Rudzia-Bianca Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 (edited) Czy ktoś może zrobić wizytę pa w Poznaniu dla Biszkopcika ? gdyby co kontakt z p. Ireną tel. 500181920 chłopak ma szansę na dom :) cyt z albumu Biszkopta na fb Sielskość , anielskość naszej polskiej wsi jest znana i ceniona nie od dziś. Ten urok blaknie, wręcz zupełnie znika, kiedy uważne oko rozejrzy się po niektórych pięknych domostwach : stare, rozwalające się budy, szopy, a przy nich uwiązane na łańcuchach psy, bez grama wody w misce, bez skrawka cienia. Szukamy domu dla jednego z nich – szczęśliwca, wybrańca bogów, którego udało się zabrać z tej „krainy szczęśliwości” . Ma na imię Biszkopt i czeka na DOM. Uwaga : DOM, nie budę czy kojec !! Ten cudnej urody psiak ( wiek ok. 3 lat, waga ok.10 kg) ma zachwycający charakter, łagodność i miłość do ludzi. Przebywa obecnie w domu tymczasowym, gdzie poznaje dobre zasady : zachowania czystości i chodzenia na smyczy. Już wie, że człowiek go kocha, że nie brakuje nigdy jedzenia w misce, a na spacer chodzimy również po to, aby nacieszyć się słońcem i pobawić na trawce. Biszkopcik jest dobrze ułożonym psem, łagodnym do innych zwierząt, odzyskuje radość życia i otwiera się na ludzi. Jeżeli KTOŚ z Państwa zechce sprawić, aby spełniło się jego marzenie o spokojnym, pełnym miłości domu, prosimy o kontakt : 500-18-19-20 cyt. Andzię69 z fb ...przychodzi baba nie do lekarza...a do pani Magdy!!!!! i : "pani zabierz pani tego psa, bo go już nie chcemy" chodzi o tego małego biszkoptowego pieska chudego, na łańcuchu zakiklanym ze 30% Pani ma jeszcze 2 psy - na jednym zdjęciu widac takiego szorściaka i w głębi widać psa w "szopie' czy czymś. te 2 duże są od frontu i robią za dzwoniki!!! a ten mały biszkoptowy z tyłu - widac nie spełnia swojego zadania... Na razie niewiele o nim wiemy , tyle że już go nie chcą :( Nie wiemy nawet czy to pies czy sunia . Nie wiemy w jakim wieku . Ale wiemy że są dobrzy ludzie - ktoś go sfotografował , ktoś o nim napisał, ktoś puścił info o nim w świat ... Dziś pojawiła się dla Biszkopcika szansa , dobra dusza Irena K. zdecydowała się , mimo kilku psów pod swoją opieką pilotować i losy tego biedaka . Na fb udało się zebrać deklaracje na DT dla niego , trwają rozmowy w sprawie wyciągnięcia go z tego miejsca . Obecnie szukamy transportu na trasie Rytlów k. Łopuszna ( ok. Piotrkowa Mazowieckiego )- Września ok. Poznania . wydarzenie psiaka na fb https://www.facebook.com/events/268335726654849/?ref_newsfeed_story_type=regular Edited August 16, 2014 by Rudzia-Bianca Quote
Rudzia-Bianca Posted May 12, 2014 Author Posted May 12, 2014 Gdyby ktoś wiedział coś o transporcie Rytlów - Września pisać proszę :) Jak tylko uda się zabrać psiaka , konieczna będzie wizyta u weta , szczepienia , odrobaczenie , kastracja/sterylizacja . Quote
savahna Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Zapiszę sobie.......Ogłosiłam na Kraków i Warszawę.:cool1: Quote
Rudzia-Bianca Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 [quote name='savahna']Zapiszę sobie.......Ogłosiłam na Kraków i Warszawę.:cool1:[/QUOTE] Wielkie dzięki :) Quote
Sara2011 Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 O matko, jaki biedulek. Ja najwcześniej za 1,5 miesiąca będę jechała z W-wy przez Wrzesnię do Gorzowa ale mam nadzieję ze znajdzie się szybciej jakiś transport:-(. Quote
Rudzia-Bianca Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 [quote name='Sara2011']O matko, jaki biedulek. Ja najwcześniej za 1,5 miesiąca będę jechała z W-wy przez Wrzesnię do Gorzowa ale mam nadzieję ze znajdzie się szybciej jakiś transport:-(.[/QUOTE] Tez mam taką nadzieję , ale gdyby czasem to będziemy pamiętać . Quote
malagos Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 [quote name='savahna']Zapiszę sobie.......Ogłosiłam na Kraków i Warszawę.:cool1:[/QUOTE] Ale ... jak ogłosiłas, nie wiedząc, piesek czy sunia? wieku, zachowania...? Quote
savahna Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 [quote name='malagos']Ale ... jak ogłosiłas, nie wiedząc, piesek czy sunia? wieku, zachowania...?[/QUOTE] Piesek.... Gdyby ktoś był chetny dziewczyny sie dowiedzą i dopowiedzą. Nie jest to chyba jakis problem. Wydaje mi się,że to w niczym nie przeszkadza, choc przyznam,że rzadko zwierzaki prosto z ulicy czy łańcucha idą do domów Quote
malagos Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Savaniu, ja tylko tak pytam, z ciekawosci ;) Ja zawsze wierzyłam i wierzę w Twoje ogłoszonka :) Quote
Rudzia-Bianca Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 [quote name='malagos']Savaniu, ja tylko tak pytam, z ciekawosci ;) Ja zawsze wierzyłam i wierzę w Twoje ogłoszonka :) Ja też :) ......................... Quote
Nadziejka Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Rudziu weszłam z Twego podpisu do malizny :-( Quote
savahna Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 (edited) [quote name='malagos']Savaniu, ja tylko tak pytam, z ciekawosci ;) [/QUOTE] Aaaa, bo to taka mało popularna szkoła jazdy;) Ja wiem malagosku,że tak tylko pytasz.Tak na szybko odpisywałam, bo mi wegielkowa dwa malutkie kociaki przywiozła i jak nie karmie to łapię w powietrzu, albo sikam ze śmiechu i jakoś nie bylo czasu cyzelować styl.:lol: Właśnie rudy mi chodzi po klawiaturze a pregusek wspina się na kontenerek i miauczy.:p Edited May 13, 2014 by savahna Quote
Bogusik Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Udostępniłam maliznę na Fb.Jak dobrze,że jest szansa na uwolnienie z tego łańcucha... Quote
Rudzia-Bianca Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 [quote name='ewa gonzales']Rudziu weszłam z Twego podpisu do malizny :-([/QUOTE] Witaj :) [quote name='savahna']Aaaa, bo to taka mało popularna szkoła jazdy;) Ja wiem malagosku,że tak tylko pytasz.Tak na szybko odpisywałam, bo mi wegielkowa dwa malutkie kociaki przywiozła i jak nie karmie to łapię w powietrzu, albo sikam ze śmiechu i jakoś nie bylo czasu cyzelować styl.:lol: Właśnie rudy mi chodzi po klawiaturze a pregusek wspina się na kontenerek i miauczy.:p[/QUOTE] No to masz wesoło :) [quote name='Bogusik']Udostępniłam maliznę na Fb.Jak dobrze,że jest szansa na uwolnienie z tego łańcucha...[/QUOTE] Dziękuję . Mam nadzieję że szybko uda się znaleźć transport i już wkrótce Biszkopcik będzie tam gdzie jego miejsce czyli na kanapie :) Quote
Figunia Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Mnie też...Choć już rano czytałam ten wątek. Ale skoro nie mogę pomóc, to siedzę cicho :roll: Quote
Maruda666 Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Też z zaproszenia Ewci. Śliczna malizna, jego miejsce tylko w domu a nie na łańcuchu :mad: Quote
Lidan Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Chyba nigdy się nie skończą psy na łańcuchu i do pilnowania...? Tylko czego? Budy? Drzwi stodoły? W XXI wieku sporo młodych ludzi mieszkających na wsi nadal nie widzą nic złego w trzymaniu jamnika na łańcuchu. Na pytanie po co im ten pies skoro jamnik to pies domowy, z za krótką sierścią, żeby mieszkał w budzie usłyszałam, że mamie się podobał. Ręce i wszystko inne opada :wallbash: Quote
Rudzia-Bianca Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 Dzięki , że jesteście :) [quote name='jkp']Rudziu napisałam PW przeczytaj , moze to pomoże ?[/QUOTE] Jkp odpisałam , dziękuję . Napisałam do pani Ireny , czekam na odpowiedź . [quote name='Lidan']Chyba nigdy się nie skończą psy na łańcuchu i do pilnowania...? Tylko czego? Budy? Drzwi stodoły? W XXI wieku sporo młodych ludzi mieszkających na wsi nadal nie widzą nic złego w trzymaniu jamnika na łańcuchu. Na pytanie po co im ten pies skoro jamnik to pies domowy, z za krótką sierścią, żeby mieszkał w budzie usłyszałam, że mamie się podobał. Ręce i wszystko inne opada :wallbash:[/QUOTE] Lidan to wszystko to jakiś horror :( gdzie się człowiek nie obejrzy nawet choćby ślepy był tam psie nieszczęście , a już na fb to jakiś dramat dramatów :( jak się ma praktycznie samych psiarzy jako znajomych to w ciągu jednego dnia można oszaleć patrząc na to wszystko i mając świadomość że choćby człowiek się nie wiem jak starał, co robił jak kombinował nie pomoże nawet większej części tych bid , to co nam się udaje to kropinka w morzu potrzeb :( Quote
erka Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Dzięki Rudziu, że pomagasz Biszkopcikowi:). Oby szybko udało sie go uwolnić z tego łańcucha. Quote
Rudzia-Bianca Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 [quote name='erka']Dzięki Rudziu, że pomagasz Biszkopcikowi:). Oby szybko udało sie go uwolnić z tego łańcucha.[/QUOTE] Erko wiesz , że przez takie to ja spać nie mogę :( Quote
wegielkowa Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 [quote name='Rudzia-Bianca']Erko wiesz , że przez takie to ja spać nie mogę :([/QUOTE] Dobra, to ja Cię dziś w nocy zmienię. Quote
Recommended Posts