Edi100 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Trzymam kciuki aby był i za mądre decyzje też trzymam! Quote
Rybc!a Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 Znalazłam transport, ale nie mamy kliniki ! Nic nie wiem, nawet do której jest otwarta, pisałam na PW i na publicznym, xxxx52 nie odzywa się! Quote
Edi100 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 A jak Goliat się dziś czuje? Jest w schronie? Transport jest, teraz szybko weta i noclegi. Ciocie HELP. Pies bardzo cierpi!!!!!!:-( Quote
Edi100 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Przecież to kolejny dzień cierpienia psa. Litości...:-( :-( :-( Quote
basia0607 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Dzwonilam przed chwila do Ryby. Goliata nie ma wschronisku !!!!!! Nie wie co sie z nim stalo. Balam sie tego, w schronisku czytają Dogo.Prawdopodobnie kier."usuneła' dowód swego zaniedbania . Który raz z kolei ? Quote
jola od jadzi Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Basia0607, co tak naprawdę znaczy"usunęła" dowód swego zaniedbania? Poddała go eutanazji, czy gdzieś schowała w miejscu, do którego nie macie dostępu? Quote
Edi100 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Przecież tak nie można! Schroniska mają służyć psom, ich dobru i wydaje się że pracują tam odpowiedni ludzie. Tak wydaje się...Jeśli kierowniczka czyta dogo,to powinna sie zainteresować tym że niechcemy nikomu zaszkodzić, tylko pomóc psiakowi. Jeśli stam psa czy psów, wynika z zaniedbania personelu, należy zawiadomić prokuraturę. Przykro mi to pisać, ale taka jest prawda.Zamopnieli wszyscy co się działo w Legnicy? 7 ton martwych zwierzat:-( Na szczęście ludziom nie uszło to na sucho. Villas? Kolejna setka zaniedbanych psów i zapewne ten psychiatryk miał ją uchronić od kary:angryy: Może Pani Kierownik zechce udzielić wyjaśnień gdzie jest Goliat? I lepiej żeby był cały i zdrowy... Quote
Edi100 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 A może by tak zainteresować prasę problemem. Takie dziennikarskie śledztwo... Quote
ata Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 nie lubie takiej ciszy:shake: no i co teraz?? mam nadzieje, ze jakis plan juz macie:roll: oczywiscie na pw to schronisko jest daleko :roll: ale nie az tak:diabloti: Quote
basia0607 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Rybci odpowiedzi nikt nie udzieli ,bo jest personą non grate w schronisku. Wieżcie mi tej sprawy tak nie zostawię. Nikt nie sprawdzil pomieszczenia budynku ,gdzie pies mógl przebywać.Czyli nie wiemy nic.Mogą powiedziec przeciez ,że pies zdechl z niewiadomych przyczyn. Więcej nie moge pisać ! Jezeli ktos ma mi cos waznego do powiedzenia to tylko na pw. Z moich obserwacji wnioskuje ,że dogo robi tyle dobrego co i złego.Nieuczciwe schroniska wiedzą o wszelkich akcjach z ich udzialem. Hodowcy, nieuczciwi ludzie śledzą dogo i wyłapują kąski dla siebie. Quote
Witokret Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Matko, co się dzieje w tych schroniskach :angryy: Czy tam przeważnie jacyś sadyści pracują ??? Broń boże nie chcę urazić tej części pracowników schronisk, którzy dwoją się i troją pomagając zwierzętom, ale gdzie się nie spojrzy, to ................ :angryy: Quote
nikador Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Goliat juz zapewne nie zyje...nie zdążyliśmy:-( Quote
Gonitwa Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 wiedziałam że jak będzie nim zainteresowany ktokolwiek to pies przepadnie! To już nie pierwszy raz! Quote
desdemona Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 co z Goliatem? czy pies jest leczony? czy nadal bez zmian? Quote
Edi100 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Brak mi słów! Boże patrzysz i milczysz, za długo milczysz... Quote
jola od jadzi Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 A czy w tym schronisku zdarzaja się w ogóle jakieś adopcje? czy udało się wolontariuszowi wyciągnąć z tego miejsca jakiegoś psiaka, czy to, co się teraz wydarzyło jest nagminne? Quote
Gonitwa Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 NIE MA WOLONTARIUSZY! Ale Rybcia wyciągnęła już kolo 40-tu psów... Quote
jola od jadzi Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Ryb!cia, mała ale wielka duchem kilkunastoletnia dziewuszka! Tylko podziwiać i brać przykład!!! Quote
Rybc!a Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 Rybci odpowiedzi nikt nie udzieli ,bo jest personą non grate w schronisku. Wieżcie mi tej sprawy tak nie zostawię. Nikt nie sprawdzil pomieszczenia budynku ,gdzie pies mógl przebywać.Czyli nie wiemy nic.Mogą powiedziec przeciez ,że pies zdechl z niewiadomych przyczyn. Więcej nie moge pisać ! Jezeli ktos ma mi cos waznego do powiedzenia to tylko na pw. Z moich obserwacji wnioskuje ,że dogo robi tyle dobrego co i złego.Nieuczciwe schroniska wiedzą o wszelkich akcjach z ich udzialem. Hodowcy, nieuczciwi ludzie śledzą dogo i wyłapują kąski dla siebie. Basiu, tak też mogło się zdarzyć. Mógł odejść sam, niekoniecznie sposobem eutanazji. Ryb!cia, mała ale wielka duchem kilkunastoletnia dziewuszka! Dziękuję bardzo. Ale Rybcia wyciągnęła już kolo 40-tu psów... Dzisiaj wyszedł 37, a działam dopiero od września tamtego roku... I NIE ZAMIERZAM SKOŃCZYĆ ! Quote
Avocado Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Ludzie! Tego nie mozna tak zostawic! Pies ginie, nikt nie wie, co sie stalo i to ma ujsc ot tak sobie, bez zadnego echa! Jesli pracownicy tego schroniska czytaja ten watek, to prosze to sobie zakodowac, ze dogo wyjasni to zaginiecie. To jest wrecz nie do pomyslenia, biedna psina lezy za kratkami, a potem...Kolejny czlonek spolecznosci dogo odchodzi w milczeniu i nielasce! Ja tego nie przyjmuje! Quote
Poker Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 to ,że psy znikają ,to nie wina dogo tylko wrednych ludz z niektórych schronisk.Przy okazji Bonity proponowałam wyjście ,aby uniknąć takich zdarzeń jak z nią i teraz.Czy to schronisko wyadoptowuje samo jakieś psy?Koszmar. Quote
basia0607 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Dzwonilam do schroniska .Rozmowa nie byla miła.Mam zwrócić sie pismem i dostane odpowiedż. Wiem jaka ona bedzie. Pani kier. zasugerowala ,ze w schronisku jest 140 psow można wziąśc innego jak tego nie ma.Zero uczuć ! Schronisko nie ma żadnego systemu adoopcyjnego ! Psy biorą ludzie ,przychodzą, nikt o nic ich nie pyta,muszą mieć tylko dokumenty.Adopcja jest tylko przez dziewczyny z Elblaga. Znam je 3 ,no i ja też znalazlam domy dla kilku. Z tym ,ze ja nie jestem z Elblaga. To schronisko wyglada na wzorcowo prowadzone.Ma jednak drugie straszne oblicze ! Quote
iwop Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 To juz kolejny pies, który znika. Trzeba żeby w końcu ktos sie tym zajął na poważnie. Trzeba zacząć od prasy. osoby, które je prowadza nie mogą czuc sie bezkarne.:angryy: Quote
Recommended Posts