Aldrumka Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 3 godziny temu, ala123 napisał: Dzisiaj na poszukiwania Zorki wybiera się do lasu sama bakusiowa... Wcześniej zgłosiły się dwie osoby z fb, ale chyba zrezygnowały, bo już nie odpisują od wczoraj :( no to trzymamy kciuki Quote
Dusia-Duszka Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 Cały czas myślę, jak tam...? A czy ci ludzie mają choć na tyle dobrej woli, by powiadomić jeśli Zorkę zauważą lub wróci lub cokolwiek??? Quote
bakusiowa Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 Byłam dzisiaj. Widziałam porozwieszane plakaty wydrukowane w kolorze. Namierzyliśmy las który jest za ich domem. Byłam tam tuż za ogrodzeniem. Dzisiaj padał mokry śnieg więc nie było ciekawie w lesie. Wołałam Zorkę. Są też miejsca suche pod świerkami więc pomyślałam ,że może siedzi gdzieś w takim miejscu. Zostawiłam plakaty u sąsiadów i u ludzi którzy mieszkają przy drodze prowadzącej do lasu. Dzisiaj piątek więc chyba wszyscy byli w pracy. Tylko jedna kobieta wyszła z domu. Niektóre domy były zamknięte a klucz był na zewnątrz. Tak myślę, że jeszcze trzeba pochodzić po domach i poroznosić plakaty. Jeśli Zorka jest tam gdzieś to pomimo tego, że jest nieufna wreszcie głód ją wygoni w pobliże domów. Odezwała sie jedna osoba z ff która podobno gdzieś tam mieszka. 6 Quote
Aldrumka Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 oj żeby ta osoba chciała się tam rozglądać często Quote
ala123 Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 19 godzin temu, Dusia-Duszka napisał: Cały czas myślę, jak tam...? A czy ci ludzie mają choć na tyle dobrej woli, by powiadomić jeśli Zorkę zauważą lub wróci lub cokolwiek??? Nie wiem... Wszystkiego można się po nich spodziewać. Ostatnia rozmowa telefoniczna z kobietą nie była zbyt miła, baba nie wykazuje dobrej woli, więc może nie poinformować Quote
ala123 Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 Takie psy podobne do Zorki trafiły w dn.28 grudnia do schroniska w Wojtyszkach. Zostały odłowione w gminach odległych od Strzybogi ok.100km ( Wartkowice, Dalików): tutaj jest link : http://www.hotelzwierzat.com/nowo_przybyle.php?id=77 Quote
hop! Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 Podobną sytuację miała niedawno znajoma z Kalisza. Nieufna, mała suczka po krótkim pobycie w DT trafiła do domu w małej miejscowości w woj. łódzkim. Dom miał być super, z polecenia. Dzień po adopcji nowy opiekun wypuścił suczkę bez opieki do ogródka. Suczka zniknęła. Dom miał wszystko gdzieś, nie pomagał w poszukiwaniach. Niestety, nie udało się odnaleźć suczki, ślad po niej zaginął... Bez pomocy ludzi, którzy są na miejscu, jest ciężko. Trzymam kciuki za odnalezienie Zorki. Może jakimś cudem się uda. 1 Quote
ala123 Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 7 minut temu, hop! napisał: Podobną sytuację miała niedawno znajoma z Kalisza. Nieufna, mała suczka po krótkim pobycie w DT trafiła do domu w małej miejscowości w woj. łódzkim. Dom miał być super, z polecenia. Dzień po adopcji nowy opiekun wypuścił suczkę bez opieki do ogródka. Suczka zniknęła. Dom miał wszystko gdzieś, nie pomagał w poszukiwaniach. Niestety, nie udało się odnaleźć suczki, ślad po niej zaginął... Bez pomocy ludzi, którzy są na miejscu, jest ciężko. Trzymam kciuki za odnalezienie Zorki. Może jakimś cudem się uda. To może był ten sam dom, Skierniewice to woj. łódzkie; można to sprawdzić? Quote
hop! Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 8 minut temu, ala123 napisał: To może był ten sam dom, Skierniewice to woj. łódzkie; można to sprawdzić? To inny dom. W Bukowcu. Zorka zaginęła w miejscowości Strzyboga. Quote
Aldrumka Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 wydaje się, że Zorka ma krótsze nóżki, ale to Murka musiałaby ocenić; Ta psina na przedostatnim zdjęciu patrzy b. podobnie. Quote
Murka Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 Najbardziej podobny pies do Zorki jest ten, ale ma dłuższe łapki i on został znaleziony 20.12, czyli wcześniej niż Zorka trafiła do Strzybogi: Ja codziennie sprawdzam olx dział "znalezione", nie ma Zorki:( Quote
Nesiowata Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 4 godziny temu, ala123 napisał: To może był ten sam dom, Skierniewice to woj. łódzkie; można to sprawdzić? Skierniewice na pewno są w woj. łódzkim. Quote
Dusia-Duszka Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 1 godzinę temu, Murka napisał: Ja codziennie sprawdzam olx dział "znalezione", nie ma Zorki:( Robię to samo. I potwierdzam, do dziś nie ma. Śledzę też Łódzkie Schronisko - działa dość prężnie: http://www.schronisko-lodz.pl/?p=adopcje&a=search&type=pies&order=added_desc szybko wstawiają nowo przyjęte. Może na ich fb wstawcie ogłoszenie o zaginięciu z prośbą o udostępnianie. Tam zagląda dużo ludzi. Ja nie mam fb. https://www.facebook.com/schroniskodlazwierzatlodz/ i tutaj do zgubionych: http://www.schronisko-lodz.pl/?p=lf_zg Quote
Olena84 Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 Ala na fb pisała że Zorka byłą widziana w centrum! jacyś ludzie jej szukają Quote
Dusia-Duszka Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 Jakim centrum? Skierniewic? ps. OK. Już znalazłam komentarze na fb. Quote
Murka Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 58 minut temu, Olena84 napisał: Ala na fb pisała że Zorka byłą widziana w centrum! jacyś ludzie jej szukają O rany... zapodajcie linka do FB! Quote
Dusia-Duszka Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 5 godzin temu, Murka napisał: O rany... zapodajcie linka do FB! Quote
Murka Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 Dzięki! Oby to faktycznie była Zorka! 1 Quote
Murka Posted December 31, 2017 Posted December 31, 2017 Zorka znów widziana na ul.Kopernika, czyli trzyma się jednej okolicy... Quote
Olena84 Posted December 31, 2017 Posted December 31, 2017 55 minut temu, Murka napisał: Zorka znów widziana na ul.Kopernika, czyli trzyma się jednej okolicy... a kto o tym informuje? ludzie szukają jej tam teraz? boje sie co bedzie jak zacznie sie petardowanie Quote
bakusiowa Posted December 31, 2017 Posted December 31, 2017 Ja mieszkam na Kopernika i była podobno widziana bardzo ode mnie blisko, na przystanku. Na tym przystanku wisi plakat więc nie wiem w końcu czy ktoś nie zażartował sobie. Jak Ala zadzwoniła od razu szukaliśmy. Widziałam że Straż Miejska powoli jechała. Gdyby przyszła na osiedle bloków ta byłoby bardzo dobrze. Ludzie rzucają przez okna różne żarcie wiec zawsze coś by znalazła. Jutro oplakatuję jeszcze inne miejsca. Quote
Recommended Posts