Herspri Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 W Warszawie mieszka też AśkaK o ile się nie mylę, można by ją spytać a w ogóle to najlepiej przejrzeć mapę pomocy dogo :cool3: Quote
BUDRYSEK Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Bakeneko napisał(a):Dlaczego ty nie potrafisz napisać tego na forum? Tylko wykrzykniki i wykrzykniki... Ja zaczynam mieć pewność. Chyba wetka lepiej to wytłumaczy niż ja?! Napisałam to co najważniejsze!!! Quote
Jola_K Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 zniknelam na dwa dni, ale z kotami ani na chwile sie nie rozstalam ;) dzisiaj duuzo ze soba przebywalismy, z racji gruntownych porzadkow mycie, wymiana poslanek, kuwetek.. tylko chwilke bylo ladnie (z mojego punktu widzenia :roll: ), bo juz po godzinie byl zwirek rozniesiony... no i nabawilam sie kontuzji kolana :placz: *** jutro podrozuje z kotkiem do nowego domu :multi: ....... wiec znowu bedzie mnie malo :roll: Quote
przyjaciel_koni Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 [quote name='Jola_K']zniknelam na dwa dni, ale z kotami ani na chwile sie nie rozstalam ;) dzisiaj duuzo ze soba przebywalismy, z racji gruntownych porzadkow mycie, wymiana poslanek, kuwetek.. tylko chwilke bylo ladnie (z mojego punktu widzenia :roll: ), bo juz po godzinie byl zwirek rozniesiony... no i nabawilam sie kontuzji kolana :placz: ***jutro podrozuje z kotkiem do nowego domu :multi: ....... wiec znowu bedzie mnie malo :roll: Klęczałaś na tym żwirku ? Cieszy każdy dom !!! Oby był dobry !!! I poprosimy więcej i więcej !!!! Domów oczywiście !!!! Przypominamy też, że każda pomoc dla kocinków jest na wagę ich życia i zdrowia !!! Potrzeby są ogromne ! Karma, leki, akcesoria ! Bardzo prosimy !!!! Quote
Jola_K Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 peate napisał(a):a który to został tym szczęściarzem? mial jechac malutki, ktory jest u Bakeneko, ale musi byc jakis czas pod obserwacja, wiec pojedzie inny czarny kocurek - synek kotki Myszki to pierwsza adopcja dzieci Myszki :multi: Quote
Jola_K Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 [quote name='przyjaciel_koni']Klęczałaś na tym żwirku ? Cieszy każdy dom !!! Oby był dobry !!! I poprosimy więcej i więcej !!!! Domów oczywiście !!!! Przypominamy też, że każda pomoc dla kocinków jest na wagę ich życia i zdrowia !!! Potrzeby są ogromne ! Karma, leki, akcesoria ! Bardzo prosimy !!!! sama nie wiem od czego ta kontuzja :shake: jak juz narzekam, to napisze, ze jeszcze w krzyzu mnie lupie i gardlo boli :roll: to chyba tyle jesli chodzi o dolegliwosci *** prosze o wsparcie moze ktos aukcje zrobi? Quote
Carmella Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 BUDRYSEK napisał(a):KOTECZKI SA ZDROWE! Wetka powiedziała, ze z badań wynika ze miały kontakt z wirusem,ale nie zaraziły się,nie sa siewcami!!! Za miesiac mozna je zaszczepic!!!! Koteczki wracacie do domku!!!!Na razie tylko dt! Podczytuję wątek, bo kibicuję Joli_K, a poza tym interesuje się faktem podejrzenia PP w lecznicy, w której bywam a miewam też styczność z nieszczepionymi kotami. Co znaczy, że kot miał styczność z wirusem, ale nie zaraża ? Jak w takim razie ma się to do tego, iż PP można przenieść na ubraniu, butach? Że wirus może przeżyć poza organizmem kota, dlatego należy pomieszczenie zdezynfekować, użyć lampy UV, to samo z ciuchami, z posłankiem, z miseczkami. Interesuje mnie odpowiedź na to pytanie , bo może są jakieś nowe badania nad PP. Może niepotrzebnie osoby mające styczność z kotem chorym mają takie obawy (info na bazarkach, info dla innych kociarzy podczas spotkań). Quote
peate Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Jola_K napisał(a):mial jechac malutki, ktory jest u Bakeneko, ale musi byc jakis czas pod obserwacja, wiec pojedzie inny czarny kocurek - synek kotki Myszki to pierwsza adopcja dzieci Myszki :multi: to tak na dobry początek :lol: może teraz w końcu coś sie ruszy w tych adopcjach, bo kociaki coraz większe ;) Quote
magda z. Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 z moich bazarków juz cos popłynie, ale kiepsko cos poszły, nawet te na psiaki:shake: Quote
Jola_K Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 dzieki Magda :) u mnie tez slabo ida aukcje :( a dzisiaj zrobilam zamowienie na karme za prawie 300zl koty musza jesc Quote
magda z. Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Jolu ja pisałam na wątku transportowym, że jadę do k-wa i wracam z niego w następny piątek, ale tego kociaka to mogę tylko do w-wia dowieść, a do poznania juz mi nie po drodze:roll: Quote
Jola_K Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 tak, wiem mysle nad transportem z Wroclawia do Poznania trudne to polaczenie *** dzisiaj rozpoczelam druga ture szczepien jako pierwsze pojechaly "muzyczne kotki" w przyszlym tygodniu pojedzie Myszka i jej dzieci potem kotki staruszki, potem Salma i male, potem trzy kotki "z worka", potem trzy osierocone, potem kotka z trojka malych..... :roll: w sumie jeszcze 24 kocieta musze drugi transporterek odebrac, bo od czasu transportu tri do Lodzi, nie mam go w domu, a bardzo mi go brakuje Quote
Carmella Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Carmella napisał(a):Podczytuję wątek, bo kibicuję Joli_K, a poza tym interesuje się faktem podejrzenia PP w lecznicy, w której bywam a miewam też styczność z nieszczepionymi kotami. Co znaczy, że kot miał styczność z wirusem, ale nie zaraża ? Jak w takim razie ma się to do tego, iż PP można przenieść na ubraniu, butach? Że wirus może przeżyć poza organizmem kota, dlatego należy pomieszczenie zdezynfekować, użyć lampy UV, to samo z ciuchami, z posłankiem, z miseczkami. Interesuje mnie odpowiedź na to pytanie , bo może są jakieś nowe badania nad PP. Może niepotrzebnie osoby mające styczność z kotem chorym mają takie obawy (info na bazarkach, info dla innych kociarzy podczas spotkań). czy uzyskam odpowiedź na zadane pytanie ? Quote
Herspri Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Carmella napisał(a):czy uzyskam odpowiedź na zadane pytanie ? Hm, nie wydaje mi się żeby kot mający styczność z pp był potencjalnie 'bezpieczny' bo nawet jeśli się nie zaraził a miał styczność ze śliną ( przez wzajemne wylizywanie sierści ) czy odchodami ( przez kuwetę ) może przenosić wirusa na sierści. Przynajmniej logiczne myślenie na to wskazuje, no bo jak byłoby możliwe żeby na ubraniu można przenieść wirusa a przez kota teoretycznie nie zarażonego nie ? No ale jeśli się mylę to proszę o sprostowanie ;) Quote
desideratum Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Witam, Pani Jolu, proszę o info, jakby miał przebiegać transport kociaka z Wrocławia do Poznania. Na weekend jadę na wesele w moje rodzinne strony i jakby udało mi się namówić TZ na powrót przez Wrocek, to mogłabym go przewieźć. Nie obiecuje nic na 100%, bo mój TZ niestety niema w sobie zbyt dużej wrażliwości :angryy: jeżeli chodzi o koty. Ale jak Go przycisnę i znajdę na niego haka :evil_lol: to może się uda ;) Quote
Jola_K Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 niejpierw usze dograc trasnport kotka do Krakowa i jego odbior przez Magde, pozniej Magda moglaby go przekazac we Wroclawiu aby kotek mogl jechac do Wroclawia, to kolejna trasa, Wroclaw--> Poznan musi byc dograna na 100% , no bo co Magda pozniej z nim zrobi? jutro nad tym pomysle, dzisiaj padam na pysk i trudno mi wszystko ogarnac dzisiaj mam prawie 300km "w nogach" ewakuacja 21 kociat ze schronu pod opieke Wandul, ktora poraz kolejny pospieszyla z pomoca, po wczorajszych informacjach co dziewczyny w schronie zastaly :angryy: ze schroniska zabralam dzisiaj - kotke z szesciorgiem dwudniowych dzieci - kotke z siedmiorgiem okolo 3tygodniowych maluszkow - kotke w pologu (dzieci niet) - piec kotkow okolo 12 tygodniowych: trzy czarne kotki, szylkretke, tygryska ich stan jest sredni trzymajcie kciuki Quote
desideratum Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Rozumiem, ja ze swojej strony postaram się go przycisnąć, choć to trudne, bo oboje uparciuchy jesteśmy, więc muszę odpowiednią taktykę obrać. Będziemy w kontakcie. A tak swoją drogą, czy ma Pani w domu jeszcze kawałek miejsca dla siebie? :crazyeye: Przeraża mnie ten ogrom potrzeb związanych z całym tym zwierzyńcem. Tyle żołądków do wykarmienia, nie mówiąc już o lekach.. żwirku.. A przecież każde futro ma jeszcze potrzebę wymiziania. Ech.. Quote
Frotka Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Dopiero teraz zobaczyłam, że moje zeszłoroczne kotki żywieckie mają tu watek. :multi: Kotki oczywiście od dawna w nowych domach. Już po sterylce. Jedna kotka wyrosła na długowłosą piekność. Quote
Jola_K Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 Frotka napisał(a):Dopiero teraz zobaczyłam, że moje zeszłoroczne kotki żywieckie mają tu watek. :multi: Kotki oczywiście od dawna w nowych domach. Już po sterylce. Jedna kotka wyrosła na długowłosą piekność. wlasnie od tej trzynastki, ktora wtedy do Krakowa pojechala, zaczela sie moja "kocia dzialalnosc" w tym schronisku tamte kociaki, ich stan, to uswiadomilo mi, jaki jest los kociat w schroniskach koszmar... w zasadzie nic sie zmienilo zyja tylko te, ktore w pore wyciagne :( Quote
Jola_K Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 [quote name='desideratum']Rozumiem, ja ze swojej strony postaram się go przycisnąć, choć to trudne, bo oboje uparciuchy jesteśmy, więc muszę odpowiednią taktykę obrać. Będziemy w kontakcie. A tak swoją drogą, czy ma Pani... pracuj nad mezem i .... i nad tym by nie mowic do mnie "per Pani" jakos dziwnie to brzmi, Jola mam na imie :p do czwartku daj mi prosze znac co wywalczylas Quote
Jola_K Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 Jola_K napisał(a): ze schroniska zabralam dzisiaj - kotke z szesciorgiem dwudniowych dzieci - kotke z siedmiorgiem okolo 3tygodniowych maluszkow - kotke w pologu (dzieci niet) - piec kotkow okolo 12 tygodniowych: trzy czarne kotki, szylkretke, tygryska ich stan jest sredni trzymajcie kciuki relacja po pierwszej nocy: - najmniejsze kotki z matka - bez zmian, czyli ok - wieksze kotki z matka, bez zmian, dalej oczka ropieja (ta kotka ma az siedem maluchow, ale nie wszystkie sa jej, wychowuje conajmniej dwa podrzutki, jednak tylko moge sie domyslac, ktore to sa, bo nikt nie udzielil mi takiej informacji :roll: ) - kotka w pologu, przestala krwawic, oksytocyne dostala, ma dobry apetyt, ale zrobila koszmarrrrrrrrrna qpe :cool1: - piatka maluszkow, roznie, tzn w najlepszym stanie sa trzy czarnulki i tygrysek, szylkretka nas martwi od poczatku, wlasciwie nie je, zawalone oczy, a pchel na niej bylo milion... dalej sie z niej sypia gnidy i pchly, pchly martwe, wczoraj je odpchlilysmy, teraz Wanda dokarmia ja recznie convem wszystkie maja biegunke trzymajcie kciuki Quote
BIANKA1 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Mogę jedynie trzymać kciuki za maluszki :cool1: Quote
halbina Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 tak się składa, że znam kilku świętych osobiście... Wandę i Jolę! Biankę prawie osobiście, więc chyba do piekła nie pójdę... ;) Quote
przyjaciel_koni Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 O rany... Ja już nawet komentować nie potrafię. Osłupiałam. Tyle kocinek jednocześnie ! Dogomanio - wsparcie w każdej postaci jest niezbędne !!!! Pilnie ! I masa ogłoszeń... Quote
Recommended Posts