Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pamiętam jak zobaczyłyśmy ich w tej klatce na początku. Ktoś mógłby nie uwierzyć, że to te same psy! Rudzielce gotowe do adopcji jak nigdy przedtem! Oby w końcu ktoś ich dostrzegł, najlepiej jako pare :)

Posted

Pamiętam jak zobaczyłyśmy ich w tej klatce na początku. Ktoś mógłby nie uwierzyć, że to te same psy! Rudzielce gotowe do adopcji jak nigdy przedtem! Oby w końcu ktoś ich dostrzegł, najlepiej jako pare :)

Oj są gotowe bardzo! Porobiłam im ostatnio ogłoszenia, zdjęcie na stronie schroniska tez zmienione ale niestety rezultatów nie widać, bo telefonów brak :(

Twoje "dzieciaki" dorastają i robią się coraz bardziej samodzielne  :eviltong:

Czasem aż za bardzo :eviltong: ostatnio wpakowałam je do boksu i poszłam po koce dla nich. Tego zaczepu nie zakładałam, bo i po co jak zaraz miałam wrócić. Oczywiście wchodzę na pawilon a rudzielce sobie hasają w najlepsze :eviltong:

Posted

Rome i Alka pierwszy raz zobaczyłam w jednej z klatek na korytarzu w schronisku - wciśnięte w kąt, trzęsące się i patrzące przerażonym wzrokiem. Od razu przykuły moją uwagę. Po jakimś czasie okazało się, że zostały przydzielone mi pod opiekę. Było ciężko, bo przez pierwsze spacery bały się wychodzić z boksu i trudno było mi z nimi nawiązać kontakt. Teraz ten kontakt nawiązują same, nawet nie zachęcane do tego :D a z boksu to dosłownie wyskakują. Mało tego. Rozwydrzyły się tak, że zdominowały swojego współlokatora, a na spacerach zaczynają szczekać na mijane psy... Także z dawnych rudzielców nie zostało ani krzty :)

Posted

Jest tu ktoś jeszcze u "moich" Rudzielców? ;)

Dziś Roma i Alek zyskali nowego kolegę - Zenka (co widać na zdjęciach niżej). Zenek ma chore oczko, ale jest już Pani, która jest chętna na jego adopcję, więc mogę podzielić się dobrymi wiadomościami tutaj :)

Wracając do Romy i Alka to jeśli chodzi o inne psy, to dogadują się ze wszystkimi niewiarygodnie dobrze. Co więcej bardzo rzadko się zdarza, żeby inne psy reagowały na nie agresywnie. Co mnie oczywiście bardzo cieszy, bo nie muszę nigdy interweniować.

Ostatnio dużo myślałam nad tym, czy nie robię błędu upierając się, żeby towarzystwo poszło do domu tylko i wyłącznie razem. Przez 4 miesiące pod moją opieką nie było ani jednego telefonu w ich sprawie. Podjęłam decyzję, że zacznę ogłaszać ich osobno, starając się jednocześnie, by to Alek poszedł do domu pierwszy, bo obawiam się, że jak zostanie sam, bez Romy to może być z nim źle... Roma sobie powinna bez niego poradzić. Sama nie wiem czy to dobra decyzja. Spróbować warto. A mimo wszystko i tak będę próbowała "wypchnąć" je razem. Także w najbliższym czasie pojawią się ich nowe opisy.

I jeszcze fotorelacja z dzisiejszego spaceru.

Całuski z Ciocią Rominą :D

DSC09031.JPG

Zabawy z nowym kolegą Zenkiem :)

DSC09051.JPG

Oczywiście bitwy o patyczek musiały być.

DSC09062.JPG

Uczymy się komendy "siad" :D

DSC09099.JPG

Irokezik Romki :loveu: stylista: Romina :D

DSC09131.JPG

Alek na tle błękitu :)

DSC09147.JPG

Towarzystwo w komplecie :D

DSC09107.JPG

I na koniec kolega Zenek w całej okazałości :loveu:

DSC09070.JPG

Posted

Na tym przedostatnim zdjęciu to wyglądają trochę jakby tańczyli ;)
A co do ogłaszania osobno, to ja myślę, że to dobra decyzja. Już nie pierwszy raz zdarza się para, która wydaje się, że nie może bez siebie żyć, a potem dobrze sobie radzą w osobnych domkach :) Oczywiście trzymam kciuki, żeby i tak poszli razem ;)

Posted

Jestem, jestem. Czytam wszystko :)
Też myślę, że dobra decyzja spróbować ogłaszać osobno. Jak się boisz, że Alek nie poradzi sobie bez Romy, to możesz najpierw ogłaszać tylko Alka, a dopiero potem Romę :)

Posted

W firmówce jest info, że adopcja wyłącznie razem. Jakbyś robiła nową/nowe, to możesz mi podrzucić - w klinice podmienię :)

Jasne, dzięki :) jak się w końcu wezmę za te firmówki to i swoim zapewne też zrobię...

Posted

Dziękuję wszystkim za obecność :)

Kasiu proszę rozdziel Romę i Alka na stronie schroniska i fundacji. Opisy masz w pierwszym poście.

Jeśli chodzi o zdjęcia to dla Romy poproszę to zdjęcie:

DSC07774.JPG

A dla Alka to:

DSC07101.JPG

Posted

Towarzystwo zyskało dziś dwie nowe koleżanki Andzie i Maję oraz kolegę Zenobiusza :) oczywiście dogadały się z psimi przyjaciółmi jak zwykle bez problemu. One są tak bezproblemowe i usłuchane, pomijając skakanie po człowieku, że aż dziw bierze :eviltong:

A poniżej kilka fotek z dzisiejszych szaleństw:

DSC09231.JPG

DSC09232.JPG

DSC09319.JPG

DSC09321.JPG

DSC09335.JPG

DSC09342.JPG

DSC09308.JPG