brzośka Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Śliczna jest faktycznie! ja też udostępniłam na FB :) Quote
auraa Posted October 26, 2014 Author Posted October 26, 2014 Jak je pobrać, żebym mogła wstawić do ogłoszeń? Quote
Bogusik Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Jak je pobrać, żebym mogła wstawić do ogłoszeń? Jak wejdziesz w album,to kliknij na zdjęcie,które wybrałaś.Ono się powiększy i prawa myszą kliknij.Otworzy sie tablica i kliknij na "zapisz obrazek jako...".Otworzy się folder,gdzie chcesz zapisać to zdjęcie.Po lewej stronie na górze masz min. "pulpit" Kliknij na niego i zejdź na dół i kliknij na "zapisz" Masz już to zdjęcie na Twojej głównej stronie,jak otwierasz komputer,czyli na pulpicie.Jeżeli potrzebne dalsze info,to chętnie pomogę... :smile: Quote
Bogusik Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 dubel...ech to nowe dogo.... :lookarou: Quote
auraa Posted October 26, 2014 Author Posted October 26, 2014 Udało sie ale z inicjałami autorki. Nie mam praw do publikowania.. Quote
Bogusik Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Zgadza się,,bo portale ogłoszeniowe nie mogą umieszczać zdjęć z podpisem autora.Jedynie można poprosić osobę,która robiła zdjęcia, o umieszczenie kilku zdjęć,bez podpisu. Quote
dorcia2 Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 zaglądam do maleńkiej z bazarku cegiełkowego i trzymam kciuki za domek :thumbs: chociaż sunia taka cudowna , że szybko powinien się domek pojawić :kiss_2: Quote
auraa Posted October 27, 2014 Author Posted October 27, 2014 Poprzednie zdjęcia tez są ładne ale nie ma zainteresowania sunieczką... Quote
auraa Posted October 28, 2014 Author Posted October 28, 2014 saba w porządku. W dalszym ciągu jednak nie chce siedzieć w domu tylko na ganku. No i nie chce jeść tego co Pani jej daje więc kobieta sie denerwuje. Muszą sie dograć. Zły wpływ na Sabę ma jamnik Gucio, uczy ją złego zachowania ;-) Quote
Nutusia Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 O, no jasne! Przecież wszyscy wiedzą, że na świecie są psy i... jamniki! Na 3 jamniczki w moim życiu tylko jedna była miła i karna - ta wychowana przez boksię. Tylko jamnicze szczenię przy dobrze ułożonym psie ma szansę przejąć właściwe zachowanie. W każdej innej konfiuguracji, jamnik "zepsuje" najlepszego psa ;) Quote
*Gajowa* Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 saba w porządku. W dalszym ciągu jednak nie chce siedzieć w domu tylko na ganku. No i nie chce jeść tego co Pani jej daje więc kobieta sie denerwuje. Muszą sie dograć. Zły wpływ na Sabę ma jamnik Gucio, uczy ją złego zachowania ;-) Być może Saba nie chce przbywać w domu z powodu papierosowego zadymienia, pani niestety sporo pali. Saba w czasie wizyty zapoznawczej wyraźnie dała do zrozumienia, że nie lubi "dymka". Pani obiecywała, że przejdzie w domu na papieros elektroniczny. Ciekawe czy przyrzeczenia dotrzymała... Quote
*Gajowa* Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Czy jest możliwe , że Gabi miała cieczkę w czasie pobytu u swego gospodarza i on ją upilnował? W czasie pierwszej wizyty u wetki wiek Gabi został określony na minimum 8 miesięcy, jest już u mnie prawie 3 miesiące, a więc ma min. 11 miesięcy. Sunia tej wielkości musiała już mieć pierwszą cieczkę. Co o tym sądzicie ? Quote
auraa Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 On jej na pewno nie pilnował! Ona nawet nie miała budy, tylko wolno biegała po wsi a spała razem z Sabą pod tymi blachami. Quote
kabaja Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 cieszę się ,że u Saby dobrze ,bo trochę się martwiłam tymi podkopami .I lepiej niech nie będzie pilną uczennicą jamnika ;) Gabi już 3 miesiące w hoteliku ? jak ten czas leci .Gabciulu czas do domku Quote
auraa Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 wczoraj przesłałm tekst ogłoszeń na bazarek... Quote
auraa Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 Rozmawiałam wczoraj z kolegą, praktykującym weterynarzem na temat sterylizacji przed i po pierwszej cieczce. Wg niego suczki powinno sie sterylizować po pierwszej cieczce. Wiąże się to z rozwojem organizmu. Po pierwszej cieczce organizm jest w pełni rozwinięty i np. kości są zmineralizowane. Usunięcie jajników zaburza całą gospodarkę hormonalną ,co przy nierozwinietym organiźmie może prowadzić do problemów jeśli nie teraz to w dalszej przyszłości. Między innymi do osteoporozy. Po sterylizacji inaczej pracuje tarczyca, jeśli nie jest w pełni rozwinięta i sobie nie poradzi zostaje zaatkowane serce, stawy itd. Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłam. Dlatego stanowisko wet. nie wiąże się ze starym poglądem, że suka powinna choć raz urodzić ale że już jest dorosła i jest to dla niej bezpieczne. Suki większych ras dojrzewają później, mniejsze suczki wcześniej. Podejrzewamy, że Gabi mogła mieć cieczkę utajoną lub ma jakieś zaburzenia i w ogóle może jej nie mieć, dlatego jednak ją wysterylizujemy. Już jest w takim wieku, że powinna byc po pierwszej cieczce. Tyle mojego mądrzenia.... Quote
malagos Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Mnie też tak uczono, i chyba to lepsze wyjscie. Nasza Aria też jeszcze przeciez dizeciak. Quote
auraa Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 oczywiście, Aria musi dojrzec do sterylizacji! Quote
Aska7 Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Ja ostatnio sterylizowałam okoliczną wiejską kotkę, która okazała się obojnakiem. Miała żeńskie narządy zewnętrzne, macicę i jajniki słabo rozwinięte i do tego jądra w jamie brzusznej. Pierwszy raz w życiu taki okaz mi się trafił. Quote
auraa Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 Taka śliczna i jakaś pechowa.......... Quote
inka33 Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Na jutro powinnam skończyć "lepienie" plakatu Gabi. Auraa, czy ja mam Twojego maila, bo już nie pamiętam...? :oops: Quote
elik Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Sterylizacja jak najbardziej po pierwszej cieczce, a nie po pierwszej ciąży. Quote
auraa Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 Dostałam wiadomość od Pani Saby. Saba przekopuje sie do sąsiadów i robi tam "porządki" Pani sie denerwuje, żeby nie było problemów, bo już pogryzła i przyniosła do domu jakąś dziecięcą zabawkę. Pogryzła swoje posłania. Pani prosi o rady, co robić? Od sąsiadów ucieka na drogę. Zaczynam się martwić>>>> Quote
Recommended Posts