin temu, elik napisał:

Basiu, nie dam rady wziąć Laluni na DT, ale moja podopieczna z hoteliku PsiArek jest już w DS więc mogłabym, gdy będzie to już możliwe, zaopiekować się Lalunią.

8 godzin temu, ewu napisał:

Elu kochana dziękuję:):):) Wspaniale:):):)

Mam nadzieję, że znajdzie się hotelik, który przyjmie dziewczynkę.

Posted
5 godzin temu, Poker napisał:

Lecznica powinna zrobić teraz dokładną wycenę swojej usługi. Koszt jest faktycznie horrendalny biorąc pod uwagę ,że surowica nie była ich.

Do tak wielkiej kwoty powinni wystawić wycenę bez proszenia o nią

Posted
13 godzin temu, ewu napisał:

Agnieszko a jak negocjować mając cztery walczące o życie psy. Kto miał wiedzieć jak przebiegnie leczenie, czego będą potrzebowały, jaki będzie ich stan, czy przeżyją?

Niestety takich rzeczy nie można przewidzieć. To nie jest określony zabieg. Masz rację,że teraz to już mustarda po obiedzie ale pójdę i porozmawiam.

Chyba zle sie okreslilam, bo raczej chodzilo mi o to, czy pytalyscie jakiego rzedu bedzie koszt za leczenie. Wiem, ze w pierwszym dniu tego nie wiadomo, ale skoro leczenie trwa tydzien, poltora to juz mozna cos w przyblizeniu okreslic. 

Ale wiem, ze nie pytalyscie.

Czy to co zebrano ze zbiorki publicznej starczy n pokrycie faktury ?

Basiu, surowica jest kupiona, zaplacona i zuzyta. Roznica miedzy tym co zebralas a ile wydalas to 483 zl.

Tyle brakuje....

Posted

A jednak postanowiłam całość przeznaczyć na jeden cel

Wieczorem postaram się porozsyłać zaproszenia.

Jeśli ktoś może zaprosić znajome osoby, których nie ma na liście do zapraszania to będę bardzo wdzięczna :)

• Like 1
Posted
2 godziny temu, b-b napisał:

A jednak postanowiłam całość przeznaczyć na jeden cel

Wieczorem postaram się porozsyłać zaproszenia.

Jeśli ktoś może zaprosić znajome osoby, których nie ma na liście do zapraszania to będę bardzo wdzięczna :)

Ide sie rozejrzec bez zaproszenia.

Posted
16 godzin temu, b-b napisał:

Niestety za daleko mam do Wrocławia żeby tak wskoczyć i podjechać  zdjęcia zrobić.

Jak tylko będą jakieś zdjęcia i choć kilka słów o suni to pomogę w ogłoszeniach oczywiście :)

Kochana Jestes Bogduniu, dziękuję!

Pomyślę nad tekstem, bo Usiaczek jest u mnie trzeci dzień i zaczyna pokazywać swój charakter, wiec można już coś wiecej o niej napisać, nie tylko tyle, ze sie trzęsie i bardzo szczeka, jak to bylo pierwszego dnia.

Posted

Usia zaprzyjaźnila sie z piłeczką,  pluszakiem i szarpakiem. Lubi się bawić, jest coraz bardziej wyluzowana i radosna.

Bardzo pozytywnie mnie dziś zaskoczyła, bo pierwszy raz została sama w domu i po ponad godzinnej nieobecnosci, po powrocie zastalam zaspanego psa na tapczanie, a w mieszkaniu idealny porządek. Szczekow żadnych też nie słyszałam :)

20180928_101011.jpg

20180928_101156.jpg

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
15 godzin temu, Poker napisał:

Mam dokładną wycenę ale co z tego , ceny porażające:(

Posted
7 minut temu, Figunia napisał:

Usia zaprzyjaźnila sie z piłeczką,  pluszakiem i szarpakiem. Lubi się bawić, jest coraz bardziej wyluzowana i radosna.

Bardzo pozytywnie mnie dziś zaskoczyła, bo pierwszy raz została sama w domu i po ponad godzinnej nieobecnosci, po powrocie zastalam zaspanego psa na tapczanie, a w mieszkaniu idealny porządek. Szczekow żadnych też nie słyszałam :)

20180928_101011.jpg

20180928_101156.jpg

Kochana :)

Posted
2 godziny temu, Figunia napisał:

20180928_101011.jpg

20180928_101156.jpg

Poczuła się u siebie, jest spokojna, nie musi o nic walczyć. To lepiej odpoczywać, wyspać się i nie myśleć o przeszłości.

• Upvote 1
Posted
4 godziny temu, Figunia napisał:

Kochana Jestes Bogduniu, dziękuję!

Pomyślę nad tekstem, bo Usiaczek jest u mnie trzeci dzień i zaczyna pokazywać swój charakter, wiec można już coś wiecej o niej napisać, nie tylko tyle, ze sie trzęsie i bardzo szczeka, jak to bylo pierwszego dnia.

To Ty Aniu jesteś Kochaną Wspaniałą Osobą!

Dzięki Tobie mała dostała szansę na zmianę .

Miałam nadzieję,ze szczekanie jej przejdzie jak tylko zorientuje się co się z nią dzieje,co się zmieniło. Biedna bała się zmiany znanego jej miejsca. Teraz wie ,ze trafiła do raju . I oby już szczekała tylko na dworze w zabawie ;)

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
10 minut temu, b-b napisał:

Miałam nadzieję,ze szczekanie jej przejdzie jak tylko zorientuje się co się z nią dzieje,co się zmieniło. Biedna bała się zmiany znanego jej miejsca. Teraz wie ,ze trafiła do raju . I oby już szczekała tylko na dworze w zabawie ;)

Podpisuję się całym sercem:)

Posted
2 godziny temu, b-b napisał:

Bogduniu...

Posted
Dnia 28.09.2018 o 18:45, ewu napisał:

Chore psiaki wracają do życia. Taj , Loluś Goja i Lalunia mają za sobą zagrożenie.

Mam zdjęcia komu mogę przesłać MMSy?

Dnia 28.09.2018 o 18:59, elik napisał:

Przyślij do mnie Basiu.

Basiu kochana bardzo przepraszam, zupełnie zapomniałam o tych zdjęciach. MMS-a dostałam w piątek.

Biedactwa wracają do życia, wygrzewają się w słoneczku.

45778.jpeg.35e870042fd39b8665861dc94de1ea5a.jpeg

45785.jpeg.0cde7857562f5b518573e779394f85dc.jpeg

45796.thumb.jpeg.f0290828ff9b2f7bfbf09c0aec33c777.jpeg

45797.thumb.jpeg.ea55cd84876e7fc811016ed74c9619d6.jpeg

Wszystkie są śliczne. Dzięki wielkie za to, że je uratowałyście             850623862_serce1.gif.eefde0e1c5578d5ab22057676b78a8a9.gif

45763.jpeg.10dd0325566df2d0b550bde159033295.jpeg

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

A z dobrych wieści to Taj a teraz Ajwar ma wspaniały dom.

Państwo kontynuujją leczenie, piesio miał zrobine USG, badania krwi.

Na razie wyniki krwi nie są idealne ale przy dobrej opiece wszystko powinno się unormować.

Elu wyślę MMSa z domku.

• Like 1
Posted
5 godzin temu, elik napisał:

Basiu kochana bardzo przepraszam, zupełnie zapomniałam o tych zdjęciach. MMS-a dostałam w piątek.

Biedactwa wracają do życia, wygrzewają się w słoneczku.

45778.jpeg.35e870042fd39b8665861dc94de1ea5a.jpeg

45785.jpeg.0cde7857562f5b518573e779394f85dc.jpeg

45796.thumb.jpeg.f0290828ff9b2f7bfbf09c0aec33c777.jpeg

45797.thumb.jpeg.ea55cd84876e7fc811016ed74c9619d6.jpeg

Wszystkie są śliczne. Dzięki wielkie za to, że je uratowałyście             850623862_serce1.gif.eefde0e1c5578d5ab22057676b78a8a9.gif

45763.jpeg.10dd0325566df2d0b550bde159033295.jpeg

Wszystko jest niczym za taką nagrodę.

• Like 1