Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[SIZE=5]Witamy serdecznie wszystkich u Kropki!!! :)

Kropka trafiła do katowickiego schroniska 11 kwietnia 2014 r. Na pierwszy rzut oka suczka wydawała się zadbana ale przy bliższym zapoznaniu dostrzegliśmy zaniedbane uszy, długie pazurki i liczne (drobne) ranki na ciele... Ewidentnie ktoś o Kropkę do tej pory nie dbał i nikt jej nie szuka...
Sunia jest bardzo ufna i bezkonfliktowa, cieszy się na każde spotkanie z człowiekiem, da też ze sobą zrobić wszystko. Kropka ma około 6 lat, jest już wysterylizowana.

Tutaj cały opis suńki:

Dość duża suczka w typie dalmatyńczyka, ale drobnej budowy - waży 22 kg i ma 53 cm w kłębie. Jest bardzo spokojna i zrównoważona. Przyjaźnie nastawiona do wszystkich ludzi, bez problemu daje się każdemu głaskać, czasem sama prosi o pieszczoty. Ładnie chodzi na smyczy, jednak zdarzają się jej momenty, w których potrafi mocno ciągnąć do przodu, w szczególności jak ktoś idzie przed nią. Zapatrzona w opiekuna, na spacerze co chwilę się ogląda, czy idzie przy niej. Widać, że ktoś do tej pory nie bardzo o nią dbał, gdyż ma bardzo długie pazurki, liczne ranki na ciele i bardzo zaniedbane uszy. Mimo wszystko jest bardzo wierna, ufna i oddana, człowiek jest dla niej najważniejszy. Z psami dogaduje się bez problemu, jednak nie ma ochoty na zabawy z nimi, ale za to lubi się np. poprzeciągać patykiem z opiekunem. Potrafi wykonywać komendy: siad, łapa, daj głos. Gdy się nudzi lubi sobie trochę popiszczeć. Powinna sprawdzić się jako towarzysz dla osób spokojnych, mniej aktywnych, ale i też takich, którzy lubią spacery (ona sama je bardzo lubi), niewykluczone, że nada się do domu ze STARSZYMI dziećmi. Suczka szuka kochającego, dobrego domku już na całe życie.

Kontakt w sprawie adopcji: 668 452 677, [email protected]

A tak właśnie wygląda Kropka:

Tutaj cały album ze zdjęciami:
https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Kropka2771456Lat53Cm22Kg11042014RMarcinKabza?noredirect=1#

Edited by ania91sc
Posted

Wczoraj Kropka była na spacerku w towarzystwie Centka i Gapy. Oczywiście od razu po wyjściu z boksu musiała trochę poszczekać i dać znać, że ona tu jest :D Potem się uspokoiła i ładnie szła na smyczy lekko ciągnąc do przodu (chyba zagapiła się na Gapkę :D). Dowiedziałam się też od pracownika, że Kropka czasem jest wypuszczana na wybieg z Centkiem ale jak zamknięta jest Vadera. Kropka to taka grzeczna spokojna sunia, wczoraj miałam zapytania o Nią z ogłoszenia ale przez maila także zbytnio się nie nastawiam na nic...

Posted

Grzeczna, spokojna, na dodatek w typie rasy - myślę, że nie utknie w schronisku na długo ;) Oby tylko trafiła do jakiegoś fajnego domku :)

Posted

maciaszek napisał(a):
Schronisko podało mi dziś numer Kropki jako wydany :).

Kropka trafiła pod opiekę Fundacji ale niestety domku jeszcze nie znalazła... ale pod ich okiem mam nadzieję, że to szybko nastąpi :)