Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

xxxx52 myślę, że podbijanie wątku też może sporo dać.
My jesteśmy bezsilne-Rybc!a zakłada wątki po to by psom pomagać... To, że nie ma transportu to nie jej wina... Ja mogłabym go dowieźć pociągiem najwcześniej po 28 sierpnia gdyż wcześniej pracuję ale jest to zbyt późno... A może mógłby po niego przyjechać ktoś z Poznania- ze zwrotem kosztów? Kwotę by się jakoś uzbierało... Albo oddać go do Gdańskiego schroniska.. sama już nie wiem...

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Muszę coś powiedzieć. Goliata widzialam leżącego nie interesujacego sie otoczeniem.Nie wiemy co mu dolega. Nie podchodzi do krat ,nie widzialam jego brzucha ani czy ma biegunke.Boks byl czysty,może wysprzatany, nie wiem ! Mozliwe ,że ma coś z żółądkiem . Napewno jest cierpiący i trzeba mu pomóc.Jest w boksie psów do adpocji .Ciężko jest przez kratę zobaczyć co dolega psu ? Ryba znowu przeżywa ,chce pomóc ! żal mi jej bardzo. Pytalam wszystkich o tymczas ludzie nie chcą.Wszyscy którzy mogą pomoc mają już od nas psy ! Bezsilnośc jest staszna. Dogaduję sie z władzami o hotel dla psow z interwencji, ponoć ma byc ale w nastepnym roku /budżet/ a obecnie ,co robić ? ,spraw jest coraz więcej a narzędzi w ręku nie mamy.

Posted

Słuchajcie z tego co pamietam to eve69 jest z Gdańska, znamy się z kotów bo mi pomagała. Może jej uda się jakoś pomóc, może zna dobra klinikę. Czym szybciej tym lepiej i czym bliżej także.Przeklejam wątek na koty. Może Ktoś wiezie kociaka w te okolice. Ja tez deklarowałam pomoc finansową i ja podtrzymuję. Matko liczy sie każda Godzina!

Posted

Jest hotel, zadzwonię tam jutro i wypytam. Znalazłam jeszcze prywatny hotelik Imię i nazwisko: Marta Lewandowskaemail: napisztelefon: 607332772Miejscowość: GdańskRejon: Przymorze - DOMOWY HOTELIK DLA PSÓW I KOTÓW Z CAŁEJ POLSKI !Rodzaj oferowanej opieki:- opieka w domu właściciela zwierzęcia
- spacery z psami
5zł/spacer - cena do negocjacji, wszystko zalezy od czestotliwosci ;) Podejmę się opieki nad:- psem
- kotem
- ptakami
- gryzoniami i innymi małymi zwierzętami
- inne... (wymień)
Doświadczenie: Opieka nad zwierzakami od 6 lat - psami (bokserki, sznaucery, amstaffy, kundelki, owczarki niemieckie, posokowce), kotkami ( perskie, norweskie, dachowce), chomikami. Mam stalych klientow. Nigdy nie mam wiecej niz jednego zwierzaka na opiece. Mialam kiedys wlasne kotki, chomiki, ptaszki, rybki itp. Bardzo lubie zwierzeta. Oferuje dlugie spacery, zabawe, a przede wszystkim duzo uczucia od wszystkich czlonkow rodziny;)Co o Tym sądzicie? Tyle że to w Gdańsku

Posted

dziecinda:angryy: brak dpowiedzialnosc za stan zdrowia zwierzecia:placz: szkoda moich nerwow,nie bede dalej zalatwiala,gdyz nie widze osob naprawde wiedzacych czego chca:angryy: ta ciagla hustawka:
poznanska klinika ,za daleko:shake:
moze schronisko Gdansk
moze hotelik
niedziela nie,poniedzialek to.....
,adoptuje psa ,a przy okazji pojedzie umierajacy pies do Gdanska
moze elblag

Wybaczcie to nie na moje nerwy,wycofuje sie z pomocy!!!Niech chce juz na ten watek wchodzic!!!Ile potrzebujecie czasu ,az cos "wymyslicie"

Posted

Widzialam kiedys ten hotel.Klatki w w pomieszczeniu podobnym do garażu.
Malo światła .Tam nie ma miejsca na spacer. Tam są gabinety kilku lekarzy.To widzialam kilka lat temu.Bywam tam ze swoimi psami i nie widzialam aby cos sie zmieniło.Do tego lekarka ktora leczylaby Goliata i kier.schronu to dobre lolezanki !! Obie wetki !

Posted

xxxx52 napisał(a):
dziecinda:angryy: brak dpowiedzialnosc za stan zdrowia zwierzecia:placz: szkoda moich nerwow,nie bede dalej zalatwiala,gdyz nie widze osob naprawde wiedzacych czego chca:angryy: ta ciagla hustawka:
moze schronisko Gdansk
moze hotelik
moze elblag

Wybaczcie to nie na moje nerwy,wycofuje sie z pomocy!!!Niech chce juz na ten watek wchodzic!!!Ile potrzebujecie czasu ,az cos "wymyslicie"

xxxx52, jutro i tak nie załatwimy niczego, więc narazie możemy sobie mówić, obmyślać i myśleć nad najkorzystniejszym dla psa planie !

Posted

xxxx52 napisał(a):
moze schronisko Gdansk
moze hotelik
moze elblag

wiesz co xxxx52, teraz ale mnie na maksa wpienilas. Nie widzisz, ze dziewczyny staraja sie jak moga, wydzwaniaja, szukaja. Czego jeszcze chcesz? Do diabla. To mlode nastolatki, ktore cale swoje serce psiakom oddaja. A ty je z blotem mieszasz. Wstydzilabys sie, wlasnie one sa z tych, co nie tylko hopaja, jak 3/4 twoich wspanialych " dogomanianek" ale naprawde staraja sie jak moga, aby pomoc. Myslisz, ze jak lecznice zalatwilas, to ci to prawo daje, innych z blotem mieszac. Pohamuj sie, przepros dziewczyny. Jak juz napadasz, to na tych, co na to zasluguja. Zapomnialas juz o swoich bledach :angryy: I jak to sobie wyobrazasz, ze 14 latki maja w przeciagu godziny transport zalatwic z Elblaga do Poznania. Chyba na hulajnodze:angryy:
My staramy sie od paru dni transport zalatwic z Lublina na Wybrzeze i nie wychodzi, a Ty chcesz w przeciagu godziny, psa na tacy miec.
Zastanow sie, co piszesz. Te dziewczyny nie zasluzyly za takie traktowanie i mieszanie z blotem. :angryy: :mad:

A tak przy okazji, potrzebuje od poniedzialku tymczasu w Poznaniu dla malej suni z 3 szczylkami. Jesli masz takie niesamowite mozliwosci, to znajdz mi taki tymczas na pare dni.

Posted

pajunia napisał(a):
wiesz co xxxx52, teraz ale mnie na maksa wpienilas. Nie widzisz, ze dziewczyny staraja sie jak moga, wydzwaniaja, szukaja. Czego jeszcze chcesz? Do diabla. To mlode nastolatki, ktore cale swoje serce psiakom oddaja. A ty je z blotem mieszasz. Wstydzilabys sie, wlasnie one sa z tych, co nie tylko hopaja, jak 3/4 twoich wspanialych " dogomanianek" ale naprawde staraja sie jak moga, aby pomoc. Myslisz, ze jak lecznice zalatwilas, to ci to prawo daje, innych z blotem mieszac. Pohamuj sie, przepros dziewczyny. Jak juz napadasz, to na tych, co na to zasluguja. Zapomnialas juz o swoich bledach :angryy: I jak to sobie wyobrazasz, ze 14 latki maja w przeciagu godziny transport zalatwic z Elblaga do Poznania. Chyba na hulajnodze:angryy:
My staramy sie od paru dni transport zalatwic z Lublina na Wybrzeze i nie wychodzi, a Ty chcesz w przeciagu godziny, psa na tacy miec.
Zastanow sie, co piszesz. Te dziewczyny nie zasluzyly za takie traktowanie i mieszanie z blotem. :angryy: :mad:

Dziękuję Pajuniu...
Marta z fundacji Rottka ma zaprzyjaźnionych wetów, jutro mam do niej dzwonić, może ona będzie w stanie coś załatwić.
Tak czy inaczej, jutro nic zrobić dla niego nie możemy, psa nie wydadzą za Chiny!

Posted

wycofuje się z tego watku,za dużo tu emocji nic nie dających,za mało konkretów.Jeżeli wołanie o pomoc jest tak dramatyczne,to albo trzeba działać natychmiast ,bo pies może nie przeżyć do poniedziałku,albo ocena stanu zdrowia nie jest trafna.Przeczytajcie wątek o Fionce http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=69111 i zobaczcie jak mozna było sie spręzyć w ciągu kilku godzin.Nikt od Rybc! nie wymaga,żeby wiozła sama psa.Wiem,że on tyle robi i jestem pełna uznania dla niej.Padły tu konkretne propozycje pomocy i finansowe i wykonawcze w postaci opieki nad psem w Poznaniu.Zabrakło tylko transportu,o który w sumie nikt nie prosił,więc i chętni nie zgłosili się.Czasem jest potrzebne wieksze zdecydowanie w działaniu.

Posted

pajunia-w odpowiednim momencie sie pojawiasz ,zreszta bym sie dziwila gdyby bylo inaczej.Ciesze sie ,ze pragniesz pomoc ,bo zalatwienie kliniki to nic trudnego dla Ciebie!Nie mozna przeciez porownywac Twojego transportu Twoich pieskow(zdrowej matki ze szczeniakami i podobnych)do transportu ponoc umierajacego pieska .wspaniale ,przeciez transport do twojego gospodarstwa nie bedzie uciazliwy w porownaniu z transportem jakim bylby ,do Poznania.To tylko wyjdzie na dobre, dla tego bardzo chorego pieska.

Posted

Poker;6306965.Przeczytajcie wątek o Fionce [URL napisał(a):
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=69111 i zobaczcie jak mozna było sie spręzyć w ciągu kilku godzin.

Sama chciałam Was odesłać do wątku o Fionie ... ale zupełnie z innego powodu.
Przeczytajcie sami i wyciągnijcie wnioski ... wzajemne żale, animozje, "podstawne" lub bezpodstawne oskarżenia nie przynoszą nic dobrego zwłaszcza psom, którym należy natychmiast pomóc. Fiona czekała za długo...