Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Roma i Alek nie mają nic przeciwko, że muszą dzielić się mną z Mają. Super się zgrali i widać, że się lubią :) Nawet na smyczy idą razem ładnie, tak, że jestem w stanie iść z całą trójcą :D

Dziś miały radochę z pogoni za Mają. Bo oczywiście jak ja gnałam za dziewczyną to rudzielce przecież nie zostaną i nie poczekają grzecznie. Także musiał być to niezły widok - ja pędząca za Mają a obok uradowany Alek z Romą :D

I jeszcze kilka zdjęć ze spaceru:

Łapczywa Roma z kumpelami:

DSC09413.JPG

Znowu żebrząca Roma z nową koleżanką Feri:

DSC09430.JPG

Alek taki trochę nie Alkowy :eviltong:

DSC09434.JPG

I ponownie Roma tym razem z Andzią i Zenkiem, która poleciała na parówki do Ciotki

DSC09510.JPG

I na koniec piękny uśmiech Romy :loveu:

DSC09515.JPG

Posted

Ciężko mi cokolwiek napisać nowego o Romie i Alku, bo u nich po staremu. Są bardzo grzeczni na spacerach. Trzymają się mnie, choć już nie tak blisko jak na samym początku. Widać, że czują się bezpieczniej i pozwalają sobie na więcej. Ale i tak pilnują, żebym im nie uciekła, a na każde moje zawołanie reagują zazwyczaj od razu :) Z innymi psami się nie kłócą, a jak któryś na nie nakrzyczy to zwykle uciekają do mnie. Czasami Alek powarczy ale nie odważy się zbliżyć do wroga :eviltong: Także spokojnie przebiegają te nasze spacery. Może jedyną nowością jest to, że Alek jest wyjątkowo zainteresowany Mają, ale to w związku z jej cieczka :eviltong: Teraz Maja wprowadziła nam trochę urozmaicenia ale o tym już na jej wątku :)

"Haaalooo! Ja tu jestem i też chcę zdjęcie!"

DSC09885.JPG

Siostrzana miłość :D

DSC09928.JPG

Alek ma chętkę na Maję :D

DSC00007.JPG

Roma w swoim żywiole :)

DSC00026.JPG

Rureczka :D

DSC00027.JPG

Posted

Już zdaję relację :)

Dziś Alka odwiedziła Pani z nastoletnią córką. Na mnie osobiście wywarły bardzo dobre wrażenie. Rozmawiałyśmy prawie godzinę. Mają mieszkanie 120m2 w Bytomiu, gdzie mieszka Pani wraz z mężem, córką, synem i 6letnim goldenem. W zasadzie Alek ma być psiakiem córki, ponieważ golden zbyt ciągnie i nie może go sama wyprowadzać na spacer. W poniedziałek mają przyjechać z goldenem na zapoznanie i jak wszystko dobrze pójdzie to albo już wtedy, bądź w przyszłym tygodniu mają Alka zabrać do siebie. Muszą jeszcze ustalić szczegóły z resztą domowników. Jak adopcja dojdzie do skutku, planują jeszcze w tym samym dniu zabrać go do weterynarza.

Podsumowując bardzo cieszyłabym się, gdyby Alek poszedł do tego domu. Pani naprawdę robi wrażenie odpowiedzialnej osoby. Widać, że podchodzi do tematu z rozmysłem i bez emocji. Opowiadała, jak ich golden był mały i zjadał im nogi od wszystkich krzeseł w domu, więc można po tym wnioskować, że jak Alek coś nieopatrznie zniszczy to go nie zwrócą. Swojego goldena karmią royalem, więc nie dają psu byle czego do jedzenia.

Także kciuki w poniedziałek o 16 mile widziane :)

Szkoda mi tylko Romy. Pani sama stwierdziła, że one są naprawdę jak jeden pies i chętnie wzięłaby dwa, ale jak to ujęła "mąż by mi głowę urwał" :eviltong:

Mam nadzieję, że uda mi się jej też szybko domek znaleźć, jak już Alek pójdzie do domu.

Posted

Alek poszedł dziś do domu. Zapoznanie z goldenem nie wyszło źle. Choć Alek był tak zestresowany całą sytuacją, że momentami kłapał na niego zębami... Ale nie przeszkodziło to Państwu w zdecydowaniu się na niego.

Razem z Alkiem wzięłam też Romę, żeby wyszła choć na chwilę. Zresztą nie miałam serca wziąć tylko samego Alka, a ją zostawić w boksie. Jak Państwo poszli do biura, a ja zaprowadzić Romę z powrotem do boksu to Alek narobił za mną takiego lamentu... A samo wkładanie Romy do boksu było okropne :( nie chciała tam zostać, a pychol miała tak smutny, że myślałam, że mi serce pęknie :placz: Alek też mi nie ułatwiał, bo chyba się zorientował, że coś jest na rzeczy. Nie odstępował mnie na krok, skakał na mnie, trącał łapką i piszczał...

Ale w końcu udało się dokonać wszystkich formalności i Pani wraz z córką, goldenem i Alkiem zapakowali się do samochodu i pojechali. Mam nadzieję, że chłopak nie zmarnuje szansy i szybko się tam zadomowi i przyzwyczai do nowych opiekunów.

Ja staram się cieszyć, ale ciągle mam przed oczami widok Romy w boksie... Także naprawdę ucieszę się jak dziewczyna tez pójdzie do domu.

Maciaszku zmień proszę opis na ten z pierwszego postu i zdjęcie na to poniżej:

DSC07731.JPG

Posted

Super, niech się Alkowi powodzi jak najlepiej!

Biedna Roma... Na pewno teraz tęskni i jest zagubiona :(. Niby ta silniejsza z ich dwójki, ale jednak... Trzymam za nią kciuki.
Patrycja, jak zrobisz jej firmówkę, to możesz mi ją druknąć, przywieszę gdzie trzeba