Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Ponieważ nie odbiera telefonów więc napisałam." Proszę o telefon.Chcę porozmawiać na temat strategi poszukiwań i czy coś Pani ustaliła."

Odpowiedziała następująco."Szukaliśmy przez trzy dni i nie przynosi to rezultatów. Z naszej strony zrobiliśmy wszystko aby tego psa odnaleźć."

Posted
5 minut temu, bakusiowa napisał:

Ponieważ nie odbiera telefonów więc napisałam." Proszę o telefon.Chcę porozmawiać na temat strategi poszukiwań i czy coś Pani ustaliła."

Odpowiedziała następująco."Szukaliśmy przez trzy dni i nie przynosi to rezultatów. Z naszej strony zrobiliśmy wszystko aby tego psa odnaleźć."

Bardzo dobrze skonstruowany tekst "zaczepny". Super.

Niestety po przeczytaniu suchej odpowiedzi, nawet bez użycia imienia sunieczki, łzy cisną się do oczu. 

Posted
4 godziny temu, Dusia-Duszka napisał:

Ja nie mam fb. 

Czy ktoś mógłby wrzucić tutaj informacje o zaginięciu Zorki: 

https://pl-pl.facebook.com/GlosSkierniewiciOkolicy/ 

3 godziny temu, bakusiowa napisał:

Napisałam prośbę o udostepnienie.

Odpisali, że nie zamieszczają ogłoszeń. Zamieszczą ogłoszenie na fb urzędu Gminy w Skierniewicach. Napisałam też do Urzędu Gminy w Nowym Kawęczynie ponieważ u nich są tego typu ogłoszenia.

Posted

U nich jest tak, że wejście na posesję jest przy głównej trasie. Najpierw jest tylko brama i wąski, długi wjazd. Dom jest oddalony od drogi, że nie było go widać. Posesja jest duża. Natomiast na jej tyłach jest las. Myślę, że być może  Zorka siedzi w tym lesie.

Posted

Nie znam się na fb :( ale może na "beszczela" wstawić w komentarzach chociaż, np. pod zdjęciem z danielem na ulicy - sporo osób to zdjęcie obejrzało i skomentowało. Że nie tylko dzikie zwierzęta mogą nas zaskoczyć na drogach... 

Posted
6 minut temu, bakusiowa napisał:

U nich jest tak, że wejście na posesję jest przy głównej trasie. Najpierw jest tylko brama i wąski, długi wjazd. Dom jest oddalony od drogi, że nie było go widać. Posesja jest duża. Natomiast na jej tyłach jest las. Myślę, że być może  Zorka siedzi w tym lesie.

Właśnie, nie mogłam znaleźć 28, bo jeździliśmy od strony wsi. A na Google pokazuje ten adres na polu.

Posted

Straciłam chęć do jakiegokolwiek działania, ta historia z Zorką strasznie mnie przytłoczyła.Jeżeli się nie odnajdzie, to chyba do końca życia będę ją mieć na sumieniu :(

Zycie jednak toczy się dalej, zbliża się koniec roku, więc podsumowałam dochody z bazarków i kwotę 513zł przelałam na konto przychodni w Izbicy:

Do spłaty było 2305zł 

2305zł - 513zł dzisiejszy przelew = 1792zł pozostaje do spłaty

Potem napiszę więcej.

Posted

Nie dziwię się Twojej frustracji, ale nie możesz siebie obwiniać. Była wizyta, dołożyli się do transportu, nie było zwiastunów niepowodzenia ...

A czy Zorka przyszłaby do innego psa. Dusia-Duszka chyba dociera tam z psem i gdyby dotarła do tego lasu ....?

Posted
1 godzinę temu, ala123 napisał:

Straciłam chęć do jakiegokolwiek działania, ta historia z Zorką strasznie mnie przytłoczyła.Jeżeli się nie odnajdzie, to chyba do końca życia będę ją mieć na sumieniu :(

Zycie jednak toczy się dalej, zbliża się koniec roku, więc podsumowałam dochody z bazarków i kwotę 513zł przelałam na konto przychodni w Izbicy:

Do spłaty było 2305zł 

2305zł - 513zł dzisiejszy przelew = 1792zł pozostaje do spłaty

Potem napiszę więcej.

miejmy nadzieje że się odnajdzie, szkoda że ludzie nie chca współpracować

• Upvote 1
Posted

Byłam, szwendałam się, niestety bez efektu.

Ktoś przede mną umieścił ogłoszenie w gablocie na stacji benzynowej w Strzybodze. Dziękuję :) Sklepowa w Strobowie przyjęła ogłoszenie i przy mnie przypięła w bardzo widocznym miejscu. Podobnie zrobiła miła Pani w sklepie - hurtowni alkoholi i napojów. Mam nadzieję, że przewinie się tam teraz dużo ludzi. 

Do soboty nic już nie zdziałam. Może w niedzielę jeszcze spróbuję. 

• Upvote 3
Posted
4 godziny temu, Dusia-Duszka napisał:

Byłam, szwendałam się, niestety bez efektu.

Ktoś przede mną umieścił ogłoszenie w gablocie na stacji benzynowej w Strzybodze. Dziękuję :) Sklepowa w Strobowie przyjęła ogłoszenie i przy mnie przypięła w bardzo widocznym miejscu. Podobnie zrobiła miła Pani w sklepie - hurtowni alkoholi i napojów. Mam nadzieję, że przewinie się tam teraz dużo ludzi. 

Do soboty nic już nie zdziałam. Może w niedzielę jeszcze spróbuję. 

dziękujemy  Ci bardzo,

Posted

Dzisiaj na poszukiwania Zorki wybiera się do lasu sama bakusiowa... Wcześniej zgłosiły się dwie osoby z fb, ale chyba zrezygnowały, bo już nie odpisują od wczoraj :(

• Upvote 1
Posted
50 minut temu, ala123 napisał:

Dzisiaj na poszukiwania Zorki wybiera się do lasu sama bakusiowa... Wcześniej zgłosiły się dwie osoby z fb, ale chyba zrezygnowały, bo już nie odpisują od wczoraj :(

może nie widzą pw, jeśli nie są znajomymi?