_beatka_ Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 sprawa z syniko wyjaśniona, można ją już zdjęć z listy, dziękuję Viris Quote
Perfi Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 uzytkownik [B]mina[/B]... w pazdzierniku wylicytowalam u niej na bazarku kufle, kiedy przez jeden dzien nie odpisalam na pw dostawalam wiadomosci o niezbyt grzecznym w moim mniemaniu i nieadekwatnym do mojego "zaniedbania" tytule "wezwanie!!!!". ustalilysmy odbior osobisty, poprosilam znajomego z katowic zeby podjechal, wiec nie wiazalo sie to z zadna fatyga dla sprzedawcy. jednak miesiac temu zostalam poinformowana ze osoba ta nie ma czasu teraz przekazac tych rzeczy. kufle mialy byc prezentem dla mojego ojca kolekcjonera na urodziny w polowie pazdziernika, potem imieniny - na andrzejki. w zwiazku z powyzszym rezygnuje z zakupu przedmiotow Quote
ulvhedinn Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Wklejam jako ostrzeżenie. Na miau wylazła bardzo niemiła afera z osoba o nickach [B]meridiel/malkavianka[/B]. Okazała sie ona byc notoryczną [B]oszustką[/B] [B]i naciagaczką[/B]. Być może warto, żeby moderatorzy miau i dogo porozumieli sie ze sobą w kwestii IP tej uzykowniczki, tak aby nie dosżło do oszustw równiez na tym forum...? Cyt z miau: "Malkavianka wystawiała w październiku i listopadzie bazarki z pięknymi zdjęciami kociaków na koty Izy ze Szczecina (sama u niej kupowałam, obrazki doszły) Jednak bazarki wogóle nie były rozliczone. Oddała 80zł na spłacenie długu u weta i koniec. " " Pieniążki miały iśc na karmę dla 130 szczecińskich kotów którymi sie opiekuje Iza" W sumie było to kilkaset złotych. :shake: To są dane jakie podawała do przelewu, oczywiście ocenzurowane, ale powinny wystarczyć jako ostrzeżenie: [B]Jolanta G [/B] [B]ul. Konstytucji [/B] [B]Gorzów Wielkopolski [/B] [B]i nr konta [/B] [B]Adres jest prawdopodobnie jej rodziców, a obecnie mieszka w Szczecinie. [/B] Quote
Nikki Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 chciałabym wyjaśnić sprawę z [B][COLOR=Red]iwlajn[/COLOR][/B][COLOR=Black] Wylicytowała u mnie na bazarku szal, mimo moich privów nie odezwała się. Kasę z bazarków chciałabym już przelać i nie wiem czy ona wpłaci czy nie. Iwlajn jeżeli zrezygnowałaś to po prostu powiedz, bo chcę już przelać pieniądze na konto schroniska. [/COLOR] Quote
asl Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Nikki']chciałabym wyjaśnić sprawę z [B][COLOR=red]iwlajn[/COLOR][/B] [COLOR=black]Wylicytowała u mnie na bazarku szal, mimo moich privów nie odezwała się. Kasę z bazarków chciałabym już przelać i nie wiem czy ona wpłaci czy nie.[/COLOR] [COLOR=black]Iwlajn jeżeli zrezygnowałaś to po prostu powiedz, bo chcę już przelać pieniądze na konto schroniska.[/COLOR] [/quote] Iwlajn zdaje się ostatnio nie ma już jakiś czas na dogomanii, ale jak jeszcze jak była wysłałam pw z nr konta i pieniążki otrzymałam. Szły przez urząd pocztowy więc nieco dłużej. Na dotatek Iwlajn przelała pieniądze z pewną nadwyżką. Myśle Nikki, że jak się tu Iwlajn tylko pojawi, to zapłaci. Quote
Avilia Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Witam! Chciałabym się usprawiedliwić w sprawie tej torby. Fakt deklarowałam się na kupno jej,później niestety nastąpiło parę przykrych spraw osobistych,do internetu nie miałam dostępu w ogóle i niestety wyszło jak wyszło i nie miałam nawet jak zapoznać się z danymi do wysłania pieniążków,etc. Dobrze,że torebka została sprzedana na innym bazarku. Oczywiście przepraszam za to zawracanie głowy. W przyszłości postaram się,aby do takiej sytuacji powtórnie nie doszło. Pozdrawiam Quote
diana79 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 prosze o przeniesienie z listy do wyjaśnienia na [B]czarną listę[/B]: [SIZE=3][COLOR=red][COLOR=#000000][COLOR=red][B]kacpru[/B] [/COLOR]- 13zł - chusty - aukcja Diany79[/COLOR][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red][COLOR=#000000][B][COLOR=red]zbyniu_54[/COLOR][/B] - 19,50 chusty od Diany 79 [/COLOR][/COLOR][/SIZE] nie liczę już na jakiekolwiek wyjaśnienie ponieważ sprawa ciągnie się już od wielu miesięcy czy nawet roku, brak wpłat i zero odzewu z ich strony :shake: Quote
Viris Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Nie było żadnych reakcji z ich strony? Nie reagowali na PW? Quote
diana79 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 [quote name='Viris']Nie było żadnych reakcji z ich strony? Nie reagowali na PW?[/quote] nie reagowali :shake: Quote
diana79 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='diana79']prosze o przeniesienie z listy do wyjaśnienia na [B]czarną listę[/B]: [SIZE=3][COLOR=red][COLOR=#000000][COLOR=red][B]kacpru[/B] [/COLOR]- 13zł - chusty - aukcja Diany79[/COLOR][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red][COLOR=#000000][B][COLOR=red]zbyniu_54[/COLOR][/B] - 19,50 chusty od Diany 79 [/COLOR][/COLOR][/SIZE] nie liczę już na jakiekolwiek wyjaśnienie ponieważ sprawa ciągnie się już od wielu miesięcy czy nawet roku, brak wpłat i zero odzewu z ich strony :shake:[/quote] [SIZE=3]prosze również o umieszczeniu [COLOR=red][COLOR=#000000][COLOR=red][B]kacpru[/B] [/COLOR]- 13zł - chusty - aukcja Diany79 [B]na czarną listę[/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE] Quote
Viris Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='izabela29']czy ktoś ma kontakt z Cez?[/quote] Kilka dni temu pisałam na PW i dostałam odpowiedź bez problemów. Diana - kacpru bywa na dogo - wysłałam PW "ostatniej szansy". Jeśli nie będzie reakcji dostanie stałego bana na dogo. Quote
bemolka Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 niestety dopisuję PYZĘ [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/85751.html"]Dogomania Forum - Zobacz Profil: Pyza[/URL] bazarek zakonczył się 17.01 , przelwu do tej pory nie dostałam. Generalnie mogłabym jeszcze poczekać z wpisywaniem się tu, ale wysłałam jej dwa PW ( jeden 17.01 i drugi 26.01) i nie dostałam żadnej odpowiedzi, ani na PW ani na wątku. W międzyczasie logowała się na dogomanię ( nawet dzisiaj) chciałabym zrobić juz przelew i całkowicie zamknąc bazarek, ale nie wiem co w tej sytuacji robić. nie lubie braku kontaktu. czy mam jeszcze "nie panikować"? aha, zakupy za 21zł - miały lecieć na Przyborówko Quote
dorixx Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Zgłaszam iż, użytkownik Rodzice Maciusia wycofał się z aukcji na zakończonym bazarku [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/zako%C5%84czony-do-28-02-09-a-131643/"]http://www.dogomania.pl/forum/f99/zakończony-do-28-02-09-a-131643/[/URL] Powodem jest fakt , że nie chcemy wylicytowanego towaru wysłać listem zwykłym i upieramy się przy poleconym /srebrne kolczyki/, użytkownik ten również oskarża nas o zawyżanie kosztów przesyłek....(5zł) odpuściłabym sobie, lecz nie mam zamiaru trzeci raz na własnym wątku tłumaczyć tej osobie zasad regulaminu. Proszę również moda o pomoc - czy jest gdzieś wątek na temat kosztów przesyłek. Koperta bąbelkowa najcześciej +list polecony to kwota ok 5 zl, zależnie od wagi. Czy są na dogo jakieś wytyczne odnośnie kosztów przesyłek? Nie mam zamiaru być posądzana ani ja ani Ick o fakt, iż 5 zł to zawyzony koszt przesyłki.... nikt z nas nie zarabia na przesyłkach !! często jeszcze dopłacam do nich... Quote
_beatka_ Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 a ja chcę napisać że bodajże behemotka-pisze tutaj bo nie jestem pewna-nie odebrala ode mnie przesyłki -2 książek i chałwy i paczka na nią czeka u mnie w domu:razz:niestety musiałam za odbiór zapłacić 9,5zl:shake: behemotko prosze o kontakt! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 [quote name='_beatka_']a ja chcę napisać że bodajże behemotka-pisze tutaj bo nie jestem pewna-nie odebrala ode mnie przesyłki -2 książek i chałwy i paczka na nią czeka u mnie w domu:razz:niestety musiałam za odbiór zapłacić 9,5zl:shake: behemotko prosze o kontakt![/quote] Do mnie również wróciła przesyłka od behemotki i również musiałam zapłacićza zwrot przesyłki :roll: Nie odzywałam się, bo behemotka kupowała ode mnie wcześniej i wszystko było bez zarzutów - ale jeśli już ktoś wspomniał to się podpinam. Quote
2010 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 zglaszam i dolaczam sie do Dorixx, iz uzytkownik Rodzice Maciusia wycofal sie z aukcji na zakonczonym bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/zako%C5%84czony-do-28-02-09-a-131643/[/URL] ,bo nie chcialysmy wyslac delikatnych kolczykow listem zwyklym, uznalysmy to za lamanie regulaminu, wysylanie bez pokwitowania. To dla nas za duze ryzyko i lamanie regulaminu. A na samym koncu stwierdzil ten uzytkownik, iz zawyzszamy koszty wysylki (5 zl ). Bizuteria a szczegolnie delikatne a zarazem ciezkie kolczyki trzeba dobrze zapakowac najlepiej w babelkowa koperte,bo w innej sie przesuwaja i jej nie rozerwia a szczegolnie wystajace styfty sa narazone na uszkodzenia.Szkoda aby dotarly uszkodzone. Koszty wysylek licytujacych z tego bazarku przekazane zostana fundacji Proanimals a wiec i ewentualna nadwyzka jakiejs przesylki posluzy ratowaniu psiakow olkuskim. Popieram rowniez prosbe Dorixx do moda o ustalenie kosztow wysylek, aby uniknac w przyszlosci takich sporow i oskarzen. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 to może ja też się wypowiem, bo mojej sprawy dotyczy rzecz z ick i dorix. Rzeczywiście, moją winą jest, że nie spojrzałam na napisane w I poście , że przesyłka to polecony za 5 zł, w związku z czym napisałam, że jeśli moderator zgodnie z tą zasadą zażąda abym jednak zapłaciła za swoją nieuwagę i brak przewidzenia, że ktoś może mieć problem z elastycznym podejściem do sprawy, to to zrobię. Ale też nigdy nie zdarzyło mi się wcześniej aby kupując na bazarku (a trzeba wiedzieć, że robię ich sporo, bo staram się jak najwięcej przeznaczać na psy) nawet jeśli cena przesyłki BYŁA podana, nie mogłam ustalić na pw czy na wątku, że na swoją odpowiedzialność proszę o przesyłkę zwykłą. NIGDY nikt mi nie odmówił i tfu tfu NIGDY jeszcze nie straciłam przesyłki. Prosiłam grzecznie w pierwszym pw do ick abym mogła wpłacić 2 zł za przesyłkę, co i tak było więcej niż przesyłka małych kolcz. zwykłym listem (różnicę zawsze uważam że sprzedawca i tak przelewa na psy). Niestety, ick podniosła raban na poziomie iście królewskim i zrobiła ze mnie łamacza regulaminu i w ogóle. Rozumiem, że się boi, że przesyłka nie dotrze, ale sposób w jaki dorix napisała posta, że "kosztem psów", że "kolczyki nie będą się tłuc po Polsce zwykła..." (niedokładnie przytoczone, ale chce już po prostu o tym zapomniać) był odrażający. Kilkakrotnie grzecznie prosiłam, że napiszę na wątku ŻE BIORĘ TO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ, nieStety, na darmo, "bo regulamin". I widzę, że okropnie boli że tak pytam o te 5 zł. Naprawdę nie rozumiem dlaczego NIE MAM PRAWA zapytać o dokładny koszt. I dlaczego moje grzeczne prośby i pytania spotkały się z taką agresją (dorix). Nie mam zwyczaju płacić i trzymać gębę na kłódkę jak to się mówi. Teraz nauczona doświadczeniem będę najpierw pytać każdego sprzedawcę czy może mi wysłać zwykłym, [B]bo naprawdę dogo to nie miejsce na takie wydurnianie się [/B]:shake: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Ick, przepraszam Cię, ale u licha, czy Ty nawet śpiąc powtarzasz "regulamin, regulamin"?? :-o Czemu Ty jesteś taka nieprzejednana i uparta?? Zachowujesz się jak właścicielka poczty, tak Ci zależy żeby poszło jak najdrożej. Ja już mam naprawdę dość dyskusji z Tobą i dorix. Może zajmijcie się przeszukiwaniem wątków, bo też pewnie często jest łamany ten wasz ukochany regulamin, a nuż coś wykryjecie. O Jeżuniu :shake: Quote
dorixx Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Ick, uważam że temat już zamknięty-szkoda naszego czasu- nie ma co się strzępić i tłumaczyć bo rodzicemaciusia nadal nie potrafi czytać ze [COLOR=Black]zrozumieniem i się nakręca. [B]W pierwszym poście bazarku JAK BYK napisane było ile kosztuje przesyłka. Później się wycofała , chciała nakłonić nas do nieprzepisowego wysłania przesyłki- choć zasady były jasne jak słońce. Proponuję najpierw czytać ze zrozumieniem a potem dopiero licytować[/B][/COLOR] :roll: najwygodniej jest jednak się rozmyślić :lol:iście dziecinne podejście.... A wszystkim cioteczkom chcącym uczyć nas jak najekonomiczniej pakować dziekujemy za rady. Mam swoje lata i nikt nie będzie mnie pouczać jak mam co spakować i wysłać BEZPIECZNIE przesyłkę, za którą to ja do końca ponoszę odpowiedzialność. Ktoś kto licytuje świadomie zgadza się ponieść koszt 5 zł( jedne przesyłki wychodzą taniej drugie drożej) ja też często wysyłam w zwykłych kopertach=zależy od tego co to jest , jednak wtedy zawsze owijam w bąbelki, które na metry sie kupuje- za darmo też ich nikt nie rozdaje :diabloti: i darujcie sobie uwagi w stylu :"zwykłe przesyłki są tańsze" Nie idę na ilosć ale na jakość , jestem solidna. I to by było na tyle nie będę się tłumaczyc więcej bo to nie ja powinnam a Rodzice maciusia , która ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem tekstu i nie potrafi dostosować sie do regulaminu na dogo.Nie stać ją niech nie kupuje i nie mąci. Zabiera czas choć to ona postępuje wbrew regulaminowi. Złamanego grosza nie mamy z ick z tych przesyłek od paru miesiecy wszystkie przesyłki z dogo bazarków pokrywam z własnej kieszeni (mówie o swoich wysyłkach)a wplaty za przesyłkę pozostają na fundacyjnym koncie, nie rozliczam ich- taki mój gest, kwota z przesyłek w całosci idzie na zwierzęta i potrzeby Fundacji. a od moda Taks nie wymagam zmiany cennika poczty polskiej tylko ustosunkowania sie do tego czy można na dogo do kosztów przesyłki dołaczyc koszt opakowania-ktoś kto wysyła bardzo często przesyłki wie , że opakowania również kosztują. Jak na Allegro z resztą..... z tym wyjątkiem że tutaj nikt nie zarabia na przesyłkach!!! Quote
asl Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Niemiło mi tu kogoś wpisywać... i robię to zresztą pierwszy raz, ale nie widzę wyjścia. Dnia 22 lutego zakończył się bazarek na Diablo: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1075/rozne-na-diablo-do-22-lutego-do-godz-17-00-a-131672/index5.html[/URL] Koliberek34 zadeklarowała na nim zakup zestawu: notesik + długopis oraz plastikowej krówki. Łączna kwota za te rzeczy jest niewielka a wręcz drobna: 8 zł ale zwykła uczciwość nakazywałaby napisać choćby jedno zdanie o rezygnacji z zakupów. Tymczasem Koliberek34 jest aktywana na dogo codziennie a nie odpowiedziała na żadne z 3 pw, które jej wysłałam. Quote
Karilka Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 bemolko najmocniej Cię przepraszam:oops: dopiero teraz odczytałam Twoje wiadomości. Przez długi czas miałam dostęp jedynie do zgrzyta z bardzo wolnym internetem gdzie nic nie dało sie zrobić i co chwile sie restartował. Jak usiłowałam tu wejść i coś odpisać lub zobaczyć - restart albo zacinka. Zrobie zaraz przelew ale proszę nie wysyłaj bo nie dam rady nawet odebrać z poczty:roll:. Dzisiaj jade do szpitala, mam nadzieje że tylko na pare dni:oops:. Quote
diana79 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 [quote name='Betbet']hm...a ja się zastanawiam...dopiero zauwazyłam, że irysek została zbanowana. zalega mi z wpłatą za bazarek... nie posiadam kontaktu poza dogo. hmmmm...i myślę co tu teraz zrobić[/quote] ja miałam ten sam problem z iryskiem, napisałam do niej maila z jej profilu i od razu się odezwała i kasę wpłaciła wię może też tak spróbuj ;) Quote
Betbet Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 hm...a ja się zastanawiam...dopiero zauwazyłam, że irysek została zbanowana. zalega mi z wpłatą za bazarek... nie posiadam kontaktu poza dogo. hmmmm...i myślę co tu teraz zrobić Quote
łolkiee Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1075/koniec-bazarku-dwie-kasety-vhs-do-15-01-2009-a-127819/[/url] chce zgłosić tego użytkownika:[URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/30672.html"]Monia i Marta[/URL] bazarek skończył się grubo ponad miesiąc temu a kaski ni widu ni słychu Quote
asl Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 [quote name='asl']Niemiło mi tu kogoś wpisywać... i robię to zresztą pierwszy raz, ale nie widzę wyjścia. Dnia 22 lutego zakończył się bazarek na Diablo: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1075/rozne-na-diablo-do-22-lutego-do-godz-17-00-a-131672/index5.html[/URL] Koliberek34 zadeklarowała na nim zakup zestawu: notesik + długopis oraz plastikowej krówki. Łączna kwota za te rzeczy jest niewielka a wręcz drobna: 8 zł ale zwykła uczciwość nakazywałaby napisać choćby jedno zdanie o rezygnacji z zakupów. Tymczasem Koliberek34 jest aktywana na dogo codziennie a nie odpowiedziała na żadne z 3 pw, które jej wysłałam.[/quote] [B][COLOR=red]Koliberek34[/COLOR][/B] nadal się nie odzywa... a bywa na dogomanii. Quote
Recommended Posts