Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli tylko ogłaszać.

Ja cię Aniu rozumiem...ale jak sobie pomyślę o chłodzie i o Was w zimnie... :(

I tu właśnie jestem kompletnie rozdarta i wciąż nie wiem, co lepsze.

Bo jest zimno a będzie gorzej. 

Ja mogę się ratować gorącym piciem itp, a Lonia? Może tylko uciekać pod kołdrę. Ale tak do wiosny????

Posted

Czyli tylko ogłaszać.

Ja cię Aniu rozumiem...ale jak sobie pomyślę o chłodzie i o Was w zimnie... :(

Ja też bardzo dobrze rozumiem! .. i szanuję Ani decyzję, wydaje mi się ... że postąpiłabym tak samoicon_rolleyes.gif

I tu właśnie jestem kompletnie rozdarta i wciąż nie wiem, co lepsze.

Bo jest zimno a będzie gorzej. 

Ja mogę się ratować gorącym piciem itp, a Lonia? Może tylko uciekać pod kołdrę. Ale tak do wiosny????

Aniu ,troszeczkę już przeżyłyśmy w swoim życiu i wiemy już ,że lepiej postępować tak jak się czuje!... jak coś zrobisz , wbrew sobie... nie będziesz mogła później zaznać spokoju!... to jest najgorsze co może być!  musimy intensywnie rozpowiadać ...rozglądać się... nie wiem?!  to bardzo .. irracjonalne!!!  ale jestem dobrej myślibezradny.gif

Lonia... ona ma takie mądre, przenikliwe spojrzenie, wiem że wystarczy jej spojrzeć w oczy i... nie można jej skrzywdzić! ja widziałam jak Lonieczka patrzy człowiekowi w oczy.i... rozumiem wszystkoin_love.gif

Posted

Jeżeli mogę wtrącić swoje trzy grosze,to nie widzę Loni nawet w najlepszym Hoteliku.To nie jest piesek,który w mig zniesie wszystkie zmiany,a tym bardziej psiaki z którymi siłą rzeczy będzie musiała mieć do czynienia Lonia. Tak jak moja Sawana ma podobny charakter tj,jeden człowiek i ona i to jest dla niej DS.Takie jest moje przekonanie.Lonia u Ani czuje się świetnie,jest zadbana pod każdym względem i kochana.Tak, ,jest bardzo kochana przez Anię,ponieważ w każdym poście Ani czuje się miłość do Loni i rozterkę z tym związaną.Ja wcześniej,przed pierwszym wyjazdem proponowałam aby kupić jakiś porządny grzejnik elektryczny na okres zimy i dogrzewać mieszkanie.Można by było zrobić kilka bazarków aby pokryć koszta opłacania prądu.Grzejnik elektryczny jest bardziej bezpieczny i praktyczny od butli,ponieważ kto Ani będzie wymieniał butlę (napełniał).Butla musi być kilka razy w ciągu zimy napełniana.

Cudownym rozwiązaniem byłby DS taki, o którym Ania marzy dla Loni ale czy on się znajdzie do zimy? W zasadzie już ja dogrzewam mieszkanie,ponieważ czuje się chłód w mieszkaniu,a to tylko nadchodzi jesień.

Szkoda,że został zaprzepaszczony domek oferowany przez Wilmę.Sądzę,że Lonia by miała tam zbliżone warunki do Ani.No ale stało się jak się stało,nikt nie przewidział sytuacji P.Kasi i decyzji P.Kasi,a trudno było podjąć decyzję wycofania się z danego słowa.Ja napisałam do Wilmy pw ale Wilma uniosła się honorem i ja to też rozumiem,poczuła się źle,że Lonia będzie miała lepszy domek od oferowanego przez Wilmę i odrzucono jej propozycję.

No nic,Ania musi podjąć jakąś decyzję a my zapewne będziemy starali się wspierać Anię na ile będzie to możliwe.

• Upvote 2
Posted

Myślimy wszystkie tutaj bardzo podobnie, może tylko dodam ,że jeśli chodziło o p Wilmę to nawet przez chwilę nie pomyślałam... że domek p Kasi, może być lepszy!?... nie w tych kategoriach , na pewno NIE!  dokładnie chodziło o to ,że p Kasia była ,pierwsza! że pokochała Lonię od pierwszego spojrzenia ,że zdecydowała się na adopcję( nawet warunkując ją od ''zdania'' Loni tzn jak zaakceptuje jej domek) poprosiła o chwilę ,ponieważ teściowa trafiła do szpitala i trzeba było być przy niej, a później to już, sam dramat!  straszna diagnoza... pogorszenie drastyczne stanu zdrowia... jazdy po lekarzach ,szukanie ratunku, gdzie się da!... i w końcu p Kasia musiała przyjąć chorą (stan termalny) teściową do domciu i sprawowanie opieki (z różnych względów nie napiszę więcej)

... i tak to wygląda... życie, napisało swój scenariuszsmutny.gif

Posted

..."Można by było zrobić kilka bazarków aby pokryć koszta opłacania prądu."...

Aniu  takie bazarki  na dogo chyba nie są możliwe.

Posted

Aniu  takie bazarki  na dogo chyba nie są możliwe.

Wydaje mi się,że jest możliwy,przecież Lonia by marzła gdyby nie było ogrzewane mieszkanie.Bazarki są robione na budę to dlaczego nie mógłby być zrobiony na rachunek za prąd.

Posted

Wstyd mi, naprawdę wstyd mi, bo wydaje mi się że przeze mnie jest tyle zamieszania.

I jeszcze wywlekanie tych swoich, krępujących spraw, jak chodzi o warunki mieszkaniowe.

Zapominając jak było, co jakiś czas mówię do siebie: zobacz, coś narobiła...

Ale też przypomina mi się, że zawsze zaznaczałam, że mogę dać dt tylko na kilka m-cy...do X,XI., bez tłumaczenia, dlaczego...

Dziękuję Wam serdecznie za zrozumienie, wiem, że takie prawdziwe.

Posted

podeślijcie tekst i zdjęcia Loni oraz kontakt na maila [email protected]

porobimy ogłoszenia

Witaj Kejciu :)

Czy chodzi o napisanie nowego tekstu, czy może być z ogłoszeń, które już są.

Ostatnie ogłoszenia robiła Havanka i Anula oraz Halszka, więc albo poproszę te Ciocie , albo będę myśleć nad nowym...

Przepraszam, ale jak chodzi o te sprawy, to taka mało kumata jestem :(

Przy okazji - wielkie DZIĘKI za zainteresowanie się Lonią i proponowaną pomoc  :)

Posted

Ania, no coTy?!in_love.gif ... nie potrzebujemy tutaj ,żadnych słów!  wiemy co mamy robić i tyle! wszystko jest jasne!  najgorzej,  że telefon milczy! ja myślę ,że Kejciu ma rację!  ogłaszać, ogłaszać, ogłaszać!!!  tylko proszę powiedzcie jak my stoimy z tymi ogłoszeniami, żeby się nie zdublowały! (ja kiedyś ogłaszałam psiaki i jak chciałam ,dać więcej ogłoszeń to otrzymywałam powiadomienia na mejla ,że już jest umieszczone ogłoszenie o takiej samej czy podobnej treści i nie można zamieścić kolejnego.. czy jakoś tak?!)

Posted

Aniu, co jakiś czas aktywuję Loni ogłoszenia, to pewnie te, które robiła latem moja córa. Potem ogłoszenia zrobiła Havanka wraz z Anulą a jeszcze później Halszka. 

Ile czasu takie ogłoszenie się pojawia, tego nie wiem. 

Nikt nie dzwoni, nie pyta, ludzie, którzy obiecywali pomoc też poznikali (chodzi o moich znajomych i przypadkowo spotkanych ludzi).

Jeszcze raz bardzo, bardzo serdecznie dziękuję wszystkim Ciociom, które martwią się o nas i myślą, jak pomóc.

Także za zrozumienie tego, że nie będę szukać dla Loni hoteliku, czy dt, by polecieć do dzieci.

Chyba, że, cudem jakim, byłby to spokojny, bez zwierzaków, ale ...wiadomo, jakie są na to szanse... 

Posted

Figuniu, cały czas podczytuję wątek. Niestety oprócz ogłoszeń, nie mogę w żaden inny sposób pomóc. Lonia ma aktualne ogłoszenia. Olx ma wyróżnione, dzięki Anuli do 30 października. Jest bardzo dużo odkryć telefonów, ale jakoś nic konkretnego z tego nie wynika...

Posted

Teksty muszą być nowe bo za duble od razu zostaną usunięte.
Jakby, dzisiaj dostała to od razu ogłoszę bo jest weekend i prędzej ktoś wypatrzy.

Napiszcie też do psygarnij - na facebook :)

Posted

No i stworzyłam coś takiego;

Zgrabna jamniczka w średnim wieku szuka własnego miejsca na ziemi. Oto jej apel:

Witaj Człowieku!

Może nie jestem młodziutka, może też nie najśliczniejsza, straciłam swój dom i czekam na kogoś, kto mnie przygarnie i pokocha, bo przecież starsze psy także maja prawo do szczęśliwego życia.

Za miłość, ciepło  i syty brzuszek odwdzięczę się całym jamniczym sercem. Ale najpierw muszę Cię Człowieku  dobrze poznać i zaufać Ci, bo wiele razy doznałam zawodu i bardzo boję się tego, że znowu ktoś mnie skrzywdzi.

Jesli poczuję, że to TY, pokocham po psiemu - na zawsze!

Mimo, że ważę 4 kg, będę Cię bronić jak brytan!

Mimo, że mam posiwiały ze zmartwień pyszczek, zdziwisz się widząc, jak wesoło biegam, ochoczo drepczę na spacerki a w bawieniu się w "kopanie" kamyków, nikt mi nie dorówna...

Jestem ekonomiczna, poręczna, niekłopotliwa, niczego nie niszczę, nie szczekam w mieszkaniu, wymagam jedynie 4,5 wyjść na mały spacer. To chyba nie jest zbyt wielki kłopot, zważywszy, że ruch i spacer, to zdrowie !!!

Gdybym była nieskromna, rzekłabym, że jestem Psim Ideałem (tak mówi o mnie moja opiekunka w domu tymczasowym).

Ze jestem jamnisią dobrze wychowaną i skromną, powiem tak : daj mi szansę, pokochaj, a nie pożałujesz!!!

Posted

Pisałam tak na szybko, więc prośba do doświadczonych w pisaniu tekstów Cioć o konstruktywną krytykę, bo na pewno można tekst ulepszyć. Taki jest trochę...wiem, wiem...już nie będę się samobiczować, ale może właśnie chwyci kogoś dobrego za serce...

Jednak wszelkie uwagi mile widziane!!!

Posted

No i stworzyłam coś takiego;

Zgrabna jamniczka w dojrzałym  wieku szuka własnego miejsca na ziemi. Oto jej apel:

Witaj Człowieku!

Może nie jestem młodziutka, może też nie najśliczniejsza, ale straciłam swój dom i czekam na kogoś, kto mnie przygarnie i pokocha. Przecież starsze psy także maja prawo do szczęśliwego życia.

Za miłość, ciepło  i syty brzuszek odwdzięczę się całym jamniczym sercem. Ale najpierw muszę Cię Człowieku  dobrze poznać i zaufać Ci, bo wiele razy doznałam zawodu i bardzo się boję tego, że znowu ktoś mnie skrzywdzi.

Jeśli poczuję, że to TY, pokocham po psiemu - na zawsze!

Mimo, że ważę tylko  4 kg, będę Cię bronić jak brytan!

Mimo, że mam posiwiały ze zmartwień pyszczek zdziwisz się widząc jak wesoło biegam, ochoczo drepczę na spacerki ,a w bawieniu się  kamyczkami  nikt mi nie dorówna...

Jestem ekonomiczna, poręczna, niekłopotliwa, niczego nie niszczę, nie szczekam w mieszkaniu, wymagam jedynie 4 - 5 wyjść na krótki spacer. To chyba nie jest zbyt wielki kłopot zważywszy, że ruch i spacer to zdrowie !!!

Gdybym była nieskromna rzekłabym, że jestem Psim Ideałem (tak mówi o mnie moja opiekunka w domu tymczasowym).

A że jestem jamnisią dobrze wychowaną i skromną powiem tak : daj mi szansę, pokochaj, a nie pożałujesz!!!

Tekst śliczny.Ale ja jak zwykle trochę bym naniosła zmian w drobiazgach. Wytłuszczę ja na oryginale.

Posted

Podoba mi się ale chętnie przyłączę się do nanoszenia zmian! zdecydowanie,nie.gif wykreśliła bym to ,''może też nie najśliczniejsza'' jeśli chodzi o mnie to Lonia jest najśliczniejsza! ...wystarczy to zobaczyć! in_love.gif  czy naprawdę nie wystarczy ,''Może nie jestem młodziutka''?

Posted

Tekst śliczny.Ale ja jak zwykle trochę bym naniosła zmian w drobiazgach. Wytłuszczę ja na oryginale.

Pięknie dziękuję Pokerku :) Niby drobne zmiany, a tekst zyskuje ogromnie,bo przede wszystkim bardziej czytelne jest to, co Lonia chciała przekazać.:) 

Jak dobrze, że zajrzałaś :), choć, nie wiem, czy Kejciu nie zrobiła już ogłoszeń...trzeba będzie edytować...  

Posted

Podoba mi się ale chętnie przyłączę się do nanoszenia zmian! zdecydowanie,nie.gif wykreśliła bym to ,''może też nie najśliczniejsza'' jeśli chodzi o mnie to Lonia jest najśliczniejsza! ...wystarczy to zobaczyć! in_love.gif  czy naprawdę nie wystarczy ,''Może nie jestem młodziutka''?

Anusiu, wierna wielbicielko Loni :)

Wiesz, pisząc tak, liczę właśnie na to, że ktoś (może) się obruszy i napisze: jak to, przecież ona właśnie jest śliczna, urocza itd - czyli , będzie to prawdopodobnie TA Osoba, bo jeśli dostrzeże Loni urok i urodę, to będzie (prawdopodobnie) znaczyć, że patrzy sercem...

Ale, jeśli to jest zbyt wielkie "kombinowanie" z mojej strony, to oczywiście, może być tak, jak sugerujesz, bez tego "nie najśliczniejsza"

No i żeby nikt nie myślał - dla mnie Lonia jest naprawdę śliczną,jedyną w swoim rodzaju, cudowną jamnisią... :)

Dodam jeszcze, że w tym ogłoszeniu zamieszczone będą zdjęcia robione właśnie ostatnio przez Ciebie Aniu i Lonia wyszła na nich tak ładnie, że nie ma obawy, by ktoś tymi słowami się zniechęcił. Raczej mnie obsztorcuje, że bzdury piszę i nie znam się na jamniczej urodzie - na co liczę...;)