Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AMIGA']Koniecznie - metalowy porządny kaganiec no i zaciskową kolczatkę :-)
Niesamowicie mnie wzrusza widok zakopującego się jamniorka w piernaty. Pierwszy raz obserwowałam to osobiście u "mojej - nie mojej" Kreseczki. I to wtulanie się całym ciałkiem w człowieka. Takie psy absolutnie powinny chadzać w kagańcu ;)[/QUOTE]

My narazie jesteśmy na etapie zakopywania się w piernaty :) o przytulaniu jeszcze za bardzo nie ma mowy - takim zainicjowanym z jego strony - bo przymusowo przytula się jak wychodzimy na dwór bo na rączkach go wynosimy i wnosimy of kors :)
Wczoraj np. wieczorem podszedł do mnie w kuchni i jak nie reagowałam to dotknął mojej nogi zimnym noseczkiem aby zaznaczyć swoją obecność:)
takie małe niby nic a jak cieszy :)

Dzisiaj rano dostał leki i cały dzień głodówka - ale biedny chodził, dreptał po kuchni za jedzeniem - bo zawsze po spacerku była micha - mamy już swoje małe rytuały :)

Dzisiaj w nocy nie było siooo pod siebie więc też plus :)

O 18 dzisiaj zaciskamy kciuki :) i nie puszczamy do odwołania.
Dobrze że chłodno a nie ma upałów to Tofik szybko dojdzie do siebie :):):)

aaaa znalazłam na FB Klub Jamnika - wrzuciłam zdjęcia Tofika bo to profil gdzie każdy może się pochwalić fotkami - i Tofik robi karierę :)

W dniu wczorajszym przyszła do nas karma ( 3kg RC ) i puszeczki.

Posted

No dobrze - więc z każdą minutą coraz większy ścisk w gardle i nerwy się zwiększają :) za chwileczkę wychodzę z pracy i prosto po Niunia i do Doktora

Posted

[quote name='kejciu']No dobrze - więc z każdą minutą coraz większy ścisk w gardle i nerwy się zwiększają :) za chwileczkę wychodzę z pracy i prosto po Niunia i do Doktora[/QUOTE]
Kejciu, jestem myślami z Wami...

Posted

Operacja się troszkę opóźnia, bo doktor dopiero kończy inny zabieg.
Tofiś dostał własnie pierwszy zastrzyk i szykuje się powoli do narkozy.

Posted

Jesteśmy już w domku, Tofikowi usunięto 5 zębów - po wypadniętym kle ma mega przetokę - wszystko poszło zgodnie z planem - kastracja wykonana - teraz pędzę do niego pilnować i okrywać kocykami.
Ale to panikara!
tak się darł że jak dochodziłam do lecznicy to słyszałam jak krzyczał...

jutro rano na kontroli a noc ma być spokojna :)
tego sobie i jemu życzę:)
uffff

Posted

[quote name='wawer']Śpijcie spokojnie :)[/QUOTE]

[quote name='jola_li']Uffff, teraz z każdą godziną będzie lepiej.
Trzymajcie się i śpijcie dobrze![/QUOTE]
O pierwszej w nocy zaczęła się bonanza :( Tofiś zrobił siusiu i kupkę i zaczeło się piszczenie...
Mam nadzieje, że trwało to krótko, bo dostałam tylko jednego sms'a od Kasi przed drugą w nocy.

Posted

Tofisia to straszna panikara jest :) obudził się chwilkę po pierwszej i płakał sobie do jakiejś 2 - w tym czasie byliśmy na dworku, było siusiu i kupka - strasznie dużo pił - jak SMOK - z 10 min nie odchodził od miseczki - ale w nocy wody nie chciał - teraz się położył i śpi - przed 9 lecimy na kontrolę aby być pierwsi w kolejce - i Doktor zadecyduje jakie leki podajemy - generalnie najgorsze za nami - pierwsza noc i narkoza już po :)

Posted

Już po kontroli - temperaturka ok, dostał przeciwbólowe i antybiotyk i śpi. Pił ale nie chce jeść ani mięska ani puszki, pasztecikiem też pogardził.
Jeśli do wieczora nie zacznie jeść mamy pojawić się na kroplówce.

Posted (edited)

Polecam ciekawą lekturę:)

[URL="http://www.mikropsy.org/?p=1114#more-1114"]www.mikropsy.org/?p=1114#more-1114[/URL]

Edited by kejciu
Posted

[quote name='Malgoska']jakieś ząbki mu zostały?
teraz będzie się musiał przestawić z jedzeniem[/QUOTE]

tak kilka ząbków mu zostało :) mamy już puszeczki więc jak tylko wstanie znowu będę próbowała mu podać rozdrobnione jedzonko - narazie śpi i odpoczywa