Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam w biedronce, nie ma nic, tylko 3 miski :(

A wyniki moczu mam- wetkę niepokoi ilość białka (30 mg/dł), proponuje zmienić barfa na susz. I mam zagwozdkę... Powiedziała, że brak leukocytów, więc to nie zapalenie (a więc że mógł zostać tzw. kikut). Mamy powtórzyć badanie za tydzień, a teraz dawać zuravit. A ja mam dylemat- bo na internecie pisze, że zapalenie to ropna wydzielina, zaczerwienienie, i to może zwiększyć ilość białka w moczu. I mam jednak wrażenie, że to zapalenie... I teraz nie wiem- skonsultować się z innym wetem, zmieniać dietę, liczyć że to zapalenie i obejdzie się bez antybiotyku a sama żurawina, czy faktycznie brak leukocytów świadczy o braku zapalenia...

Posted

No właśnie tak chyba zrobię. Bo jakby został tzw. kikut to czemu ta "cieczka" ponad 2 lata po sterylce? Po objawach wydaje mi się zapalenie (ale ja wetem nie jestem, nie znam się). W sumie żurawina to chyba nie zaszkodzi jak podam? Diety na razie nie zmieniam, poczekam aż się skończy to "coś" co ma Kajka. Zwłaszcza że pani typowo "anty-barf", royala polecała.

Guest TyŚka
Posted

A royal taki super :p Kurcze, nie poradzę Ci, bo wetem nie jestem, ale jeśli masz wątpliwości to skonsultuj wyniki z innym wetem.

Posted

Właśnie, royal to cud miód :p

W piątek się chyba przejdę do tej "mojej" wetki, tylko że... Ona zapewne będzie stronnicza (robiła sterylkę, więc zapewne nie "przyzna się" że nie wycięli wszystkiego...)

Posted

Byłaś teraz u weta w Częstochowie? Ja Ci mogę mocno polecić "ArgoVet" na Armii Krajowej, to bardzo dobry wet, tylko trochę sobie liczy :)

No to Kajka trochę ma do zrzucenia, ale przy rowerze i piłce na pewno jej szybko pójdzie!

A poza tym, jakieś fotki by się przydały, jak tylko z Kajką będzie lepiej :P

Posted

Nie, w Zawierciu. Normalnie chodze w Łazach, ale chciałam weta poleconego, niestronniczego ;)

Dzięki za adres, może się przejadę żeby sprawdzić na 100% :)

A znacie może kogoś kto by coś doradził przez internet, po wysłaniu skanów wyników moczu?

A fotki będą, ale jak przestanie lać ;) Wczoraj byłam z Karoliną na spacerze (z Cziką i Oxą), ale bez fotek :/

Posted

Dziwne to to..

Możesz kupić suszoną żurawinę, zmielić i mieszać z jogurtem.. ja tak zrobiłam :lol:

Są różne portale weterynaryjne, może tam uzyskasz jakieś info ;) bo ja bladego pojęcia nie mam...

Posted

Myślę, że możesz poszukać adresów @ do różnych wetów i wysłać zapytanie, czy by się podjęli interpretacji wyników przez maila, bo portali jako-takich to też nie kojarzę.

Ponoć to tylko dzisiaj ma być taka paskudna pogoda, więc czekam na fotki :D

A jak rajdy po biedrach, udało Ci się dorwać jakieś zabawki?

Posted

Ala no właśnie bardzo dziwne...
O, suszoną też kupię :) Dzięki :)

Napisałam na vetopedii, zobaczymy ;) W okolicy nie mam kogo już pytać, ewentualnie w piątek jak pójdę to setką pewnie da jej antybiotyk (jeśli to jednak ze sterylizacji to antybiotyk może zaszkodzić? Ktoś, coś?)

Posted

Myślę, że możesz poszukać adresów @ do różnych wetów i wysłać zapytanie, czy by się podjęli interpretacji wyników przez maila, bo portali jako-takich to też nie kojarzę.
Ponoć to tylko dzisiaj ma być taka paskudna pogoda, więc czekam na fotki :D
A jak rajdy po biedrach, udało Ci się dorwać jakieś zabawki?

Napisałam na vetopedii, ale fakt, podpytam w lecznicach :) Dzięki! :)

Mam nadzieję, że się poprawi pogoda, bo w piątek tata w pracy więc mam wolne, a sobota cała w szkole...

U mnie w biedronce nie ma NIC! Dosadne, dosłowne (nie licząc 3 misek plastikowych) :(
Posted

Ala no właśnie bardzo dziwne...
O, suszoną też kupię :) Dzięki :)

Napisałam na vetopedii, zobaczymy ;) W okolicy nie mam kogo już pytać, ewentualnie w piątek jak pójdę to setką pewnie da jej antybiotyk (jeśli to jednak ze sterylizacji to antybiotyk może zaszkodzić? Ktoś, coś?)

wydaje mi się, że nie zaszkodzi a wyleczy zapalenie. Jeśli zostało coś po sterylce to jedyne co można zrobić to ponownie otworzyć psa i wyciąć resztę.

właśnie ten portal miałam na myśli.

te miski to w ogóle szału nie robiły, bo był wielkie, ale płytkie...

Posted

wydaje mi się, że nie zaszkodzi a wyleczy zapalenie. Jeśli zostało coś po sterylce to jedyne co można zrobić to ponownie otworzyć psa i wyciąć resztę.

właśnie ten portal miałam na myśli.

te miski to w ogóle szału nie robiły, bo był wielkie, ale płytkie...

No to w piątek idę do wetki, jeśli da antybiotyk to ok, może akurat pomoże ;)
Hmm, a jeśli coś zostało... To póki co nie podejmę się kroić jej ponownie. Ropomacicza nie dostanie, bo nie ma macicy, a jeśli będzie mieć takie "cieczki" to trudno, dam sobie radę ;)

No właśnie beznadziejne. A u mnie i tak misek pełno, takich plastikowych. A Kajka w misce nie jada :)

Liczyłam na zabawki ale cóż..

Przynajmniej testowałam świecącą piłkę, i paczka Abika doszła do babci, jutro odbiorę :)
Posted

A ja bym chętnie tą miskę silikonową składaną kupiła choć by na wystawy , tylko że Qwendi na wystawach za cholere się nie chce niczego napić więc nie ma sensu ;)

Posted

Gratuluję stypendium :)

Marta, na 100% konsultacja z innym wetem.

A nie masz gdzieś w okolicy (20-30km) jakiejś porządnej kliniki dla zwierząt?

Ja bym uderzyła w takie miejsce z wynikami.

Posted

U nas też tylko kilka misek i zabawki jakieś szmelcowate, nawet ich na tej gazetce nie było. Tych fajnych brak, nie wiem, czy z braku dostawy czy już takie przebrane :/

Gratuluję stypendium! :D

Guest TyŚka
Posted

Swego czasu moja znajoma mi podpowiadala co psu może być na podstawie wyników, ale teraz z nią nie utrzymuję kontaktów, a szkoda, bo zawsze okazała jej się diagnoza trafna...

Trzymam kciuki za Kajkową diagnozę.

Ja miałam ochotę iśc do biedry, ale stwierdziłam, że bez kasy to nie ma sensu, a teraz mam ważniejsze wydatki, więc nie poszłam - by siebie nie kusić...