azalia Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Dzisiaj przelałam pieseczkom 100 złotych,jutro powinny dotrzeć. Widzę,że domki dla maluchów się szykują,świetnie. Quote
Lili8522 Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 [quote name='ewu']Melduję się po wizycie dla Tofika. Wg mojej opinii i babskiej intuicji domek jest świetny. Pani w średnim wieku, urocza, ciepła , miła mieszka z dorosłym synem, który jest ratownikiem górniczym. Bardzo blisko mieszka drugi syn. W czasie rozmowy byli oboje Państwo i zrobili na mnie świetne wrażenie. Mieli jamniczka , którego wychowywali od 5-go tygodnia. Kochali go nad życie i długo walczyli kiedy zachorował na raka trzustki. Stawali na głowie żeby go ratować. Niestety choroba zwyciężyła:( Tofik zamieszka w miłej , zielonej dzielnicy Zabrza. Pani Danusia jest cały dzień w domu i Tofik będzie jej oczkiem w głowie. Vis a vis domu jest salon piękności dla piesków , gdzie Państwo kupowali psie akcesoria i gdzie będzie się "zaopatrywał ":) Tofik. Pani Danusia i jej syn wiedzą wszystko na temat pielęgnacji i opieki weterynaryjnej psów. Mają zaprzyjaźnionego weta, gdzie będą chodzić z Tofim. Tofik będzie zaczipowany, wykastrowany i regularnie odrobaczany i szczepiony. Państwo dbają też o zabezpieczenia przeciw pchłom i kleszczom. No i oczywiście dam sobie głowę uciąć ,że Tofik będzie spał z Panią bo wyraźnie o tym mówiła:) Nieżyjący Maksio zawsze spał przy swojej Pani. W mieszkaniu jest balkonik , który syn zabezpieczy żeby Tofikowi nic nie zagrażało. Jestem całym sercem za tym domkiem dla Tofika. Mam nadzieję,że się nie mylę(tfu, tfu, tfu...)[/QUOTE] [quote name='ewu']Państwo jutro po południu chcą jechać po pieska.Tofik pozostanie Tofikiem:)[/QUOTE] Dziękujemy Ewu za obszerną relację i wizytę :) Przekazanie Toffika dogadane jutro będzie w objęciach swojej Pani :) [quote name='azalia']Dzisiaj przelałam pieseczkom 100 złotych,jutro powinny dotrzeć. Widzę,że domki dla maluchów się szykują,świetnie.[/QUOTE] Dziękujemy pięknie! Dzięki temu będziemy mogły w przyszłym tygodniu umówić Misię na sterylkę :multi: My z Pinczerką byłyśmy dzisiaj na wizycie PA dla Gusi (i moim TZ który dzielnie spełnił rolę kierowcy ;) ) Domek super, Gusia nie zostanie Gusią - trwa debata na temat imienia :evil_lol: Ma na prawdę pięęęękną koleżankę - owczarkę. Państwo baaardzo rodzinni, ciepli :) Myślę, że Gusia szybciutko się odnajdzie i będzie prawdziwą pociechą :) Podsumowując: Grafi - jutro jedzie do domku :) Toffi - jutro jedzie do domku :) Gusia - ma dom :) Czaruś - jutro jedzie do DT i szukamy domku :) Ps. Jutro się zmobilizuje i wstawię zaległe zdjęcia :) Chcę również tutaj podziękować [B]TAKS[/B] za 5 ślicznych smyczy dla rodzinki! - DZIĘKUJEMY! :loveu: Quote
halszka Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 jej,ale się tu pięknie podziało :bigcool: trzymam kciuki za mamunię i Czarusia :kciuki: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 A ja mam takie dwa zdjęcia Gusi z podróży do nowego domu :) Naprawdę wspaniale trafila - tylko takie domki!!! Miejmy nadzieję, że Toffi i Graffi już dzisiaj trafią tak samo :) Obaj zamieszkają na Śląsku, w dwóch osobnych miastach, ale może kiedyś będzie dane im się spotkać? ;) [IMG]http://i60.tinypic.com/qobxw2.jpg[/IMG] [IMG]http://i57.tinypic.com/vpjjti.jpg[/IMG] Czarusia przechrzciłyśmy z Lili na [B]Figusia, [/B]żeby nam się nie zgubił w ogłoszeniach... :) Także trzymajcie kciuki za domek! Maluch zaraz po Graffim jest najbardziej wystraszony z całej czwórki... Dziś wieczorem pojedzie do Agulli do BDT (musimy tylko wspomóc karmą, która na szczęście została nam po szczeniorach) - na szczęście bezterminowo, jeśli oczywiście dogada się z psim stadem na miejscu. Tak jak Lili pisała, w przyszłym tygodniu będziemy umawiać Misię na sterylkę - i w końcu będzie można też poświęcić czas mamusi :) Quote
gluchypies Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 [quote name='Lili8522'] Podsumowując: Grafi - jutro jedzie do domku :) Toffi - jutro jedzie do domku :) Gusia - ma dom :) Czaruś - jutro jedzie do DT i szukamy domku :) [/QUOTE] Cieszę się ze wspaniałych wieści, że już trójka rodzeństwa ma domki! :loveu: Dostałam wiadomość na olx w sprawie Tofiego lub Grafiego, odpisałam Pani, że jeszcze Czaruś jest do adopcji. Mam nadzieję, że będzie dzwonić :) Quote
__Lara Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Wpadam po zaproszeniu, a tu już trójka ma domki :) i to na dodatek po sąsiedzku :) widzę, że ktoś już zrobił wizytę w Zabrzu, super :) miału szczęście, że trafiły na Was cioteczki. Quote
ewu Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Wczoraj wieczorem rozmawiałam z Panią Tofiego. Mały mocno zestresowany całą sytuacją, wymiotował ale w domu było już nieco lepiej. Domownicy zachwyceni Tofikiem:) Pani Danusia oficjalnie oświadczyła ,że Tofi będzie z nią spał:) [B]Aga pamiętaj o wysłaniu książeczki zdrowia w poniedziałek bo Państwo chcę iść pilnie z małym do weta na badania i szczepienie.[/B] Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 O książeczce pamiętamy :) Dziękujemy za wieści o Tofim! Mały w drodze też wymiotował, zestresowany maluszek... Figo (były Czaruś ;) ) u Agulli powoli poznaje świat. Wychodzi na to, ze to jednak on był najbardziej zestresowany z całej gromady. Nie wie, co to trawa, co to ptaki, również ma biegunkę i wymiotuje - miejmy nadzieję, ze to ze stresu... Trzymajcie kciuki, zeby szybko wrócił do siebie - bo inaczej bardzo ciężko będzie znaleźć nowy dom :( Quote
Poprawna Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 No i psiaki nie są przyzwyczajone do jazdy autem.... Będzie dobrze. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 14, 2014 Author Posted July 14, 2014 Prosimy o kciuki za Figo - jego stan jest niepokojący. Przestał jeść, wymiotuje + biegunka z krwią... Jeśli jego stan się nie poprawi, dziś po południu lecimy do weta :( Doszły wpłaty od : +100zł azalia +100zł p. Adam P. z Katowic Serdecznie dziękujemy!!! Dzięki temu jestesmy w końcu na malutkim na plusie! W tym tygodniu czeka nas też sterylka mamusi... Quote
ewu Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Prosimy o kciuki za Figo - jego stan jest niepokojący. Przestał jeść, wymiotuje + biegunka z krwią... Jeśli jego stan się nie poprawi, dziś po południu lecimy do weta :( Doszły wpłaty od : +100zł azalia +100zł p. Adam P. z Katowic Serdecznie dziękujemy!!! Dzięki temu jestesmy w końcu na malutkim na plusie! W tym tygodniu czeka nas też sterylka mamusi...[/QUOTE] O Boże nie zwlekajcie, to jest bardzo niepokojące:( Quote
azalia Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Martwię się o Figunia,oby wszystko dobrze się skończyło. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 14, 2014 Author Posted July 14, 2014 Dziewczyny, kciuki bardzo potrzebne - maluch jest bardzo słaby, został w lecznicy na kroplówkach - dostał leki na biegunkę, przeciwkrwotoczne, pobrana została krew... Nawet nie pisnął, taki jest słabiutki... :( Albo jest czymś struty, albo to jakaś wewnętrzna infekcja, albo opóźniona reakcja na szczepienie... Wetka wspomniała o wstępnych objawach parwowirozy, ale na razie się wstrzymujemy od badania i odpukujemy w niemalowane... Quote
Gabi79 Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Zobaczyłam tytuł i zamarłam, trzymaj się maleńki!!! Quote
Foxy2702 Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 o rety, a wyglądało ze wszystko sie dobrze skończy :crazyeye: trzymaj sie mały :calus: Quote
agat21 Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Figusiu, trzymaj się - dla Ciebie też musi być dobre zakończenie tego koszmaru.. Quote
Lili8522 Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Figo ma się znacznie lepiej, jego stan się ustabilizował i dziś może wrócić do domku tymczasowego. Najprawdopodobniej było to wszystko spowodowane przez straszne zarobaczenie. Dziś został odrobaczony, za tydzień trzeba powtórzyć a w piątek pojedzie na zastrzyk domięśniowy (taki antybiotyk). Także trzymajcie dalej kciuki aby wrócić do całkowitego zdrowia :) Z tego wszystkiego zapomniałyśmy napisać że mamusia dziś ma sterylkę i przy okazji czyszczenie ząbków bo kamień okropny nosi na zębach... Czy ktoś Nas może wspomóc bazarkiem? Po wszystkich opłatach będziemy nieźle na minusie :placz: Quote
ewu Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 [quote name='Lili8522']Figo ma się znacznie lepiej, jego stan się ustabilizował i dziś może wrócić do domku tymczasowego. Najprawdopodobniej było to wszystko spowodowane przez straszne zarobaczenie. Dziś został odrobaczony, za tydzień trzeba powtórzyć a w piątek pojedzie na zastrzyk domięśniowy (taki antybiotyk). Także trzymajcie dalej kciuki aby wrócić do całkowitego zdrowia :) Z tego wszystkiego zapomniałyśmy napisać że mamusia dziś ma sterylkę i przy okazji czyszczenie ząbków bo kamień okropny nosi na zębach... Czy ktoś Nas może wspomóc bazarkiem? Po wszystkich opłatach będziemy nieźle na minusie :placz:[/QUOTE] Oby mały wydobrzał. Quote
Recommended Posts