Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

choba napisał(a):
Na tym ostatnim zdjęciu to Roma taka zachłanna, że aż 2 piłeczki ma? :eviltong:

No cóż, Alek jej zabierał piłki ale za to ona biegała za piłką mając drugą w pysku :D

Posted

Romina_74 napisał(a):
że niby Twojej nogi? :eviltong:

Tym razem mojej :eviltong: najwyraźniej odkrył, że nie tylko Ty masz nogi :D szłaś z przodu to nie widziałaś :eviltong:

Posted

Wczorajszy spacer nie należał do udanych o ile można go nazwać spacerem. W drodze na Borki musieliśmy się wrócić do schroniska, ponieważ Roma nie chciała iść i kulała na przednie łapki :( prawdopodobnie powodem są za długie pazury. Dziś próbowali jej je obciąć ale podobno sobie nie dała... Alek zresztą ma jeszcze dłuższe... Zatem poszliśmy sobie na wybieg i tam psiaki biegały sobie bez smyczy. Są takie usłuchane. Przychodziły na każde moje zawołanie. W ogóle są przekochane i tak mi ich strasznie żal, że miały swój domek i tak nagle go straciły. Powrót do boksu niestety też nie należał do udanych, bo było przy tym dużo lamentu, aż mi się łezka w oku zakręciła... Flawia próbowała zachęcić je do zabawy ale ewidentnie były przerażone jej nadmiarem energii :eviltong: A poniżej kilka zdjęć.

Posted

Już nie muszę przekonywać moich rudzielców do wychodzenia z boksu, bo na mój widok tak się cieszą i pchają do wyjścia, że nie wiem które mam łapać najpierw :D na spacerach chodzą już bez smyczy i trzymają się mnie blisko, czasem nawet za blisko, tak że wchodzą mi pod nogi i cud, że jeszcze nie wywinęłam orła :eviltong: jak już odejdą na chwile to ciągle się obracają, sprawdzają czy idę i zaraz wracają do moich nóg. Także zrobiły duże postępy odkąd wyszliśmy po raz pierwszy na spacer :) nadal są wystraszone ale widać, że spacery i moja obecność sprawia im radość :)

Pazurki już mają obcięte. Roma kuleje mniej ale jeszcze tak delikatnie stawia te łapki. Nie mam pojęcia co może być powodem. Jeszcze złapała kleszcza, którego rozdrapała. Próbowałam jej go wyciągnąć ale niestety głowa została... Weterynarz powiedział, że wyciągać tego nie trzeba, bo tylko pogorszy się sytuację, niby organizm sam się ma tego pozbyć. Na szczęście udało mi się chociaż wydębić zastrzyk przeciwzapalny :)

Posted

Agnieszka.D napisał(a):
Zdecydowanie się otworzyły :)
Alek wręcz życzyłby sobie żeby Patrycja nosiła go na rękach/plecach/głowie :D :D skoczek jeden!

Taaaa :eviltong: na szczęście dziś udało mi się to zachowanie wytępić na tyle, że skacze zdecydowanie rzadziej

Posted

Tak jak wiem dziewczyny, że chętnie zobaczyłybyście Alka na mojej głowie :eviltong: ale na szczęście chłopak już coraz rzadziej po mnie skacze więc chyba sie nie doczekacie :D

A dzisiejszy spacerek przebiegł całkiem spokojnie. Najpierw wybieg, gdzie psiaki pobiegały sobie za piłeczką. Jak wystrzeliły spuszczone ze smyczy to chyba w takiej euforii ich jeszcze nie widziałam :) widać też, że trochę się towarzystwu przytyło, bo już nie mają żeber na wierzchu :) i koniec już z piszczeniem podczas spaceru :multi: co zdarzało się często szczególnie Alkowi.
I na koniec parę zdjęć.

Posted

Dziś znowu powrót do popiskiwania podczas spaceru ale za to towarzystwo dużo chętniej poszło na spacer. Szaleli ile wlezie :) gdyby tylko nie wchodzili tak na nogi, bo już czasami naprawdę można stracić cierpliwość jak się człowiek potyka niewiadomo który raz :roll:
A poniżej kilka zdjęć.

Posted

Wczoraj też szaleli na Borkach :D tyle, że Roma ewidentnie nie przepada za wodą, bo jak wszystkie psiaki lecą do wody za patykami to ona biedna stoi na brzegu i patrzy. Alek do wody wchodzi ale tak, żeby czuć grunt pod nogami :eviltong: jak rzucę patyk za daleko to już po niego nie popłynie.

A poniżej miedzy innymi Roma z nową koleżanką Urką :)

Posted

Agnieszka.D napisał(a):
Roma wychodzi z założenia, że poczeka aż tamci przybędą do niej z patykiem i im go odbierze :D
Urka - rurka :) malizna moja kochana!

Niestety Roma jest najbardziej poszkodowana, bo to ona jest tą której zabierają patyczki, które w naszym stadzie są wyjątkowo pożądane :eviltong: