ania91sc Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 (edited) [SIZE=5]Witamy serdecznie wszystkich u Kropki!!! :) Kropka trafiła do katowickiego schroniska 11 kwietnia 2014 r. Na pierwszy rzut oka suczka wydawała się zadbana ale przy bliższym zapoznaniu dostrzegliśmy zaniedbane uszy, długie pazurki i liczne (drobne) ranki na ciele... Ewidentnie ktoś o Kropkę do tej pory nie dbał i nikt jej nie szuka... Sunia jest bardzo ufna i bezkonfliktowa, cieszy się na każde spotkanie z człowiekiem, da też ze sobą zrobić wszystko. Kropka ma około 6 lat, jest już wysterylizowana. Tutaj cały opis suńki: Dość duża suczka w typie dalmatyńczyka, ale drobnej budowy - waży 22 kg i ma 53 cm w kłębie. Jest bardzo spokojna i zrównoważona. Przyjaźnie nastawiona do wszystkich ludzi, bez problemu daje się każdemu głaskać, czasem sama prosi o pieszczoty. Ładnie chodzi na smyczy, jednak zdarzają się jej momenty, w których potrafi mocno ciągnąć do przodu, w szczególności jak ktoś idzie przed nią. Zapatrzona w opiekuna, na spacerze co chwilę się ogląda, czy idzie przy niej. Widać, że ktoś do tej pory nie bardzo o nią dbał, gdyż ma bardzo długie pazurki, liczne ranki na ciele i bardzo zaniedbane uszy. Mimo wszystko jest bardzo wierna, ufna i oddana, człowiek jest dla niej najważniejszy. Z psami dogaduje się bez problemu, jednak nie ma ochoty na zabawy z nimi, ale za to lubi się np. poprzeciągać patykiem z opiekunem. Potrafi wykonywać komendy: siad, łapa, daj głos. Gdy się nudzi lubi sobie trochę popiszczeć. Powinna sprawdzić się jako towarzysz dla osób spokojnych, mniej aktywnych, ale i też takich, którzy lubią spacery (ona sama je bardzo lubi), niewykluczone, że nada się do domu ze STARSZYMI dziećmi. Suczka szuka kochającego, dobrego domku już na całe życie. Kontakt w sprawie adopcji: 668 452 677, [email protected] A tak właśnie wygląda Kropka: Tutaj cały album ze zdjęciami: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Kropka2771456Lat53Cm22Kg11042014RMarcinKabza?noredirect=1# Edited May 25, 2014 by ania91sc Quote
Patrycja* Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 (edited) Jestem u Kropki :) jest śliczna i ma dobry charakter - oby szybko znalazła domek! Edited May 8, 2014 by Patrycja* Quote
madzia.uje93 Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Jestem u urokliwej Kropki :D Oby szybko domek znalazła bo jest cudna! Quote
Mary&Shena Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Nie przepadam za dalmatyńczykami, ale ona bardzo mi się podoba :) Quote
ania91sc Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 Witamy, witamy wszystkich u Kropeczki :) Quote
ania91sc Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 O rany ile banerków dla Kropki :) Pięknie dziękujemy!!!! Wszystkie CUDOWNE!!! :) Quote
ania91sc Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 Wczoraj Kropka była na spacerku w towarzystwie Centka i Gapy. Oczywiście od razu po wyjściu z boksu musiała trochę poszczekać i dać znać, że ona tu jest :D Potem się uspokoiła i ładnie szła na smyczy lekko ciągnąc do przodu (chyba zagapiła się na Gapkę :D). Dowiedziałam się też od pracownika, że Kropka czasem jest wypuszczana na wybieg z Centkiem ale jak zamknięta jest Vadera. Kropka to taka grzeczna spokojna sunia, wczoraj miałam zapytania o Nią z ogłoszenia ale przez maila także zbytnio się nie nastawiam na nic... Quote
choba Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Grzeczna, spokojna, na dodatek w typie rasy - myślę, że nie utknie w schronisku na długo ;) Oby tylko trafiła do jakiegoś fajnego domku :) Quote
Patrycja* Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Dobrze, że jest odzew :) na pewno szybko posypią się inne zapytania :) Quote
ania91sc Posted May 18, 2014 Author Posted May 18, 2014 Kropka od wczoraj przebywa pod opieką Fundacji dla dalmatyńczyków, tyle dowiedziałam się w schronisku... Quote
maciaszek Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Schronisko podało mi dziś numer Kropki jako wydany :). Quote
ania91sc Posted May 20, 2014 Author Posted May 20, 2014 maciaszek napisał(a):Schronisko podało mi dziś numer Kropki jako wydany :). Kropka trafiła pod opiekę Fundacji ale niestety domku jeszcze nie znalazła... ale pod ich okiem mam nadzieję, że to szybko nastąpi :) Quote
Recommended Posts