Ellig Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 [quote name='Podmcent']Ellig, fajnie dobrane zdjęcia do ogłoszenia, przyciągają uwagę :Rose: bardzo się cieszę, że jest pod Waszą opieką bo macie "dobrą rekę" do domków :)[/QUOTE] Serdecznie dziekujemy :) [quote name='Ewa Marta']Nie mylisz się:-) Ona jest bardzo wrażliwa i bardzo spragniona czułości:-) Narazie nikt się nie odzywa, bo i czas na adopcje nie za dobry i pewnie jej wiek nie jest dla wielu osób atrakcyjny. Jestem jednak pewna, że ktos ją zobaczy i pokocha:-) Nic na siłę, zaczekamy tyle, ile trzeba, żeby znaleźć dom idealny:-)[/QUOTE] Ewuniu, za każdym razem mowimy to samo: "idealny dom", tak to prawda, bedziemy sie starały. Kaja jest bardzo dobrą , kochaną psinką. Quote
Isadora7 Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 Urocze :) [IMG]http://www.iv.pl/images/11704843585128874298.jpg[/IMG] Quote
Usiata Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 Napatrzeć się nie mogę na Kajusię :loveu: tylko do najlepszego domku, dla ludzi spokojnych, wrażliwych [IMG]http://www.iv.pl/images/16125281960667795707.jpg[/IMG] Jakby mówiła "weź mnie ... kochaj i baw mnie ... los tak strasznie ... dał mi się we znaki". Kochana sunia :calus::calus: Quote
Usiata Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 Buziaki wieczorne dla Kajusi - wrażliwej dziewczynki, nad oczka w te plamki, a potem nad nosek :buzi::buzi: Quote
Ty$ka Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 Wiedziałam, że skądś sunię kojarzę. A ona z nowodworu, no proszę ;) Kajusia jest fajna, no ale widzę, że charakterem przypomina mojego. Wyglądem też troszkę, ale budowa ciut inna :) I może się narażę, ale nie wygląda na wychudzoną aż tak, na zdjęciach wygląda ok, no ale może tylko optycznie sierść ją powiększa. Quote
Ewa Marta Posted July 24, 2014 Author Posted July 24, 2014 [quote name='Ty$ka']Wiedziałam, że skądś sunię kojarzę. A ona z nowodworu, no proszę ;) Kajusia jest fajna, no ale widzę, że charakterem przypomina mojego. Wyglądem też troszkę, ale budowa ciut inna :) I może się narażę, ale nie wygląda na wychudzoną aż tak, na zdjęciach wygląda ok, no ale może tylko optycznie sierść ją powiększa.[/QUOTE] Absolutnie się nie narazisz Tyska. Kaja nawet pierwszego dnia optycznie nie wyglądala na zachudzoną. ma długą i gęstą sierść i kompletnie nie widać jej ciałka. W tej chwili do wagi idealnej brakuje jej już ciut. Zdecydowanie przybrała na wadze od kiedy jest w DT:-) Apetyt ma przeogromny;-) Na pewno będziemy pilnować, żeby nie przesadzić w drugą stronę. Narazie jednak dostaje jeść 3 razy dziennie. Quote
Ty$ka Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 Ufff... no mój też ma taką sierśc, że po nim nie widać chudości, więc tak sie zastanawiałam jak z Kajusią jest. I cieszę się, że będziecie pilnowac jej wagi, bo niestety dostrzegam tendencje na dogo, że PwP ludzie tak tyją, że są okropnie grube. Każda nadwaga źle wpływa na psa, otłuszcza mu serce, więc uf, uf, trzeba na niego dmuchać i chuchać, pilnować wagi :) Quote
Gusiaczek Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 Zaglądam do Szlicznoty deszczowym porankiem :) Quote
Ewa Marta Posted July 25, 2014 Author Posted July 25, 2014 Bardzo dziękujemy za odwiedziny:-) Kajusia wymiziana telefonicznie:-) Quote
Ty$ka Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 Ja też do niej zaglądam. Ktoś dzwoni w sprawie jej adopcji? Quote
Ewa Marta Posted July 25, 2014 Author Posted July 25, 2014 Narazie cisza, ale nie nastawiamy się specjalnie na masę telefonów, bo po pierwsze to okres wakacyjny, po drugie 5-6-letnia sunia musi znaleźć swojego człowieka:-) Młodsze psiaki znajdują domy szybciej. Quote
Ty$ka Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 Nieprawda, nieprawda! Powoli ludzie przkeonują się do 5letnich psów, przecież to nie staruszki, a moim zdaniem jest to najpiękniejszy wiek. Pies już ogarnięty, ja jakbym miała adoptować psa to tylko takiego, który skończył te 5-6lat ;) Quote
Ewa Marta Posted July 25, 2014 Author Posted July 25, 2014 [quote name='Ty$ka']Nieprawda, nieprawda! Powoli ludzie przkeonują się do 5letnich psów, przecież to nie staruszki, a moim zdaniem jest to najpiękniejszy wiek. Pies już ogarnięty, ja jakbym miała adoptować psa to tylko takiego, który skończył te 5-6lat ;)[/QUOTE] Ja 6 lat temu adoptowałam 6-letniego Semika i była to najlepsza w moim życiu decyzja:-) Peruszka miała około 3 lat, kiedy ją zabrałam. Dlatego też jestem zdania, że 6-letni pies jest super. Niestety ludzie najczęściej pytają o młode psiaki, ale to ich strata nie nasza;-) Quote
Usiata Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Kajusiu śliczna, buziaki z chłodnym kompresem :loveu: Quote
Ty$ka Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Oj, chłodny kompres to się przyda też i my, i moim :lol: Quote
Ellig Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 Kaja i Łatka wola w ten upal nie wystawiac ogonow na dwor ;) Rano i wieczorem za to dluzszy spacer i zabawa. Wczoraj kolega Kubuś byl na badaniach, dziewczyny po powrocie przywitaly go i znowu zalegly w domu. Quote
malagos Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 Nasza Karusia też ogłaszana i zero telefonów.... Quote
Ellig Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 [quote name='malagos']Nasza Karusia też ogłaszana i zero telefonów....[/QUOTE] Wakacje to nie najlepszy czas na adopcje, porzuconych psiaków przybywa niestety w zastraszającym tempie. Quote
Usiata Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 [quote name='Ellig']Kaja i Łatka wola w ten upal nie wystawiac ogonow na dwor ;) Rano i wieczorem za to dluzszy spacer i zabawa. Wczoraj kolega Kubuś byl na badaniach, dziewczyny po powrocie przywitaly go i znowu zalegly w domu.[/QUOTE] Mądre dziewczynki bo po co się wychylać, jak ta lampa tak mocno grzeje - buziaki dla Pani Ani, Kajusi, Łatki, Kubusia, Pikusia, Menia i żółwicy także oczywiście :calus::calus::calus::calus::calus::calus::calus: Quote
inka33 Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Pozdrawiam śliczną Kajusię - również na uroczych zdjęciach Ewy M. :) Quote
Ewa Marta Posted July 29, 2014 Author Posted July 29, 2014 Potwierdzam wpłynięcie na konto Kajusi kwoty 931,91 z bazarku biżuteryjnego. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253938-ROZLICZAM-Mega-bazarek-biżuteryjny-9-odsłona-do-5-lipca-do-godz-20-00[/URL] Tym samym Kaja ma na koncie 252,72 zł Quote
Ewa Marta Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 Kajusia dostala kolejny prezent:-) Moja przyjaciółka Rita przekazała dla niej 200 zł:-) Bardzo dziękuję i pędzę zapisać! Quote
Isadora7 Posted August 1, 2014 Posted August 1, 2014 Będe w niedziele na działkach paluchowych robić foty jamniczki z ogromnym guzem mieszkającej na działkach. Jak Ania będzie to i Kaję obfocę. Quote
Recommended Posts