Agnieszka.D Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Pamiętam jak zobaczyłyśmy ich w tej klatce na początku. Ktoś mógłby nie uwierzyć, że to te same psy! Rudzielce gotowe do adopcji jak nigdy przedtem! Oby w końcu ktoś ich dostrzegł, najlepiej jako pare :) Quote
choba Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Twoje "dzieciaki" dorastają i robią się coraz bardziej samodzielne :eviltong: Quote
Patrycja* Posted September 21, 2014 Author Posted September 21, 2014 Pamiętam jak zobaczyłyśmy ich w tej klatce na początku. Ktoś mógłby nie uwierzyć, że to te same psy! Rudzielce gotowe do adopcji jak nigdy przedtem! Oby w końcu ktoś ich dostrzegł, najlepiej jako pare :) Oj są gotowe bardzo! Porobiłam im ostatnio ogłoszenia, zdjęcie na stronie schroniska tez zmienione ale niestety rezultatów nie widać, bo telefonów brak :( Twoje "dzieciaki" dorastają i robią się coraz bardziej samodzielne :eviltong: Czasem aż za bardzo :eviltong: ostatnio wpakowałam je do boksu i poszłam po koce dla nich. Tego zaczepu nie zakładałam, bo i po co jak zaraz miałam wrócić. Oczywiście wchodzę na pawilon a rudzielce sobie hasają w najlepsze :eviltong: Quote
Patrycja* Posted September 28, 2014 Author Posted September 28, 2014 Rome i Alka pierwszy raz zobaczyłam w jednej z klatek na korytarzu w schronisku - wciśnięte w kąt, trzęsące się i patrzące przerażonym wzrokiem. Od razu przykuły moją uwagę. Po jakimś czasie okazało się, że zostały przydzielone mi pod opiekę. Było ciężko, bo przez pierwsze spacery bały się wychodzić z boksu i trudno było mi z nimi nawiązać kontakt. Teraz ten kontakt nawiązują same, nawet nie zachęcane do tego :D a z boksu to dosłownie wyskakują. Mało tego. Rozwydrzyły się tak, że zdominowały swojego współlokatora, a na spacerach zaczynają szczekać na mijane psy... Także z dawnych rudzielców nie zostało ani krzty :) Quote
Patrycja* Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Jest tu ktoś jeszcze u "moich" Rudzielców? ;) Dziś Roma i Alek zyskali nowego kolegę - Zenka (co widać na zdjęciach niżej). Zenek ma chore oczko, ale jest już Pani, która jest chętna na jego adopcję, więc mogę podzielić się dobrymi wiadomościami tutaj :) Wracając do Romy i Alka to jeśli chodzi o inne psy, to dogadują się ze wszystkimi niewiarygodnie dobrze. Co więcej bardzo rzadko się zdarza, żeby inne psy reagowały na nie agresywnie. Co mnie oczywiście bardzo cieszy, bo nie muszę nigdy interweniować. Ostatnio dużo myślałam nad tym, czy nie robię błędu upierając się, żeby towarzystwo poszło do domu tylko i wyłącznie razem. Przez 4 miesiące pod moją opieką nie było ani jednego telefonu w ich sprawie. Podjęłam decyzję, że zacznę ogłaszać ich osobno, starając się jednocześnie, by to Alek poszedł do domu pierwszy, bo obawiam się, że jak zostanie sam, bez Romy to może być z nim źle... Roma sobie powinna bez niego poradzić. Sama nie wiem czy to dobra decyzja. Spróbować warto. A mimo wszystko i tak będę próbowała "wypchnąć" je razem. Także w najbliższym czasie pojawią się ich nowe opisy. I jeszcze fotorelacja z dzisiejszego spaceru. Całuski z Ciocią Rominą :D Zabawy z nowym kolegą Zenkiem :) Oczywiście bitwy o patyczek musiały być. Uczymy się komendy "siad" :D Irokezik Romki :loveu: stylista: Romina :D Alek na tle błękitu :) Towarzystwo w komplecie :D I na koniec kolega Zenek w całej okazałości :loveu: Quote
choba Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Na tym przedostatnim zdjęciu to wyglądają trochę jakby tańczyli ;) A co do ogłaszania osobno, to ja myślę, że to dobra decyzja. Już nie pierwszy raz zdarza się para, która wydaje się, że nie może bez siebie żyć, a potem dobrze sobie radzą w osobnych domkach :) Oczywiście trzymam kciuki, żeby i tak poszli razem ;) Quote
aniah Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Jestem, jestem. Czytam wszystko :) Też myślę, że dobra decyzja spróbować ogłaszać osobno. Jak się boisz, że Alek nie poradzi sobie bez Romy, to możesz najpierw ogłaszać tylko Alka, a dopiero potem Romę :) Quote
Sinelka Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Ja też zawsze jestem, choć mnie nie widać. Kochane Rudzielce Quote
Agnieszka.D Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 W firmówce jest info, że adopcja wyłącznie razem. Jakbyś robiła nową/nowe, to możesz mi podrzucić - w klinice podmienię :) Quote
Patrycja* Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 W firmówce jest info, że adopcja wyłącznie razem. Jakbyś robiła nową/nowe, to możesz mi podrzucić - w klinice podmienię :) Jasne, dzięki :) jak się w końcu wezmę za te firmówki to i swoim zapewne też zrobię... Quote
Patrycja* Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 Dziękuję wszystkim za obecność :) Kasiu proszę rozdziel Romę i Alka na stronie schroniska i fundacji. Opisy masz w pierwszym poście. Jeśli chodzi o zdjęcia to dla Romy poproszę to zdjęcie: A dla Alka to: Quote
Patrycja* Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 Zrobić im nowe wizytówki? :) Zwykle robię im sama ale w zasadzie możesz, dzięki wielkie :) Psiaki rozdzielone :). Dziękuję :) Quote
Patrycja* Posted October 11, 2014 Author Posted October 11, 2014 Towarzystwo zyskało dziś dwie nowe koleżanki Andzie i Maję oraz kolegę Zenobiusza :) oczywiście dogadały się z psimi przyjaciółmi jak zwykle bez problemu. One są tak bezproblemowe i usłuchane, pomijając skakanie po człowieku, że aż dziw bierze :eviltong: A poniżej kilka fotek z dzisiejszych szaleństw: Quote
choba Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Ale Andzia nie pasuje kolorystycznie do rudzielców ;) Quote
Patrycja* Posted October 12, 2014 Author Posted October 12, 2014 Maciaszku zauważyłam, że link picasy na stronie schroniska u Romy i Alka nie działa :( bardzo proszę o naprawienie ;) Quote
Patrycja* Posted October 12, 2014 Author Posted October 12, 2014 Naprawione :) Dziękujemy pięknie :) Quote
Romina_74 Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 A w albumie niektóre zdjęcia zostały podpicowane ;) Quote
Patrycja* Posted October 12, 2014 Author Posted October 12, 2014 Dziękujemy Cioci za piękne zdjęcia :) Quote
Romina_74 Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 tylko podrasowałam, autorem ujęcia jest Opiekunka rudzielcUFF ;) Quote
Patrycja* Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 Nie ważny autor ważne, że psiaki się pięknie prezentują ;) A dzięki Rominie zdjęcia zyskały tzw. wartość dodaną :D Quote
Recommended Posts